Tuesday, September 29, 2009

lelaki akan nampak lebih mengancam bila...

1. Baju Melayu kaler Hitam.. full siap dgn songkok and samping

pergghhhhhh... aku bukan nak cakap ape ah... lelaki yg muka buruk camne pon kalau pakai baju melayu kaler itam usually akan menarik perhatian perempuan... sirius ni wei... secara yang tetibe nyer kau akan kelihatan jauh lebih manessssss dari biasa... lagi2 kalau kau jenis yg tinggi... lagi lah.... ffuuuyyoooooooo... serious... air liur gua pon ble deras kalau tengok... hehehehehehehe




2. sweatshirt + kemeja + jeans...

tiga pic diatas adalah contoh terbaik pemakaian sweatshirt... manessssss... aku tau mesia panas... jgn ah pakai masa korang nak gi dating kat luar... kalau dating kat tempat ada aircon adalah sgt cara.. mantap gua cakap lu... hehehehe






3. sweater.. jacket.. (kecuali jacket jeans... serious out beb)

bg aku, lelaki patut ada sweater or jacket yg smart dalam almari.. kalau boleh more than one... nampak sangat hip beb.. tapi tolong fokus ye kengkawan, bukan jacket jeans... itu dh out dated skit... jacket khakis or sporty sweater mcm yg kaler oren diatas tu amat dialu2 kan.. ia dapat menaikkan saham anda.. nampak ah stylo skit tapi jgn over sgt ye.. nanti nampak mcm nak gi audition jadi hip hoppers plak... hehehe

reason terbaik nape perlu ada sweater or jacket ialah nanti bila tgk movie, awek kau sejuk kau ble hulur jacket kau kat dia. baru nampak macho dan romantik beb... but perlu diingatkan, jacket or sweater tu perlu dibasuh juga yer.. kalau bau macam longkang, awek mana pon sanggup bersejuk dari disarungkan jacket itu... hehehehehe...







4. Bad boy looks

penampilan sempoi ala2 bad boys adalah hot ye kengkawan.. tapi jangan ah selekeh sangat... tshirt yang smart (kolar elok lagi dan x serabai).. jeans lusuh (bukan yg dh koyak kat lutut or mana2 bahagian eh... ).. kasut converse or jack parcel or kasut sport yg leisure (bukan yg bwk jogging or futsal tu ek... kasut sk8 pon bukan)..

penampilan je nampak badboys dan sempoi tapi perangai jangan macam haram sangat nak badboys juga... memang x laku lah kau jawabnya... mungkin sedikit messy dapat membantu tapi bukan bau macam gampang... diingatkan lagi sekali... perempuan x suka lelaki bau mcm gampang... sila mandi dan pakai deodoran... hahahahahahaha...

neway kalau muka nakal skit pon kengkadang laku juga... aku pon x sure nape.. diingatkan ye kengkawan... NAKAL... bukan GATAL...


*aku xtau ah pasal org lain... lain org lain mata... tapi mengikut pemerhatian aku yg sungguh jitu... aku yakin bila lelaki pekai pakaian tertentu, or atleast mcm mana yang aku mention kat atas tu, mereka ble buat perempuan toleh kearah mereka dua kali... serious gua cakap lu... x rugi beb kalau korang ada koleksi pakaian ni suma... investment ah kira... eleh korang ingat korang je ke suka usha perempuan... kiteorang pon ada mata nak usha lelaki yang gojes2 ni... kihkihkih..

Namun koleksi baju2 yg menaikkan kemanessss-an anda ni sia-sia jika perangai macam lakhanat.. so perangai dan kebersihan diri serta bau badan juga perlu dititik beratkan....


Monday, September 28, 2009

balik dari bersumpahan..


setelah puas memaki caci bertubi-tubi berlori-lori,tetibe sesampainya dan sejejaknya kaki aku kat umah, ayah aku kate ada kad raya sampai... perghhhh... reda seketika dari api kemarahan... tapi pastu tergelak... patutlah ayah buat muka pelik... rupanya sebelah nama aku terselit gak "a.k.a kupu2 biasa".. hehehehe...

apa2 pon.. metamorhosis boy a.k.a ah boy, thanks ek.. terharu bangat dh aku ni.. maklumlah.. ni first kad raya yg dipos ke rumah untuk aku.. dah raya ke9 ni baru merasa dapat kad raya real untuk diri sendiri... waduh2... asyik bangat gue ni... hahahahahaha... serious cite "kuih goyang seha" kat tv3 tu buat aku makin kerap guna bahasa sinetron...

sumpah gua menyumpah skang ni..

boleh tak sape2 yg ada info tentang konsert beyonce ni tolong update kat gua???... menurut sumber2 yg gua ble percayai.. konsert beyonce nak dibatalkan.. macam haram ah tu.. siot betul... gua dh nak beli tiket malam ni.. dah siap prektis tarian beyonce tu beb.. kasut tinggi 4 inci pon gua dh usha dah tadi... tinggal beli jer... mak bapak gua pon dh bg keizinan utk gua bersosial di konsert kelak.. gua dah siap kawtim dgn kawan gua nk buat roadtrip naik keta dia tu.. now ape hal ni??... gua dah bingggggiiiitttttt jer ni....

gosip hangat yang gua dengar, skang ni 50-50.. maybe ada and maybe cancel.. ape kes ni?.. inul perform goyang gerudi dia kat sini relaks jer.. beyonce plak dia nak halang.. konon takut rakyat rosak akhlak... bukan dh lama rosak ke?.. kesian.. x tau rupanya diaorang ni...

alaa beyonce tak datang pon bukan rakyat sini dah ramai ke yang pakai lagi singkat dr beyonce.. alasan je tu suma.. dammmiittt.. takkan gua nak kena beli tiket konsert dia kat singapore plak... ahhhhhhgggggg...

so kesimpulannya... kalau konsert beyonce batal gua sumpah org yg batalkan tu 7 keturunan... hamik kau!!!!..

*gua ingat nak kasi idea kat beyonce utk buat konsert underground saje..

Saturday, September 26, 2009

Jawapan kuiz psychology gua tadi..

  • nama dalam column pertama ialah nama orang yang korang minat tapi takkan dapat
  • nama dalam column kedua ialah nama orang yang korang suka tapi tak kira apa pon yang korang berdua buat, hubungan korang susah nak diselamatkan..
  • nama dalam column ketiga ialah lucky star korang.. this person is always there for you..
  • nama dalam column keempat ialah nama orang yang sangat memahami diri korang..
  • lagu dalam column kelima ialah untuk orang dalam column pertama korang...
  • lagu dalam column keenam ialah untuk orang dalam column kedua korang..
  • lagu dalam column ketujuh ialah lagu tema hidup korang..
  • lagu dalam column kelapan ialah lagu kegemaran korang..
  • number dalam column kesembilan ni sebenarnya ialah number favourite korang..
*amacam??.. mengena tak??.. cara x??.. tapi gua harap lu orang jangan lah percaya 100%.. pakar psychology pon manusia juga.. mereka mengagak jawapan ni suma melalui sub-conscious mind korang yang memberi jawapan secara sepontan.. meaning, nama2 orang ni suma memang dah bersemadi dalam otak korang.. tinggal nak tau bertapa pentingnya diaorang dalam ranking hidup korang jer... ikut suka2 boleh... percaya jangan... selamat mencuba

Mari main kuiz psychology tentang cinta..

4 tahun lepas kawan aku yg fun size ada ajak aku main kuiz bangang ni... kol 12 tghari dia call.. aku x bgn lagi coz kat negara aku tu awal sgt utk bangun.. hehehe.. neway, dia suruh aku jawab kuiz yg kononnya pakar psychology dh test dah benda ni...

syarat nak jawab kuiz ni mudah jer.. kau kena jujur and jawab serta merta apa yg ada kat otak kau masa kau baca soalan2 ni.. tak leh lengah masa untuk fikir jawapan coz nanti jawapan kau tak berape mengenai sasaran.. dah tak feel lah.. aku ada ingat2 lupa skit kuiz ni tapi wat masa ni aku rasa betul lah kot..


1. buat columns dalam 9 pastu lu kasik garis lah utk asingkan column tu… pastu tulis number kat atas setiap column (dari 1-9)

2. column pertama dan column kedua kau tulis nama lelaki atau perempuan yg telintas kat fikiran kau tapi bukan ahli keluarga..

3. column ketiga dan keempat kau tulis nama sape2 yg terlintas kat fikiran kau and boleh letak nama keluarga atau kawan2

4. column kelima, keenam, ketujuh dan kelapan lagu2 yg terlintas kat fikiran korang..

5. column kesembilan, tulis nombor yg terlintas kat otak korang skang..


Setelah selesai menulis kesemua jawapan dalam column.. bolehlah kiranya korang semak jawapannya dalam entry aku yg satu lagi... hahahaha... kalau gua letak sini nanti lu orang cheating.. ingat... lu orang kena jujur and spontan masa jawab kuiz ni...

Friday, September 25, 2009

aku punya suka lah..

video
PIXIE LOTT- USE SOMEBODY & MAMA Oh..

Aku xtau nape aku berkenan sgt kat lagu "Use Somebody" yg x berapa memberi pemahaman terhadap lirik dia.. mengikut perkiraan aku, maksud lagu ni ialah dia mencari org yg berpengetahuan dlm segala persoalan yg dia tak tahu since dia berada ditempat paling asing dan agak lost.. and dia yakin org itu lah yg dia cari2 selama ni and dia juga yakin diri dia lah yg dicari2 oleh orang itu...

*gua tibai jer maksud tersirat lagu "Use somebody" .. tapi gua rasa betul lah tu kot... as for lagu "Mama Oh" tu lirik dia obvious sgt so gi buat research sendirik... gua malas nak translate..

**serious gua xde keje... balik2 update blog... tapi agak cara bila tetibe terlihat bilangan follower bertambah... hehehe... korang bace ke cerite cam haram gua ni??.. jgn sebab nak sedapkan hati gua sudah lah... kahkahkah...

Sumpahan di hari raya

Alip.. Lam.. Lam.. Ha.. sape curik or amik hamster aku yg bernama Cipuden itu... nanti kaki pendek sebelah... sumpahan ini berkuatkuasa serta merta... hehehe... lama siot x guna method sumpahan ni... dulu masa sekolah rendah selalu gak aku melayan benda ni... sape amik seat aku nanti jatuh longkang besar.. kahkahkah... macam haram jer perangai...

Wednesday, September 23, 2009

Undang-undang baru..

Aku dengan yakin dan tawaduknyer rasa kerajaan patut buat undang-undang baru kat Highway.. Barang siapa yang drive below speed limit yg ditentukan patut disaman.. lakhanat yang bawak kete slow macam siput h1n1 ni lah menjadi penyebab besar kemalangan kat highway tu... org tgh seronok press 110km/h (jarang2 lah berlaku.. usually lebih) dia plak ble bawak 20km/h depan kita... itu namanya memang mintak dilanggar sampai lumat.. dah langgar, reverse and kemudian langgar lagi... nak bawak slow giler gi ah guna jalan lama.. kat highway yg sah2 suma org kemaruk bawak laju tu lah kau nak buat2 sopan santun and drive se-slow mungkin.. pastu sengal nak mampos buat2 kental drive lorong kanan... ntah sekolah memandu mana ntah dia enrole dulu sampai tak bertimbang rasa macam tu... baca talkin kat telinga tu kang baru tau...


*sesiapa yg singgah blog gua ni rajin2 kan lah bg hamster and ikan kekek gua makan... kesian dia... kebulur je bila aku online..

Tuesday, September 22, 2009

pencarian x sudah...

mata aku dah berpinar mencarik blog seseorang... dia cakap slow sangat... telinga piring astro aku ni x berapa nak tangkap ape dia cakap.. so aku merajinkan diri mencari dia dengan menggunakan segala perkataan yg aku rasa dia ada sebut.... hahahaha... amacam??.. gigih x aku??.. apa kata korang tolong aku carik??..
ni hint dia..

sempoi gile..
arigato..
mrraju(aku rasa dia tipu tapi aku carik gak)..
ronaldinho(pon aku tau dia tipu tapi aku cari gak)..
myvi (xde kena mengena tp aku cari gak)..

serious... ko rasa apa nama blog dia??..

Monday, September 21, 2009

Telenovela raya..

pagi agak muda.. kalau kat umah aku memang haram x buka mata lagi tapi memandangkan sesi berebut toilet dgn semua sepupu sepapat aku akan bermula japgi aku gagahkan juga mata untuk dibuka.. perangai buruk sejak ada teknologi canggih wujud ialah celik mata terus tgk screen handphone kot2 lah ade org yg sudi msg aku.. as usual cam haram xde.. tgn terus pantas menaip message yg agak mendayu ayatnya.. (jgn tanya coz aku pon xtau camne ayat mendayu tu... hahaha)..

gua tanya.."kita jadi jumpa x?"

dia jawab "kan dah bgtau.. kang x jadi baru tau"

dengan pantas dan bernas aku merempit ke toilet.. dengan cilokan yg tajam aku dapat mendahului kazen aku yg lembab mcm siput h1n1..

setelah mandi ala kadar aku pon mengenakan baju kurung yg dah habis cun dah aku rasa.. dengan rambut yg diikat setengah dan muka yg natural gila (sebab gua lupa bwk balik make up langsung..).. aku berjalan dengan penuh yakin merapati kereta Myvi hitam itu... tanpa bagi salam aku terus meluru masuk dalam keta.. jantung tidak semena2 dah terlondeh masuk ke dalam perut... gugup aku seketika apabila menatap wajahnya kali pertama... comel.. dia kenalkan diri... namanya... hmmm.. namanya... ahhh... lupa lah plak... xpe kite abaikan dulu part nama.. yg penting aku terkesima dgn lirikan matanya yang agak cheecky itu... (betul ke aku eja ni?).. kami berborak tak panjang... hanya sekadar berkongsi cerita biasa... bila masa untuk pulang sudah tiba, hati yang tadi gembira telah berubah jadi muram durja.. rohani meronta2.. bibir gerak-gerak seolah berbicara.. kelipan mata mula mengolah kata rindu tak terhingga.. namun kaki diayun keluar dari kereta sambil diri memanjangkan doa agar ditemukan lagi walaupon hanya sekadar didalam mimpi...

*amacam?? tragis x cerita gua?.. penat gua karang.. sambil drive gi beli barang kat pasar tu beb gua karang telenovela ni.. hehehe... cara x?.. saje je nak bikin korang panas baca telenovela raya aku ni.. hahahaha... ayat aku rhyme semacam je kan??... dramatic x?.. hehehe.. esok gua try karang cite lain plak ek.. tu pon klu gua x bz tgk Astro.. hahahahaha...

Thursday, September 17, 2009

Lagu2 yg korang patut dengar bila putus cinta...

Tolonglah lupakan segala lagu hiba dan muram durja tu.. putus cinta bukan bererti putus nyawa la wei.. anggaplah korang memang xde jodoh and bukan rezeki Ex korang untuk mendapatkan korang yang sangat da bomb.. diaorang yang rugi.. diaorang yang patut meratap pilu hiba bagai dan bukannya korang.. ni ada ah sikit senarai lagu yang agak gampang sikit liriknya tapi aku rasa sedikit sebanyak dapat membantu menaikkan semangat korang.. korang perlu ingatkan diri korang yang korang layak untuk hepi and layak untuk dapat yang lebih baik... percayalah, korang sebenarnya lebih kuat dari yang korang sangka.. so silalah layan... oww ye.. download sendiri.. jangan malas... cukup baik aku dah tolong senarai pendek kan... hahahaha...

So what- pink

Im not missing u- Stacie orrico

I will survive- cake

There you go- pink

Irresistible- beyonce

Cry- rihanna

Wasted- carrie underwood

Walk away- paula deandra

Hush hush- pussycat dolls

7 things- miley cyrus

I heart- taylor swift

Over it- Katherine Mcfee

Cry me a river- Justin Timberlake

Smile- Lily Allen

Im good- Blaque

Hey ladies- Rossa


*Ada banyak lagi lagu lain tapi wat masa skang aku rasa ni dulu lah ek.. nanti bila aku teringat lagu2 mana yang best nak perli Ex nanti aku top up kat sini... and perlu diingatkan, sila buang lagu jiwang sedih hiba meratap pilu bergenang air mata dari mp3, winamp, modulator atau apa saja yang berkaitan... lagu2 tu suma ble rosakkan minda korang.. serious gua cakap lu... muka jujur ni...


video
So What - Pink

Wednesday, September 16, 2009

Buntu yang teramat..

Aku tengah berkira-kira ni.. macam2 formula matematik aku guna dah.. penaakulan mantik.. algebra.. kebarangkalian... teorem pantegoras.. namun masih buntu dan lebih buntu lagi sebab haram aku tak pandai matematik... persoalan yang timbul agak merunsingkan jiwa aku yang luhur murni ni..

1) Patutkah aku balik umah tido atau stay kat opis yang durjana ni tgk DVD sampai kol 5 nanti???..

2) Patutkah aku gi shopping kat emporium terdekat memandangkan duit gaji aku masih tak luak lagi??

3) Patutkah aku mula menulis novel cinta memandangkan aku sangat bosan duduk opis xde keje??

4) Patutkah aku buat questionnaire tentang jawapan terbaik yang aku ble gunakan masa raya ni kalau atuk aku tanya bila aku nak kawen??

Pergghhhhhh.... amacam??... meruntun jiwa dan mengundah gulana kan persoalan2 dalam hidup aku ni..

Tuesday, September 15, 2009

Kad raya buat semua..


Pergghhh... bangga siot... dalam ke- butaan It-an aku... aku masih mampu menghasilkan kad raya yang... boleh lah... ok lah tu... hehe..

Seperti yang tercatit diatas kad... Selamat hari raya... maaf zahir batin kepada sekalian pembaca blog ku dan pem-follower aku.. terutamanya yang 5 org tu ek.. hehehe.. sila lekatkan di wall blog anda (bg yg ada blog lah)...

bagi biskutmarie.. metamorphosis dan pepatung, korang wajib letak kat blog.. hahahaha... aku x kire.. korang kena letak gak... terutamanya kau wahai si biskutmarie... hehehe..

neway selamat hari raya... maaf zahir batin..

Monday, September 14, 2009

AKu di Ugut BiskutMarie..



Terima kasih yang menggunung tinggi nyer... aku dengan seikhlas hati ni cakap terima kasih... tapi bila kau nak pos yang real punya kat aku?.. pastu malam ni sambutan besday kau jadi x?.. aku nak bawak lilin ni.. tapi lilin blackout lah... hehehe.. brape batang lilin kau nak?.. tapi.. lilin x sama tinggi tau sebab rumah aku baru blackout haritu... hehehe

Pertukaran kerja..

aku ingat, aku nak berhenti keje and nak try apply keje lain... keje yang hanya perlu bekerja setahun dua kali jer.. masa awal puasa and sebelum raya jer.. pastu kalau boleh aku nak muka aku sering terpampang hebat kat TV.. Apa yang aku sampaikan akan menjadi bualan hangat penduduk Malaysia... mereka akan teruja tgk aku kat TV and x sabar nak dengar aku bersuara.. hmmmmm... So kesimpulannya Aku ingat aku nak apply keje jadi pemegang/pembaca mohor diraja.. perghhhh... famous tu... tapi masalahnya satu jer... Pakcik tu xnak letak jawatan lagi.. hentak2 kaki xnak lepaskan jawatan tu... dari aku kecik.. sampailah aku dah besar ni... balik2 muka dia.. hhmmm terpaksalah aku beralah.. Janji dia tak mogok announce Raya bila... hehehe...

Friday, September 11, 2009

Paham ke x maksud sayang ni?

Tadi aku gi lepak dengan jaya dan tuntasnya (jgn tanya apa maksud tuntas... aku pon xtau tp bunyi mcm canggih gitu.. haha).. dengan kawan aku ler.. reramai... buka bersama lah kononnya.. pastu ter-open story pasal lelaki dan cinta... sekali gus membuatkan aku terfikir sejenak.. Lelaki ni bila dia panggil kau sayang... bila dia kata dia sayang kau bagai suma ni.. diaorang ni paham ke x maksud sayang tu?.. diaorang paham tak kokmikmeng (commitment) yang tersirat disebalik panggilan sayang tu?.. boleh tak jangan main petik jer panggil orang sayang kalau kau tak berape nak paham maksud sebenar sayang tu...

Sayang bukan sekadar pada kata2 ye kengkawan sekalian... sayang tu lahir dari hati dan perbuatan.. kalau kiteorang ble igt korang setiap saat walaupon dalam keadaan yang sangat2 bz dengan kokmingmeng lain seperti bekerja dan bergosip berkati2, tak kan seminit dalam 24jam hari korang tu pon korang xleh nak free kan untuk ingat kat kiteorang and msg kiteorang.. eleh bukan susah sangat pon nak msg... and bg mereka yg kedekut nauzubillah tu plak, xkan mscall pon xleh kot.. sedangkan phone dalam kocek pon ble terdial sendiri... takkan lah sambil berak pon korang kena lukis pelan kan??.. mestilah fokus dgn pem-berak-an dan x bawak kerja masuk tandas kan??.. so tgn yg free sambil meneran tu boleh saje hantar msg kat kiteorang ckp korang rindu.. or atleast cakap "i igt kat u" susah sangat ke beb??.. benda ni sebenarnya mudah cuma korang je yg sengal xnak buat.. sebab korang yakin kiteorang tetap akan setia.. untuk pengetahuan korang... awek korang ni suma sebenarnya manusia yg ada perasaan and bukan tunggul.. once korang dh push mereka ke tahap maksima, mereka xkan teragak2 nak blah... sebab mereka ada hak untuk bahagia dan bukan dilayan macam sampah or macam gf angkat yg bila korang kesepian korang call and bila ada bola kat tv korang abaikan dia...

kesimpulannya.... tolong lah paham maksud tersirat perkataan sayang tu... jangan main sedap ungkapkan tapi komikmeng disebalik perkataan tu korang amik mudah dan tak diendahkan... tolong fokus yg awek2 korang tu suma adalah seorang yang hot and anytime diaorang ni ble di-tackle oleh mamat2 yang jauh lebih manesssss perangainyer dari korang... so sila bertindak untuk mengubah perangai korang yang tak berapa nak manesss tu ye.. aku cuma mampu memberi pendapat dan nasihat... hala tuju relationship korang tu korang yang kena anyam sendiri.. gua bg tapak tp lu yang kena anyam sendiri.. gua x cukup bagus nak anyam.. sebab tu gua tak kawen2 lagi.... hahahahaha... cam haram je promote diri sendiri... dammnnnn..

Thursday, September 10, 2009

Perlu ke?

Perlu ke korang masuk blog aku untuk suruh aku follow blog korang sedangkan korang bukan bace pon ape yg aku tulis kat blog aku?.. relationship works both ways beb.. or atleast try to read my entries before even think about asking me to follow yours.. Atleast if u care enough to be like really into whatever i wrote here I might consider to follow whatever u wrote or even drop by your page to comment your entries.. Dah banyak kali sangat benda mcm ni jadi.. gua binnngggiiiittttttttt jerrrrr...

*amacam.. cara x engeris aku?.. aku suruh kawan aku translatekan.. klu aku buat sendiri sure kuar bahasa Zimbabwe.. hehehehehe

Wednesday, September 9, 2009

Pinggan Darlie mak aku..

Pinggan Arcopal 5 almari.. Mangkuk Pyrex 3 Gobok.. Pinggan Pillivuytus 1 lemari cermin.. Piring Sorrento Tuscan Blue 3 rak.. Set Pinggan Mangkuk Royal Albert Country Roses 3 cupboard cermin lip lap- lip lap..

TAPI.... suma pinggan mangkuk cantik2 tu cuma jadi bahan pameran dalam almari kaca or masih disimpan rapi dalam kotak... kite cuma ble makan guna pinggan percuma beli Darlie.. or pinggan free beli Kentuki.. or pinggan plastik ala2 budak tadika.. so ape motif mak kite beli pinggan mahal2 tu?.. untung betul gerobok cermin umah aku tu... dapat merasa diletak dengan pinggan mangkuk mahal... agaknya kalau sesekali sekala dihidangkan guna pinggan mahal tu ceria tekak aku ni... hhmmmmm... makin sedaplah makanan yang dimasak tu AGAKNYA.. maklumlah, buat masa ni aku masih lagi makan pakai pinggan free beli ubatgigi Darlie tu... so aku x berapa nak tau apa perasaan makan pakai pinggan mahal tu..

*aku rasa balik ni aku nak cilok sepinggan dua pinggan mahal tu untuk jadi alas juadah berbuka puasa yang aku import khas dari bazar ramadhan... mesti makin sedap... nyuummmmmm...

Monday, September 7, 2009

Bila kau....

Bila kau pakai cantik2 nak keluar dia kata kau nak menggatal and saje nk show off kat orang..
Bila kau pakai biasa sgt dia kata kau ni tak pandai bergaya..
Bila kau pakai seksi dia kata kau nampak macam perempuan gatal..
Bila kau argue apa yg dia cakap dia kata kau kuat melawan..
Bila kau diam dan layankan apa yg dia nak, dia kata kau dungu..
Bila kau call dia, dia kata kau mengade menggedik..
Bila dia call kau, dia kata kau patut bersyukur dia call..
Bila kau tak cintakan dia, dia akan cuba sedaya upaya buat kau jatuh cinta dengan dia..
Bila kau dah jatuh cinta dengan dia, dia tinggalkan kau..
Bila kau enggan tido dengan dia, dia kata kau tak cukup sayang dia..
Bila kau tido dengan dia, dia kata kau perempuan murah..
Bila kau ceritakan masalah kau kat dia, dia kata kau ni manja sangat..
Bila kau tak ceritakan masalah kau kat dia. Dia kata kau tak cukup percayakan dia..
Bila kau bebel kat dia, dia kata kau bingit..
Bila dia bebel kat kau, dia kata dia bebel sebab dia sayang..
Bila kau mungkir janji, dia kata kau tak ble dipercayai..
Bila dia mungkir janji dia kata dia terpaksa mungkiri janji tu..
Bila kau curang, kau sebenarnya memang dah tak nak teruskan hubungan dengan dia..
Bila dia curang, dia nak kau berikan dia peluang kedua..


Bila pikir secara logic.. apa2 pon kau buat, kau xkan menang… sebab ada je jawapan dia and pandai je dia pusing2 balik ayat agar nampak kau yg salah walaupon sesungguhnya dia yang amat bersalah… Dammmmnnnn…

Thursday, September 3, 2009

Cita-cita aku masa sekolah...

Seperti biasa aku tergolong dalam kategori budak sekolah yg paling malas belajar.. beg sekolah berat sampai roboh bahu tapi ilmu kat otak zero juga.. mcm mana pegi mcm tu lah balik.. kalau ada extra yang dibawa balik pon paling koman kotoran degil jer.. nama pon budak..

Kat sekolah dulu aku memang pandai suku kata.. feveret tu.. terlalu handal sampai aku eja suma pakai suku kata melayu.. Wan.. Tu.. Teri.. For.. Faif.. Sik.. Seben.. Eit.. Nai.. Ten.. haaa part ten jer aku betul.. yang peliknya, dalam usia yang ejaan pon kantoi cam haram ni, cikgu aku ble plak secara gonjeng suruh list down 3 cita-cita.. perrghhhh… darjah satu kau Tanya cita-cita.. cita-cita tu ape kejadahnya??.. eskerem ke?.. cikedis ke?.. cekelat ke?.. air sarsaparilla ke??.. atau sejenis permainan belon acar?.. damnnn..

Setelah kebil2 beberapa ketika cikgu aku akhirnya terangkan yang cita-cita tu ialah impian aku nanti dah beso nak jadi ape.. lerrr.. apalah cikgu ni.. mestilah nak jadi tua.. takkan nak jadi budak2 sampai bila2 pulak.. sengal betul.. setelah melihat muka kekompiusan kami cikgu terangkan lagi… dia kata dah beso nanti kami nak keje ape… haaaa… kan senang cakap mcm tu… barulah paham… sambil memicit2 dahi aku tenung kertas kajang kaler putih tu.. x cukup tangan kiri, tangan kanan pon aku guna sekali untuk picit kepala.. kononnya biar keluarlah ilham nak jadi ape nanti bila dah beso… aku toleh kanan.. budak tu tulis nak jadi “PULIS”.. toleh kiri.. budak tu tulis “CIKU”.. hhmmm… aku dengan selamba tulis:

1. Dokter
2. Peramugari
3. Hakim

Dokter sebab nampak mcm femes.. Pastu keje senang, orang datang klinik kau, kau hanya perlu tanya "sakit ape?".. pastu kau tulis cam cakar ayam kat kertas and then bagi ubat dengan tanpa pegang pesakit... fuuyyoooooo best tu... magiccccc...

Peramugari sebab ble pakai ketat2.. seksi2.. (tengok tu kecik2 dah rosak minda aku ni)..

Hakim sebab ble pakai rambut palsu yg kejung tu.. pastu ble duduk ngadap org lain while orang lain suma kena ngadap dia masa dalam mahkamah.. so kalau ada orang korek hidung kat blakang tu, sure aku ble nampak dulu..

Tapi yang macam haram… tahun berikutnya fail cita2 ni dipulangkan balik dan diminta untuk di update… goblok… tak pasal2 aku kena pikir balik aku nak keje ape.. aku time ni puasa penuh pon jarang-jarang..

Skang bila dah besar.. dah mengaji tinggi.. dah tinggalkan sekolah pondok.. dah mengaji kat bangunan bertingkat2.. satu pon cita2 tu x jadi kenyataan... hhmmm patut dulu aku letak cita2 nak jadi penulis ruangan majalah... ada gak bau2 bacangnya tu.. tak pon aku letak nak jadi Artis.. untung2 kawen dgn org kaya pastu xyah keje dah.. Bila cerai ble mintak juta2, masuk paper buat muka tak bersalah...


*neway korang pernah tertanya2 tak nape lagu sekolah and lagu patriotik suma pitching tinggi tahap tak tercapai dek akalku?.. saje lah tu nak sabotaj aku dari teruskan impian aku nak jadi artis..

Wednesday, September 2, 2009

Kenapa susah nak tinggalkan?..

"The hardest part of walking away from you is knowing you wont run after me"..

Aku rasa quote ni ade betulnyer.. kengkadang kita memang nak sangat tinggalkan kekasih kite tapi cam haram susah.. ye la, macam cite hindustan kan, kalau awek majuk.. balak dia sure kejar and pujuk.. standard ah.. perempuan memang suka kalau pakwe dia pujuk.. tapi masalahnya, kita dah ble jangka yang kekasih kita tu memang xkan pujuk and memang takkan cari kite dah... sebab tu kita tak putus2 dengan dia... sebab hati kita ni macam berat sangat nak lepaskan... coz kita memang dah ble jangka yang kalau kita mintak putus, dia confirm2 biarkan aje.. xde maknenyer dia nak pujuk balik.. and ternyata bukan itu yang kita ni harapkan.. sebab kalau dia x kisah kita xde kat sisi dia, kita akan sakit hati berkali ganda lagi.. and therefore kita pujuk hati sendiri and stay lagi dengan mereka2 ni..

kengkadangkan, aku harap sangat mereka2 ni ble nampak betapa kita ni sayang kat dia and betapa dia dah sakitkan hati kita tahap gampang.. then maybe... MAYBE... maybe ye kengkawan, dia akan sayang kita lebih dan hargai kita ni.. tapi sayang... Ex aku suma buta.. just because aku ble tahan bertahun dengan orang x guna, doesnt mean that aku nak terus hidup dlm keadaan tak guna tu... manusia paling sabar dalam dunia ni pon eventually akan hilang sabarnya... sebab aku yakin, kita semua ada maruah.. kita tak perlu terhegeh2 stay dengan mereka2 ni untuk hepi...

neway, aku tetibe terpikir pasal tajuk ni sebab aku tetibe teringat pasal zaman jahiliah aku dulu... terpikir nape aku sengal sangat and susah sangat nak tinggalkan ex aku yang sah2 dah banyak cederakan aku secara fizikal dan mental.. masa bercinta dulu x rase sengal.. skang ni dah tua bangka baru terasa sengal.. dammiitttt..