Monday, November 29, 2010

Bila awek kata xnak..

ye kengkawan... sila fokus.. x.. gua x berkata ttg benda lucah... otak sila tuang cuka dulu baru baca entry ni... ni entry suci murni... hehehe

bila awek lu org, out of no where minta sesuatu dlm nada manja dan hampir x jelas, and then tetibe bila lu org tanya balik betul ke dia nak benda tu, dia kata xde ape or xpe lah nanti beli sendiri... percaya lah, sesungguhnya tu hint besar utk lu org paham yg dia sebenarnya nak benda tu tp xtau camne nak mintak lu org sebab xnak lu org tuduh dia kaki kikis or materialistik..

diaorg nak benda tu... nak sgt... kalau bg klu yg x jelas, mmg sampai kiamat lu org xleh teka apa dia nk... so nak xnak terpaksa lah si dia kuarkan terus dari mulut apa yg diaorg nak... tapi lepas tu diaorg rasa guilty sbb akan nyusahkan lu beli benda tu and takut lu tuduh dia as gila harta or kaki kikis and end up awek lu org akan play around dgn kata2 diaorg td and kata "xde ape lah.. nanti beli sendiri.." or "xde apa.. just cakap2 saje.. bukan nak sgt pon"..

reason berdalih?..
mudah.. mereka ni xnak bf diaorg salah anggap pasal diri mereka... mereka xnak bf mereka samakan diri mereka dgn perempuan2 jalang kaki kikis kat luar sana...

nasihat gua?..
usahakan lah utk dapatkan brg tu... selagi mampu and barang yg dia mintak tu berpatutan... jgn dia mintak Porsche pon lu bagi sedangkan lu drive kancil.. ape kejadahnya... ikut logic lah.. klu setakat sejambak bunga.. sekotak cekelat choki choki.. or apa2 yg x melebihi RM300, gua rasa ble kot dipertimbangkan... ye pertimbang dulu... jgn main beli je..

at the same time fikir juga, sepanjang couple dgn dia, apa lu org pernah bg benda paling mahal kat gf lu org?.. setakat tudung bawal RM50 yg dah di diskaun 80 juta kali sampai mek klate tu pening dgn lu tu x cukup mahal ye... prezen yg solid maksud gua.. jam ke handbag ke... apa2 brg yg ble jadi hantaran lah maksud gua.... or benda2 yg romantik bagai ni macam teddy bear ke.. romantik dinner ke or ape2 je ah yg dia buat sendiri dgn kretiviti sendiri(part ni lelaki mmg liat, ego... takut kawan2 dia tau) .. hahahaha... and pikir pula ape prezen lu pernah dapat dr dia... kad2 buatan tgn dia sendiri.. perfum mahal2.. kemeja solid.. kasut futsal... frame gambar buatan sendiri... perghhhh... gua yakin jauh lg banyak dr ape lu pernah bg dia... walaupon ada certain tu x mahal mana tapi prezen tu sentiasa ada dan sentiasa mengamit memori bersama.. fuhhhlamak ayat gua... x hengat!!.. hahaha

then nape perlu berkira sgt??.. elehhh xyah lah bg alasan lepas kawen kang baru nak mewahkan... xde punya... dr 10 org kawan gua yg kawen, hanya 1 je yg berani kata suami dia still bagi prezen..

so pikirkan lah, klu lu rasa lu x pernah bg gf lu ape2, then usahakan lah.. (as long as x melampaui batas kemanusiaan dan ke-gaji-an..).. setakat teddy bear RM30 xkan xleh spend kot... jgn kedekut sgt bai..


**dgn ini gua amik kesempatan utk umumkan, Bday gua thn depan gua nak DSLR... hahahahaha... x pon, lelaki kacak yg telah diikat riben... waahhhhhhhhh... (air liur mengalir deras..) hahahahaha... macam haram...

**ok lah klu x dapat bg DSLR dapat bg gua Blackberry or iPhone 4 pon xpe... gua terima je... hehehehehehe...

Putus..

Ha ah..


dah putus..


nak buat camne..


dah ditakdirkan begitu..


nangis pon x guna... x dapat kembali kan keadaan asal..


terima je lah kenyataan yanggg.....


SLIPAR FEBERET GUA PUTUS.... Arghhhhhhhhhhhh...



**awat?.. lu igt gua dgn anuar putus kah?.. skandel buat ada2 kat opis ni mana leh putus... coz bukan gua couple dgn dia pon... cuma dua minggu ni putus komunikasi je dgn dia... dah xde dah aksi drama sandiwara semasa mcm selalu tu... ada lah haritu dia tegur gua kat punch card (seperti biasa... kata cinta punch card...hahahahaha)...



**gua igt gua dh abis dah pasal anuar ni... tapi, bila baca nama dia kat msg je jantung gua laju balik... dammittt... lu org pernah rasa gini x?

Sunday, November 28, 2010

sound direct dr pumpkin

"nyah.. nape ko dah berubah sampai jadi gini ni?"

gua kompius... bila gua berubah?.. bukan sama je ke..

"apa yg berubah?"

punpkin gelak... "ko terlebih barbie nya.." pumpkin gelak sakan... gua join gelak jugak... sebab gua rasa apa dia cakap tu betul... ha ah... gua mcm terlebih barbie plak... tinggal kuis2 rambut je dah sebijik... haha...

ooomaaiiigod!!!!!!...

gua tgh pintal2 hujung rambut sambil pikir apa nak taip... vavi... mak so barbie nyah now... what done happening ni?.. why me becoming soft?.. oh no... hahahaha... ada gua kesah?.. tiada bukan?... hahahaha...

**sebagai penutup... gua hidangkan pic ni... hehehehe...






**gua sebenarnya ada imaginary life... hahahaha... gua selalu imagine gua ada bf yg kacak, caring, kaya, setia, hormat gua sebagai perempuan, hormat parents gua dan parents dia,beragama dan cerdik (sah laki gini x wujud bukankan?... hahahaha).. owww and imaginary bf gua (IBF), nama dia Iskandar... hahahahahaha... nama budak nakal bukan?.. tp comel dihati gua... hahahahaha... owww... by the way, IBF gua kem salam kat lu org... hahahahahahaha...

Friday, November 26, 2010

luahan rasa semata..

gua nak luahkan kan fesbuk xleh sbb ramai sgt yg buat... kang offensive lak statement gua.. ramai yg terguris jiwa kang.. hahahaha... kat sini xpe... sbb klu x suka then jgn baca.. ye x?

gua rasa.... tudung zaman skang ni makin lama makin pelik.. leher terdedah... dada terpampang... telinga kelihatan... siap tunjuk earring panjang bergayut kat telinga yg hampir rebeh tu.. and dan2 skang dah ada batu besar hujung tudung cam chandelier dah gua rasa... hahahaha...

ok fine.. gua tau ramai yg akan start defensive and x puas hati dgn mengeluarkan statement "ala kan x nampak rambut.. dosa nampak rambut dah xde..."... terpulang.. sape gua pon nak judge lu... gua cuma judge tudung lu yg x rupa tudung tu je...

cuma.. gua rasa lawak... so bila lu org nak start pakai tudung yg ada lampu liplap plak?.. yg ada muzik tema ke... yg ble tukar2 cam transformer ke... hahahahahhaha...

gua rasa tudung canggih yg gua ble terima akal cuma tudung yg macam bibik indon pakai tu... yg main sarung je tu... klu pandai pilih then lu xde ah nampak cam bibik.. tu tahap max canggih dah bg gua... x perlu lah chandelier bagai ni... pelik... pastu hujung chandelier kat atas nenen... hahahahaha...


**fine... gua x pki tudung... tp atleast bila gua pki tudung gi kerja, gua pastikan tudung gua mencapai tahap piawaian sahsiah rupa diri IPTA.. x menjolok mata and x mengundang upat keji caci maki org... and x mengaibkan family gua.. selain tu, x menggundang org tenung dada gua dgn penuh nafsu seperti seolah2 gua gantung sepanduk kat dada tulis "sila berimaginasi".. benar bukan??

Thursday, November 25, 2010

dulu dan sekarang hidup gua..

Dulu… gua tulis blog sebab nak lepas kan geram gua untuk ex gua… gua xnak org tersalah langkah macam gua.. itu je motif… satu entry je.. picit sini..

Pastu.. bila feedback ok.. and ilham bertambah… gua jadi gegel dan terus menulis walaupon cerita macam gampang dan x masuk akal.. picit sini plak..

Skang.. gua tulis entry sbb klu gua x tulis nanti kawan gua bebel… hahahahahaha




dulu.. gua tulis blog, suma ada berbaur benci dan sangat avril..

pastu.. kehidupan sedikit kacau... maka menjana transformasi

skang.. gua half-half.. diluar Avril... didalam Barbie... hahahahahahaha




dulu.. gua selalu biarkan org ranapkan hati gua.. gua suka pujuk hati sendiri.. bertahan selagi boleh..

pastu.. gua jadi penat.. gua jadi berani... gua kuatkan hati..

skang... berani ah buat kalau gua x lepaskan Cekodok utk cacatkan lu tahap x dapat zuriat saje ah tu.. hahahahaha... (budget cekodok gua serigala...hahaha)




dulu.. gua suka main kad snap or donkey

pastu... negara bertambah maju..so kena upgred kan diri

skang.. gua main solitaire kat komputer... hahaha




dulu.. gua buta IT..

pastu... gua cuba majukan diri..

skang.. gua dah tau yg rupanya cahaya kat skrin laptop ni ble di-adjust..(serious gua mati2 igt laptop gua ada kuasa kuda sampai tahap silau yg membutakan... hahahaha... err gua baru tau ble adjust 3 bulan lepas..)




dulu.. gua xde pemandangan yg ble mencuci mata gua bila gua bosan dan x larat nak membaca..

pastu... gua berhijrah tempat kerja..

skang... gua hari2 usha anuar yg muka xde lah kacak mana pon... ok lah dari xde langsung... hahahahahaha... (ayat cover padahal hati bunga2 dan jari kuis2 meja)




dulu... selagi x 2-3 pagi, susah je gua nak tido... mata macam berpesta xmau tido..

pastu.. gua dihadiahkan dgn keje yg berlambak..

skang... kol 9pm gua dah tido ape kes???... ni pon dh terlajak dh timing... dammmittt...





dulu.. gua sunyi

pastu... tuhan temukan penghibur gua...

skang... gua ada cekodok... I LOVE U bebeh... MUAaaaaaHHhhhh...




gua x pasti dia merempit katne sampai comot gini... hahaha..


**gua nak tido dah... lu org bagai mana pula??.. hahahahaha

Wednesday, November 24, 2010

makcik sape ah diaorg ni..

soalan teka teki gua... banyak2 makcik... makcik sape yg bizibodi and suka buat andaian klu lelaki and perempuan jalan bersama sure tgh couple????..


jawapannya ialah......



makcik gomen.. hahahahahaha

Saturday, November 20, 2010

Gua x kisah..

Gua x kisah atau dalam bahasa omputih nya I Dont Care... hahahaha..

A very catchy song.. for those yg suka girl power kind of song, sila dgr lagu ni..


**sila jgn bgtau org gua upload vid lagu gini... jatuh status gua yg mcm avril ni... hahahahahahaha.. skang gua rasa gua nya ciri2 barbie dalaman gua dah mula berleluasa.. ingat senang ke nak maintain Avril diluar barbie didalam ni???... macam haram... hahahahaha



video



I dont care 2ne1

[CL]
Hey playboy
It’s about time
And your times up
I had to do this one for my girl you know
That’s the only way you boys learn

[Minji]
I can’t ever forgive you for that lipstick on your collar
Every day, your phone’s always off
It doesn’t seem like you’re going to change oh oh

[Sandara]
All those girlfriends you call “friends”
Don’t think of me in the same way as them, I won’t let it fly
From now on, do as you want, I’m going to stop caring
For some time I really loved you but oh

[CL]
Sometimes you get drunk, and call me, now it’s 5:30 am
Again you say another girl’s name no

[Bom]
I don’t care, I’ll stop caring about what you’re doing wherever you are
From now on I really don’t care, I’ll get out of the way
From now on don’t come to me and cry, and cling on
cause don’t care e e e e e e
cause don’t care e e e e e e

[Minji]
cause don’t care e e e e e e
cause don’t care e e e e e e
Boy I don’t care

[Minji]
Stealing glances at other girl’s legs
You’re so so hopeless
Everyday you take off your couple ring, and secretly go on a blind date
I don’t think that I’ll be able to take it anymore oh oh oh

[Sandara]
My friends say that you’re not really worth it
You even went to your wolf-like friends for advice but
I’d rather keep it simple, I’m too good for you
I believed you were my love but oh oh

[CL]
Today you said you were busy, I tried phoning you but
As expected, in the background I heard a girl’s laugh oh no

[Bom]
I don’t care, I’ll stop caring about what you’re doing wherever you are
From now on I really don’t care, I’ll get out of the way
From now on don’t come to me and cry, and cling on
cause don’t care e e e e e e
cause don’t care e e e e e e

[Sandara]
cause I don’t care e e e e e e
cause I don’t care e e e e e e
Boy I don’t care

[Minji]
Because of you, I remember crying till dawn boy
I regret every time I think about you when my heart was too easy, huh boy?
I’m too good to throw away and too boring to have
You should’ve treated me better when we were together why are you clinging to me now

[CL]
You fooled me with your lies hundreds of times
From today on, I’ll be a bad girl who makes guys cry
Now without a single tear, I’ll laugh at you
Loser who’s inside a game called love
Get on your knees and take me back
If not, get out of my sight right now

[Bom]
I don’t care, I’ll stop caring about what you’re doing wherever you are
From now on I really don’t care, I’ll get out of the way
From now on don’t come to me and cry, and cling on
cause don’t care e e e e e e
cause don’t care e e e e e e
Boy I don’t care

Thursday, November 18, 2010

Apa salah dia??

seperti biasa.. balik keje.. nampak je bumbung rumah gua dah igt katil je.. ngantuk siot.. buat research sejam je.. main game yg lama.. penat tu weiiii... jenuh gua main sorority life collect baju sexy2...

parking je keta gua terus kuar sambil heret beg tgn a.k.a beg kaki pon ble thn gak coz gua selalu seret je... hahahahaha...

disebalik dinding umah gua jelas dgr suara bapak gua.. agak nyaring dan menakutkan... gua toleh blakang.. dari celahan pokok gua nampak keta mak gua ada.. meaning mak gua dah balik..

gua telan liur..

x pernah dgr bapak gua jerit2 gitu..


"ko ble kutip kain baju ko semua.. berambus.. buat malu family je.. kau tau kan kita dgn dia tu x setaraf??.. berambus..".. tengking bapak gua..


gua toleh belakang lg.. dari celahan pokok gua nampak juga keta abg gua.. to make sure gua x perlu toleh lg, gua check sekali keta adik gua... ADA... ok fine... kompem bukan mak gua dia marah... sure adik gua atau abang gua... tapi abg gua dah kawen.. so kalau part darjat bagai ni sure adik gua..

isshhhh... sejak bila bapak gua gila harta ni???? gua dgr lagi jeritan


"dah.. dah... xyah mintak maaf... aku x hingin tgk muka ko lagi... pergilah ikut minah yg ko tergila2kan tu.. buat malu aku je... apa aku nak cakap dgn kawan2 aku kalau diaorg dapat tau??? malu tau.. x standard.." jerit bapak gua lagi... gua dah ter-ketar2.. nak masuk umah ke nak cabut??


"xyah nak nangis.. huh!!... apa pegang2 aku ni... blah... gi kutip kain baju ko tu... berambus!!!"..

gua telan liur.. tetibe gua dengar suara mak gua mencelah...



"dah lah tu bang... kucing tu bukan tau ape.. dah kucing betina sebelah tu panggil2 ajak manja2.. dia ON je lah... " pujuk mak gua


"mana boleh.. xde betina lawa sikit ke nak bawak balik??.. xde kelas betul.."balas bapak gua...

laaaa... kucing rupanya... penat je gua cemas... dgn langkah longlai, gua masuk umah and sambung tido...


**cekodok?.. ada je kat umah.. dah dapat pengampunan barangkali...

Wednesday, November 17, 2010

hasil kerja gua..

kelik sini..

gua dah start malas nk maintain blog lg satu ni... so klu ada job baru gua update entry kat sana... wat masa ni gua yakin xde job lg sbb gua dh start bz cam haram kat opis baru... mana nak keje... mana nak pantau anuar... mana nak usha pegawai baru... tu x termasuk nak maintain kasih sayang dgn cekodok lagi tu... hahahaha...

wat masa ni jgn risau.. blog yg ni gua akan sedaya upaya cuba utk me-maintain... hehehe... paling cikai pon 2 minggu sekali lah kot... bergantung pada peristiwa yg ber-drama-an dlm kisah harian gua...

ok babai... gua nak sambung tgk katun...

Tuesday, November 9, 2010

Dah nyata bukan?.. nape perlu tipu?

gua hangen...


penat kerja x habis.. now masalah lain plak menyemak...


gua jeling dia hujung mata je... silap ari bulan mmg gua dah sepak sampai masuk longkang je.. tapi gua sabar... xnak nampak zalim..


"dasar jantan x guna.. nak tipu lagi?" gua luahkan isi hati


dia geleng perlahan.. masih menafikan hal sebenar.. "tak.. bukan saya... kebetulan je saya dekat kawasan tu.. bukan saya yang lakukan.. percaya lah.. saya x sehina tu"pujuknya

"sudah lah.. aku dah xleh nak caya dgn kau... x perlu lah buat muka x bersalah kau tu... hati aku dah teguris sgt dah.." gua tahan marah... gua pujuk hati agar bersabar dengan dugaan..


dia menggeleng lagi... mungkin sebab dia xtau mengangguk... "serious.. percayalah.. x tergamak saya nak buat macam tu".. dia cuba memujuk... sambil cuba menyentuh gua... gua jarak kan diri... mcm drama kat tv lah... kena merajuk lebih..


"masih nak tipu??.. habis kalau bukan ko yang berak cirit sepah-sepah ni sape?.. haa??.. xyah buat muka kesian".. sambil gua tonjol sebiji dua kat kepala dia..


kucing gua terkulat2.. "meeoowwwwww.... meeooowwwwww.... meeooowwwwwww"


"saaddapp cekodok... pelis sadaap... jgn sampai aku bgtau awek ko yg ko terkencet kat sini.. dah besar panjang pun kencet.. malu sikit"..


dan kucing gua menangis kesal....

Wednesday, November 3, 2010

sayang.. sayang..

sedang gua khayal tgk tv.. tetibe gua dgr suara bapak gua..

"sayang!!.. sayang..!! ishh mana budak ni... tido ke?.. sayaannnnggg!!"

gua sentap.. gua lari ke pintu.. "ye ayah"..

ayah gua dongak tgk gua.. kemudian dia gelak..

"perasannya.. ayah panggil cekodok.. nampak x dia?.. rindu plak tetibe dgn dia.."..

gua hangen.. mata bergenang... punya lah excited lari igt bapak gua panggil gua, rupanya kucing buncit kaki katek tu gak yg dia cari.. dgn kucing pon gua kalah... ni blom suruh bapak gua pilih antara gua dgn adik gua lagi.... dah sure2 18 ratus juta kali kalah... dammmiittt...

gua lari naik atas packing baju siap2 nak pi lari batu belah batu bertangkup... lu rasa dia bukak lagi reservation?.. bak sini no tmpt tu... gua nak contact.. ke dah penuh lepas dia telan mak si pekan tu?.. hahahahha... ok lah x jadi lari..... sambung tgk tv lagi bagus.. japgi ada cite geng bas sekolah... hahahahahahaha...