Thursday, October 11, 2012

pil keguguran..

ini kisah x-rated... hanya yg dh kawen je ble baca... yg x kawen klu teruja gua xtau ye... gua dh bg amaran... hahahaha


alkisah.....

gua dh kawen dkt 10 bulan lebih.. tp masih x berhasil untuk menghasilkan hasil.. hahahahaha

gua paling benci bila period lambat datang sbb nanti gua akan start berharap gua pregnant..

and selang 4 bulan, kompem lambat few days... saje nk buat surprise lah tu.. pfftt...

nak dijadikan cerita... kali terakhir gua period adalah 22 ogos 2012 till 7 hari kemudiannya... yes kengkawan... harini dh 11 oct 2012..

doc kata.. gua kena buat anak pada 3 sept 2012.. sbb tu tarikh subur.. tp.. mmg x mungkinlah... sbb MR dh balik sana awal dr tarikh tu... celah bedah mana nk buat anak?... tp gua x ckp kat doc.. gua angguk je..

doc pesan lagi... gua dijangka period semula 22 sept 2012... kalau x period, dia suruh tunggu 5 hari baru jumpa dia... kemungkinan pregnant katanya... gua angguk aje... sbb gua tau gua jrg dtg ontime pon...


hari berganti hari... 22 sept datang dh... tp masih xde tanda2  cuti solat... so gua tunggu...

dh lewat 5 hari... xde tanda... gua tunggu lg...

now... dh lewat 16 hari... gua jumpa doc..

dia scan... x nampak apa.. xde tanda janin mati dlm perut... alhamdulillah... but at the same time xde tanda ada janin pon.. x nampak apa... (ekceli... gua nampak kaler hitam and hijau je... gua xtau apa yg doc ni tgk.. hahahaha)...

so dia bg gua ubat... dia kata klu lepas makan ubat ni period, then hari ketiga period gua kena dtg jmpe dia buat rawatan kesuburan (kasi telur besar n senang lekat...whc gua x yakin nk buat skang sbb nak kena bli tix jmpe MR lg.. adooiii..).. owww and klu gua pregnant, dia kata ubat ni xkan merbahayakan baby and gua akan terus x period sampai baby lahir.,...

so gua balik umah... start mkn ubat tu...


dah dua hari mkn baru gua terpikir... what if gua mmg pregnant and ubat tu gugurkan baby gua?...

gua mula cuak... maka gua google... xde jawapan pasti yg gua nampak ..

ada yg kata merbahaya sbb effect production of milk... and ada kata effect baby punya tumbesaran... ada yg kata klu pregnant perlu terus stop makan ubat tu... ntahlah... gua risau...


ubat yg doc bagi ni mcm pil perancang... dia stop period sampailah kita habis makan... kita stop mkn je pastu period akan dtg (ok gua x pernah makan pil perancang... gua google dia ckp mcm tu)... so gua sgt cuak... adakah gua mkn pil keguguran??.. kalau betul nape doc kata pil ni x effect baby?.. gua buntu ni..

makin buntu sbb MR x angkat fon utk bg pendapat..

nama ubat tu norethisterone.. klu gua buat pregnancy test skang pon x guna sbb gua still mkn ubat ni... test kompem kata positif.. sbb dia effect hormon.. haisshh... now gua cuakkkkk...


apa yg perlu gua lakukan ye?.. teruskan ikut ckp doc? or berhenti je mkn?.. either way gua mmg dh lewat sgt period ni... kawan gua ckp kakak ipar dia pon mcm gua... dpt ubat tu... tp dia x mkn... nasib baik sbb dia pregnant tp doc x detact... haisshhhh

owww by the way gua nampak doc catit 6 1/2 weeks... so klu gua ditakdirkan pregnant... itulah umur baby gua... kalau lah... KALAU... hmmmm... ok gua down ni... sekian... bye..



**ok gua dah jumpa pakar lain.... dia kata ubat tu klu pregnant pon xkan effect baby... dia lg kukuhkan rahim lu adalah.... so pil itu selamat dimakan begitu saje... hahahaha...

7 comments:

aYongCasPer said...

uikkk mem...ko ada brapa byk blog ekk....kompius plak ako ni..hehehhe

aYongCasPer said...

uikkk byk blog ko ekk..ako baru usha ni...huhuhu

kupu-kupu biasa said...

huh?.. banyak mende.. dua je kot... satu utk hantaran.. satu lg ni lah... ko jumpa berapa banyak?..

aYongCasPer said...

ooo ekkk..2 je ekk..ako silap tgk lah tu kot..muaahahhaaa

kupu-kupu biasa said...

Oiii ape jadah bukak blog tp xleh komen ni? Hahaha.. Yong camne aku nk kutuk ko ni? Hhahahaha...

NURUL JANNAH said...

nk tye,pergi klinik mana ea??sbb sy pon dkt sethun dh kwen tp masih blom ad zuriat.jmp dktr dh 3 org,tp semua tk nk bg apa2 ubat kesuburn..sbb diorg kata tggu 2thun bru kte bg ubat.buat ms ni dktr2 tu sruh berusaha..if i muda hubby i pon muda tk kesah sgt la.but hubby pon dh masuk 40an,i bru 23...nk tggu masa tu kn berjln...

kupu-kupu biasa said...

Klinik tu kt jb... Kat jln susur tmpt mak nyah tu.. Klinik pakar puan padma.. Dia ni loghat sikit sgt makcik2 yg oldschool.. Ramai yg rekomen dia... Ada juga yg rekomen doktor noraini kt pakar puteri jhr.. Tp b4 dia bg ubat kesuburan dia interview dulu... If dia rs x fit utk program kesuburan dia after scan suma, dia x bg.. But worth a try lh.. Rsnya xde mslh kot dia nk bg ubat tu klu dia sure kita dh kawen... Im overweight and yet she still suggest me to take such stuff.. Sendiri yg gatal nk cuba dpt baby sendiri..