Monday, October 1, 2012

kenapa gua xnak buat pregnancy test..

gua dh kawen 10 bulan...

soalan feveret bila gi majlis ialah "dah ada isi ke?"... "dah lekat blom?".. "dah pregnant?"..

gua akui... gua benci gila soalan tu... ia seumpama lu tanya soalan "Bila nak kawen?" pada org yg baru putus tunang... brengset bukan?..

gua dh buat check up... doc kata rahim gua xde masalah... clear... dia kata gua lambat pregnant sbb gua gemuk.. cilaka kan doc tu?.. mulut macam puaka... gua nak je sound dia, "kalau kurus tp x selalu jumpa or jumpa time period ble pregnant ke?.." tetibe gua emo... enot tu gemuk pregnant je.. tu kan rezeki.. hadoii.. kawan gua yg kurus solid molit tu pon ramai yg x pregnant... apa mslh doc ni sampai dengki kat gua... dia sendiri kata rahim xde masalah so apsal nak sound2 gua?..

ok... berbalik pada cerita asal... hahahahaha...

gua xnak buat pregnancy test walaupun period dah due seminggu lebih dr tarikh yg doc dh estimate utk period sbb...

1) gua xnak kecewa... dah selalu sgt test (ms mula2 kawen dulu) suma result negatif... xde samar2 double line langsung... mmg kompem2 single line.. yg digital test lg haram... terang2 dia tulis "NOT PREGNANT".. hameekkk ko..

2) malas dh nak bazir duit... satu test dh berapa... paling murah RM5... tu pon curiga2 result dia...

3) malas bazir air kencing... hahahaha... ekceli gua malas nak kencing dalam bekas khas dia or halakan test kat air kencing.... mcm leceh sgt.. 

4) xnak terlalu nampak berharap... nanti gua depress..

5) xnak lembik lps tau result... klu gua mmg kompem pregnant, sure gua akan otomatik lembik... contoh terbaik bos gua... lepas tau je pregnant terus ngade2 penyakit segala bagai datang... itu yg gua risau sbb gua dh ada perancangan nak gi LEGOLAND... hahahahaha...

6) usually lps buat pregnancy test mesti gua period... so mcm no point nak buat test... tunggu je lah bila period tu dtg... klu dh memboncet tp still x period tu maknaya pregnant lah tu...ble gitu?.. hahaha...

errr... gua rasa tu je kot reason dia... x banyak tp gua rasa dh mencukupi...

ha ah.. gua dah lambat period... lambat dlm ermmm alaaaaaa baru lambat 9 hari... cool lah... standard ah tu... lgpon xde muntah2 pon... cuma migrain hari2.. tp x pregnant pon gua mmg migrain hahahha...

so apa pendapat luorg?... patut kah gua check?.. ke nak check lepas balik bersuka ria?... atleast klu negatif n ter-period pon lepas MR balik KK..hahahaha... so macam mana?.. any idea?..

2 comments:

~♥ iella ♥~ said...

lmbt 9 ari?? tah..tah...dh prgnt??? Rezeki tak ke mana kan...

kupu-kupu biasa said...

x berani nak kata pregnant.. mcm cuak sgt... long distance.. so klu x lekat tu rs mcm akan dtg susah nak lekat.. nak ckp dgn mak pon takut.. hahahaha...