Friday, December 30, 2011

ayat standard cover majalah

gua yakin.. lu org mesti dh lali dgn ayat2 ni.. balik2 status yg sama di cover majalah.. especially majalah buah-buahan tu.. hahahaha

1. "Saya tidak seksi" (tp cover pki baju mandi tepi kolam renang.. what the hell ppl??)

2. "saya tidak bercinta dengan Dato"

3. " S bukan kekasih saya"

4. "Saya diburu Mak Datin"

5. "Dikecewakan gadis J"

6. "Maaf Papa" (konsepnya apa ni?.. nak suma org tau lu gaduh dgn bapak lu ke?)

7. "Saya akan bersara" (tapi sampai arini gua tgk lu menyanyi je lg)

8. "panas!!!"

9. "Ditampar kekasih"

10. "Saya tidak curang"

11. "Saya bukan perempuan murahan" (seperti biasa pic tepi kolam renang dgn baju mandi sambil nampak lurah di dada.. motip?)

12. "Z bukan nama sebenar telah melamar saya"

13. "Terkena ilmu hitam"

14. " L ditangkap khalwat bersama Datuk P"

15. "Saya tidak memilih harta" ( tu dia.. tapi laki dia businessman yg kaya serayanya.. damn)

16. "saya sudah berpunya" (so?)

17. "Dia cemburu buta" (ya.. so?)



selalu dgr bukan?


tapi..



gua tetap baca utk gelakkan... hahahahahahahaha...



p/s: Pumpkin still baca majalah buah-buahan tu ketika hendak berak... maybe dia rasa itu yg mampu melancarkan pemberakkannya.. hahahaha.. owwwwhhh ye.. today pumpkin nikah bersama pasangannya Anne (bukan nama sebenar).. Selamat Bernikah wei.. mlm kang insya-Allah gua datang bersama Zan-zan... dan Selamat Pengantin Baru utk lu Pumpkin.. esok gua dtg gak... kang x dtg lu bakar rumah gua plak kan??.. hahahahaha..

Saturday, December 24, 2011

perpisahan yg x diduga..

gua gundah gulana..


x sangka perhubungan yg terbina berakhir di tgh jalan..


hati gua hancur..


jiwa gua kosong..


hidup gua sunyi..


amat x diduga lu tinggalkan gua begitu saje disaat gua baru menikmati hidup tidak bujang lg..


kenapa?..


kenapa lu tinggalkan gua??



lu tau x siksa gila bila org asyik bertanya lu mana??...


lu tau x gua ble gila mencari lu??..


kenapa??..


kenapa??


dammitttt!!!








kenapa lu tinggalkan gua CEKODOK?.. kakak miss u sooooo much... balik lah wei... MR xde... offshore.. balik lahhhhhhhhh... gua tunggu lu tepi bekas mkn lu ok??.. gua janji bagi lu mkn tuna 2 tin.. khas buat lu.. balik lah wei.. lu jugak yg suruh gua cari teman hidup aritu... now lu lari rumah plak..



**utk yg baru baca blog gua, cekodok tu kucing kesayangan gua... mata dia sebelah hijau, sebelah biru.. unik.. sbb tu gua syg dia..

**gua berdoa agar Cekodok sihat2 saje... tidak dikokah otaknya oleh org vietnam.. atau dilenyek kenderaan... gua doa dia bahagia dan sihat2 saja hendaknya... amin

Thursday, December 22, 2011

Just saying.. err.. just picturing..


kan?.. bengong.. ok.. bye..

Tuesday, November 8, 2011

mummy suruh gi kedai..

sedang gua dan adik gua mencecet lari keluar umah sarung kasut secara berlari, tetibe... ituuu diaaaa... jeritan halilintar..

"KAKAAAKKKKKK..... ADIIIKKKKKKKK!!"..

maka gua reverse balik ke muka pintu bersama adik gua...


"ni nanti kuar tolong bli kan mummy...ermmm.. muamalat".. dgn kompiden mummy gua mengarahkan..


gua dgn adik gua kelip2.. kurang jelas serta kurang paham...


"bli apa mummy?" tanya adik gua..


"ishh bli muamalat.."..


gua dan adik gua kelip2 lagi..


"bli apa mummy?".. tanya gua plak minta kepastian..


"apa ni x paham2... beli ni lah..".. mummy masuk kedalam rumah dan mencapai sesuatu diatas meja.. dan kemudian menunjukkan kepada kami...


secara otomatik dan berjemaahnya... gua dan adik gua gelak guling2... tekan2 perut...


apa yg dia suruh beli tu??










MARMALADE..


ye kengkawan... Muamalat yg mummy gua maksudkan tu adalah jem MARMALADE... hahahahahahahahaha... gua serious igt dia nk gua beli bank muamalat masa mula2 dgr tu... hahahahahaha... gila bapak kaya raya jutawan terulung daddy gua klu gua mampu bli bank tu... bli tiap2 bulan lak tu... hahahaha...


sekian... gua nak sambung keje yg berkoyan ni... chow..

Thursday, November 3, 2011

Hari pertama

Dengan langkah longlai dan kompiden ala2 next top model, gua menarik nafas sikit2..

sesak nafas..

resah..


kupu2 dalam perut..


eh.. silap2 ulat gonggok pon ada dlm perut ni..


muka lg sikit nak biru..


tapi gua tahankan juga..


muka ttp dimanis2kan walaupon dalam hati jiwa dan raga gua tgh menyumpah2..


8jam je... iye.. tu je yg gua perlukan...


ini baru 5jam gua dh nak pitam... fuuuhhhh...


iye kengkawan...


inilah hari pertama gua...


hari yg menyeksakan...


bukan hari pertama bekerja..


tapi...


hari pertama....








Hari Pertama gua Pakai korset...

kimak ketat... tersekat2 dan tersendal2 babat gua... mak gua ah suruh test... now gua dah tercunggap.... addeeiiiiii.... ni kalau badan x mantap gak xtau ah gua.. hahahahahahaha...


arghhhhhh dammit.... nak kencing ah plak... adoiii... mau sejam gua nak melaraskan diri b4 gi toilet... haisshhhh...


**hamster gua x pki korset.. so selera dia mmg superb.. sila ke tetingkap belah kanan blog gua ni utk bg dia makan ye.. hehehehehe

Saturday, October 22, 2011

nawaituu.

cuaca sejuk bertambah dingin apabila kipas dgn kelajuan 3 dihalakan direct ke muka gua.. motif?.. xtau.. yg penting kesejukan ni mcm nk memaksa gua utk bertambah semput.. (lelaki kacak sila bagi gua pernafasan mulut ke mulut pliss... hahahaha)

ok.. berbalik pada cerita asal..


sebenarnya nawaituu gua baik... nawaituu utk menulis blog yg gua yakin dh lama gua x update... tp gua xtau nak tulis ape..



seperti biasa pumpkin suruh gua tulis pasal kawen... tips2 perkahwinan or tips2 bride to be... gila ke?.. gua nak carut apa dowhhh??.. pengalaman xde.. xkan nk goreng semata.. kang klu penulisan yg terlalu hebat kang org igt gua dah berpunya plak... damnnn..


tp yg gua tau pasal perkahwinan satu benda.. ni yg gua dgr almost e'day kat opis... kakak ipar or mak mertua will always drives u crazy... yes they will... they r like the biggest monster in ur relationship ever.... purata atau nisbah dia, dlm 10 org kakak2 yg tgh ngutuk ipar n mertua tu 9 dari diaorg xleh blah dgn kakak ipar or mak mertua diaorg... sorg kakak tu je chill... sbb laki dia anak tunggal and parents dah lama meninggal.... cisss... patut ah dia relaks... hahahahaha


ok gua dh xleh blah dah ni... gua perlukan bantuan pernafasan.... huurrrrrrkkkkkkkkkkkk... cekodok.. laki kacak xde lu pon jadilah.... sila bg gua cpr..... hhuuuurrkkkkkkkkkkk...

Thursday, October 6, 2011

anda ikan duyung atau paus?

gua dapat article ni masa main fesbuk... sgt memberangsangkan... sooooo true...

agak teruja bila baca.. maklumlah, org saiz2 gua ni selalu dicemuh masyarakat yg terlalu taksub dgn perempuan kurus... perempuan berbabat cam gua ni diaorg x pandang...


October 3, 2011
A while back, at the entrance of a gym, there was a picture of a very thin and b...eautiful woman. The caption was "This summer, do you want to be a mermaid or a whale?"

The story goes, a woman (of clothing size unknown) answered the following way:

"Dear people, whales are always surrounded by friends (dolphins, seals, curious humans), they are sexually active and raise their children with great tenderness.
They entertain like crazy with dolphins and eat lots of prawns. They swim all day and travel to fantastic places like Patagonia, the Barents Sea or the coral reefs of Polynesia.
They sing incredibly well and sometimes even are on cds. They are impressive and dearly loved animals, which everyone defend and admires.

Mermaids do not exist.

But if they existed, they would line up to see a psychologist because of a problem of split personality: woman or fish?
They would have no sex life and could not bear children.
Yes, they would be lovely, but lonely and sad.
And, who wants a girl that smells like fish by his side?

Without a doubt, I'd rather be a whale.

At a time when the media tells us that only thin is beautiful, I prefer to eat ice cream with my kids, to have dinner with my husband, to eat and drink and have fun with my friends.

We women, we gain weight because we accumulate so much wisdom and knowledge that there isn't enough space in our heads, and it spreads all over our bodies.
We are not fat, we are greatly cultivated.
Every time I see my curves in the mirror, I tell myself: "How amazing am I ?! "







by: Delphine Fieberg


(model tu nama dia tara lynn)


skang... kompem... tara lynn ni idola gua.. babatlicious rulesssss...

Tuesday, September 27, 2011

lelaki berbahasa inggeris..

Gua x pasti lu camne...


tapi bagi gua..


lelaki yg fasih berbahasa Inggeris adalah sgt maneeeeeeesssss dipandang....


gua cakap fasih ye.. bukan menggedik ber-slang inggeris bagai yg budget english hebat tp sebenarnya Grammar berterabur.... kategori yg slang ni patut di lempang laju2 or langgar dgn keta, reverse, and langgar sekali lagi... hahahahaha...



**lelaki yg terlalu fasih thp guna bahasa bombastik x hengat dunia adalah tidak berapa meng-turn on kan gua sbb nanti gua kena bukak kamus in order nk tau apa dia merepek dgn gua td.. hahahahaha...

Tuesday, September 20, 2011

kesian..




"i kat hospital".. katanya sayu..


gua dgn tanpa bersalah jawab "okie"


lama talian tu diam membisu... maka gua pon tanya "u sakit apa?"


"sakit ***i.. ajak org tu ***en **at sangat".. dalam nada yg sgt perlahan..


"apa?.. x dgr".. serious gua x dgr...


"xde ape lah.. sakit kaki.. errmmm bila u nk dtg melawat?"dia cuba tukar topik..


"by the time i sampai sana u dah keluar wad dah.. direct flight bukan setiap jam ada.. transit lg teruk lambatnya"

talian senyap sunyi lagi...


"ermm ok ah.. i ada keje ckit ni.. nanti i msg ye... by the way.... I MISS U".. zassss gua letak phone.. ok fine gua xtau nape gua ckp gitu.. hahahahaha...


namun sedang gua bergelak ketawa sbb ke-sengget-an gua, tetibe satu msg masuk..


[ =) ya... i miss u too.. alot actually.. wish u were here.. ]


and now... gua tgh sengih sampai ke telinga... hati bunga2... agaknya ni lah perasaan org yg tgh anggau... camne lah gua ble ter-skip bahagian anggau2 ni ms gua bercinta dulu... and agaknya ni lh rs nya bila org suka kat kita and kita... errrr ada sikit suka kat dia... wahhhhh x nk ngaku lg tu... hahahahahahahaha...


*dont wori ppl... dia ok.. kaki prob skit sbb byk sgt bersukan... oowwwww by the way kucing gua ckp Hai kat semua... hikhikhik..


**gua dah tau dh dia ckp apa yg gua x dgr sgt tu... hahahahaha... lu org tau x?

Thursday, September 8, 2011

Aktivis-tis...

gua ada rasa nak lempang laju2 pemilik Petknobe.. cilaka betol..


kalau lempang laju2 x berkesan gua ingat nak ikat diaorg kat pokok and letak kerengga banyak2..


kalau x cukup ganas lg.. gua ingat gua nk naik beskal.. langgar diaorg.. reverse dan kemudian langgar lagi..


menitis air mata jantan gua tgk kucing-kucing yg sekerempeng tu..


Gua puasa sehari pon gastrik guling2..


ni kan plak kucing kemetot x mkn seminggu..


Der.. cekodok gua klu tgk pic2 tu kompem malam tido ngigau2.. cibai betol..


Gua xde lah taksub sgt dgn kucing ni.. gua bela kucing pon sbb x sampai hati tgk anak kucing yg org buang dpn umah gua tu.. (skang dah besar standard abang2)..


Der.. gua xde ah nak puji pet shop yg gua slalu hantar boarding tu.. tapi atleast mat rempit2 rambut afro yg jaga cekodok tu dah bgtau awal2 raya dia x amik boarding hotel.. sbb suma cuti xde sape jaga kedai.. mat rempit2 pon ade otak xnak seksa kucing simpan lama2 dalam kedai xde org jaga.. haddooiiii... (gua hantar umah kawan gua je... dia mmg syg kucing.. lgpon dia ada kucing betina yg mantap... hahahahaha..)


Zaman skang ni manusia ganas2.. suka seksa2 binatang.. x kisah lah anjing or kucing or memerang or burung atau apa saje... lu dah kenapa bai?.. kecik2 x puas main funfair ke?..


maybe sbb undang2 terdahulu yg sedia ada x cukup berat hukumannya... ye la.. zaman dulu org x seganas skang.. zaman skang ni x puas hati sikit pon dah bentak2 baling asid bagai.. xpon diaorg balas kat binatang... Nauzubillah... *bertafakur seketika*..

Friday, September 2, 2011

mercun paling best dalam dunia..

ha ah..


standardlah.. time raya2 ni mesti nak buat aktiviti yg mencabar bukan?..


gua xde niat pon nk main mercun.. especially mercun ni... gila lu... tau dek mother gua naya gua kena piat telinga... elok2 x capang ble jadi capang woooo...


ini semua bermula ketika gua berjalan saje2 di emporium kat area kampong gua.. kecik je emporium ni.. setingkat... tapi ade ekon siakkkk...


masuk2 pintu je gua ble bau blerang.. kuat... menusuk kalbu..


dari hujung mata gua nampak papan tulis OFFER!!!!.... tanpa lenggah gua capai dua kotak besar... gi kaunter terus bayar...


pergghhhhhh... berkobar2 siottt...


sampai je kat kampong gua terus panggil kazen mazen berperingkat umur 20-30thn... semua senggih... gua ble agak suma pon otak samseng...


tanpa lenggah masa gua cantumkan hujung mercun yg berperwatakan seperti sumbu...


memula cantumkan dua je... tapi gua rasa kurang hebat...



maka gua gabungkan 8 mercun sekali... sengih sampai ketelingga kazen gua..



dan... dgn bangganya.... PPPPPPPPoooommmmmmMMMMMM....



semua bersorak riang....



ehhh ikat lg hebat, gua cantum 10 mercun plak kali ni... PPPOooommMMMMMMMM...


nak lagi hebat... gua letup mercun kat jari jemari je bai...



hebat kan gua???...



tetibe pinggang gua dicuit2... gua toleh belakang... kelihatan kazen gua yg agak bawah umur terpisat2...



"Cik Nga-ngah... nape cik nga-ngah main mercun pop-pop kite.. "..



aiisseyyyy... potong stim betul budak cenonet ni... dah ah panggil gua cik Nga-ngah... x glamorous betulll...


"eeeii budak.. gi main bunga api kucing ko tu sana.. jgn ganggu urusan org dewasa..pppfffttt"


maka mencecetlah budak2 bawah umur tu lari main bunga api sambil eja SELAMAT HARI RAYA...


tapi serious bai... mercun pop-pop ni best... ble picit pakai jari bai... x putus pon jarinya... gua kagum... ffuuyyoooooooo.... hahahahahaha.... macam haram!!!!..


ucapan ikhlas dari gua... Selamat Hari Raya... Maaf Zahir Batin... pada sesiapa yg bg gua alamat tp poskad raya x sampai, tu maknanya lu bg alamat x lengkap or lu lupa bg gua nama lu utk diletak depan poskad... sekian....

Friday, August 26, 2011

niat dah baik tp perbuatan yg salah..

hai kawan2...


berjumpa lagi kita hari ini... hehehehe... (ada mcm rancangan kanak2 x?)


kisah ni berlaku bulan lepas.. sebelum puasa.. gua nak cerita tapi gua lupa...


ianya bermula dgn satu panggilan telepon...


"kak.. kucing yg merempat umah kite tu mati".. kata adik gua ringkas..


"yg mana?.. yg kaler hitam ke kuning?" gua mencari kepastian.. sbb kucing merempat ni byk kat area umah gua... dok perabis makanan si cekodok..


"bukan yg tu.. yang kaler light brown tu.. ".. adik gua cuba membetulkan..


"owww... kat mana matinya tu?.. dah tanam?" tanya gua balik..


"ala dia mati depan jalan umah kita.. kena langgar kot.. tapi pendarahan dalaman tu aku rs sbb xde bleeding pon.. aku dah siap tanam dah".. bicara adik gua dgn bangga..


"bagus lah... xde lah dia bergelimpangan camtu je kan.. dia perlu proper burial.."

adik gua sambung bicara sambil tergelak2.. "kak, nak aku panggil org masjid buat tahlil ke?"


"boleh juga kalau ko nak kena sekel dgn daddy.. " gua turut gelak..


talian termati di situ...


luhur betul adik gua... sanggup kebumikan kucing x bertuan tu..


tapi..


macam ada yg x kena...


then gua terpikir...


rumah gua rasanya suma area dah bersimen..


tepi rumah ada pokok buah2an... and pokok bunga...


dah xde kawasan nak tanam rasanya..


budak ni tanam katne???...


maka gua tepon dia balik...


"Dik.. ko tanam katne kucing tu?" tanya gua dgn penuh kesangsian..


"Aku tanam kt depan laman rumah Che Ram.. kat tepi pokok bunga melur dia tu.. so xyah bwk bunga dh kalau nk dtg melawat kubur" jawab adik gua selamba..



gua tepuk dahi... Che Ram tu jiran gua.. baru je makcik tu buat landscape tanam pokok bunga berbagai..


niat adik gua nak kebumikan kucing tu dah baik dah... tapi awat pi tanam kat rumah jiran?.. hahahahahahahaha... mana lah budak ni dapat idea...


petang tu.. balik je keje... gua suruh adik gua gali balik... pi tanam kat belakang umah... ada space sikit lah utk tanam..


upacara penanaman itu diperhatikan cekodok dgn penuh rasa sayu..


sekian...


Sayangi lah kucing anda.... tetibe... hahahahahahaha

Thursday, August 18, 2011

serious ke lu org xnak kad ni?

gua tgh berbesar hati nak bg poskad raya ni.. lu org xnk bg address ke?.. hehehehe... pada sape yg malu nk tulis kat sini sila email gua alamat ye.. kat cintapelik@gmail.com.. tapi kena mention kat komen ni lah yg lu dh antar alamat.. coz gua jarang2 bukak email utk blog ni


tawaran gua bukak utk errr 5 org lg.. sbb tu je yg tinggal... hahahahaha... tp klu tetibe gua rasa baik kang gua bli lah lg poskad tu.. hahaha

Wednesday, August 17, 2011

sape nk kad raya?

gua baru balik pos opis.. kakak tu dah berjaya influence gua beli poskad pos malaysia.. hahahaha... so sape2 nak poskad raya dari gua sila dan sila lah bg alamat anda..

poskad limited.. ada ah dlm 8 keping.. hahahahaha... cepat.. sape antar alamat cepat maka cepatlah luorang dapat..


sekian...

Saturday, August 13, 2011

JereMY..

Hati berdebar2... sikit2 gua lari ke pagar..

nak tido pon x senang.. padahal ngantuk cam gampang..

kejap2 gua kuis2 meja mengenangkan JereMY yg bakal muncul bila2 masa je kat depan pagar gua...

Ini kira first date gua lah... first time nak bertentang mata..

Jam dh pukul 5pm... JereMY x sampai lagi... ni yg gua rasa nk mencarut di bulan puasa ni... haiisshhh...


tepat jam 5.34pm... tepon gua bunyi... gua angkat dgn penuh tenang.. "saya dah kat depan rumah".. ringkas saje bunyinya... gua kawal suara... xnk nampak excited... "hhmmm... ok"..


Gua lompat2 kecil depan pintu bilik parents gua untuk cuba hilangkan sikit rasa teruja maha dewa tu... ffuuuhhhhhh... gua ketuk bilik parents gua and jenguk diaorg dr pintu je..

"mummy... daddy... dia dah sampai".. gua senyum kontrol...


di muka gate.... seorang lelaki muda.. agak bergaya dan agak comel melemparkan senyuman... serious... gua baru perasan dia comel... sebelum ni gua rasa dia biasa2 je... gua jeling sikit belakang mamat tu.. ada sorg lelaki pertengahan usia... gua budget tu driver dia.. and of coz... JereMY.... gua senyum bangga....


"Cik R... maaf kami lambat hantar kereta ni... " kata mamat yg gua baru perasan comel ni...


bersinar2 mata gua pandang JereMY.... yes... JereMY... keta baru gua... buatan Malaysia hokaayyy... hahahahaha..


dua bulan lebih siak gua tunggu... ni yg gua malas nak berurusan dgn salesman melayu... janji dgn gua paling lambat 2 minggu je... ni dua bulan... cibai betul... bukan gua beli MyVi baru pon sampai nak lambat macam ni...


selama dua bulan tu gua menderita memikirkan bila dapat berjumpa JereMY gua.. sampaikan salesman yg cute ni pon gua nampak buruk dan huduh...


now... bila JereMY dh depan mata baru gua perasan yg Encik Raliff ni comel ble tahan... hahahahaha... tapi gua budget dia dh kawen sbb dia ni jenis x tinggal solat n comel gila... camne gua tau dia x tinggal solat??.. adalah... hahahaha... standard ah... lelaki yg baik2 suma dah xde dlm market... dammnnnn...


ok... lupa kan pasal JereMY jap.. let's talk bout EncikRaliff...


gua budget tinggi dia dalam 170cm je.. sbb bila gua diri gua kat bawah telinga dia...


berat dia, gua tgk dlm 57-60kg je.. kulit dia sawo matang cerah (i Likeeeee)..


kulit muka bersih... x jerawat whatsoeva...


gua rasa dia isap rokok tp bulan puasa ni x isap lah.. (gua x kisah pon klu laki isap rokok... janji x isap dpn gua masa gua semput)...


suara dia lemah lembut, sopan dan teratur... ye lah.. kata salesman kan...


wangi lah dia ni.. gua budget dia pki perfum CK Free... serious sedap bau dia... (hahaha... dan2... b4 this gua rasa nak carut dia je bila keta gua x kuar2)


jari dia panjang2..kurus and bersih.. (i likeee... gua x suka lelaki yg x pandai jaga jari jemari..hahahaha)..


eeehhh jap... apsal gua sibuk cite pasal salesman keta gua ni????.. tetibe gua tersipu-sipu malu... ahaks... ciaw bebeh...

Friday, August 5, 2011

Kisah Halal

Gua sebenarnya dah naik fedap dgn isu Halal Malal ni..


hari2 ada je "penemuan" baru produk x halal..


Siap bagi number Jakim yg xleh blah tu..


nak kata kawan2 gua ni x cerdik, rasanya semua keluaran Institut Pengajian Tinggi..


gua rasa cara terbaik, lu tanya lah Jakim dulu.. clarify dgn org Jakim.. jgn memandai cut and paste status ntah sape2 and then paste kat status lu.. itu fitnah bai..


lu tau x berapa ramai pekerja tmpt tu agama islam?.. lu tau x dgn penyebaran fitnah lu ni ble buat diaorg xde keje??.. lu nak mereka ni menganggur dan jadi masalah pada masyarakat ke??..


lu ingat lemak babi tu murah ke sampai semua makanan and minuman nak di calit lemak terkutuk tu???...


check dgn jakim dulu bai.. check dgn JAKIM... or Halal Malaysia

nak kata mereka2 yg sebar cerita ni religious sgt x pulak.. hisshhh.. pandai sebar je.. bila gua suruh tepon jakim xnak pulak.. lu x berani nak clariffy dgn JAKIM tp lu berani sebar cerita fitnah lu tu plak ye??..


sudah2 lah tu nak reka cerita suma premis makanan ternama adalah tidak halal dan ada lemak babi sini sana.. susah2 lu mkn pisang je lah bai.. pisang yg ditanam dalam rumah lu yg lu pakai baja buatan lu yg lu rasa paling halal... amacam???..


nak mengingati sesama umat islam tentang sesuatu info berguna adalah baik... tetapi make sure info yg lu nak bagi tu dah diselidik dgn pihak berwajib yang lebih arif... kita ni ilmu agama didada x cukup lagi.. better serahkan pada yg lebih pakar..

andaian2 x munasabah adalah tidak patut dilayan..

Sunday, July 24, 2011

se-epot bersama dia..

setelah beberapa hari jadi pemandu pelancong... akhirnya gua kena hantar dia ke epot...


seperti biasa gua dan dia akan terconggok awal kat epot..


maklumlah, jalanraya sukar diduga.. kang terlepas flight naya je nak bli tix baru..


dah bosan duduk di rail besi, dia tarik gua masuk MPH.. gua layankan je..


dulu zaman jahiliah gua rajin juga membaca.. skang ni dh malas.. otak dh tepu.. pandai x jugak.. hahahahahaha... cam haram..


di sudut buku2 bahasa dia tarik gua lagi..


gua diri betul2 depan dia..


di tariknya buku dwibahasa melayu-thai... satu persatu dia baca dgn slang thai... gua gelak kuat gila... serious... buruk bebenor bunyinya...


"i think i need to buy this book".. katanya sambil menunjukkan kulit depan buku itu pada gua..


"why?.. it's not that u r going there pon kan?".. gua jawab sambil lewa..


"well im going to Bangkok next week remember?" dia tenung gua... gua pandang dia senget samil kerut kening..


"so?.. nape nak beli buku thai pulak.. Bangkok kan kat China.. ".. jawab gua dgn penuh kompidennya..


Dia gelak kuat x hengat dunia sampai merah padam muka dia... gua x pasti nape.. salah ke gua cakap tadi?.. Bangkok kat China lah kan?... ke Bangkok tu dah kat Myanmar?..


Dia berhenti gelak dan menarik buku Atlas... dibelek2 sampai ke muka surat yg dia nak gua tgk....


"My dear... Bangkok tu kat Thailand ye.. bukan China.. tgk ni".. gua tgk muka surat tu... ha ah lah wei... Bangkok bukan kat China tapi Thailand... hahahahahahahaha..


Kesimpulan dari entry ni... sila kaji peta dunia dulu sebelum buat statement.. hahahahahaha... Dusshhh... pengsan..

Thursday, July 21, 2011

kata pujangga..

"A man who treats his woman like a princess is proof that he has been born & raised in the arms of a queen"



need i say more?.. hahahaha..

gua rasa statement ni betul.. up-bringing seseorang tu memainkan peranan penting juga..


and klu boleh, bila nak pilih calon suami, make sure dia treat mak dia elok.. bapak dia elok.. adik beradik dia elok.. kucing dia elok.. then tgk cara dia treat lu camne..


(kengkadang dia treat family elok tapi treat lu cam haram... or sometimes dia ok tapi family dia cam haram... dammnnnn.. so buatlah keputusan tepat.. biar lambat asal selamat.. umur hanya nombor.. rumahtangga bersama adalah utk selamanya)


owww by the way, on second thought.. lagi elok klu dia yatim piatu, sebatang kara, mualaf bekerjaya, beragama dan penyayang... ni namanya perfect combo.. hahahahaha..


kira statement ni terpakai utk cara up-bringing dia je ah... ble gitu?


*ramai tanya nape gua suka sgt bg idea cr lelaki yatim piatu sebatang kara mualaf ni... jawapan dia mudah.. org sekeliling gua merana makan hati dgn perangai dan ayat2 pedas keluarga suami mereka.. and of coz.. GUA YG KENA DENGAR RINTIHAN ITU...

*kalau lu org dgr cerita2 mereka, pasti lu orang ngeri... igt cerita camni kat drama TV je.. realiti lg perit weiii..

Wednesday, July 20, 2011

bersilang kaki

tadi gua nampak dia bbm dgn awek mana tah..


perghhh.. siap bersilang kaki..


tersengih sensorg sambil jejari gebu menekan keypad blekberi dia..


jeles? eh.. mana ada.. serious x.. sikit pn x..


sambil taip msg kt bbm dia jeling gua.. badan di pusingkan membelakangkan gua.. dammittt..


gua nk ajak borak pon dia x sudi.. masih sibuk berbalas msg.. itu tak termasuk update status fesbuk dia tu.. igt gua xleh view profile dia ke??

saje je kan dia nk panaskan hati gua?.. apa dia cuba lakukan ni? nak buat gua merajuk? saje cari point nk gaduh??? apa???






haishhh.. ini lah dia perangai kucing zaman sekarang.. terlalu celik it.. gua bace status dia, dia borak2 dgn blackie dia nk buka akaun twitter plak lps ni.. gilaaaa ahhh kucing gua ni.. hebattt!!


hari pertama bekerja..

gua hangen je..


masuk2 opis fail dh tinggi menggunung...


baru seminggu lebih gua xde opis.. kalau ditakdirkan gua kawen and cuti panjang camne?.. camne?..


errr.. kawen???.. hahahahahahahahaha.. ok fine gua biol dh..


anyway..


gua hangen dgn despatch opis gua ni..


suruh hantar contract ptptn gua utk dicop hasil bagai pon payah.. seminggu lebih gua xde opis pon lu xleh settlekan ke?.. lu buat keje ape sempena gua xde?.. parti buih kah?.. dammiittt... x pasal2 gua kena turun padang gi pejabat hasil yg nun jauh dimata.. arrgghhhhhhhhh... dah ah kawasan sana jam nak mampos..


**cerita dating gedik2 gua??.. nanti ah.. gua xde mood ni.. harini mode jadi rimau..

..sekian..

Monday, July 11, 2011

perhitungan yang silap..

oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...

gua tersilap..

langkah yg gua bentuk dengan gemalai pd hari pendaftaran bertukar hambar..

tetibe terasa mendung berarak lalu pilu bagai...

gua..


gua...





gua tersilap pilih kursus..


dammit vavi pundekkkk...


gua igtkan gua ble bersantai2.. dingdong dingdong.. hora2..


tetibe kursus yg ni bukan sekadar bengkel tapi siap ada test and panggil nama sorg2...

x ke burit namanya tu????..


dah ah kat opis perah otak bg pendapat..

tetibe kursus ni pon mengkehendaki gua memberi pendapat yg bernas lagi jitu... gila ke?



apa2 pon... gua x sabar menunggu sabtu..

ada bahagia yg gua perlu jemput di KLIA.... hikhikhik... tetibe terdengar lagu2 cinta berkumandang.. serious gua tau poyo.... xpe.. janji dia xtau gua mengedik gini... hahahahahaha...


ok zasssss... gua tgh cuba utk tido ni... serious sukar tido di tempat kursus ni... rommate gua dah terlentang dh.. hahahaha...

Thursday, July 7, 2011

hubungi gua ye

memandangkan gua x ingat Ping Mssgr gua punya password.. (sbb tu lu x pernah nampak gua online chat kat sini.. haha)... gua advice lu org create akaun twitter and cari gua di sana... setiap msg insya-Allah akan berbalas.. hahaha...

id gua: kupukupubiasa

senang bukan?.. sgt interaktif.. sampai tahap lu org akan di update-kan dgn segala gerak geri gua termasuk time2 feveret gua gi berak... hahahahaha.. macam haram..

Friday, July 1, 2011

Diari sepetang di atas bukit

Hari Kedua

setelah hentak2 kaki nk gi beach, akhirnya MR bawak gua ke Canada Hill.. ye.. tiada beach disitu.. sbb tu gua hangen..

Kereta diparking mengarah ke beach.. hmmm.. ada ah nampak laut dari sini..

Taman yg tak berapa ter-bela ni agak suram... adalah beberapa family bawak anak beriadah..

kami cuma bersandar di booth keta sambil melihat pemandangan seluruh bandar Obersea dari atas bukit..

gua xleh fokus.. banyak betul anjing berkeliaran.. makin lama gua duduk makin rapat dgn MR.. serious, selain kapal terbang... gua juga takut anjing.. mungkin ini trick kotor MR bawak gua lepak sini.. so gua sendiri yg dktkan diri dgn dia tanpa dia perlu kata apa2.. damnnn..

"boleh x jgn hiraukan anjing tu sgt?.. jauh kot dari kita"..

gua berhenti tgk anjing... berkerut2 muka gua pandang dia.. Bukan ke dia suka gua merapat2kan diri dgn dia ni?.. bukan tu ke tujuan dia bawak gua kesini?..

"i tot u saje bawak i sini utk takutkan i dgn anjing?"... tanya gua selamba..

MR ketawa macam nak pengsan.. org sekeliling mula memerhati... malu dowhh.. gua secara otomatik menyiku pinggang MR..

"My dear.. the reason i bawak u ke sini sebab itu.." sambil memuncungkan mulutnya ke arah laut.. gua pandang ikut arah bibir dia yg terjuih tu... serious gua x paham napa nak ajak gua tgk................... pokok2..

MR gelak lagi bila tgk muka gua berkerut2..

"Apa yg u tgk kat sana tu?.. itu lah".. sambil pegang kepala gua agar mata gua tgk apa yg dia nak gua tgk..


skang... gua rasa mcm nak kuis-kuis meja... buka blushing x ingat dunia.. agak romantik tapi xtau nape gua ble x terfikir ini




apa yg dia suruh gua tgk?.... matahari terbenam..

kesimpulannya.. jgn takut sgt dgn anjing sampai xleh fokus.. hahahahahaha

Wednesday, June 29, 2011

ble caya ke?

gua melawat bakal mertua..

hikhikhik.. gedik bukan cara gua gelak?? hikhikhik

luorg caya ke?

hikhikhik lagi..

crita selanjutnya lps gua hilang jetlag ni ye.. acheeehhh cam gi jauh je bunyi kan? mmg jauh pn.. yg penting ada kaitan dgn mr.. jeng jeng jeng.. hikhikhik (mesti lu org rs nk sepak gua kan gelak gitu?) ok zasssss gua lalok.. tata..

Friday, June 24, 2011

mana perginya??

rupanya semalam gaji..

patutlah staff gua banyak hilang.. hahahaha...

neway, hari ni igt nak Qada' happy dh gaji tu... wahhhh..

Gaji tu wei... gaji... yeeaaaahhhhh

sedang gua ber-ronok2.. tetibe dapat msg...

pelik..

sape je nak msg gua pepagi ini...

dgn cemas gua baca..


[Kau bila hendak transfer duit untuk bayar hutang bulanan kau kakak?? -mak]

aisehhhh... terbantuk ber-ronok2 gua tu.. dgn pantas gua online duit..


ini senarai gua kena byr kat mak gua..


1. duit keta
2. duit ptptn (gua yakin sampai anak ketiga gua masuk universiti pon gua x habis byr lg... hahaha)
3. nafkah cekodok (serious, elaun mknan dia melampau sgt.. mkn murah2 xmau)
4. duit jajan parents
5. duit minyak keta gua
6. duit asb (yg ni RM50 sebulan... tah bila nak penuh akaun pon gua xtau)
7. duit servis keta and road tax and insurance (memang kumpul setiap bulan coz nanti akhir thn xde lah sesak sgt nak byr)
8. duit touch n go(RM100 tiap2 bulan.. bengkok gua)


ini plak hutang gua pada pelbagai rangkaian..

1. bil broadband
2. bil handphone 1
3. prepaid handphone 2


ia tidak habis disitu..

ini gua x habis masuk duit makan gua hari2 kat opis..

kesimpulannya... tiap2 bulan gaji gua x berapa ada baki.. mujur duduk dgn parents.. atleast mlm and weekend gua mkn kat umah je.. pastu sewa umah gua xyah bayar.. hehehe.. kalau dok umah sewa mahu merana gua x berbaki langsung gaji gua tiap2 bulan...

ni nasib x kawen lg... perghhh... eh.. gua rasa gua xde tolak duit kawen pon kan?..

oh lupa... camne nak tolak klu duit x berapa nak ada baki kan?.. hahahahahaha... dusshhh.. pengsan 5 lap..

kesimpulan kedua... gaji kita terlalu kecik utk menampung kos hidup yg maha tinggi.. gomen patut benarkan pegawai utk overtime juga... sbb kami sengkek seperti pekerja lain juga... malah kengkadang jauh lebih sengkek... (coz kerani opis gua bawak honda sibik.. gua bwk keta msia yg lama je.. hahaha.. )


**gua tgh dlm keresahan... gua dgr ura2 jabatan lama gua nak tranfer gua balik ke sana... TAK NAK!!!!.. sana banyak backstabber n gua sgt depress disana... GUA KECIK HATI DGN OPIS LAMA GUA... GUA NAK STAY OPIS BARU NI SAMPAI BILA2!!!!... INGAT GUA SAMPAH KE??.. NAK AMBIK, TAK NAK BUANG... NOW NAK KUTIP BALIK... GUA RASA SGT TER-ANIAYA.. gua berdoa agar gua stay sini.. serious..

Tuesday, June 21, 2011

gua dah maju sikit.. sikit je

gua dah ada twitter... hahahaha.. tp gua xtau camne nak link kan dia dgn blog... vavi lah..

gua punya nama kat sana kupukupubiasa.. sila cari gua..

tapi gua x tulis apa lg sbb x pandai.. damnnn.. part ni gua masih kuno... sape nak ajar gua sila angkat tgn!!!... segera... sebelum bos gua bg keje pecah otak kat gua.. hehehe

Sunday, June 19, 2011

statement mak gua

benda ni berlaku masa kenduri kat umah pakcik gua beberapa thn lepas..

"Mas, x sangka aku anak ko gomok2 ni pon ada laei yg nak masuk minang.. aku igt anak ko x laku"..

serious gua menyirap masa dengar.. tapi gua buat2 cool... walaupon terasa nak selet taik hidung gua kat bibir dia.. vavi..

but then mak gua bersuara...

"anak aku gomok2 pon ada degree... anak ko yg kurus tu ada ke?.."..


auucchhhh... mother i lap u lah... hahahaha... rasakan kau pakcik razak...



neway.. part ada yg nak masuk minang tu pasal gua dan ex gua yg x jadi kawen tu... hahahaha... gua tunggu gak pinangan terbaru.. xde lagi... sape2 berkenan kat gua ble hantar borang... gua single.. babatlicious... ada kerjaya (if keje cam gua ni ble kira kerjaya lah kan.. hahaha)... ada kucing sekor.. amacam?.. berkenan?..


lu rasa MR suka kat gua x?.. (sambil kuis2 meja and pintal2 rambut). hahahaha lari topik lah pulak... sshhh.. jgn bgtau dia.. malu dowwhh.. x avril lah klu gua bercinta skang ni...

Friday, June 17, 2011

Apa yang orang kurus x pernah tau..

ini adalah luahan rasa seorang manusia bersaiz supermodel versi plus size..


gua rasa adalah x adil untuk orang kurus judge mereka yg berbadan besar ni macam2..


just bcoz badan kami besar... x bererti kami makan banyak.. kengkadang yg kurus ni yg lebih melantak dari kami..


just bcoz kami banyak babat.. x bermakna babat2 ini adalah tugu kebal untuk berlindung dari rasa sakit hati atas herdikkan kamu2..


just bcoz kami besar... x ber-erti kami mahu pasangan kami besar juga.... kami pon ade taste okay... jangan pikir kami ni main rembat je lelaki mana2 depan mata...


just bcoz kami plus size... x ber-erti kamu2 ble gunakan kami utk tackle kawan kami... sila jgn macam cibai baik2 dgn gua, flirt2 dgn gua tapi hakikatnya lu nak tackle kawan gua... sangat gampang perbuatanmu itu..


just bcoz berat kami x turun2.. ini x bermakna kami x cuba... u hav x idea how sucks the weight lost drinks taste like... haram jadah rasa x sedap... dah berpuluh ubat2an kami telan... jogging ber-round2.. still kami x kurus2...


luorang x pernah tau apa rasanya di herdik di hina bila lift penuh.. seolah2 lu bagai seekor badak sumbu yg menyebuk... org start mengata... berbisik2.. seolah2 suruh lu kuar sbb lu yg kononnya beratkan lift tu..


luorang x pernah tau betapa sedihnya bila orang xnak kawan dgn lu sbb lu gemuk..


lu x pernah tau betapa siksanya kami paksa senyuman bila lu panggil kami "gemuk".. "debab".. dll..


luorang x pernah tau betapa susahnya nak masyarakat terima kami seadanya..


lu orang silap... kami x pernah berdoa ketika dalam rahim ibu kami, utk dilahirkan babatlicious begini.. kami x judge pon anda yg kurus macam lidi tu depan2.. nape plak lu orang suka2 sound kami sesedap rasa??..


kami juga makhluk tuhan macam kamu2 semua..


kami juga mahu bahagia.. dan berhak untuk bahagia!!


kami juga mahu jodoh yg mengikut taste kami..


jika kami ble tutup mata skit dari menghina atau meng-komen rupa paras dan fizikal kamu2... then nape kamu2 x boleh buat benda yg sama??..


just bcoz kami gemuk x ber-erti kami lembab, malas dan bodoh... sila jangan asyik gunakan kami utk kepentingan diri sendiri..


luorang yg kurus x pernah cuba nak faham yg kami telah cuba sedaya upaya utk kurus.. kalau lu rasa lu x ble terima kenyataan yg kami ni babatlicious, then sila berambus dari hidup kami.. hentikanlah cubaan utk mengubah kami jadi perempuan impian kamu itu... sbb Allah itu adil.. jarang ada perempuan kurus yg cantik itu mempunyai perangai dan perwatakan lovable mcm kami... lu xleh tamak bai... lu nak rupa atau lu nak kasih syg yg terulung?..


kami paling benci kalau ada antara kamu manusia2 kurus yg selalu buat statement "aku rasa aku dh gemuk lah... xnak mkn lah,,, nak diet"... serious gua rasa nak langgar.. reverse... and langgar lagi sekali... vavi pundek... kalau lu yg sekerempeng mcm kertas litmus tu gemuk, then gua ni apa dowwhh?.. dinosaur? hippo?.. alien??.. (sbb tu, bila ada org kurus buat statement dia dh gemuk utk pancing pujian, gua akan jawab.. "ha ah.. ko mmg gemuk.. gemuk gila babi setan " hahahahaha..)


kesimpulannya... kami bukan mahu dilayan bagai raja... cukuplah sekiranya kamu2 layan kami bagai manusia yg ada perasaan... cintailah kami sbb diri kami secara keseluruhan dan bukan kerana dah xde pilihan..


nota kepada nabil... cukup2 lah buat lawak pasal org gemuk.. lu x pernah jadi gemuk sbb tu lah lu x sensitip langsung pasal isu ni.. kami x pernah doa utk jadi gemuk.. and kerana lawak2 dari orang2 mcm lu lah kami rasa inferior dan sentiasa merendah diri serta tiada keyakinan... sekian<--ayat baru feveret gua..

Wednesday, June 15, 2011

perkara yg lu kena pikir sebelum terpikir nak kawen..

setelah berjam2 temenung.. gua akhirnya meneruskan niat menulis entry pasal ni.. ahhh persetan sama itu pencuri entry... damn u madderfaker vavi pundek.. and yes i love SethTan... hahahahaha.. okay mari pengsan secara berjemaah.. hahahaha


oh ye... apa nk kena pikir b4 lu terpikir nak kawen dgn seseorang tu... hmmm..


1. diri lu sendiri... dah bersedia ke pikul tanggungjawab?.. duit dah cukup?.. agama?.. kesabaran?.. toleransi?.. fokus yg jitu?..


2. diri dia.. keje apa?.. ble bantu lu x kalau lu perlu pertolongan kewangan runcit-runcitan?.. dia dah cukup duit gak x duit nak kawen?... ke mengharap duit lu je?.. agama dia cukup?..


3. keluarga lu... adakah keluarga lu suka dgn pilihan lu?.. kalau x suka, buat sampai diaorg suka.. kalau x berjaya, then cari lain.. hahahahahaha..


4. keluarga dia.. adakah mereka boleh terima lu seadanya?.. kalau dia ada kakak, gua saran lu lupakan je lah hasrat lu itu... kakak ipar sgt **^%$&**(^%.. hahahaha.. oww, mak mertua pon kengkadang ble tahan juga..


5. perangai pasangan lu... lu yakin ke lu ble terima dia seadanya?.. lu yakin dia berubah nanti lepas kawen.. (menurut ex gua, lelaki xkan berubah... kalau gitu lu jumpa dia maka gitu lah perangai dia foreverness)..


6. perangai lu... lu agak2 lu sanggup x nak kompromizing sikit?.. x ikut otak lu je all the time, bg can kat dia kengkadang utk menang?..


7. oh ye...bagaimana pula penerimaan haiwan peliharaan lu?.. adakah mereka menyukai pasangan lu itu.. hahahahaha. gua x pasti apa kaitan..


8. ekonomi bersama... adakah lu yakin luorg ble manage kewangan dgn bijak bersama??..


9. lu sanggup ke x nak kongsi live lu dgn org lain?.. ye la, lepas kawen lu dah x single lagi... suma benda klu ble kena discuss berdua... kluar makan berdua.. x more lepak wit fren sgt.. (atleast x sekerap zaman bujang)...


10. what if pasangan lu tu minat team bola rival?.. team bola yg lu paling anti lak tu.. ble terima?..


11. lu ble terima org bebel kat lu selain dari mak lu??..


12. lu sanggup atau x nak ada anak dgn org tu?.. atau lu rasa jijik?.. kalau jijik then xyah kawen... titik!!


13. sanggup x nak dengar dia kentut??.. hahahahahahahaha...


14. sanggup x nak deal dgn kengkawan and certain family members dia yg sgt rasa nak dilempang2??..

15. lu percayakan dia x?.. atau lu jenis yg selalu curiga dgn dia?.. if selalu sgt curiga, then lupakan lah saje niat nk kawen dgn dia tu... coz curiga x bertempat ni akan berlarutan dan xde penghujung..


"the foundation of love story is trust"


16. jiwa lu dgn dia ble connect x?.. klu jiwa lu sentiasa memberontak sbb terpaksa jadi "org lain" bila bersama, then lupakan je lah niat nak kawen dgn dia...

"cinta adalah kesesuaian jiwa dan jika itu tidak pernah ada, cinta tidak akan tercipta dalam hitungan tahun bahkan abad.. " -khalil gibran

ini adalah antara quote feveret gua..


ooww... point yg paling penting.... lu sanggup ke x nak hidup susah dgn org tu if satu hari nanti dia susah??.. if yes... then gua rasa lu dah ready...


**statement mak gua: "kakak, bila mak suruh kakak cari lelaki beragama, maksud mak lelaki yg tau pasal agama, tau sembahyang.. tau jadi imam and ketua keluarga ye, BUKAN TABLIQ".. hahahahahaha... statement ini dibuat setelah gua x jadi tunang dgn ex-gua yg kawen lain tu... mamat ni nak jadi tabliq... sebulan lepas x jd tunang dia terus kawen dgn betina lain... dasar vavi pundek gampang..

Wednesday, June 8, 2011

sebab kenapa dia tenung gua..

sepetang di ikea..


ye.. gua pon x pasti nape asal jumpa je kat sana...


jumpa ye... bukan dating... x sama...


gua teman dia cari barang rumah dia... (alasan dia x logik kan?.. rumah dia mana ada kat sini... kot ye dtg jauh2 setakat nak beli tray kaler2 ikea je... hahahaha)..


dressing gua?.. alaaa mcm x biasa je lu org ni.. mesti lah t-shirt dan jeans.. tapi hari ni gua cantik sikit... gua x pki slipar toilet.. gua pakai crocs... hehehe... siap ada button kekupu lagi uuoollsss... ge-girl gitu.. hahahaha... cam haram..


dah penat jalan... (baru 40 minit sebenarnya).. gua dah bentak2 lapar.. so disebabkan kat luar sana ujan, terpaksalah gua dan dia ber-makan-an di foodcourt or cafe or ape jadah tah ikea punya tempat makan tu...


serious gua kagum dgn keadaan sekeliling... gua bukan org sini... so gua x pernah mkn kat ikea ni... selalu beli karipap cik jah kat bawah tu je.. hahaha


sepanjang letak food kat tray, MR x habis2 tenung gua.. senyum.. pastu buat2 x pandang... sampai kaunter bayar pon gitu...


gua agak hangen... senyum.. senyum gak bai... makanan xkan gua bayar sorg.. hahahaha... x gentle lah.. kata nak menang jiwa gua kan?.. hehehe..


so memandangkan kakak kat kaunter tu xleh terima senyuman MR sebagai tunai, so terpaksa ah gua korek2 sling bag gua cari wallet gua... x pikir panjang gua main bayar je... MR sengih2 sambil geleng kecil arah gua..


serious time ni gua rasa nak luku kepala dia... x comel eh..


dah pilih port baik tepi cermin, gua duduk mengadap MR... dia senyum lagi...


ok fine... gua dah menyirap..


"awat?".. tanya gua dgn ganas..


MR gelak... and senyum maneessss... gua hampir cair... ye.. cair.. hahahaha... tapi gua cover BBAaaiikkkk punyaa...

"u nampak comel bila u lupa..".. MR gelak lagi...

"apa nya ni? lupa apa?lempang nak?"sambil tunjuk tangan gua yg sah2 kecik gila klu nk banding dgn tgn dia..

MR gelak besar..

tgn gua yg tgh tunjuk pelempang tu dia capai and genggam..

eeuuwwww rimas.. gua tarik tgn gua..

MR gelak kuat... gila apa mamat ni...

tetibe dia berkata..."Now... can i hav my wallet back??"... dia tersenyum ketika berkata2..

gua terpingga2... x paham.. wallet ape jadahnya ni?.. then gua teringat something...

serious malu gila dowhhhhh... gila tahap babi setan...

gua lupa..

masa masuk ikea td dia tumpang bag gua wallet dia.. patut ah masa nak bayar suma dia sengih2... camne dia nk bayar klu gua x bg wallet dia... hahahaha...

yg paling best masa gua selok bag gua nak cari wallet tu gua mmg tarik kuar wallet dia... gua siap bayar pakai duit dlm wallet dia lagi... al-maklumlah... wallet dia and wallet gua sama... dia belikan masa dia kat obersi aritu...

hhmmm... patut ah isinya tebal sikit... klu wallet gua tu tipis sikit... xde ape nak isi.... kertas resit banyak ah... hahahahaha...

kesimpulannya... bila lelaki senyum kat lu, tidak ber-erti dia syok kat lu... mungkin sbb lu terlupa pulang wallet dia... hahahahahahaha.... sekian..

Saturday, June 4, 2011

kisah kwn gua, si pumpkin dan selotep

disclaimer... ampunkan aku pumpkin.. errrr ex-pumpkin... sbb ko dh tukar nama skang kan?.. hahaha... cibai... x kira... aku panggil pumpkin gak... crita ko ni wajib jadi tatapan umum... tapi aku dah tapis sikit so x obvious sgt org tu ko... ke masih obvious?... hahahahahahaha


di suatu pesta keramaian hebat...


dimana jabatan2 berhimpun dan dihiburkan oleh artis2 terkemuka tanah air...


gua didudukkan se-table dgn pumpkin...


sedang ex-bf gua a.k.a anuar zain nak menyanyi, tetibe si pumpkin gelak terkekek2 sendirian...


tidak mahu mengalah... gua tanya puncanya.. gua mau gelak juga.. mana ble dia sorg je high... hehehehhehe...


"ko dh kenapa ngek?"..


dia masih gelak lagi...


"xde ape.. aku cuma x paham napa anuar zain nak nyanyi lagu gini kat majlis ni"..


gua kompius seketika... masih x paham butir bicaranya... maybe sbb terlalu high rise building bunyinya...


"huh?"

dia gelak lagi...


"laa... betul lah.. nyanyi lah lagu lain... ada ke patut nak nyanyi lagu selotep lebih"


gua masih x paham...


"huh???"


pumpkin mula bentak marah..



"ishh lagu dia nyanyi ni lah... selotep lebih..."...


gua kerut kening... gua amati lagu yg dinyanyikan oleh anuar zain ni dgn tenang dan jiwa yg bersih... dan gua start ketawa tahap xleh blah...


"bukan selotep lebih lah ngekkkkk... sedetik lebih!!!!!!!!"


gua sambung gelak sampai kejang otot.... camne lu ble dengar tajuk lagu ni as selotep lebih?.. lu igt ni zaman kanak2 dia ke nyanyi lagu kain pelekat?.. hahahahahaha...

Thursday, June 2, 2011

Mak.. cinta tu apa ye??..

sepetang yg dingin..

hujan membelai2 bumi..

hati gua jadi meruntun jiwang..

dengan muka innocence (kononnya.. padahal dh putus cinta berdozen kali...hahaha) gua memberanikan diri tanya mak gua yang sedang menjahit langsir raya...

ye kengkawan... langsir raya.. patutnya siap last year.. tapi tahun ni pon gua x yakin siap... hahahahaha...


"mak.." tanya gua sepatah... mak gua toleh..


"apa ko nak?".. perghhh ganas sungguh mak gua... mungkin sebab gagal masukkan benang dalam jarum mesin yang sumpah halus lubang nya...


"mak.. cinta tu apa ye?... between a guy and a girl lah"


mak gua berhenti menjahit.. dia toleh gua sambil senyum sinis..


"easy lah kakak.." dia senyum lagi tengok gua... gua buat muka pelik..


"a guy will iniate the relationship... tackle u ... feewwiittt2 apa yg patut... dah jadi awek kang... the girl plak kena maintain the relationship... maintain all the way sampai kiamat... if ada yg x kena kang the guy will blame the girl for any flaws in the relationship"


gua anguk pelahan... so true lah mother.. my ex-boypren olweyz warm2 ciken poopoo.. later2 i yg kena maintain relationship and they just lepak goyang kaki... vavi pundek... (x offence.. ex gua lah perangai gini... maybe lelaki lain tidak..)


"ooowww... did i mention that along the way nanti ada gangguan? kengkawan dia lah.. ipar duai lah... mertua lah... akan menyebok and make things more miserable?.."


gua telan liur..


"err... maksud mak cinta tu menyakitkan ke?.. abis tu maksud cinta tu apa?"


mak senyum lagi..


"cinta xde maksud tapi banyak rasa.. rasa sakit paling banyak.. rasa hepi tu cuma kadang2.. tapi yang kadang2 tu lah yg sangat berbaloi utk dikenang sampai bila2.."..



hhmmmm... gua stop konversasi disitu saje... mak gua pon sambung jahit semula..


so kesimpulannya, betapa sakitnya pun bercinta kita xleh putus asa.. mesti ada yg sesuai dgn kita diluar sana... amin...


dan moga mintak simpang ipar duai dan mertua yg puaka... amin...


tetibe mak gua tanya soalan cepu emas kat gua..


"budak mata sepet yg berkenan kat kamu tu bila nak masuk meminang?.. rajin benar keluarga dia hantar terubuk masin dan kek lapis kemari... hantar lah cincin belah rotan pulak..."


gua dengan otomatik buat2 tido zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

Monday, May 30, 2011

atas dasar paksaan..

last week... balik2 meeting.. gua join budak2 opis gua lepak2... tapi gua rasa budak2 opis ni cakap bahasa asing...


haram jadah gua x paham drama melayu yg diaorang cite ni..


nama watak mat salleh aje... nape x guna nama pe' ah ke... sarip ke...


serious... gua lost.. bila wujudnya crita drama ni?? tv3 plak tu...


maklumlah... gua balik keje tgk astro oasis... (nampak sgt bohong)... hahaha...


tetibe budak2 ni kumpul duit nak bli novel yg kononnya drama yg diaorg tgh tgk tu adaptasi cerita novel tu... diaorg tanya gua... dan demi utk x nampak lubuk yg gua haram xtau cerita apa yg diaorg tgk ni, gua pon bg rm20... hahahahaha...



hasilnya??...



weekend lepas gua x tido... gua baca waktu malam ketika suasana senyap sunyi.... dengan harapan dapat feel... (and dgn harapan x kantoi gua baca novel cinta... hahahahaha... itu lg penting!!!!!)



malam semlm gua try2 masuk laman web tv3.. saje nk buat kajian... kot2 lah harini budak2 opis ni nak buat pop kuiz tanya perbezaan dgn novel tu... serious gua 1st time tgk... x phm apa... rupanya berbeza...


dari satu episod...


ke satu episod...


ke satu episod....



dan hari ni kononnya nak sambung kat opis.... vavi... line slow kimak anjing...


yg peliknya... kalau gua x heran cite tu dulu... nape tetibe gua skang mencarut bila line x cukup power utk tgk cite tu online???... hahahahahaha....


serious..... ni suma atas dasar paksaan.... paksaan diri gua sendiri utk jadi lebih up to date cerita2 melayu... sekian....


**kali terakhir gua tgk drama melayu... cerita "sindarela"... lama bukan?... tu je feveret gua... so tu je lah gua tgk..


**dulu... 3 thn lepas.... gua seorang pembaca novel cinta yg tegar... skang?... gua pengkritik cinta separuh masa...


**budak2 opis lama gua.. (opis pertama)... rata2 dah ada blog... suma tulis ulasan pasal drama ni... like every single day... serious gua x tipu... hahahhaha... now gua rasa gua sgt lubuk sbb gua brtau drama ni wujud...

Sunday, May 15, 2011

kenapa gua sayang dia??

iye..

gua pon ada perasaan..

lately ni perasaan syg mcm makin menebal plak... damnnnn...

malu nk cite.. ahaks... tapi crita kat lu org je xpe kot... hehehehehe


gua sayang sgt kat dia dowhhh.. reason?


1. dia pandai amik hati gua

2. dia x kisah rupa paras gua.. saiz gua.. atau pangkat ape pon gua ni.. (actually ni main reason nape gua syg sgt kat dia..)

3. gua ble kentot depan dia... hahahaha... serious..

4. gua pernah gi jumpa dia pki baju tido.. (tshirt and short... sila jgn bayangkan bukan2... hahaha)... dia x kisah pon.. gua siap x mandi lg tu bai... hahahaha...

5. dia excited bila jumpa gua..

6. dia sentiasa ada bila gua sedih... ye gua pon ada kalanya sedih ye kengkawan... xkan hepi memanjang plak...

7. dia x kisah gua nak bebel2... dia lagi suka klu gua slalu bercakap dgn dia.... sampai gua penat... hahahaha...

8. dia slalu buat gua gelak walaupon masa tu gua tgh bad mood tahap nak lempang2 org...

9. kalau dia buat salah, dia pandai amik hati gua balik... damnnn... gua plak lembik ble cair...

10. dia je yg bg gua bday prezen... hahahaha...



ermmmm...


gua rasa 10 reason cukup kot... tp yg penting.... dia syg gua dan gua syg dia... cinta kami tiada tolok bandingnya.... wahhhhhhhh... kelas nyah... hahahahaha


I LOVE UUUUUUUUUUUUUUUUU...


CEKODOKKKKKKKKKKKKKKKKK....


nanti gua belanja tuna ye... dok umah diam2.. hehehehe...

Tuesday, May 10, 2011

fan club terulung..

setelah meneliti kehendak dan citarasa umum (setelah meneliti aduan2 dari org persekitaran gua), gua ingat ada beberapa fan club gua nk tubuhkan.. gua yakin akan mendapat sambutan hangat..

1. gua benci perempuan kurus mengada cakap dia dah gemuk fan club..

2. gua x pandai english tapi bahasa melayu gua hancur juga fan club..

3. kakak ipar memang perangai macam vavi pundek fan club

4. klu gua tau susah dapat keje lepas ada degree baik dulu lepas spm gua keje terus fan club..

5. klu anak lu yang baru lahir ble ade fesbuk then kucing gua pon berhak ada akaun fesbuk sendiri fan club..

6. gua x suka keje gua tapi gua suka gaji fan club..

7. gua suka sorokkan kad kawen so that family gua x naikkan isu kawen fan club..

8. gua xtau isi angin tayar fan club

9. kawan gua suka backstab gua fan club..

10. gua x suka orang yang belagak kaya padahal cuma tumpang kekayaan pasangan dia fan club

11. gua benci org diskriminasi org lain sbb saiz badan fan club

12. gua benci org dera kucing fan club

13. gua benci makcik gomen yg kepoh fan club

14. gua benci orang yg memilih kawan fan club..

15. gua benci kakak ipar yg bitchy fan club... errr.. mcm sama je dgn yg atas.. hahaha.. xpe.. ini fan club hot ni..

16. gua minat bola tapi malas berjaga mlm semata2 nak tgk bola fan club..

17. gua suka bad boy looks fan club

18. gua benci org budget hensem and budget lawa fan club..

19. gua gemuk ble kurus tapi lu tu dah lah huduh hati pon busuk, no amount of plastic surgery can safe ur ugly face!! fan club... (perghhhh gila panjang... hahaha... )

20. jangan menipu sgt coz lu kompem lupa apa lu pernah tipu fan club..

21. lu ingat adik lu hebat sgt ke sampai lu nak perlekehkan gua? fan club..

22. bapak gua bukan org kenamaan.. bapak gua cuma AJK masjid.. fan club..

23. gua suka mencarut fan club..

24. gua sukar tido lepas tgk or dgr cite hantu.. fan club..

25. gua kengkadang ter-menyanyi lagu spice girl kuat2 dalam keta.. fan club.. hahahahaha...

26. gua x suka jamban duduk.. fan club..

27. gua benci bday gua.. fan club..

28. gua x suka surprises.. nanti gua ngamuk.. fan club..

29. baik xyah ada bf kalau suma benda gua kena urus sendiri.. fan club

30. kalau lu rasa gua x cukup baik untuk lu then lu ble berambos.. gua xnak berubah sbb lu madderfaker.. fan club..


amacam?.. ada mana2 fan club gua ni menarik hati lu x?.. hahahahaha... kalau berkenan ble buat pendaftaran kat sini.. dia sekretari gua.. merangkap presiden dan segala jawatan lain.. hahahaha.. x gitu encik zul..

Wednesday, May 4, 2011

pena'akulan mantik

pergi kursus adalah bosan.. gua bosan.. pena'akulan mantiknya ialah gua tgh berkursus ni..

penukaran suasana tempat buatkan seseorg sukar berak.. gua baru sampai tempat ni kelmarin.. pena'akulan mantiknya ialah gua sukar berak.. hahaaha

lebih baik xtau crita momok kat area lu berkursus nanti terbayang2 smpi sukar tido.. kawan gua kimak gi crita pasal momok kt blok asrama gua.. pena'akulan mantiknya ialah gua bukan sukar tido tp x tido pon.. vavi pundek!!..

okayy skang gua kena sambung dgr ceramah lg.. damnnn.. sikit hari lg ble jadi org berilmu.. zzzzzzzzzzzzzzz..

Saturday, April 23, 2011

berubah penampilan demi cinta??

bullshit.. no im not talking bout berubah ke arah kebaikan dengan kehendak sendiri dan rela hati... im talking bout berubah kearah ke-tak-elok-kan demi cinta... and in some cases berubah kearah kebaikan kerna paksaan dan bukan rela hati...


gua angin bila seseorang tu suka cara pemakaiannya yg simple tapi lu nk dia pki yang trendy2 macam gf2 or bf2 kawan lu... maknanya lu x jujur masa berkawan dgn dia... lu seolah2 nak create seorang gf or bf yg sempurna... helloooo... mana ada manusia sempurna dowwhh??... cuba klu pasangan lu tu ubah penambilan lu ikut citarasa dia (yg mmg bukan cara lu).. mesti lu marah kan?


gua juga x berkenan bila seorang lelaki paksa gf dia pakai tudung (just bcoz family dia suka org bertudung)... kenapa awal2 dulu lu x cari awek bertudung terus?.. kenapa perlu paksa org berubah dan hipokrik depan family lu, dan2 plak dia jadi minah bertudung.. trust me.. klu girl tu benar2 ikhlas, dia akn berubah sendiri.. lu paksa2 lu tau x jiwa dia memberontak dan dia kemungkinan pki jauh lg seksi dibelakang lu?.. ye gua tau defense lu ialah "pki tudung tu kan dh wajib"... tapi cara lu paksa dia berubah tu kena ke dgn gaya?.. lu klu dh berkenan dgn wanita soleha bagai nape lu cari perempuan sosial at the first place???? lu lawan betting dgn sape bai utk ubah dia??..



gua lagi berasap klu perempuan yg bertudung tinggalkan tudung dia demi cinta... ni mmg bullshit to the max.. apa cita lu tanggal tudung demi cinta??.. hebat sgt ke jantan tu sampai lu nk tanggal tudung utk hang out tetengah malam dgn dia kat kompleks tah mana2??.. kalau betul itu cinta, dia sepatutnya jaga kehormatan lu yg dh mmg sah terjaga dari kecik... apa masalah ko ni perempuan???.. depan mak bapak punya lah alim-alimah.. tetibe kat fesbuk pic dgn bf x bertudung.. pipi bertemu pipi... siap tindik hidung tu bai.. apakah???... dik oii.. sampai bila lu nak main dua watak berbeza?? (ex gua pernah berpesan, mana2 perempuan yg tindik hidung merupakan aim pertama lelaki2 buaya... sbb to them perempuan2 gini senang nak "makan"... ini ayat seorang madderfaker yg kejenya fuck memanjang... harap2 kena sifilis... tetibe gua emo... hahahahhahaha)



Dik Non diluar sana... setiap orang dilahirkan dengan adanya pasangan untuk masing2... x perlu beria sgt mengubah diri anda jadi orang bukan anda demi cinta.. kalau dia xleh terima anda seadanya.. maka dia bukanlah jodoh anda... jangan terburu2.. alaaa kat luar sana tu ramai je yg nak org macam lu... citarasa manusia berbeza2 maaa...


Pada Dik Non2 yg bertudung.. tolonglah jgn tanggalkan tudung anda tu demi cinta... x berbaloi dowhhh... awat?.. mamat tu mati kah klu x dpt tgk rambut lu?.. lu nk jawab apa kat mak bapak lu kalau depa tau lu tanggai tudung demi marka lu tu?..



**ye gua akui gua x baik mana and gua x cukup sempurna pun.. tapi gua x pura2... walaupon gua dipaksa gi keje bertudung (dh ada dlm pekeliling... dammitt).. tapi gua ckp terus terang dgn staff gua yg kat luar gua x bertudung dan insya-Allah moga2han satu hari yg indah gua berubah utk pki fulltime and bukan part time lagi.. amin...


**gua sebenarnya ada persepsi kolot dimana bg gua org yg bertudung ni kena baik budi pekerti, sopan, x jalang, jaga pertuturan and all the good stuff... (walaupon rakan katil ex gua yg madderfaker tu 80% bertudung.. no offense you all.. )... so that's y gua agak judgmental bila perempuan bertudung buat benda x senonoh... coz seolah2 fantasi indah gua terhapus (vavi.. sumpah ayat gua cam lesbian)... entah lah ye.. gua klu gi keje gua sgt sopan sbb gua pki tudung.. balik je jadi setan balik.. hahahaha... kira bertudung menghalang kejahatan gua.. hehehe...


**pada sesiapa yg berkenan kat gua.. gua harap lu jgn memandai2 cuba nak ubah gua berpurdah bagai ke apa.. sila terima gua seadanya.. pakej gua lengkap okayyy.. gua sebenarnya seorang yg sopan santun dan manja juga orangnya.. (ok fine gua muntah dalam mulut gua sendiri bila type statement tu... bluueekkk... hahaha)

Sunday, April 17, 2011

duda ku pergi jua... (ini cerita sedih)

hari jumaat adalah hari gembira buat gua sbb esoknya hari sabtu xyah keje... ble bgn lambat nauzubillah... hehehehe

channel utama yg family gua pilih utk bersantai bersama menonton ialah Maharajalawak (which serious si amir tu x lawak gila babi setan... gua yakin bukan gua sorg yg x phm lawak dia)..

sedang depress tgk persembahan seko2 x lawak (kecuali nabil, sepah n balas).. tetibe tepon rumah bunyi... sgt rare tahap suma buat bodoh..

dah dekat 5 minit phone bunyi baru mak gua angkat.. tetibe dgr mak gua cakap:

"APA???!!".. tennn tennn tennnnnnn... (ok fine, bunyi latar tu gua yg tambah... hehehe)

dipendekkan cerita, kazen gua yg umurnya tua beberapa thn je dr gua, meninggal dunia..

pukul 5pm jumaat lepas dia dimasukkan ke hospital gomen sbb sakit perut.. doktor kata gastrik and terus masukkan drip suma... then later that nite around 10.45pm dia di sahkan meninggal... postmortem menunjukkan dia ada batu dalam hempedu... (masa ni gua rasa nak sepak2 doktor gomen yg memandai2 buat andaian gastrik tanpa check terperinci... vavi pundek)

dan masa jenazah diusung masuk van mayat... gua menitis air mata tanpa henti walaupon gua cuba sekat dan berfikir pasal benda2 gembira...

gua, adik gua dan beberapa kazen gua yg lain terdiam... otak mula flash back balik semua memori indah bersama.. arwah merupakan rakan sepermainan kiteorg... dan dia x ubah macam abang pertama gua (dah meninggal masa kecik)... reason?... sbb dia seumur dgn abang long gua.. now, gua dah xde sape yg ble gua anggap mcm abang long... (abang ngah gua ikut musim.. klu dia ok, ok lah dgn gua... hahaha)..

arwah merupakan hot pick utk jadi pengantin lelaki gua masa main kawen2 dulu...

kalau org buli gua ms gua kecik dulu, dialah yg slalu back up gua..

masa dia sunat dulu, gua dgn adik gua rajin melawat dia main bola jentik..

masa gua kecik..xde sape nk kawan dgn gua, dialah yg beria2 nak ajak gua main belon acar.. dia jadikan gua team dia..

bila raya... dialah org pertama dtg umah gua nk beraya..

and arwah lah org yg bertanggungjawab memberi semangat pada kazen gua lagi sorg utk tackle gua... (ape kejadahnya?.. hahahaha)

walau org kutuk hina dia mcm mana skali pon, dia tetap childhood fren and kazen gua sampai bila2...

ayat terakhir dia?... according to his mum, ms kat hospital he said... "Mak.. senyum lah mak.. jgn masam aje.. aku nak tengok mak senyum.. aku dh ok dh ni.. dh x sakit.. mak senyum lah mak"..

gua masa mak dia cerita gua pandang atas je... dgn harapan air mata x menitik... x membantu.. mengalir deras lg adalah.. gua igt gua sorg... rupanya kazen gua yg lelaki yg seumur dgn gua ni pon meleleh air mata..


kesimpulannya.. doktor2 gomen patut amik iktibar.... nak buat diagnos tu jgn main teka2... check betul2.. nyawa org kat tgn lu.. just bcoz lu rasa terpaksa keje gomen sekalipon, keje sila jgn macam haram.. gua yakin, ini bukan kali pertama lu menyebabkan diagnos lu yg salah tu membunuh org yg x bersalah... org yg harap lu dpt bantu... org yg beri kepercayaan pada lu...

Al-Fatihah..

Thursday, April 14, 2011

air liur mengalir deras..

gua puasa..

standard lah.. dh nak dekat2 ramadhan ni misi mengganti lah ape lagi.. hehehe.. * sambil tersipu2 malu.. * .. macam haram.. hahaha

gua bosan coz kat opis baru ni x byk keje sgt.. errrr... actually banyak... tapi gua xtau mana nak mula and gua x paham satu ape pon... hahahahaha...

neway, gua gi pekena cite luar negara sat... kali ni bukan cite korea tapi crita jiran dia.. hahaha..

crita lama.. tapi gua teruja... tetibe satu mamat ni masuk scene... bad boy... spiky hair.. kurus... tinggi... (ok tipu... x tinggi... org dia x ramai yg tinggi2 pon kan... hehehe.. ).. tapi manessssss x hengat gua ckp lu...















manessss bukan??.. ye gua teruja... air liur mengalir deras tatkala puasa ini... hahahahaha... cam haram.. bila nak balik ni?... gua dh bosan dok opis.. demmmmmmmnnn...


serious gua dh tahap teenagers dh perangai minat laki2 gini... bukan kah skang sepatutnya gua kena start minat lelaki pakai coat blazer bagai?... hahahahaha... nak mampos ape?.. igt taste ble bertukar secepat ini kah???... Hidup bad boy looks... tetibe... hahahahahaha


**gua pening.. berdenyut x hengat... sape nak tolong picit sila angkat tangan... hehehe

Tuesday, April 12, 2011

tolong explain kat gua..

kengkawan yg dihormati sekalian...

Blogger dgn blogspot sama x?.... hahahahaha

ok fine soalan kurang cerdik dan menampakkan buta IT... hahaha... cam haram...

tapi tolong ah rungkaikan soalan gua ni... gua tau ejaannya berbeza tapi adakah mereka sebenarnya sama sahaja?..


**soalan kedua.. rungkaikan tu apa?.. hahahahahhaa... gua dgr cam sedap so gua guna ah...

Sunday, April 10, 2011

Kenapa gua x suka budak2??

okay.. itu statement yg silap...

gua sebenarnya xde masalah pon dgn budak2... kalau ada masalah then sudah tentu gua xleh jadi babysitter kan?..


cuma gua bukan jenis yg bila nampak baby je "alaaa comel.." payah sikit ah nak dgr gua ckp gitu utk baby.. kalau utk kucing slalulah... hahahaha...


so, ada lah sorang kakak ni... (slalu guris hati gua dgn perkataan and perbuatan dia... vavi... gua benci lu kakak S.. you sucks... tetibe emo.. hahaha)... dia ada anak and suka tayang anak dia kat gua... suruh gua pegangkan kejap lah ape lah... serious gua buat muka pissed off gua secara terang benderang lagi bersuluh..


So kakak S ni pastu buat gua lagi menyirap dengan soalannya... "kenapa ye **** x suka budak2?"



therefore disini gua ingin jelaskan something....


kakak S... ini jawapan utk soalan lu "kenapa ye **** x suka budak2?"


actually kakak S... "It's x that I dont like kids... I do like them... I just dont like YOUR kids"... ble gitu?.. hahahaha... gua kalau dah terguris perasaan, kaum keluarga lu pon gua nyampah... so plis xyah nak sua2 kan anak lu kat gua.. kat fb pon gua xnak tgk.. BBM msg lu pon gua x baca dah delete... plis lah.. sekali benci maka sekian lamanya gua akan benci... I hate you vavi pundek...


**fine... anak kakak S sgt comel... ada sikit japanese look... tapi sebab mak budak tu perangai mcm haram dan telah buat gua rasa terhina di khalayak ramai dan juga dpn family gua... maka anak dia terus x mengiurkan mata gua utk puji apa2 pon depan dia... gua siap jeling anak dia 360 darjah lagi.. hahahaha... puas hati gua... dapat gaduh dgn budak kecik pon jadilah... janji dapat jeling se-kerek itu... yeaahhhhhhhh gua menang tanpa bertanding... hehehehe

Monday, April 4, 2011

cinta di klinik haiwan..

tahukah anda sesungguhnya anda ble mendapat cinta di klinik haiwan?..

sesungguhnya ramai rupanya org kita hantar kucing gi vet.. org bukan bangsa kita pon ada...

mereka sgt ramah dan suka tanya2 pasal kucing anda ala2 nak jodohkan kucing mereka dgn kucing anda... dan tuan2 kucing itu juga manesss2 belaka... sekian,.... hehehehe... *sambil tersenyum sipu2 malu2 ayu2*... hahahahahha


adakah gua mendapat cinta disana??.. owwhhh tidakkkk... gua lebih fokus kepada meletak kaki diatas kerusi sambil memeluk lutut sbb gua nampak dalam vet ada anjing yoooo... gilaaa... barbie abis gua... baju je avril... tapi nampak anjing takut.. hahahaha... tu baru anjing chihuahua tu... kalau anjing besar dabak sure gua dah jerit2 manja... ahaksss...


**serious... kat luar vet tu ada anjing setinggi dada gua... demmittt... nasib baik dia dirawat diluar vet je... kalau dia masuk pintu vet tu sure gua pengsan sambil bersimpuh ayu atas peha mamat comellll itu... hehehehe...


**maafkan gua update blog byk sgt arini... gua bosan... opis baru ni xde keje langsung... esok baru dpt tugas.. neway, kenapa opis2 yg gua pernah keje and tgh keje ni mesti ada makcik2 gomen yg kerek tahap nak ditampar2 bertalu2 ikut hala laju angin?..


**gua nk juga baca blog org yg follow gua tp gua xtau camne... gua click gambar lu org je ke?.. ke nama lu org?.. aisehhh... lu org dulu tau pasal blog gua lu org click ape?

hari pertama..

dengan ini gua umumkan bahawa hari ini merupakan hari pertama gua bekerja di jabatan lain... jawatan yg sama tapi jabatan berbeza... cuakkkk nak mati tahap nak lompat bintang...

bestnya sini sbb gua dapat bilik sendiri.. no more cubicle..

yg x best nya?.. gua xde kawan lagi and proses berkenal-kenalan terpaksa dimulakan semula... damnnnn...

gua mmg frenly tapi bukan frenly gila vavi... so nak initiate apa2 konversasi agak kekok...

skang gua dok diam2 dalam bilik main fesbuk.. lambat lagi ke kol 5 ptg ni?.. gua nk balik tido.. ngantok dowwhhh..


**sila hiburkan gua.. gua bosan bercampur cuakk... sekian..

Wednesday, March 30, 2011

sepatutnya entry Tanda2 awal kekasih anda MUNGKIN curang..

vavi... suma perkataan gua bercantum walaupon gua dah edit 3 kali utk jarakkan setiap perenggan... vavi... gua tangguh entry ni sbb gua malas nak edit lagi... vavi pundek... potong stim btol..

Monday, March 28, 2011

kepulangan..

kucing gua dah balik yooo... (actually dia dah balik hari khamis aritu... then hilang balik on saturday masa gua bawak gi vet gua terlepas dia dari tgn gua... then jumpa balik... serious gua ble buat sinetron...)

neway.. kucing gua kurus gila... gua jeles... tapi at the same time kesian coz kucing gua kena dera sebenarnya... bdn ada kesan kena cucuh dgn puntung rokok... vavi pundek... kimak sape yg buat kucing gu gitu... trauma dak kecik tu..


sebelum dicolek.. gebu-gebuan





selepas dicolek... keding dowhh..


ye.. walaupon gua avril, gua tetap berhati barbie bila bertemu kucing... tetibe jadi ge-girl.. kesimpulannya gua kena cari calon suami yg syg kucing juga... kalau x kang mmg mampos kucing gua kena smack down dgn dia.. hahahaha...


so ada sesiapa yg berminat jadi calon suami gua x?... sila hantarkan borang permohonan anda... hahahaha...


**mesti ada suara2 sumbang yg dh start bosan gua cite pasal hubungan gua dan kucing gua kan?.. ada gua kisah?.. if org ble cerita life dia yg bosan and pasal anak dia semata kat status fesbuk, then nape gua xleh crita pasal kucing gua lak??.. ini tidak adil.. diskriminasi... tidak demokratik begini.. hehehee... xtau aape kaitan... tp mcm best..

Sunday, March 27, 2011

gigit-gigitan..

gua paling benci kalau gi beli belah or berurusan dgn sape2 yg ada luv bite di leher or tengkuk or mana2 daerah badan yg gua ble nampak kejadah benda tu... sgt distracting... serious...

kot iye lu dh horny or bini lu ganas or whatever shit, ble x buat tempat tertutup yg org x nampak?.. coz gua bukan jenis yg suka tau hal peribadi lu...

fine lu dh kawen and suka hati lu lah nak buat luv bite kan?.. tapi lu sedar x kita ni masih lagi menerapkan budaya timur dan adab sopan?..

lu telah buat gua xleh fokus apa lu cakap... hahaha.... gua dok tgk benda tu je... klu lu x segan gua tenung leher lu tu terpulang... tapi gua xleh larikan mata gua... mata gua ni yg degil sgt nak fokus apa yg lu tayang... cerita sensasi private life lu... gua x mintak tapi lu yg tunjuk... hehehe...

gatal?.. naahhh... gua x gatal.. cuma gua hairan... nape lu cam bangga tayang benda tu?.. kat org yg x kawen lg lak tu.. x malu ke?.. atau ini satu cara nak share satu dunia yg wife lu terer buat luv bite?.. serious??..

**dulu masa gua kat uni.. room mate-room mate gua but demonstrasi buat luv bite kat lengan sendiri.. sumpah lawak... gua tukang tengok and decide sape punya paling merah... cam haram kan perangai?.. hahahaha... gua x join sbb x reti gua nak buat sedut2 gitu.. dah ah baru bukak braces... x pasal2 senget balik gigi gua...

Monday, March 21, 2011

khas buat mereka yg x paham naluri Johan gua..

gua tgh down..

masih down... vavi..

gua tgh sekat air mata dari jatuh.. (tu pon sbb hingus dah berkoyan.. which membawa kepada hidung berdarah... xtau apa kaitan tp itulah yg berlaku)

gua lupa yg gua xleh nangis... e'time nangis gua sakit..

klu x silap kali terakhir gua nangis besar ialah masa atuk gua meninggal..

neway... harini banyak suara2 sumbang gelak besar riang gembira meng-anjing gua sbb gua sad pasal kucing gua hilang JE katanya... x avril... sgt barbie... vavi... lu igt avril x nangis ke syaitoonn?

gua x respon... gua xtau camne nk ckp yg kucing gua ni dh x macam kucing.. tp mcm family... (cuma family versi tido dalam kandang and xleh masuk umah coz takut kencing merata... which ada je family kita yg perangai gitu tak?.. hahahaha)..

anyway, ni pic khas utk mereka2 yg vavi gelakkan gua dan buat remark sinis bila tau reason gua sedih.. pundekkk and middle finger for u...


NAhhh... amik ni!! kucing gua bg middle finger... hehehehehe... ok x lawak... gua sedih ni... ciaww...


**gua xde mood nak update blog... tapi nk update gak sbb gua jumpa pic ni... hahaha... uwaaaaa... rindu...

**sila pujuk gua... gua mmg gedik dan suka dipujuk... hahaha... macam haram statement!!..

**neway, zaman skang ni mcm ramai plak dak2 opis mate lama gua ada blog.. gua x bace pon sbb agak bosan (mainly cite arini nak masak ape utk suami and ayat2 manja nak ckp dgn suami.. serious nak muntah and xmau tau dah)... and gua xnak diaorg tau gua ada blog... hahaha.. nak mampos??.. kang gila kantoi pasal kak jenin tu... kompem diaorg ble agak sape yg tulis.. hahaha...




**cekodok... balik lah.. gua dh risau ni.. dah few nites mimpi lu... gua takut tu petanda lu dh mati dikunyah2 dan disedut2 babat lu dek org vietnam kat area ni.. dammnnnn... sedihhh dowhhhhh...

Friday, March 18, 2011

kisah cinta gua dan dia berakhir jua...

Setelah sekian lama gua tutup hati gua utk cinta.. tetiba lu datang dalam hidup gua.. gua cuba tolak lu tapi gua x berdaya.. lu pandai beli jiwa gua.. lu capai kepercayaan gua..


Gua x nafikan gua dah mula jatuh hati.. serious.. setiap hari gua igt kat lu.. mulut pon gatal bercerita pasal lu kat kengkawan gua yg sumpah x kenal lu sape pon.. tapi gua x kira.. gua bercerita juga.. sbb lu penting dlm hidup gua... so gua wajib bercerita pasal lu... x gitu??


Bila gua sedih.. lu lah yg gua cari dulu… lu lah pendengar yg setia..


Bila gua marah.. lu suka ajuk.. end up gua gelak sbb muka lu serious lawak…


Lu igt x masa lu ajak gua keluar tapi ayah tak bagi?.. mulut lu je terkumat kamit tapi suara x keluar?? Pastu lu kena marah sbb dituduh mencarut??..


Lu igt x masa gua tgh gubah hantaran org lu datang and tunggu gua tanpa jemu??


Lu ingat x lu dulu rembat se-plastic kueh Char Kuey gua??.. siot je.. tamak.. amik satu sudah lah… hehehe… Pastu kite dulu slalu share keropok ikan and London roll??..


Lu ingat x masa ikan peliharaan lu mati??.. and then lu picit2 mcm nk bg cpr??..


Lu ingat x masa gua terpijak kaki lu pastu lu balas balik dgn pijak kaki gua??


Lu igt x kita slalu main sembunyi2 macam budak2??


Lu igt x birthday prezen lu utk gua??


Terus terang gua katakan… gua cinta kan lu… gua syg sgt kat lu… dan gua sangat rindu kat lu…


Lu banyak tau rahsia and isi hati gua yg family gua pon xtau…


Lu banyak hiburkan hati gua.. walaupon gua yakin lu pon x sedar lu buat gua hepi..


Lu ajar gua apa itu sayang.. Lu ajar gua apa itu rindu.. Lu juga ajar gua yang kasih sayang tidak diukur dengan rupa atau saiz.. hanya hati yg jujur dan ikhlas jadi taruhan.. namun… gua x sangka… skang lu ajar gua apa itu perpisahan... Lu ajar gua apa itu derita merindu… Lu ajar gua erti kehilangan…


Gua terkapai2 x tentu hala… gua x pernah sakit sebab terlalu banyak nangis… dan kini gua pecah tradisi demam teruk siap jangkitan kuman semata2 menangis tanpa henti bila lu lenyap dari hidup gua…


Gua dah x peduli title Avril gua… ahhhhh apa ada pada title saat2 genting camni.. Barbie pon cara juga… ye… gua beremosi Barbie skang… hati plastic yg cair setelah masuk microwave.. (gua xtau apa kaitan.. tp mcm best bunyinya)


Namun gua tetap berdoa agar tuhan temukan kita semula… lu anugerah terindah yg gua terima selepas gua jatuh terduduk.. mungkin jodoh kita x panjang… tapi gua x putus2 berdoa agar lu kembali pada gua… and pada yg culik lu tu, PUNDEK!!!!!!.. LU CEDERAKAN KUCING GUA, GUA CINCANG2 JARI JEMARI LU!!.. AWAS!!!! GUA ANAK AJK MASJID.. INGAT TU!! (xtau apa kaitan.. hahahahaha)


**ha ah… motif entry ni cuma nak bgtau kucing gua Cekodok kena cat-napped a.k.a culik a.k.a rembat dengan manusia x bertanggungjawab n xtau malu rembat yak org… area taman ni dh kena aim gua rasa.. sbb tadi ptg kucing jiran gua pon hilang tiba2.. and yes… ini cerita betul.. haritu dia x balik kena cat-napped main2 je dgn gangster kucing kampong dusun… yang ni betul punya culik… bukan sarip dol lagi dh…


**gua tengah berkabung and kuarantin… berkabung sbb kesedihan melampau… kuarantin sbb gua kena jangkitan kuman and xleh dekat dgn org sgt… manalah gua tau bila kite nangis byk sgt nanti system pertahanan badan jadi lemah and kuman senang jangkit…


**serious… putus cinta pon x seteruk ni… gua putus cinta siap ble gelak2 and gi tgk movie… pastu lupa dah… ni kucing hilang gua sampai sakit teruk.. gila lah…


**cekodok... klu lu baca entry ni, gua nak ucapkan thanks skali lagi sbb pernah buat gua bahagia... and thanks bg gua belalang yg lu dh penyakkan and letak bawah alas kaki tu... gua suka... artistik SANGAT!!..hehehe... I Love U Cekodok.. pulanglah... gua rindu.. (serious nampak ge-girl.... arghhh haram gua x kisah... )..


**ok nampak sgt ubat2an yg gua telan tu dh buat gua weng... mana mungkin cekodok baca blog... laptop dia tertinggal di rumah... ok gua melalut lagi... kesan ubat barangkali.. atau gua mmg mereng... hahahaha... mana ada org mereng ngaku dia mereng kan??.. kan??.. hehehe... ok sah gua lalok... niteeeeeeeeeeeeee...

Wednesday, March 16, 2011

cat-napped

semalam kucing gua kena kidnap dgn kucing bersaiz besar yg gua panggil malik noor.. (serious dia besar gabak cam kucing yg dh masuk bina badan..)



neway.. malik noor mintak wang tebusan yg bukan wang pon..



dia mintak 15kg smart heart 50 paket tuna whiskas dan pasir tandas 2 kampit..



gua x layan..



malik noor give up...



end up kol 10pm kucing gua dibebaskan... agak lembik dan kelaparan tapi masih berhati waja utk makan semangkuk smart heart dgn rakus.. daammnnn... gua yakin kucing gua berkomplot juga dgn malik noor dalam pencolekan ini...




**gua x paham nape malik noor dengki sgt dgn kucing gua.. padahal kucing gua elok je dok umah.. dah gf malik noor yg gatal2 masuk area umah gua ngorat kucing gua... salah kucing gua gak kah??... hehehe


**ini muka kucing gua mintak simpati... muka standard bila ada buat salah...

lelaki kah gua?

se-tengah-hari yg indah... gua lepak kfc dgn dak2 opis.. diaorg dan2 cite pasal shopping... nak bli tu.. nak bli ni... xleh kawal perbelanjaan... kad kredit tahap kena block.. tunang dh marah... itu ini..

gua dgr je.. gua x respon sgt.. tetibe kuar statement "aku rasa ko lelaki lah beb.. perempuan ada 9 nafsu kot.. ko aku tgk cam xde nafsu nk ber-shopping suma"

gua berfikir sejenak... lelaki kah gua?..

gua bukan xnak shopping... gua igt lagi pesan arwah atuk gua... "bila kita susah.. kita xkan ada sedara.. kita xkan ada kawan... kalau kita xde duit... adik beradik pon kita xkan ada... x salah beringat utk hari tua"

so kesimpulannya... gua xnak menyusahkan hidup org lain.. gua beli apa yg gua mampu and apa yg gua rasa perlu.. kita xtau umur kita panjang mana.. kalau mati cepat then xpe lah nak habiskan duit beria-ria.. tapi kalau umur kita panjang, then cukup kah nak bayar utk segala keperluan kalau suma duit dh habis beli barang kehendak??.. (ini tak termasuk amalan di hari akhirat lg ni)

perempuan mmg ada 9 nafsu, tapi kita yg kawal dia... bukan dia kawal kita.. kalau x kawal, gua dah lama dah bli jam baru sbb jam gua asyik mati sendiri... apa guna mak ada jam lebih kalau kita x nak rembat.. betul x?..hahahaha..


**gua ada habit kedekut dgn diri sendiri... nak tgk gua bli brg utk diri sendiri mmg payah... tapi klu bday org ke, bli brg utk umah ke, utk family ke.. gua mmg xde hal.. pelik kan?..

Saturday, March 5, 2011

se-malam bersama kazen gua...

benda ni berlaku masa Darjah 3...


rumah gua and rumah atuk sedara gua x jauh mana... jalan kaki je... tapi on the way dr umah gua ke umah dia kena lalu satu pokok pelam yg rendang... yg x berapa berani lah nak lalu sensorg kat situ...


satu mlm yg indah.. gua dan kazen gua gi kenduri doa selamat kat umah atuk sedara gua tu... Che Din kiteorg panggil.. and maklumlah, bila dah kenduri tu sure sedara mara reramai dtg mkn... so ble ah sembang2...


tapi gua, adik gua and kazen gua Daus dah tersengguk2 ngantuk... so kiteorg cadang nak balik umah dulu... tunggu mak bapak kiteorg kat umah gua je... nak tunggu diaorg habis gosip ntah kol bape gua kena stay umah Che Din ni... lagi pon abang gua ada umah...


dengan berani kami jalan kaki bertiga...


bila lalu bawah pokok pelam... hati jadi resah... gundah gulana.. adik gua tarik belakang baju gua... yg kazen gua lak peluk lengan gua... dammnnnn... susah gua nak gerak...


actually gua panik gak... sebab gua yakin diaorg pon dengar ape yg gua dengar... jantung kencang x hengat.... so gua memberanikan diri bersuara...


"Dik.. Daus... baca doa apa yg patut.. apa yg korg tau..".. sambil jalan... gua paut bahu budak dua ekor ni erat... cuak.. dah sampai gate umah.. ble plak salah masuk kunci.. geletar tgn gua.. sampai kunci jatuh.. Daus makin panik...

"kak Daus takut".. suara dh lain... dh nak nangis....


"ishhh Daus ni... xde ape2 lah... baca doa... baca je ape2 yg Daus tau... Daus ngaji kan?"..


Daus angguk.. gua teruskan usaha buka mangga pagar... dah masuk pagar.. pintu plak susah nak bukak... dammittt... Daus makin panik..


Tetibe pintu terbuka... kerana terlalu terkejut.. Daus menjerit doa yg sedang dikumat kamitkannya...


"Alip atas Aaaa... Alip bawah Eeee... Alip depan Uuuuu.... AAaaaa Eeeeee Uuuuu.."...


gua gelak separuh mati.. abang gua yg buka pintu dari dalam pon gelak... hahahahaha... adik gua je diam sambil muka kerut2..

patutlah gugup hati kazen gua x surut2.. rupanya yg dari tadi dia terkumat kamit tu Alip Ba Ta bukan ayat suci... huruf semata je... hahahahaha.. sampai skang kami meng-anjing-kan benda yg sama bila lepak time kenduri.... Alip atas Aaaaaa.... hahahahahaha


**bunyi yg kami dengar tu xde ape pon sebenarnya... lu org perasan x adik gua diam je walaupon dia yg paling muda?... haaa sbb dia yg buat bunyi tu.. dia terkentut.... hahahaha.. dia tarik baju gua sbb nak ckp dia kentut... dia nk terberak sebenarnya... hahahaha

Wednesday, March 2, 2011

kuncup hati..

gua xtau nak describe how the very kecik hati gua ni...

so gua budget hati gua dah kuncup... hahahaha

walaupon gua ganas diluar.. didalam jiwa gua ni masih ge-girl okay.. (gua pakai baju kurung hitam bunga2 pink tadi... ge-girl kan?.. kan?..kan?)

terus terang gua cakap, gua bukan jenis hati kering... keras hati mungkin... tapi basah.. x kering... hahahaha... (cam kuey tiaw goreng lak gua rasa basah kering ni..)

kesimpulanya gua ada perasaan.. walaupon gua gelak, gua sebenarnya sedih...

owww sebelum gua lupa.... gua dah dapat surat transfer.. tapi masalahnya bos gua asyik call boss baru gua mintak tangguh transfer gua sbb dia perlukan gua uruskan satu kes lagi... gila ke?.. gua dah packing2 barang tetibe kena kuarkan balik... gila x avril... x punk rock langsung... (ini xde kena mengena dgn kuncupnya hati gua ye)..


ok sambung balik cite pasal kuncup hati tu..

ia bermula since forever gua rasa... dari kecik... tapi gua xnak cite... terlalu hiba..

gua cut short... gua crita pasal few years ago...


insiden satu..
gua ada kenal satu mamat ni online... rajin ah ym... webcam suma... standard ah.... webcam mesti ah nampak muka je x... gua bukan jenis yg birah tunjuk lurah... hahahahaha... ok fine x kelakar... sila abaikan lawak lucah itu...

hhmmmm.. oww and then satu hari yg indah, gua dapat rasakan mamat "A" ni budget gua kurus tinggi cantik bagai bidadari... fokus ye... kurus... which gua mmg x kurus time tu...

gua dah x sedap hati... so gua explain kat dia gua gemuk... muka gua mmg kecik so klu tgk dari bahu keatas org mmg akan budget gua kurus... gua xde double chin langsung.. so gua nekad berdiri jauh dari webcam... gua pusing few times... gua xnak dia berangan yg gua ni kurus padahal bukan...

seperti yg dijangka...

dia terdiam... dia off webcam cakap nak tido... esok msg or call henfon x angkat... and gua hanya msg and call sekali je... tiada balas... so gua dah tau outcome... the best part?... hari tu BDAY GUA..


insiden kedua..
out of no where lelaki bernama "D" (ex gua) ajak gua makan... tapi dia marah2 gua.. dia maki2 gua... dia pukul gua... dia tinggal gua sorg2 kat dalam shopping mall yg gua x pernah pegi... ya.. BDAY GUA gak masa ni...


insiden ketiga..
dia x wish gua... dia tau dia salah... tapi ego tinggi melanggit... bila gua sedih pasal tu... dia kata gua poyo touching2 pasal benda remeh.. plis lah wei.. ganas2 gua... gua perempuan dowhh... of coz lu sebagai lelaki harus igt BDAY GUA.. oowww bday betina lain lu ble plak ingat ye?.. so haruslah gua xnak couple dgn lu bodowww...


insiden keempat..
dia beli kek dgn gua... gua yg pilih... gila bapak hepi... tetibe kek tu dia belah dua... setengah dia bg gua... setengah lagi dia bawak balik bagi kawan opis dia yg kebetulan sama BDAY DGN GUA... kimak bukan?.. ble plak main share2 cake gitu... gila cheapskate... madderfuckerrr..


insiden lima...
dia lupa bday gua... tapi dia xnak admit... so dia pusingkan balik suma kesalahan tu kat gua and end up gua yg kena cakap sori.... wait... wait... awat gua plak yg nak cakap sori pundek?.. lu yg lupa... apsal plak lu pusing balik jadikan benda tu salah gua?????...


ahhh.. byk lagi insiden... bikin gua stress je... suma berkaitan dgn lelaki... apa masalah korg ni?.. org macam gua ni x layak ke nak hepi?.. especially masa BDAY GUA.. bagi ah gua peluang nak rasa apa org lain rasa... gua x pernah tau camne rasa hepi sambut bday... serious... selalu org buat gua sedih and nangis je ms bday gua...

gua harap satu hari nanti Allah temukan gua dgn lelaki yg x buat gua nangis masa bday gua... kalau ble x buat gua nangis langsung (except nangis sbb hepi... errr... ada ke?.. coz gua x pernah nangis sbb hepi... apa rasa ye?)..

arhhhh... hepiness is a choice... damnnn u madderfuuckkerrr out there...

kengkadang bila disakiti oleh semua lelaki keparat ni gua rasa nak jadi lesbian je.. tapi jijik lak... sebab gua suka laki.. hahahahaha... eeuuwwwww...