Tuesday, December 29, 2009

Kad Jemputan Gua...








Amacam?.. cara x kad kawen gua?.. hehehehe... kad kosong semata... kena fill in the blanks sendiri.. sebab gua pon xtau bila nak kawen and dengan siapa... kiranya ni method safe lah.. tapi untuk org yg buta IT, gua bangga ah kad ni gua buat cun gak..

**gua ingat kad ni dah ble start edarkan kat sedara mara gua yg sibuk sgt tanya bila nak dapat kad kawen dari gua... rasakan!!!... muahahahaha... kad fill in the blanks gua hantar baikkkk punyaaa kat pos box diaorg... (serious gua senyum evil skang ni)

**ayat dalam kad ni gua salin dari kad kawen kawan gua yg terletak baik kat wall meja gua ni... lu ingat gua terer ke nak karang ayat puitis syahdu ber-tradisi gitu... hehehe

**tulisan kat kad tu maybe kecik skit so sila klik kat pic tu nanti dia membesar... ke korg dah tau?.. mana ah tau ada yg buta IT gak cam gua ni.. hehehehe

Sunday, December 27, 2009

Biadap+Bangsat= Biangsat....




Sebiadap2 mamat2 (yg agak manes rupanya) kat LCCT klia meng-usha flip flop dan stoken pink gua sambil tersenggih2... namun...

Lagi Bangsat Ex-Bf gua yg kawen x jemput gua...

(padahal dulu skit punya taksub tabur fitnah macam2 kat gua... siot je.. dia yg curang and kawen dulu sebelum gua tapi ada hati nak sabotaj imej gua yg suci murni tulus ikhlas tawadduq ni... Biangsat lohhh!!..)


**amacam peribahasa gua?.. cara kan?...

**jack parcell gua kuyup kena ujan sehari sebelom... so gua nekad pakai slipar toilet or nama glamour nye flip flop masa naik flight dari Zimbabwe tadi...

**amponkan kelonggaran dan ke-hip-hop-an jeans gua.. nak wat camne... gua kan avril diluar, barbie didalam... hikhikhikhik...

Tuesday, December 15, 2009

Perumpamaan yg sinonim...

Meluahkan perasaan terpendam kepada seseorang yg amat penting dalam hidup anda adalah umpama kentut stok seminggu x berak di khalayak ramai...

Jika dipendam....
memakan diri dan haram tak selesa...

Nak dilepaskan...
perghhhhh.... sumpah malu gila dan kemungkinan akan jadi bahan caci maki sampai kiamat...

Gua bosan..

Teratak indah diselubungi pelangi warna sementara.. dipalit dedaun liar merobek kulit teguh.. Sakitnya x kelihatan… jeritnya x kedengaran.. laungan tengelam didasar kekelaman.. calar menjadi kemestian yg sukar dipotretkan.. Titisan embun hanya menyembuh seketika.. menyentuh dinding yg tandus tapi sekadar meniup pergi habuk nakal yg setia.. luka x sembuh jiwa makin meruntuh menunggu hujan yang mungkin penyejuk semesta..



**amacam?... puitis x gua dikala bosan tahap haram??... hehehehehehe

Monday, December 14, 2009

Kisah perkahwinan gua..

Semakin hari umur gua semakin meningkat… maklumlah, gua dah break dgn Edward Cullen.. gua dah banyak kali suruh dia tukar gua jadi vampire tapi dia xnak coz dia kate kulit gua dah cukup pucat.. and gua dah cukup cantik.. dia kata vampire mana gigit vampire lain… sibuk Tanya gua bomoh mana gua pakai untuk sembunyikan paku kat tengkuk… maklumlah.. gua jelita sgt..

Neway gua dah berangan baik punya tentang wedding gua nanti… gua nak buat garden wedding gitu… xyah jemput ramai2 sgt.. pening otak gua tgk org ramai2 macam nak gi konsert.. pastu gua xnak sanding.. rimas gua tgk org tenung gua atas pelamin… setakat duduk kejap2 amik pic xpe lah gua ble handle tapi klu duduk lama2 sambil kena tepung tawar…. Pergghhhhh… bercagu punggung gua..

Pastu doorgiv gua bg terus masa tetamu tgh makan… gua x berapa suka method org zaman skang yg kena salam kaut dulu baru nak bg cenderahati… tu nampak macam mengharap sgt org bg duit.. gua x suka.. gua jemput org dtg utk meriahkan majlis… bukan utk bayarkan hutang majlis gua.. tapi klu org bg gua duit gua x tolak… hahahaha..

Gua kalau boleh xnak pakai catering… gua nak family gua gotong royong dgn org kampong untuk masak… pastu penanggah gua upah ramai… gua xnak buffet style tu… gua nak yg hidang… everytime tetamu dtg penanggah bwk dulang makanan… mcm dulu2 punya style… nampak sgt meriah…

Lagu kawen plak gua xnak lagu melayu yg mendayu2 tu… gua xnak lagu saloma… gua nak lagu omputih… “from this moment”… “for u I will”.. “now and forever”… “forever and for always”… perghhhhh… sweeeeettttt x terhingga gua cakap lu…. lagu tangkap leleh, rock kapak and typical lagu kawen melayu suma gua xnak... x kena dgn jiwa gua...

TAPI….

Ni suma anggan2 kosong je… terlalu kosong sampai gua x terpikir pon gua mampu buat ape yg gua tulis tu…. coz memula sekali gua kena cari dulu org yg nak kawen dgn gua…. Xde pengantin lelaki pon xde guna gak buat majlis , ye x??..

Pastu ingat kawen ni seringgit dua ringgit ke sampai gua ble ade duit baki nak bayar duit upah penanggah yg ramai tu?.. x saving langsung…

Sedara mara sure kutuk caci maki hina sampai kiamat kalau xnak sanding… confirm gua akan dicop macam2.. maklumlah… sedara mara ni kan mmg suka tgk kesalahan gua… diaorg ala2 collect point Bonus link je… suka tgk gua bermasam muka dgn family..

Lagi satu, jangan harap lah mak bapak gua nak kasi gua pasang lagu omputih and jgn mimpi lah diaorg nak bg gua buat garden wedding… suma perlu dibuat dgn penuh tradisi… so nanti gua kawen siap sedia lah utk dgr lagu…. Selamattttt Pengantin Bahhhhharu… Ten Teren teng treng ten treng… Selamat Berbahgiaaaa…. Ten teren teng teng…. Selamattttt Keanak cuhhhhhcuuuu…. Selamattttt Sejahteraaaaa….. (macam haram... gua benci lagu ni.... agak biadap!!)

*gua maybe nk buat surgery skit... dah lama gua sabar... tapi harini dah makin teruk... so gua kena ngalah dgn penyakit gua... so secara penaakulan mantiknya, gua maybe akan lama bercuti dr blog... tu pon kalau gua gi surgery ah... if not then ade ah skit2 cerita nk kongsi... (klu gua jadi surgery, tolong tgk2 kan cipuden pls... kesian dia...

*jgn risau... belum ada lg yg nak kawen dgn gua.... hehehehe....

*entry yg ni sebenarnya perli cara halus gua tentang wedding yg gua br pegi tadi... and wedding2 sebelum yg gua pernah pegi... sama je... moden kan part yg x patut di modenkan... lagu zaman dulu2 tapi apa cite salam kaut baru dapat telur... bg free sudah... kedekut betul.... and ape cite kawen pakai lagu "Pasrah" Erra Fazira???... xyah DJ2 lah wei... pelik2 lagu kluar kang...

*banyak sgt yg becanggah dgn kemahuan family.... patutlah gua x kawen and takut nak kawen.... hahahahaha....

*mcm haram entry cite pasal kawen... tp ape ble buat... ramai sgt jemput gua gi kenduri kawen... so ni je lah cerita yg gua ada...

Friday, December 11, 2009

Timbang kati sendiri..

Ada beberape perkare yg gua rase sgt biadap dan sering berlaku kat diri gua ni.. ape ke malang diriku ini..

1. ada sebab kenapa lampu keta dicipta warna kuning.. ia adalah untuk mengelakkan ke-silau-an mutlak ketika pemanduan.. maka dengan ini.. gua umumkan bahawa adalah sangat biadap ye kengkawan kalau gua tgh memandu kat highway sambil press minyak tahap cecah lantai tetibe keta lu cilok belakang gua dan menggunakan lampu kaler putih.. haram.. pundek.. jalang.. biadap.. silau lah ngek!!!!!.. lu kalau nak sabotaj gua pon agak2 lah... bahaya dowwhhh lu pakai lampu putih.. effect kat mata gua yg memandu depan lu ni...

2. jgn tanya gua bila nak kawen ble x?.. biadap namanya tu..

3. agak biadap juga pada mereka yg saje bakar jiwa gua dgn menjemput gua gi kenduri kawen diaorg yg saje dibuat secara berjemaah dgn semua kawan baik gua.. dammnnn youuu... saje ah tu nak buat gua rase gua x laku2 lagi... eeiii gua special tau.. sbb tu xde Year end sale.. gua akan laku bila gua rasa itu masa yg sesuai utk gua laku...

4. agak biadap pada mereka yg panggil gua interview sekadar utk berkenalan je padahal dh ada calon pon utk jawatan tu which is anak tok chik dia sendiri... biadap sungguh lu habis kan masa and duit gua nak travel ye..

5. ptptn semestinya agak biadap juga.. wang penyelengaraan sibuk nk kutip tp statement bayaran sethn sekali je hantar rumah..

6. agak biadap bila gua rasa nk terberak tapi air xde sebab ada kontraktor JKR korek jalan.. perghhhh... tahap gegel gua tahan ni..

7. dan yg paling penting... mata gua ni pun ble tahan biadap... dah pukul brape dh ni tp xnk tido2 gak... biadap tahap unta betul... camne gua nak dapat anugerah peng-tidur terbaik tahunan camni?.. insomnia yang biadap!!!

Wednesday, December 9, 2009

Kapal Terbang Kertas..

Setelah bercengkerama jauh dari bumi semenanjung gua akhirnya dapat hidu bau laptop gua.. atleast bau lagi harum dari ikan masin.. waduhhh capek bangat badan gua ni... mau aja cari rumah urut Sin Tat Sing di waktu malam gini.. tapi ngak diberi kenbeneran dari parents gua dong...

Tapi itu bukan cerita gua malam ni... cerita gua ialah berkaitan dgn pengalaman gua naik pesawat... pergghhhh.... ayat gua xleh blah... Pesawat... hahahaha...

neway, gua ni kampung gak rupanya... igtkan dah canggih skit pemikiran.. seperti mana yg kita tau AirAsia sediakan penerbangan tambang rendah.. tapi menurut kate brochure tempat duduk dia free sitting... masa bace tu otak gua dah ligat dah pikirkan cara utk gua rebut kerusi dalam pesawat... ala2 nak chop tempat duduk kat dalam bas balik kampung mase raya gitu...

Gua cadang bila sampai je gate yg ditetapkan tu gua nak usha line cilok terbaik... OYomatt... Gesssseettt.... Goooo!!!!... gua akn lari sepantas kilat untuk rebut tempat duduk terdekat dengan pilot... semua pakcik makcik atuk nenek ucu toksu paklang suma gua nak tolak tepi dgn rakus... janji gua dapat seat terbaik... gua dah gelak cam haram dah masa bayangkan tektik gua nak gunakan nanti... gua siap bukak buku sifir empat angka untuk melakar strategi penyelitan terbaik utk chop tempat gua..

gua dah bukak langkah baikkk punya sementara nak tunggu pramugari baju merah tu buka gate.. tetibe tgh gua posing baik bukak langkah, abang gua cuit bahu gua..

"ko buat pe ni dik?.. kekuda bagai.. "..

gua kerut kening tanda protes atas kebongokkan abang gua..

"aku nak lari chop seat lah... nanti seat ko x best jgn salahkan aku plak.. free sitting ni wei.. kang dapat tempat jauh2 camne? aku dah ah takut naik eroplen.."

Abang gua dah gelak cam haram sambil guling2 dilantai.

"seat mmg ah free sitting ngek tapi dah ada number... cuma x sure ko dapat seat mana.. xleh pilih... number seat airline yg pilihkan... adeiii.. lagipon aku dah booked seat number kita semua satu barisan" abang gua menghabiskan sisa2gelakknya yg x habis2...

salah gua ke?.. mana ah gua tau... gua igt kena guna method rebut kerusi.. informasi x jelas.. gua ni dah ah lurus orgnya... huhuhuhu...

**gua juga mati2 igt bila diaorg x sedia kan bridge nak masuk plane, diaorg suruh kita angkat sendiri bagasi masing2 and masukkan sendiri dalam perut kapal seperti mana yg biasa dilakukan kalau nak naik bas ekspress... kalau booth x buka, kena gi lari jap depan pilot sambil lambai2 dari bawah supaya pilot buka compartment booth barang tu... hehehehehe.... gila gua adaptasikan kesemua yg diguna pakai semasa naik bas untuk naik eroplen... hehehehe... lubuk betul gua ni rupanya...

Tuesday, December 1, 2009

Ketika Azan Maghrib berkumandang...

skang ni dah banyak sgt cite hantu kat tv mahupun wayang... ada yg seram ada yg kelakar dan ada yg romantik+seram+kelakar.. isshhh tamak haloba betul penulis skrip tu... cerita pasal vampire and werewolf sure ada sbb bf gua belakon.. ( jacob black, me love u lah...) neway, hantu ponti-anak, toy-ol, sa-ka, po-chong, momok, suma dah ada rancangan khas masing2... Gaia pon dah ada rancangan ber-episod.. malah mereka jauh lagi femes dari artis cerita cinta..

So sebagai seorang penulis skrip terhebat dan terpeka dengan perkembangan seni filem tanahair, gua amik cuti separuh hari selama 4 hari berturut2 dari tulis telenovela.. apa barang fokus telenovela bila cerita seram tgh panas.. Gua nak buat filem seram yg hantunya xde org guna pakai lagi... gua xnak ada bau2 bacang pon dgn hantu2 diaorg.. gua nak lain dari lain.. so gua tadi dah pikir dgn penuh mendalam, gua amik inisiatip nak buat filem seram yg gua dah kaji sejak dari kecik lagi... situasi ni selalu berlaku time maghrib je... or so they say lah kan... sebab dulu arwah nenek gua suka jerit kat gua "adik balikkkk... dahh magribbbbb... jgn main sembunyi2 lagiiiiii... nanti kena sembunyi dengan hantu tetekkkkk!!!!"... ceeiishhh tak sensored betul bahasa... so gua igt lepas ni gua nak buat filem "Cinta Si Hantu Kopek"... amacam?.. cara x?.. teruja x?.. gua kena tukar perkataan tetekss tu jadi kopek sebab gua nak filem gua untuk tontonan umum.. nanti kang kena tapis banyak sgt dah hilang seri plak filem gua.. memula ingat nak guna payudara tapi tak feel plak...

Jalan cerita filem gua senang je... si hero ni suka main sembunyi2.. pastu dia plak kena sembunyi kat tempat yg agak sempit dan gelap.. dan x semena2 dia bercinta dgn hantu kopek tu and disebabkan cinta semakin mekar indah,hantu kopek tu dah tutup aurat skit.. pandai pakai Bra Triumph dah... so dia dah x lucah sgtlah... hepi ending lah tu konon... amacam??.. pecah panggung x nanti filem gua ni??..

**zul, ko jadi direktor filem aku ble?

**biskutmarie, ko jadi cameraman ble?..

**artis gua dah select.. x wori.. pelakon perempuan dia gua dah pilih yg ala2 pamela anderson... mantap gua cakap lu... hahahaha...

Sunday, November 29, 2009

Bilakah kita dikira sudah tua?..

gua rasa gua dah semakin tua..


tulang temulang gua dah ble rasa ketuaan dah...


ini semua angkara kawan2 gua...

Gua rasa gua dah ble dikira sudah tua coz gua dah start menerima kad jemputan kawen oleh kawan gua and kad tu ditujukan atas nama gua and bukan nama parents gua lagi mcm dulu2... itu maksudnya gua dh tua sgt... dah cukup matang untuk menerima kad atas nama sendiri tanpa perlu berkongsi kad dgn parents gua... uuuwwwwaaaaaaaaaa....

yg paling tragis sekali ialah apabila hampir semua kawan baik gua nak kawen tahun depan... dammmnnn... padahal dulu gua mati2 igt mereka2 ni adalah antara manusia yg xkan kawen selagi gua x kawen... maklumlah mereka2 ni xde ah kacak or jelita sgt mcm gua... iishhhhhh...

xleh jadi ni... gua kena ajak bf gua Taylor Lautner @ Jacob Black kawen ni... werewolf pon werewolf lah... janji manesssssss.... wooohhhoooooo...

Friday, November 27, 2009

Ciri-ciri pasangan hidup yg sempurna..

Hari ini akak Kupu2 datang lagi dalam rancangannnnnnn.... Mari tengok Jodoh... hahahahahaha..

topik kita harini ye tuan2 dan puan2 serta tuanpuan2... banyak menimbulkan perasaan geli2 dalam diri.. ramai yg tertanya2 bagaimanakah ciri2 pasangan hidup yg paling sempurna untuk kita semua... so... ni ada lah sikit2 ilmu pelita hidup yg mampu dikongsi2 sambil menjamu hidangan raya...

Jangan terpengaruh dgn tajuk ilusi optik gua tu...

Gua tipu je... mana ada spesifikasi khas untuk mencari pasangan yg perfect..

Secara kukuhnya, mana ada lelaki yg perfect kat dunia ni... begitu gak dgn perempuan, mana ada yg perfect... hanya cinta yg hadir dalam diri kita untuk si dia tu je yg mampu buatkan si dia nampak perfect... tapi sumpah haram kite sorg je ah yg akan nampak dia perfect, while org lain akan rase kite mereng sbb berfikiran begitu... hahahahaha... pedulikan ape org nak kate... coz yg bercinta tu kite... yg akan rase ke-perfect-kan si dia tu pon kite gak...

Indah kan cinta?... secara tiba2 kita akan jadi manusia sempurna bila bercinta....

tapi kena igt gak.. once cinta tu pudar dan menghilang... bayangan kita di mata si dia akan kembali pada reka bentuk yg asal iaitu reka bentuk yg telah sekian lama lahir dalam mata org lain selain dari si dia sebelum ini... dimana kita akan kelihatan x sempurna dan serba kekurangan... dan masa ni sistem ungkit mengungkit yg kite ni dah berubah dan dah mula kurang menarik akan sentiasa menemani telinga kite sampai at one point kite sendiri ble ter-percaya yg kite ni huduh nauzubillah... hehehe

***tadi gua nonton "New Moon".. sweet nak mampos-mampos.. agak x logik utk menggambarkan lelaki se-sweet tu ada kat muka bumi ni... tapi gua layan je sbb mamat tu manesssssss... gua suka Jacob si werewolf tu.. maneeesssssss.... ye akan gua ulang lagi sekali perkataan tu... manneeessssss.... body dia mak aiiii maneesssssss.... huh!!... hhmmm!!.. hhaaiisshhhh!!... tu je gua ble ckp betapa gua teruja tgk dia... hahahaha

***yg paling binawe mase tgk New Moon sebab ada gangguan mental oleh beberapa budak hingusan yg buat bising bila mamat isap darah tu on screen... diaorg tu igt gua bayar mahal2 nak dgr suara diaorg je agaknye... masa Jacob yg maneessss tu bukak baju lagi lah bising... cehhh!!... bising2 pon bukan nye diaorg tu ble dapat si Jacob tu... dah sah2 Jacob tu gua punya pakwe.. gua ni tgh jadi perempuan paling perfect kat mata dia... so diaorg tu nak bising2 apehal... ganggu mood sayang2 gua je... tak hormat langsung kat perasaan gua sebagai awek dia... xde adab betul!!.. biadap yg teramat!!.. huh!!

***neway, selamat hari raya aidiladha... maaf zahir batin... sori klu blog gua banyak singgung perasaan korang or sape2 je... klu tersinggung seelok2nya next time xyah bace blog gua yg mcm haram ni... lu ble start berkecimpung baca blog yg menepati selera pembacaan lu... gua tetap dgn cara gua..

Tuesday, November 24, 2009

Sokongan Penentu Nasib..

Gua tgh meratap pilu bermuram durja nestape...

hati diselubungi awan kelabu dan mendung yg berterusan...

jiwa gua merintih bagai ditusuk sembilu...

gua pelik..

yg patah tu hati gua... tapi kenapa satu badan rasa sakit???..macam semua tulang temulang gua ranap dilenyek stemroll... dah lenyek dia reverse pastu dia lenyek balik...

cilake... sakit x terperi... xde perikemanusiaan sungguh... hati sakit sudah lah... nape satu badan pon nak join venture rasa sakit...

kesimpulannya gua perlukan kata sokongan dari lu orang... serious... lutut gua dah gegel dah ni... menunjukkan gua betul2 sedih... x sure ape kaitan tp gua tulis gak... hahahahaha

Monday, November 23, 2009

Tanda2 korang tgh date seorang LOSER..

Fine gua paham ramai yg agak kesunyian diluar sana… dan tercari2 pasangan hidup dengan kadar segera untuk mengurangkan rasa sunyi itu.. . kalau ble besok gak nak kawen.. gua paham.. gua dah lalui.. tapi korang kena pikir gak yg perkahwinan ni bukan untuk sehari dua.. so jgn main tangkap muat.. setiap org berhak untuk mendapat pasangan hidup yg sesuai dengan jiwa mereka.. kalau jiwa tak xleh nak connect pon x guna gak.. kawen ni bukan untuk buat ada-ada je.. komitmen dan keserasian adalah penting dan perlu dititik beratkan.. amik masa.. pikir elok2 b4 terus nak mulakan relationship..

Hidup ini bukan satu rehearsal.. xde repeat telecast ke ape jadah.. so jgn lah bazirkan masa untuk cederakan hati sendiri dengan meneruskan hubungan dengan LOSER..

Neway ada beberapa tips yg berharga yg gua dapat di internet.. tips ni untuk me-reject mana2 calon date korang yg sgt LOSER.. benda ni ble detact ketika 1st date lagi dan semakin hari tanda2 ke-LOSER-an mereka ni akan semakin menyinar.. so x salah kalau korang pikir2kan dan renung2kan sama ada org yg korang tgh date tu ada ciri2 seorang LOSER…


kerap memburuk2kan ex diaorang sehinggakan korang rase kesian tahap gampang kat diaorang ni…

mereka bgtau keburukan ex mereka masa korang tgh 1st date and korang x tanya pon pasal hal ni… ni method murahan untuk meng-up-kan diri… boleh cerita pasal ex.. tapi bukan masa first date and obviously bukan untuk menagih simpati.. especially bila tidak ditanya tentang hal itu.. boleh cerita sebagai teladan semata… tapi jgn ah pi tulis kat frenster cam ex gua.. tu lakhnat namanya…


Suka menyalahkan orang lain

Segala keburukan atau kekurangan yg terjadi dalam hidup dia, dia akan salahkan orang lain.. orang yg sebegini adalah sangat bahaya…. Menunjukkan tahap mentality yg tidak stabil dan suka menagih simpati.. sanggup menyalahkan org lain atas kelemahan diri sendiri… sikap tuduh menuduh ni akan dibawa hingga ke hari tua..


Tiada pekerjaan tetap atau sentiasa bertukar kerja

Ini hanya boleh diterima akal jika dia memang dilahirkan sebagai anak Donald Trump.. anak Oprah atau sape2 je lagi jutawan kat dunia ni… selain dari tu, mereka nix de sebab untuk jadi penganggur.. As for yg suka tukar2 keje ni plak menunjukkan mereka ni sangat xde pendirian hidup… ada kalanya terlalu ego sehingga tidak mahu mendengar teguran majikan dan kemudian berhenti kerja… mereka2 ni suma xde matlamat hidup…

Fine gua paham zaman skang susah dapat keje, tapi itu tak bermakna lu ble lepak nganggur semata berbulan2 tanpa membuat sesuatu dgn keadaan itu… kalau dah tau nganggur yg berpanjangan nape gatal sgt nak date anak org.. lu date dgn ikan kekek gua je senang.. perempuan zaman skang xde masa nak bela biawak hidup..


Tidak boleh memandu

Gua rasa lelaki patut ada kebolehan memandu kenderaan.. ada kereta atau tidak itu perkara sampingan… tapi perkara wajibnya ialah mereka perlu tau memandu… serious… gua pernah date dgn sorg mamat yg xtau memandu.. adalah sgt sucks ye kengkawan.. motif mereka ni baik dgn korang pon akan dicurigai coz maybe mereka2 ni Cuma nak tumpang keta je… so seelok2nya cari yg ble memandu keta dan lebih baik jika mereka ada lessen yg sah… hanya alas an yg sah dan diterima oleh logic akal yg waras sahaja boleh diterima untuk mengampunkan dosa tak xtau bawak keta ni… so sila amik lessen dalam kadar segera… gua bukan driver lu…


Masalah alcohol dan dadah

Seorang yg mengambil alcohol dan dadah bukan lah calon yg patut dipilih jadi pasangan hidup.. banyak keburukan dari kebaikannya untuk masa hadapan.. kalau dia menceritakan pengalaman mengambil benda2 merepek ni dgn bangga, then seelok2nya mereka ni ditinggalkan dalam kadar segera.. yg dah bertobat t upon korg kena selidik dulu.. takut tu suma lakonan semata…


Suka menjatuhkan air muka org lain untuk mengambil perhatian

Ada sesetengah lelaki ni suka mengherdik dan menghina orang lain demi untuk menampakkan diri mereka hebat… mereka akan start marah2, menghina dan mengherdik orang lain terutamanya pekerja am biasa seperti cleaner, waiter dan sebagainya… halloooo mereka2 ni kerja untuk cari rezeki bukannya untuk jadi bahan maki korang.. manusia buat kesilapan… standard ah kalau tertumpahkan food ke terpercik air ke.. tegurlah cara baik… jgn nak mengherdik sampai jatuhkan air muka org tu… lelaki yg xtau nak jaga hati org ni memang LOSER..


Tidak sabar dijalan raya

Semua orang nak cepat.. semua orang nak sampai ke destinasi dalam kadar segera dan semua orang dah lambat.. sila bersabar sikit dijalan raya.. agak memalukan untuk naik kereta dengan lelaki yg tidak sabar ni.. just imagine org keliling hon suma and salah satu kereta yg tgh sesak dijalan tu kereta parents korang.. perghhhh bad impression betul.. cara dia x sabar dijalan raya ni sedikit sebanyak menerangkan camne perangai diaorang kelak..


Kurang ajar dgn mak

Nak tau dia ni jenis yg akan layan kita buruk ke baik dimasa akan datang ialah dgn melihat cara mereka melayan mak diaorg… kalau mereka ni kurang ajar dengan mak mereka then baik tinggalkan LOSER ni.. kalau mak dia yg dah bersusah2 dan bersakit2 melahirkan dia pon dia tak hormat, apatah lagi kita… sepak terajang akan menjadi prezen rutin untuk anda.. percayalah… gua dah rasa… gampang itu jantan.. (neway klu kurang ajar dgn ayah pon gua xleh ampunkan… xde adab betul kalau lelaki kurang ajar dgn mak and ayah)


Obsess dgn porn

Tengok sikit2 xpe lah… adatlah lelaki tgk porn… perempuan pon ada gak tengok tapi berpada2 lah… kalau dah terlalu obsess bahaya tu… kang dia start imagine nak buat bukan2 plak kat korang.. or maybe dia akan rase korang x sehebat porn star tu dan mula membanding2kan.. so sila elakkan lelaki sebegini..


Terlalu berahsia ttg pekerjaan nya… slip gaji pon xnk bgtau

Terlalu banyak yg dia rahsiakan dari korang.. ala x mati pon klu perempuan yg korg tgh date tu tau gaji korang.. dari situ lah baru ble tau perempuan tu jenis kaki cukur atau x.. ni sumanya nak berahsia… mcm tgh date dgn secret agent plak… macam ada something x kena… (gua pernah date dgn lelaki mcm ni… agak macam haram… satu hapak pon gua xtau pasal dia.. tau2 je dia buat cerita gua suka kikis… pelik… guna duit dia pon tidak camne nak kikis… dia kikis gua adalah… dammittt)



Ada rekod jenayah

Pikir sendiri… gua malas nak elaborate



Cuba mengubah anda jadi org yg bukan anda..

Sangat LOSER mereka ni… kalau dah tau kita ni bukan ciri2 yg menepati citarasa diaorang, then apa kejadahnya lu nak date dgn gua???.. Dah le tu lu nak ubah2 gua plak.. ape cerita beb??.. Lu nak org pakai tudung then lu patut kecikkan scope pencarian lu kat org yg pakai tudung lah… jgn ngorat org yg x pakai tudung and then suruh dia pakai tudung… gua paham tudung tu dah memang wajib… tapi lu pernah pikir x perasaan kami yg dipaksa bertukar jadi orang bukan kami semata2 kerana cinta??... and kalau lu nak org kurus macam Paris Hilton, apa jadah lu tackle gua yg bersaiz Beyonce ni??.. Apa lu ingat gua dalam kapasiti diri gua ni x cukup baik ke?? Lu tu dah cukup perfect ke nak mengubah2 orang ni???... (tetibe gua emo dan gua rasa korang pon emo bila pikir benda ni pernah jadi kat korang kan… hhmmmm)


Kengkadang bila berdating or bercinta ni kita lupa tentang value diri kita… kita jadi terburu2 dan tak fikir tentang kelebiahn diri kita… kita sebenarnya layak untuk dapat layanan yg terbaik.. tangkap muat dalam perhubungan adalah tidak patut sama sekali.. Gua tau mesti ramai x setuju and rasa korg ble ubah perangai ke-LOSER-an orang yg korang tgh nak date tu since korang rasa koranglah orang yg terpilih diantara berjuta… percayalah… mereka takkan berubah… kalau mereka mmg nak berubah, dari awal lagi dah berubah tanpa perlu korang suruh… ada paham??

Gua akui Cinta pandang pertama memang wujud.. tapi adalah sangat berbaloi2 untuk buat pandangan yg kedua… coz pandangan kedua ni yg akan reveal segalanya… Hidup ini bukan Rehearsal..

Thursday, November 19, 2009

Dengar sini orang-orang kampungggggg...


Setelah berhempas pulas mencuba meng-create logo.. gua akhirnya berjaya lah.. walaupon comot dan agak tahap budak belom akhil balikh.. ahhh lantak ah... kelab gua.. suka hati gua lah... hahahaha... tapi nanti bila gua dah kurang Buta IT nanti gua buat yg cantik sikit... so sape2 yg nak join sila tinggalkan komen anda beserta dengan maklumat peribadi... mana2 jejaka kacak yg maha comel digalakkan untuk join... hahahahahahaha

**gua xtau nak wat benda ni clickable till korg ble terus join... nama pon buta IT kan... hahahaha... xpe.. yg penting gua ada initiatif yg tinggi... maju setapak kehadapan x gua harini??..

Bertukar!!!!!

Dengan ini gua wakil mohor2 diraja.. (siot gua gagal lagi dapat jawatan kat tv ganti pakcik announce raya tu untuk raya haji ni)... mengumumkan bahawasanya.. gua nak bertukar.. BERTUKARRRR!!!!..hehe

actually gua nak tanya pendapat ni.. gua ingat nak ada fesbuk khas untuk blog ni... gambar2 ter-hot gua akan diletak disana... hahahaha... or.. patut kah gua letak pic gua yg terbaik dipasaran disini sebagai mempromosikan diri gua yg x laku2 ni??..

tapi keburukan gua bertukar ni pon ble tahan gak banyaknya... few entry terpaksa gua lupuskan.. pastu ayat akan jadi skema.. pastu klu muka gua kurang mengikut citarasa korg nanti korang xnak kawan dgn gua lagi... pastu... banyak benda yg telah revealkan pasal diri gua kat sini so gua yakin gua akan di-banned hidup dan mati... jadi most wanted gitu... mampos gua.. ok lah gua tarik balik niat gua tu... tapi memandangkan gua dah penat taip, gua malas nak padam balik yg gua dah tulis... so anggap je lah korang tengah bersiar2 dengan nyaman kat blog gua ni... hahahahahahaha



**can someone explain to me what the hell is nuffnag?.. apa jadahkah benda tu?.. kawan gua suruh gua join tp gua ni buta IT.. dia pon buta IT gak so kami sama2 buta IT untuk memahami apakah kejadahnya benda tu... nampak mcm cool... tolongggg.... toloonnggggg....

Monday, November 16, 2009

Agak2 diterima x?..

Gua dah bosan hantar resume biasa and still x dapat keje yg sangat memenuhi kehendak hati gua.. kehendak nurani gua.. kehendak poket gua..

so gua ingat gua nak hantar je resume asal gua yg gua dah karang bertahun lamanya tapi still tak hantar lagi version ni... lu rasa ada x mana2 syarikat surat khabar yg nak terima gua bekerja bila terbaca resume gua ni??..

Nama:
Kupu-kupu Biasa

Umur:
cuba teka..

Zodiak:
Tahun Mukhalazah.. sama x?

Alamat:
Mesej kat blog sudah lah..

No telefon:
Buat masa ni ada dua je.. dulu ada 3..

Pendidikan:
Mestilah ada

Tinggi:
Boleh lah

Berat:
Ha ah

Status:
Xde.. bapak gua kate jgn meninggi diri dgn status..

Kebolehan:
Boleh main game sampai pengsan..
Boleh mencarut tanpa rase bersalah..
Boleh menulis dgn baik.. gua ada blog.. lu xde kan?

Kelebihan:
Lemak-lemak dibadan

Pekerjaan sekarang:
Petani moden di Farmville..
Tukang masak berkaliber di Café World..
Penternak Biri-biri terunggul di Superpoke Pet..
Agen model terbaik di Sorority Life
Penasihat dan kaunselor peribadi di sebuah syarikat milik gua dan zul.. gua tauke..

Kenderaan:
mempunyai beberapa trektor pembajak dan penyemai di Farmville

Kebolehan menaip:
Kalau taip kat YM sangat laju siap ble add emoticon

Kebolehan computer:
Pandai buat blog dah
Pandai main segala game komputer
Pandai guna internet

Amacam??.. memberangsangkan x??.. hahahahahaha...

Thursday, November 12, 2009

Accident..

adoiii... tolong.. tolong..

ahhhh camne ni???... bantuan diperlukannnnn...

gua accident... gua accident dengan cita2 gua nak tulis pasal ciri2 gentleman.. gua terpaksa langgar cita2 tu coz gua mcm xde idea lak tetibe.. ada lah terbit satu dua idea tapi mcm x berape unggul.. apa yg gua tau zaman skang ni lelaki gentleman dah makin berkurangan and hampir pupus.. ala2 burung dodo juga lah.. tragis betul... so camne gua nak kupas kalau bahan ujikaji gua makin pupus??.. tapi xpe.. gua cuba..

ciri2 gentleman dimata gua..

1. seorang gentleman xkan tinggikan suara dia bila bercakap dengan perempuan walaupun dia dalam keadaan marah.. dia mampu mengawal suara dan xkan gunakan tone suara yg tinggi semata2 nak perempuan takut and tunduk pada kata2 dia..

2. seorang lelaki gentleman xkan dok bersidai kat mana2 shopping complex untuk men-sweet2 macam tikus mondok kat awek2 yg lalu lalang..

3. seorang yg gentleman xkan biarkan perempuan bayar makan dia.. coz klu kawen sok pon lelaki yg patut sediakan makan minum... so prektis dari skang..

4. seorang gentleman xkan buruk2kan Ex-Gf dia bila mereka dah putus coz dulu korang sama2 hepi 2gether.. agak unfair bila dah putus korang buruk2kan ex-gf korang..

5. seorang lelaki gentleman amat menghormati wanita/perempuan.. bukan hormat dengan meletakkan wanita itu di tempat teratas.. tapi cukup sekadar menghormati maruah dan keperibadian wanita tersebut.. so plis jgn amik kesempatan... bukan semua wanita tu mudah untuk disentuh sesuka hati...

(gua bingit part ni ah.. just bcoz gua x pki tudung x bererti gua sundal yg lu ble sesuka hati nak pegang2.. nak pelempang try ah buat.. cuba klu adik korang org lain buat camtu camne?.. marah kan?..)

6. seorang lelaki gentleman xkan beza2kan perempuan mana dia nk kawan... dia akan kawan dgn perempuan tu x kira camne rupa dia.. coz dimata dia semua orang adalah cantik...

7. seorang lelaki gentleman x segan atau malu untuk bukakan pintu or tahankan lift untuk perempuan..

8. seorang lelaki gentleman x akan anggap perempuan sebagai kaum yg lemah, tapi hulurkan bantuan pada mereka bila perlu kerana korang rasa korang patut bantu..

9. seorang lelaki gentleman tidak akan rasa segan atau malu untuk mendokong anak ketika keluar shopping bersama isteri atau memangku anak mereka ketika isteri sedang makan atau menolong dikenduri kawen..

(gua selalu nampak kalau kat emporium, wife kena pegang anak yg tgh meraung2 x tentu hala and angkut barang2 shopping sepanjang jalan while husband mata melilau tgk perempuan lain sambil jalan 5 tapak di hadapan isteri... siot jer.. kat kenduri kawen pon gitu.. wife dia lah yg kena pangku anak dia tu sambil makan.. dia plak makan dgn senang hati and xde tanda2 nak amik alih jaga anak tu jap sementara wife dia makan)

10. seorang lelaki gentleman xkan guna ayat "hai, boleh berkenalan??" .. sambil hulur name kad or no tepon yg ditulis kat tisu yg dh buat lap mulut tu... and mereka juga xkan suruh waiter yg hantarkan no phone tu... macam haram... nak tackle tu buat ah dengan adap tertip skit... "maaf kerana mengganggu tapi saya benar2 ingin kenal dgn saudari dengan.. nama saya *****, boleh saya tau nama saudari?".. "oowww cik *****.. nice meeting u.. errmm kalau x keberatan boleh saya tau email cik so sy ble email barangkali"... haaa kan sweet tu... mintak email dulu... kasi ayat baik masa tgh ym then only baru ble mintak no phone.. jgn tinggalkan no phone je.. xde jadah perempuan tu nk call ko..

11. lelaki gentleman xkan merendahkan martabat seorang ibu.. that's y dia sgt menghormati kaum ibu..

12. lelaki gentleman akan menang hati ibubapa si dia dengan cara yg baik.. selain itu akan juga cuba merapati kawan2 si dia agar x rasa tersisih bila lepak beramai2..

13. seorang lelaki gentleman tahu had pergaulannya dengan perempuan terutamanya jika dia sudah ada teman wanita.. mereka juga akan menjaga tertib diri agar mata tu tak macam gampang melilau tgk perempuan lain ketika awek masih lagi disebelah...

14. seorang lelaki yg gentleman juga xkan membuat sexual remarks or comment tentang seorang perempuan as if she's just a piece of meat... perempuan bukan hanya patut dilihat sebab cantik semata... mereka banyak lagi kelebihan lain yg layak diberi pujian..

15. seorang lelaki gentleman tidak segan untuk menitis airmata apabila keadaan terlalu sedih.. contohnya ketika ada kematian berlaku... x perlu tunjuk tough, gagah dan kental jika org tersayang meninggal... tapi jangan lah meraung pulak.. tu namanya mmg mintak dilempang..

16. seorang lelaki gentleman akan sentiasa memastikan perempuan yg keluar bersamanya itu selamat.. terutamanya bila keluar beramai2... pastikan semua perempuan yg ikut tu selamat.. ye kengkawan... semua... bukan yg cantik je..

17. seorang lelaki yg gentleman x teragak2 menyerahkan payung mereka ketika hari hujan atau menyerehkan sweater mereka pada perempuan bila cuaca or suhu semakin sejuk...

18. seorang lelaki yg gentleman x keberatan nak bg perempuan laluan dulu... "ladies first"... serious, nampak cam gesture yg mudah, tapi trust me, perempuan akan toleh dua kali kat korg klu korang bg dia pintas korang..

19. seorang lelaki gentleman xkan paksa perempuan ikut kehendak dia.. dia akan hormat ape jua keputusan perempuan itu tanpa rasa dendam atau marah..

20. seorang lelaki gentleman tidak akan buat perempuan menangis.. mereka juga xkan kecilkan atau lukakan hati perempuan... mereka pencinta wanita..

21. seorang lelaki gentleman akan tinggalkan resume lengkap nk kenalan dgn gua kat sini... hahahahahahahahahahahaha... serious gua dah xde idea nak tulis apa no 21 ni... hahahahahaha... mata pon dh kuyu abis dah ni.. ngantuk siot....

**ni suma pandangan gua saje... lu x terima lantak lah.. ni blog gua.. lu x suka then jgn bace.. lu komen lelebih yg buat gua sedih, gua akan lari gi batu belah batu bertangkup... hahahahahaha

Wednesday, November 11, 2009

Aku minat kamu...

Pernah tak korang minat seseorang tapi x berani nak bgtau?.. Korang pendamkan aje perasaan tu.. korang cover line baik punya macam xde ape2 yg berlaku padahal dalam dada tu dok dup dap dup dap bila nampak si dia..

Korang x mampu untuk bagitau perasaan tu sebab malu dengan kemungkinan penolakan.. or sebab dia kawan baik korang and korang xnak rosakkan frenship tu.. or sebab tak nak jadi bahan ejekan group korang.. or sebab korang tak rase org tu ade perasaan yg sama mcm korang.. or sebab korang atau si dia dah berpunya ketika tu.. or korang baru lepas putus dengan ex korang and korang rase perasaan yg hadir tu Cuma seketika je.. betul x?

Tapi korang pernah pikir tak kemungkinan yg si dia pon suka kat korang gak?.. pernah terfikir tak kemungkinan yg klu korang x cuba, korang akan menyesal kemudian hari and lebih2 lagi bila tau si dia tu pon suka kat korang?.. pernah terfikir tak yg kalau korang beranikan diri korang dulu dah tentu korang hidup dalam alam percintaan yg hepi?..

Tapi semua ni hanya kemungkinan.. mungkin berpihak pada korang and mungkin tak…

Terus terang gua cakap, dulu zaman jahiliah gua, gua jenis berterus terang… infact skang pon gua camtu gak… klu gua suka org tu gua usually direct jer.. sebab gua rase lelaki agak lembab kalau dalam bab nak paham hint2 dari perempuan ni.. saje nak jaga hati ke ape ke gua x pasti lah kan… so demi untuk tak menyakitkan hati gua memberi hint yg mereka tak paham tu, gua guna jalan lurus je lah… gua ingat lagi gua guna ayat ni “Im keen on having a special relationship with u”.. ayat ni kawan gua yg ajar.. perkataan special relationship tu agak mengelirukan coz bestest fren pon ble dikira special relationship kan… kiranya gua suruh mamat tu pikir sendiri lah… nasib gua baik sebab mamat t upon suka kat gua… tapi gua silap perkiraan sebab mamat ni perangai cam haram rupanya…tapi gua anggap ni suma proses pembelajaran di luar kelas di alam nyata… atleast skang klu org Tanya gua pernah tak ajak lelaki yg gua minat couple, gua dah ble jawab dgn bangga…. Hehe..

Neway, gua pernah gak kena reject… tapi adat lah tu… pengalaman tu beb…. Mase muda ni lah kita nak rase wat keje gila part confess2 ni… hehehe… buat time muda2 x dosa sgt coz paling teruk pon org cuma akan kate kite tak matang or kebudak2kan je.. klu kite buat mase dah tua nanti, mmg mintak pelempang namanya… dah tua2 ada hati nak ajak org couple.. nak mampos ke ape…


**peringatan keras: tak semestinya org yg kita minat tu akan suka kat kita gak... and tak semestinya kita akan dapat mana2 lelaki yg kita suka... adat lah tu.. (unless ko cantik, sexy, kaya... hhmmmm silap2... cantik and sexy tu x sepenting kaya.. so unless ko kaya yg teramat then maybe ko senang ah dapat mana2 lelaki yg ko minat... tapi bahagia kah ko nanti dengan lelaki yg ko bela dgn harta semata tu?)


**mak aku pesan, sayangi lah org yg syg dgn kita.. so klu ada org yg syg kita lebih dr kite syg dia then dia layak utk dapat hati kita... tapi... ntah lah... klu org tu je yg syg kita lama2 kita akan rase bosan coz kita tau yg klu kita wat taik camne pon dia akan terima kita... then rship akan mula jadi hambar... bg gua baik tahap syg tu balance... so perasaan jelous yg minima dan perasaan ingin jadi yg terbaik sentiasa ada dalam diri dan sekali gus menyemarakkan lagi relationship..


**tolong ingatkan gua utk cite pasal ciri2 lelaki gentleman eh.. gua nak tulis malam ni tapi gua ngantuk plak... mate tetibe gedik nk tido awal... hehehe...

Tuesday, November 10, 2009

sesuram alam semesta..

angin sepoi2 bahasa.. (gua x brape phm pon apa kaitan angin dgn bahasa tp lantak lah).. ok sambung balik... angin sepoi2 bahasa... nyior melambai2 (gua agak jer, x tgk pon luar tingkap.. golap.. soram sojuk den nk jongah).. hhmmm... ok ok sambung balik.. angin sepoi2 bahasa nyior melambai2..

sekian terima kasih..

**kan gua dah story.. gua mmg xde cite nk carut skang ni... Tobi haram tu dah amik suma mood gua nk blog kat ofis.. gua mintak CEO tukarkan gua ke cawangan umah gua.. tapi silapnya satu jer... gua lupa bapak gua dah pandai amik tender bina reban ayam.. so laptop dia bawak gi ladang.. gua kat umah melopong xde perantara diantara gua dan dunia blog... gua igt nak bluetooth je cerita2 dari otak gua ke sini tapi ilmu tu gua x abis tuntut.. cipuden demam panas mase tu so gua kena balik cepat dari pertapaan... kesimpulannya, kat ofis gua xleh karang... kat umah pon xleh karang..

**doakan mood nak kongsi cerita gua tu datang semula...

**gua td igt nak cerita pasal cinta ungka pertama gua.. tapi tadi ada mamat bangang mana ntah bg gua msg suruh gua follow blog dia... terus gua hilang selera nak bercerita.. potong ke-ghairahan dan ke-terujaan gua je.. brape kali gua nak bgtau, klu gua minat gua akan follow... jgn pakse2.. Zul and biskutmarie x pernah pon suruh gua follow tapi gua follow gak sbb gua rase ble ngam...

**neway, biskutmarie... gua ada berite x best utk lu... ade ke patut salah sorg pembaca blog gua a.k.a kawan gua yg fun size tu igt lu dgn gua bercinta... gua rase nak pitam sbb byk gelak.. adooiiii dah macam artis femes dah gua rase bila dapat gosip liar tu... hahahahahahaha... mari gelak bersama2... hahahahahahahaha

** gua sepatutnya tido awal mlm ni.. awal tu maksud gua sebelum kol 11pm lah.. tp seperti biasa gua xleh tido.. mata gua telah menggagalkan misi gua utk tido awal... so mari teman gua kelip2 kan mata sambil tenung siling bilik gua sampai tertido.. hehehe

Saturday, November 7, 2009

Perangai pelik gua..

gua ada simptom perangai pelik yg gua sendiri tertanya2 nape perangai gua pelik cam haram..

dengan ini gua dengan sukarelanya mengaku bahawasanya gua suka off henset bila gua bingit dengan org.. pastu gua akan on laptop and main game sampai pengsan..

lepas gua bangun dari pengsan gua akan terus on henset balik... tanpa segan silu gua akan tunggu msg dari liputan tanahair yg mengatakan ada beberapa misscall dari org yg gua bingit tu.. tapi kalau setelah beberapa ketika gua tunggu (berjam2 biasanya) still tiada msg masuk... gua akan jadi lagi bingit dari biasa... time ni lah gua bertukar jadi the Hulk kaler pink..

Amacam?.. pelik x perangai gua?.. dah ah marah kat org tu.. tapi tetap mengharap org tu msg gua tatkala gua off henset... hahahahahaha...

**gua sebenarnya xde cite nak kongsi wat mase ni... gua migrain tanpa henti.. so klu makin teruk gua igt gua nk berhenti blog ni sampai gua betul2 sembuh... setuju?

**kalau alasan gua migrain tu tak berape berkesan untuk gua senyap seketika, gua akan guna alasan yg gua ketandusan idea nak kongsi dgn korang.. gua tak sempat nak perhatikan gelagat org atau buat research pasal perkara2 sensasi yg berlaku disekeliling gua wat mase ni..

**gua rase korang pon tau yg gua x brape nak into cerite pasal peribadi gua atau ektiviti harian gua.. coz gua bukan nak masuk pertandingan "mari bercerita pasal hidup aku yg bosan".. or "mari bercerita tentang ape aku beli kat watson tadi".. or "mari bercerite tentang diri ku semata2 sampai korg jemu dan menyampah dengan aku dan kegedikkan ku serta kejelikan ku yg ketara".. macam haram... gua bukan tulis blog untuk cari publisiti murahan.. gua ade kelas tersendiri.. and gua je murid dalam kelas tu... hehehehehe...

**sape2 nk join kelas gua sila tunggu sebab kelas dah ade tapi sekolah x bina lagi... maklumlah gua punya slip gaji blom cukup kukuh nak buat pinjaman untuk bina sekolah..

**cipuden ngadu dengan gua korg x kasi dia makan mase gua x online.. ape kes??..

Wednesday, November 4, 2009

Resakse bernama Tobi..

Di suatu kepulauan yg indah.. dimana semua penduduknya hidup dengan keadaan hampir bahagia.. wujudnya seekor Resakse bernama Tobi.. Tobi ni ala2 monopouse skit.. kejap ok kejap plak angin timur laut.. namun Tobi ni pandai bermain kate2 sehinggakan penduduk kampung "Hampir Bahagia " ni sanggup menerima Resakse seburuk perangai Tobi...

Kepandaian Tobi ni sedikit sebanyak telah memperdayakan Raja Kepulauan tersebut untuk membiarkan Tobi bermaharajalela di kepulauan tersebut.. Namun, apabila kehilangan penduduk kepulauan itu semakin ketara, beberapa orang Puteri kepulauan itu mengambil keputusan untuk menyiasat keadaan sebenar.. amatlah terkejut apabila mereka mengetahui bahawa Tobi telah memukau seluruh penduduk kampung dengan kata2 indahnya dan telah memakan mereka hidup2 tanpa mereka sedari.. Puteri2 itu sahaja yg terlepas pukauan kerana mereka bukanlah tergolong dari orang yg mudah memakan kata2 indah.. apatah lagi kata2 indah itu datang dari seekor Resakse yg ntah mana asal usulnya..

Puteri2 ini kemudiannya mengadu perkara ini pada ayahanda mereka yg sah2 memang dah tangkap mashukkk lah dengan kata2 indah si resakse yg licik ini... Puteri2 ini kemudiannya telah dimarah, diherdik dan dihina dengan teruk kerana ayahandanya merasakan mereka ini berdusta.. pendudukkepulauan itu juga menyalahkan Puteri2 itu sedangkan mereka inilah yg pada awalnya memberi keyakinan pada para puteri yg Resakse bernama Tobi ini yg bertanggungjawab..

Dengan hati yg lara Puteri2 tadi telah membawa diri ke kepulauan yg lain... tanpa disangka2 mereka lebih bahagia dikepulauan baru itu.. malahan mereka telah mendapat kebahagiannya sepenuhnya... tiada lagi keadaan hampir bahagia...

Sepurnama berlalu... kepulauan "hampir Bahagia" telah dilanda todak.. Tobi terbunuh... kepulauan itu menjadi huru-hara dan tidak bahagia.. dengan tidak semena2, nama kepulauan itu terpaksa ditukar menjadi "sengsara akhirnya"..

Puteri2 tadi telah mendapat perkhabaran hiba itu... mereka hanya ketawa riang sambil berkata.. "padan muka.. tu lah.. dulu kami dah warning xnak percaya... skang gasaklah korang sepulau sengsara.. Ada aku kesah?"


**lupa nk inform yg Resakse Tobi ni bijak2 sengal.. tak macho langsung.. sanggup dia tipudaya satu pulau untuk buat as if Puteri2 ni yg salah sebelum sempat Puteri2 ni tadi jumpa ayahanda mereka... laknat betul method dia.. memalukan suku kaum Resakse je... Patutlah tak dapat tender berlakon cerite Otromen.. takde seni Resakse betul.. bangang..


**moral of the story.. lain kali jgn dengar cerita satu pihak... ayat manesss ni jgn termakan sgt.. Tobi pon satu, tamak haloba and sape suruh messed with Puteri2 yg bijak pandai.. masakan badan Tobi yg sebesar T-Rex bisa ditutup dengan daun semalu... lain kali kalau nak untung, bincang sama2 agar untung bersama... baru rahsia anda yg keji tidak terbongkar....

poyo..

gua dah bosan dah dgn dunia fesbuk bagai ni.. pagi2 dah buat gua angin.. suma cerita pasal anak.. "eh tgk lah vid ni.. i dh upload vid anak i gelak".. "anak i sakit.. nak hantar klinik".. "anak i harini nangis".. "habis duit i harini belikan anak i baju baby guess".. uurrgghhhhhhhh... bosannnnnn... korg ni sah xde life.. jauh xde life dari gua.. life korg mmg dah tersempit kearah cerita yg sama setiap hari ke?.. gua yakin anak lu pon naik bosan tgk muka lu mencatitkan segala perkembangan dia.. insaflah wahai teman... fesbuk bukan untuk lu sorg2 cite pasal anak lu sampai x cukup space untuk gua jawab kuiz and tayang hasil tuaian gua.. model2 gua kat sorority life gua pon marah pencapaian mereka tidak dihargai manusia sejagat coz kat HOME tu penuh dengan korang punya cerita pasal anak korang non-stop dari atas hingga bawah.. lu ingat senang ke diaorang nak sampai stage 74!!!!!..

**tu je luahan untuk skang.. gua nak kuar.. CEO suruh gua gi buat serbuan kat kedai makan.. time breakfast.. harini kedai tu masak ayam goreng Kentuki yg sangat best...

Monday, November 2, 2009

Isu Kumpul duit..

Tanpa disangka2.. skang dh bln November.. Pastu Disember... Pastu dah 2010.. kalau dah 2010 tu dah hampir lah tu.. Dah dekat sangat dah .. Serious korang suma kena kumpul duit siap2.. Serious gua x tipu.. Serious beb.. Haiisshhhh.. gua plak panik bg pihak korang..

Kumpul lah duit sebanyak mungkin.. coz kalau x takut tak sempat.. korang perlukan duit yg agak banyak cozzz...





Birthday gua dah dekat..



**gua x mintak banyak.. jam swatch pon jadi ah.. hehe.. sila kumpul duit utk merealisasikan hadiah ulang tahun gua untuk thn depan.... hehehe..

**kalau ble sila bawa calon suami gua sekali eh masa nk bg gua jam swatch tu.. kasi ikat riben sekali calon suami gua tu.. baru ada stail... hehehe

Thursday, October 29, 2009

Hari dimana aku dan Zul bukak Company

Memandangkan aku selalu dijadikan tempat untuk mengadu dan meminta pendapat tentang cinta.. aku dan zul telah sepakat untuk membuka pusat kaunseling.. dimana aku akan bg nasihat tentang cinta semata.. while zul pula akan jadi secretary aku..

Sebagai satu2nya secretary aku… aku akan pastikan zul dibekalkan dengan laptop VAIO warna putih (aku nak kasi kaler pink tapi dia xnak).. pastu aku bekalkan sekali dgn broadband.. xde maknenyer laptop tu kalau xde broadband.. bukan tu jer.. aku akn pastikan dia dapat sebiji blackberry yg maha canggih so that dia senang nak berkomunikasi dgn aku and senang nak bgtau aku ape appointment aku setiap hari tanpa jemu..

cuti mingguan kami ialah 3 hari… jumaat, sabtu dan ahad.. hehehe… keje 4 hari seminggu… ahhhh ape adehal.. satu jam aku dengar org luah perasaan jer aku dah ble dapat RM150.. ni pon aku rase dh cukup murah… maklumlah, nak bayar duit sewa ruang lagi.. nak bayar bil blackberry si zul lagi.. nak maintain secretary dari golongan kawan2 sendiri ni bukan mudah.. ni pon dh habis kawtim..

pastu zul suruh aku letak akuarium kat luar opis aku so that mana2 client yg degil sgt xnak terima kenyataan nasihat aku tu, kami rendam je kepala dia dlm akuarium tu biar sedar sikit silap dia.. tapi aku cadang nk letak ikan phirana yg aku import dr sungai amazon tu dalam akuarium… biar hilang terus kepala org yg degil xnak percaya nasihat aku.. hahahahaha.. and kalau ble nak letak belut letrik and ikan buntal sekali.. and memandangkan akuarium maybe tak berape nak muat, kami cadang nak buat kolam je terus… hahahahaha… xpe.. ruang opis muat.. kami pon mampu.. yelah, income satu jam jer RM150… tu pon ikut pada ke-berat-an kes.. kalau mana yg agak2 menguji minda sangat tu aku charge ah lebih sikit… hhmmm… ok lah kami dah bersetuju untuk ada list harga bagi setiap permasalahan cinta… hehehe… kalau masuk jumpa aku semata2 nk ngorat pon ade harga sendiri… RM10K dan persetujuan bapak aku.. hahahahaha

Memandangkan aku xde pekerja lain selain Zul, so ofcoz gaji dia lumayan.. sebab suma keje dia kena buat.. aku dah kawtim dgn Zul… demi kawan2, gaji permulaan dia RM5K.. akan naik bila business aku makin maju… ye lah sebab kami igt xnak tersekat pada pemberian nasihat je.. kami nk buat business cari jodoh juga at the same time… hahahaha… perghhhh… gila masukkkk…

Owww ada pertambahan baru… Zul nak mesen urut Ogawa.. hehehehe… xpe-xpe.. asset company banyak… maklumlah, zaman skang ni banyak sgt yg ade masalah cinta so aku ada banyak jam nak dengar masalah org… lg banyak org datang lagi banyak duit masuk… hehehehehe

Hhmmm… tapi ni Cuma angan2 muntah badang aku dan Zul je… hahaha… korang caya ah sangat…. Hahahaha…

Pada suatu ketika dahulu..

Cerita ni berlaku pada tahun 1989..

Tapi yg nyata cerita ni bukan pasal aku.. pasal kawan aku.. tapi sampai harini aku akan gelak klu teringat cerita ni..

Ceritanya berbunyi begini..

Nasha (bukan nama sebenar) merupakan seorang kanak2 yg sangat comel.. dia telah dengan jayanya dimasukkan dalam darjah Satu Hijau disebuah sekolah disebuah area taman perumahan.. Kelasnya terletak betul2 dibelakang kantin sekolah yg sgt permai itu.. seperti kanak2 lain, dia ke sekolah dengan menaiki van sekolah yg telah dibayar oleh mak ayahnya.. zaman tu tak mahal sgt rasanya..

Neway, minggu kedua persekolahan, Nasha dgn excited-nya naik van seperti biasa untuk kesekolah.. tiba didepan sekolah, pakcik van pon jerit lah “turun-turun-turun”.. maka turunlah bebudak dalam van tu termasuklah si Nasha yg maha comel ni..

Dengan berlarian anak ala2 baywatch, Nasha mencari kelasnya.. kantin sekolah sudah dijumpai.. “Yes”.. jerit Nasha.. tapi kemudian dia tergamam apabila mendapati blakng kantin itu adalah semak samun semata..

kemanakah hilangnya kelas beliau?..

telah ditiup angina kencang ketika ribut kah?..

telan dipijak resakse otromen kah?..

Nasha terkedu.. dia akhirnya meng-join perimpunan di dewan.. tanpa segan silu Nasha terus sahaja ke barisan hadapan.. alaaa standard lah.. darjah satu mestilah kena beratur kat depan.. tapi.. langkahnya tidak semena2 menjadi longlai apabila yg berdiri dibarisan hadapan ialah abg2 senior yg tinggi gabak.. tapi Nasha tetap selamba.. terus sahaja dia mencilokkan badannya yg slim shady itu di barisan hadapan sekali.. tiba2 kedengaran satu suara sumbang..

“Oiii budak kecik.. beratur belakang lah..”..

Nasha terkejut.. dengan keliru dia terus berlari keluar dan menuju ke kantin..

Di kantin yg suram..

Seorg makcik yg kenbetulan ada di kantin selepas menghantar anaknya ke sekolah itu telah meringankan mulutnya bertanya..

“Dik kenapa tak masuk kelas?”..

Nasha terkejut lagi.. tanpa semena2 dia menangis semahu2nya…

“uuwwwwaaaaaaaaaa”…

makcik yg hantar anak tu kaget.. terus membawa Nasha dari kelas ke kelas darjah satu disekolah itu… namun tidak seorang pon guru darjah satu sekolah itu yg mengaku Nasha adalah anak didik mereka…

Namun dikelas terakhir darjah satu itu, seorang guru yg bijaksana telah memberi pendapat yg bernas..

“Cuba tengok buku sekolah dia tulis dia kelas mana”..

dengan pantas makcik yg tadinya menghantar anaknya ke sekolah itu telah membuka beg sekolah Nasha dan menarik keluar buku latihan milik Nasha yg comel.. makcik itu membuat muka pelik.. begitu juga dengan guru2 disitu..

“ehhh ni buku sekolah lain ni.. salah sekolah budak ni”..

Rupa-rupanya Nasha salah sekolah.. memanglah pakcik van suruh turun tapi rupanya pakcik van suruh budak2 yg sekolah situ je turun.. si Nasha nib le plak join venture turun sekali… sejak ari tu.. Nasha dikerah oleh pakcik van untuk duduk depan betul2 disebelahnya.. dan pakcik van tanpa jemu berkata “ini bukan sekolah awak..” setiap kali mereka melalui perkarangan sekolah itu… TAMAT..


Amacam??.. lawak x?.. hahahahahahahahahaha…

**kepada kawanku yg telah mengkongsi pengalaman ini.. aku mengucapkan terima kasih yg tak terkira byk kerana menceriakan hidup aku..

**gua rase kak jenin dah tau gua pemilik blog ni and tau gua yg kutuk dia kat sini.. tadi dia buat pasal dgn kawan gua just bcoz kawan gua tu geng dgn gua and tak layan team jenin dia tu.. macam haram betul perangai dia.. kesian kawan gua.. xpe Moon.. nanti gua bawak lu jenjalan eh.. toksah sedih2... ciannn ko...

Wednesday, October 28, 2009

melayan jiwa duka nestape..

Anything I'm Not- Lenka
I will never be, I will never be tall, no
And I will never be, never ever be sure of it all
Oh, why is the world so cruel to me
When all,
all I ever want to be is anything I'm not
Gimme a break,
a little escapeI am so tired of being me
I wanna be free,
I wanna be new and different
Anything I'm not
I'm not
I will never be, I will never be you,no
I will always be, I will always be me,
that I know
But oh, even though I'm happy being me
I want to get away from all this harsh reality,
oh Gimme a break,
a little escape
I am so tired of being me
I wanna be free,
I wanna be new and different
Anything I'm not
Yeah,
gimme a break,
a little escape
I am so tired of being me
I wanna be free,
I wanna be new and different
Anything I'm not
Anything I'm not
Oh, anything I'm not
Gimme a break, a little escape
I am so tired of being meI wanna be free,
I wanna be new and different
Anything I'm not
Yeah,
gimme a break, a little escape
I am so tired of being me
I wanna be free,
I wanna be new and different
Anything I'm not
Anything I'm not
Anything I'm not
Anything I'm not
Anything I'm not
**agak macam haram.. sepatutnya gua upload vid dia kat sini tp gua xtau camne so gua letak pic and lyric dia je lah.. words lagu ni agak dalam sebenarnya.. sedalam niagara fall.. huhu.. gua nak tanya zul (bukan nama sebenar) camne nak link video dari youtube tapi gua tgh merajuk dgn dia plak... adoiyaiii..

Bila org tua merajuk..

gua merajuk dengan Zul (bukan nama sebenar)..

kecik ati gua.. gua sensitip dengan isu lemak2 ni.. dia suka jadikan ini isu berbangkit.. terguris hati gua.. kan gua dah kate.. gua luaran je Avril tapi dalaman gua Barbie beb.. Hati terlukaaaa... Jiwa merontaaaa... OOhhhh tiiddaakkkkkkkkk... Gua ingat gua nak tutup blog ah camni.. kecewa sangat ni.. Sila pujuk gua.. serious ni..



Amacam?.. buruk tak org tua merajuk?..

Tuesday, October 27, 2009

Misteri Ke-ghaib-an Gua

Kehilangan gua menjadi tanda Tanya pada beberapa pihak.. gua larikan diri.. mencari ketenangan diri.. menguatkan hati yg pincang dan fikiran yg bercelaru.. memberi ruang pada jiwa untuk meleraikan kepedihan..

Gua..

Gua..

Gua gi vacation… hahahahahaha…

Bingit siot Beyonce tangguh concert.. gua dah beria2 mintak cuti.. dah setting rambut baik punye.. dan2 tu gak dapat tau Beyonce tangguh.. cilake betul..

Namun demi utk memenuhkan masa cuti gua dari dihabiskan dgn tido, gua gi vacation sama kengkawan gua.. perghhhh.. vacation yg mantap.. gua dah x heran dah dengan konsert Beyonce.. apa barang Beyonce tu.. huh!!..

Namun dalam ke-gumbiraan gua terselit selulit gak peristiwa2 yg bakal meng-up-kan nama gua dalam persada blog ini.. hehe.. mestilah nama gua up kat sini sebab ni kan blog gua… hahhahaha…


Peristiwa Satu

Apa kes start2 gua nak mulakan operasi bersosial gua je, gua dah gaduh dengan beberapa org cina Singapore yg agak pundek xde budibahasa.. igt gua x bayar ke tambang bas.. gua pon bayar lah.. cash lagi… kimak tol ble sound2 gua suruh blah dari tempat dia which actually kesilapan nombor tempat duduk jer.. yg palng bangsat sekali ialah dia pon salah tempat duduk rupanya.. cilaknat betul.. sepanjang gua duduk gua tau dia tgk gua so gua buat2 tido sambil menongkat kepala gua tapi jari yg lain suma gua bengkokkan and tinggal jari yg marvelous tu je gua kasi lurus.. hamik kau.. 1jam lebih ko tgk jari gua yg memberi seribu makna tu.. gua bukan marah ape.. xleh ke bebudi bahasa.. gua rasa cina Negara ni pon tau adab.. lu dah ah dtg Negara org.. jgn ah biadap main jerit2 kat gua.. gua belom pekak.. cakap elok2 x bleh ke.. lagi mau halau2.. Biadap punya pendatang..



Peristiwa dua

Balik saje dari banjaran yg agak sejuk tu gua naik escalator nk ke tingkat atas KLcentral.. escalator tu saje nak sabotaj gua..Boleh plak dia tersengguk secara tiba2 ketika gua tengah baik punyaaa usha satu mamat ni yg sah2 tgh turun tangga betul2 sebelah escalator gua.. sebabkan terkejut dengan senggukkan halilintar escalator tu, gua dengan tak semena2 ble terlepas cakap dengan suara yg agak2 kekuatannya “Oh Comel”.. dammitttt… malu siot.. tak pasal2 kantoi apa yg gua tgh pikirkan time tu.. kawan gua dah tahap guling2 dah kat depan gua… serious gua rasa nak bakar escalator tu..



Peristiwa tiga

Seriously gua kagum dengan orang kebanyakan di KL.. turun naik LRT untuk bawa mereka ke destinasi pilihan.. kalau kat negeri gua ni ade LRT, gua yakin gua sesat and salah naik tren beratus kali.. kaki gua sure tersadung mana2 pintu train… serious gua ngeri… lautan manusia yg ramai berpusu2 dan berbondong2 merempuh masuk LRT.. gua plak bantai terlepas train sebab gua x brape pandai bab2 cilok ni.. serious gua tabik lu org… handal.. gua x pernah terfikir ada life lain selain dr naik kenderaan sendiri.. teksi atau bas tambang… ye lah.. negeri gua mana ada LRT… dulu masa kat sana pon gua tau naik bas je.. tu pon pergi tempat dekat2.. kalau gi jauh tu maksudnya ada lah org yg amik gua bawak jalan2.. serious gua kagum.. tetibe gua jadi cam budak kampung yg sgt jakun bila tgk gelagat manusia kat LRT station... neway gua xtau beza STAR, PUTRA or LRT.. sama kot... ntah... gua tau komuter and monorail je.. sbb tu je yg nampak sgt bezanya.. hehe...



Peristiwa empat

Org selalu gi Genting untuk berjudi.. gua dan kengkawan dalam kabel car main UNO.. dikira berjudi tak?.. hehehehe



Peristiwa lima

Gua tak berapa paham konsep backpacker tapi gi makan kat fastfood and kedai2 yg harganya tak menunjukkan yg kami tgh backpacker… hahahaha… kopak duit gua..



Peristiwa enam

Gua gi genting untuk amik pic je.. dah tua2 ni x larat nak main theme park dia.. hahahahaha… gua malas nak beratur 5km sebelum main game dia.. macam haram.. Genting patut buat something bout quantity org yg masuk theme park.. macam haram penuh.. pastu game banyak tutup.. bazir duit gua je..



Peristiwa tujuh

Ape kes gua gi ikea untuk beli karipap je?.. hehehehe



Peristiwa tak bernombor

Ni xde kena mengena dgn vacation gua… gua bingit jer balik2 vacation bukak blog ada org komen suruh gua join blog dia… x gentle langsung… lu tgk blog gua.. lu layan… lu komen… klu blog lu best.. gua akan join sendiri tanpa perlu disuruh… ada paham???..

And… gua bingit sebab zul xnak explain kat gua nape dia msg gua bahase puitis secara tibe2.. hahahaha…


**serious gua terserempak dengan ramai mamat manesss kat Kolumpo tu… perghhhhh… teruja gua seketika..

** tengah gua shok2 bersosial tetibe dalam lubuk hati gua yg paling lubuk ni gua ble plak teringat kat “MR”.. entah kat mana dia skang eh.. tgh buat ape agaknya tu.. igt kat gua lagi ke x.. dah berpunya ke belom… huhuhu.. cilake.. hilang ke-Avril-Lavign-an gua..

Thursday, October 22, 2009

telenovela: imbasan kenangan lalu..

Dimana gua berhenti tadi.. hhmmm.. ape ye yg gua nk tulis td sebelum gua mengamuk pasal budak lakhanat tu... hhmmm.. oh ye.. x mula lagi rupanya.. hehehehe.. lalok betul gua ni.. ok sambung.. begini ceritanya..

kisah ini berlaku pada jutaan-jutaan-jutaan saat yg lalu..

Hari agak panas.. gua secara ceria pakai baju kaler pink.. gua rasa gua dah cukup cun dah masa tu.. jantung macam nak pecah gak ahhh.. gua tunggu dia kat lobby.. sepatutnya gua jumpa dia petang sikit tapi memandangkan game dia ditunda keesokkan harinya jadi “date” kami dipercepatkan..

Perrghhhhh... Kalau korg terserempak dgn gua masa tu, gua yakin korg xkan budget gua ble jadi sesopan dan se- tertip itu.. stok kalau cakap tu slow yg teramat bunyinya.. selembut angin bayu gitu.. sepatah dia Tanya sepatah gua jawab.. tunduk jer.. naik lengguh tengkuk gua.. malu2 babi ekor pusing lah kononnya tu.. hahahaha....

Nak di pendekkan cerita lepas sesat beberapa kali, akhirnya kiteorg tiba di Ikea.. parking cam haram penuh.. aroma bau peluh manusia memenuhi ruangniaga Ikea.. org bersesak2 bertolak2.. gua x pasti apa yg nak direbutkan sgt kat ikea tu.. macamlah esok Ikea tutup.. gua ni xde ah tinggi mana so mudah untuk hilang dibalik lautan manusia yg mula berasak2 itu.. tanpa sengaja tangan gua sempat memegang lengan dia.. (hhmmm dia ni kita namakan “MR”.... si “MR” ni buat muka cool je.. aku pon buat cool gak ah.. gila ilang rokers kalau mengelelabah kat sini kan.. so dalam gua tgh shok pengang lengan tu tetibe ada satu makcik ni ble langgar gua plak.. x pasal2 pegangan tangan gua kat lengan “MR” terlepas.. gua kaget.. terkesima dgn keadaan yg mengelirukan.. tetibe je rasa mcm sekeliling gua jadi slow motion.. tapi dalam keributan, gua nampak “MR” hentikan langkah and somehow lengan dia mcm dijarakkan sikit dr badan so that tgn gua dapat pegang balik tempat yg sama.. pergghhh... rasa mcm diselamatkan sang putera gitu... sumpah gua teruja masa tu.. senyum meleret jer.. dan2 tu gua macam terdengar lagu2 cinta macam dalam filem tu.. hehehe… muka bangga x hengat.. mcm menang award pon ade..

tapi tu baru sikit beb.. masa nak ke Curve, tgn gua still cantik lagi kat lengan, tapi bila naik eskulator entah camne tah tgn gua ble terlepas.. seperti biasa scene ala2 slow motion itu berlaku lagi dalam hidup gua ketika itu.. instead of kepakkan lengan seperti tadi, “MR” secara tidak disangka2 telah menyambar tangan gua and gengam jari-jemari gua yg telah gua sapu lotion pelembut baiikkkk punyaaa… kalau tadi lengan gua teruja.. ni tgn lagilah.. teruja ruji gua dibuatnya.. ahaks.. sumpah gua gedik macam Sara cerite Nur Kasih tu… hahahaha… serious malam tu gua x cuci tgn kanan gua.. gua takut bekas dia pegang tu hilang.. rasa mcm nak framekan je tgn gua masa tu so that anak cucu gua nanti ble tgk tgn gua yg adalah kesan gengaman erat "MR" tu.. hehehehe....

skang... bila gua pikir balik kenangan cinta gua ni gua sure senyum sendiri.. sopan je gua.. ayu jer.. jalan teratur je.. hehehe.. bila dibandingkan dgn realiti life gua skang mmg lain benar lah.. gua sebenarnya jalan cam samseng.. rambut xde mase gua nak ikat kemas2.. gua biar je kena tiup angin sampai kusut.. lotion pon x pakai.. gua siap ble join kawan gua menganjing kakak opis yg pakai lotion.. hehe.. skang soundtrack/soun effect/ surround sound pon bukan lagu2 cinta.. more tu lagu untuk melempang orang.. hehehe… wahhhh… cepat betul zaman berubah… hhmmm… ok ah.. demi utk flash back zaman tu.. gua igt esok gua nak jadi lemah lembut sopan santun baik budi pekerti.. kegagalan tu gua dh ble nampak samar2 tapi xpe gua cuba yg terbaik..

**gua tau cerita gua ni agak tergantung.. tapi bukan salah gua.. salah ubat selesema gua.. ubat cinonet tu ble thn power.. gua yg td elok je karang pujangga kini sudah ngantuk bagai nk gila.. apa yg gua carutkan kat sini pon samar2 dimata gua… hhmmm.. apa gua merepek pepanjang ni??.. patut gua cakap pasal ending cerita ni kan??.. tapi cerita ni xde ending yg diharapkan lagi so gua xleh nk reka yg bukan2.. gua pon tgh ngantok so xde tenaga nk reka sambungan cerita gua ni.. tapi yg pasti kenangan ni kenangan terindah… hek eleh… mcm lagu indonesia tu beb… caraaa… ahhhhh shit… apa gua melalut ni???... gua yakin ni petanda yg gua dh wajib tido… so gua punya cerita end sini je lah ye… ZZzzzzzzzzzzzz…


**esok kalau gua teringat mana2 adengan romantik dalam kisah2 percintaan gua nanti gua update entry baru eh... hehehe... ok ok gua kena tido... ZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..


**apsal xde sape anta resume kat gua lagi haa?.. tarikh tutup dah nk dekat tapi xde sape ke berkenan kat gua ni??.. hahaha... ok ok fine gua tido.. ye nk tido ah ni... ZZzzzz.. ye gua tido... ZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

siaran tergendala..

tadi niat gua nak post pasal kenangan cinta gua tp tetibe niat tu terbantut bila ada satu lakhanat ni buat pasal dgn gua.. dia buat iklan pasal memerlukan seseorg utk jadi NGO kat tmpt dia.. gua pon tawarkan diri gua.. tetibe dia kata course gua banyak bertentangan dgn NGO and selalu org yg ada course gua ni selalu cari pasal dgn diaorg.. masalahnya gua ni x keje ke arah course yg gua amik dulu kot.. so nape dia nk kena sound2 gua pasal course gua.. hak eleh.. x semestinya suma org yg ada kelulusan dari course gua ni keje nk kondem org jer.. cilake betul.. ehhh kalau gua nk keje NGO anytime gua ble dapat lah.. gua kenal satu pakcik ni.. dia pon shok kat gua so gua hanya perlu kenyit mata jer.. tapi memandangkan gua lebih kearah travel2 ni gua fokus keje yg gua ada skang ni jer.. lepas tamat kontrak baru gua pikir nk kenyit mata kat pakcik tu atau tidak.. so xyah poyo nk kutuk course gua.. so what kau grad overseas.. graduan Malaysia pon ada kelayakan lah.. malah jauh lebih baik dari kau.. so jgn lakhanat sgt nak kondem course aku.. cakap kau nak org yg kelulusan mcm kau je dah lah.. dammittt...

Wednesday, October 21, 2009

Ape cite gua kalah teruk ni???

perhitungan yg amat sengit.. gua dh cuba pertahankan hak gua sebagai seorang yg gagah tp gua tak berdaya.. nak lawan pon x guna coz gua kalah juga diakhirannya.. nak mintak tolong org pon gua yakin xde sape ble tolong.. bomba pon xleh tolong gua skang ni.. ni nak taip pon rase gegel jer.. lalu gua akur dengan segala ketetapan... agak malu utk mengaku kekalahan ini tapi kenyataan perlu gua telan cara baik demi untuk kebaikan gua juga..

macam cilake...

mata gua dh makin kuyu dh ni..

ubat selesema menang... gua kalah... gua mengalah...

ZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

Monday, October 19, 2009

Tips of the day...

Pada lelaki2 yg tgh dlm proses nak pikat perempuan, sila take note..

1. Jangan mscall girl yg ko suka tu so that dia kena call ko balik.. ini menunjukkan ko tu kedekut nauzubillah.. belum dapat pon dh kedekut.. ko igt dia tu adik2 ko ke nak main mscall2.. nak dgr suara dia sbb rindu konon... klu rindu call dia lah dol jgn mscall2..

*dah lah nanti lepas couple, girl yg kena miantain rship and ko wat bodoh jer.. so ni masa nk tackle ko lah yg wajib make a move.. effort tu kenalah tingkatkan skit.. camne nak dapat awek kalau mula2 dah malas nk spend on phone call.. takkan lah call 2 minit utk tanya khabar pon xleh nak handle.. cehhhh..

2. Tolong jgn gampang sgt buat statement yg ko suka perempuan cantik2 sahaje.. ini adalah sgt turn off sbb girl x suka lelaki yg budget bagus and terlalu memilih and girl pon x suka kalau tau ko suka dia sbb dia cantik jer... dia ada banyak lagi kelebihan lain yg ko patut tau and appreciate...

*by the way, ko tu dh cukup kacak dan harta ko dah cukup mantap ke nak perempuan cantik2 saje?..

**gua cantik jelita orgnya.. x caya tanya zul.. tapi tanya dia lepas dia beli modem baru... kalau tanya skang dia xleh balas... hehehe

***tarian gelek gua hentikan seketika.. macam haram konsert beyonce postponed... penat gua prektis.. gua nk delete suma mp3 lagu beyonce gua... gua nk wat mogok besar2-an.. gua xnak wat keje esok... but then, ape adehal.. gua mmg malas keje hari2 pon... hahahahahaaha..

Sunday, October 18, 2009

gua dah jatuh cinta...

kali ni gua serious...

hati gua x menipu..

degupan jantung sudah mula kencang..

nak tido pon susah.. asyik teringat.. dah ah gua insomnia.. now dah makin teruk.. harap2 jgn tetibe terus amnesia sudah...

dari tadi gua pusing kiri dan kanan... dah adjust kedudukan berkali-kali... doa tidur pon dh berkati2.. kambing pon gua dah kira 31 kandang.. mata sukar lelap juga.. asyik terbayang dan tersenyum sendiri.. cilake.. camne nk rest kalau camni..

adakah ini yg dinamakan cinta??.. kalau betul naya lah gua kalau hari2 camni.. tgn plak gatal nk sms kawan2 gua nak bagitau perasaan gua.. setelah puas kena maki dgn kawan2 gua sbb ganggu diaorg tido, gua melayar harapan cinta gua kt sini plak.. iishhhhh... apsal tetibe gua mcm gedik semacam ni... perlu kah gua segedik ini?.. jatuh lah imej punk rock gua kalau gini...

aahhhhhhhhhhhh... macam haram... filem Papadom telah berjaya mencuri hati gua dan x semena2 gua jatuh cinta serta merelakan ke-jatuhan cinta ini... gua harap korang pon jatuh cinta dengan filem ni juga... cuma maybe korang x perlu lah sekemaruk gua tgk cerita ni berkali2 kat pawagam... hahahaahahaha...

Friday, October 16, 2009

Gi main jauh-jauh..

Berita penting.. Warta 4 lebih sikit petang..

Harini patut gua menyambut ke-kembalian adik x sedarah sedaging gua si zul dengan meriam buluh dan meriam cina yg kaler2 tu.. tapi gua xde mood.. rasa macam nak jadi the Hulk je.. tapi the Hulk kaler pink.. ehehehehe... eheemmm.. serious balik... hhmm..

punca sebenar gua xde mood tidak lah dapat dipastikan.. mungkin sebab..

a) hari hujan?

b) tadi kawan gua yg sama2 belajar dulu dtg open opis raya kat opis gua and makan tempat VIP sedangkan gua stuck makan tempat org bawahan?

c) ramai dapat keje lain yg lebih bagus tapi gua stuck keje bangang?

d) terfikir yg mungkin gua stuck keje bangang ni sampai bila2 or xkan dapat keje lain?

e) perasaan menyesal x terus keje je lepas SPM?

f) dapat banyak jemputan kawen?

g) terfikir yg mungkin gua xkan kawen?

h) semua diatas?

so korang rasa reason mana yg mengenai sasaran?? sila hantarkan undian anda ke mana2 yg anda suka.. hahaha...

*pada sesiapa yg ada nawaitu nak buat gua bingit.. sila cuba dihari lain and gi main jauh2.. nun jauh dari gua.. shhuuhhh shhuuhhh.. hari ni tank bingit gua dah penuh..

**minggu depan gua cuti dari internet.. mahu goyang punggung sama Beyonce..

Tuesday, October 13, 2009

Kejadah tentang aku..

Kejadah tentang aku yg lelaki patut tau kalau nk date dgn aku.. (haha poyo.. budget ada yg nk kat aku.. tapi aku peduli ape.. ni blog aku so suka hati aku lah nak tulis ape)

1. aku tak suka lelaki yg cerita pasal ex diaorg… ada aku kesah?

2. aku tak boleh blah lelaki yg suka cut queue.. Especially masa drive.. bukan ko sorg nk cepat.. org lain pon nk cepat juga..

3. aku x suka lelaki yg x hormat org tua.. especially kalau dia x hormat mak bapak sendiri… kalau parents ko pon ko x hormat, ni kan plak dgn aku…

4. aku tak suka kaki kikis… guy yg kikis ni no balls to me.. x macho langsung..

5. kalau kau jenis perokok yg tegar, make sure ko isap Dunhill.. brand lain bau x sedap bagi aku… tapi kalau aku tgh semput, sila jgn isap rokok depan aku..

6. aku xleh nangis.. klu nangis nanti migraine.. so sila jgn buat aku nangis… and sila amponkan aku kalau aku x nangis klu tgk movie sedih… bukan xde perasaan, Cuma xnak bahayakan kesihatan..

7. aku suka kucing… hamster.. kucing… hamster…hehehe..

8. aku x suka org paksa2 aku buat benda yg aku x suka… aku akan memberontak..

9. aku x suka ko compare aku dgn perempuan lain… klu ko betul suka aku, then aku rasa xde sbb nape ko kena compare kan aku..

10. aku ada banyak kelebihan.. so jgn ckp kat aku yg ko suka kat aku sbb aku syg kau… itu maknanya ko x tau pon ape kelebihan aku..

11. untuk makluman korg, tahap kesabaran aku ada limit.. walau aku syg korg camne sekali pon, at one point kalau klu aku burst aku x teragak2 utk tinggalkan korg..

12. aku suka berfikir.. tp kengkadang aku pon x sure ape yg aku pikir..

13. aku ada masalah tido yg kronik dan mudah kena cirit birit.. hehe

14. aku sgt xde hal untuk join korg tgk bola… woohhooooo…

15. aku x thn sejuk..

16. im a broken hearted girl.. so.. paham2 sendiri..

17. aku x ble blah dgn org yg belagak dan menunjuk2… org yg suka cakap kosong pon aku xleh blah… kalau xde buat cara xde..

18. aku x suka bila org kurus perasan diri dia gemuk pastu ngeluh2 “ahhh aku dah gemuk lah”.. padahal badan cam x cukup makan… aku akan dgn selamba menjawab “ha ah.. ko mmg dh gemuk.. u need to do something about it”.. hahaha… amik kau… nak sgt gemuk kan…

19. aku luaran avril lavigne tapi dalaman aku agak Barbie skit… hahahaha… xde ah hardcore mana..

20. aku ada bakat melukis… tapi hanya aku je yg rasa lukisan aku tu cantik… hahahaha…

so conclusionnya ialah aku jarang2 jumpa lelaki yg ble terima aku sbg aku... to them usually aku ni kurang serba serbi... so sbb tu aku kate, kalau korg nk cari yg perfect, gi sana couple sama Barbie... aku mmg x perfect tapi korg tu perfect sgt ke sampai nak yg perfect2 saje???....

*neway lu igt senang ke nk carik awek yg tak merokok tapi ble terima lelaki merokok?..

**sape2 yg still berkenan kat gua sila tinggalkan resume lengkap anda ye... hehehehe...

Perkara tambahan yg korg patut tau pasal girl..

kalau x silap lah kan, gua pernah ada entry tajuk lebih kurang ni dulu tapi ini ada ah skit info extra... gua malas nak add kat entry tu so gua tulis sini sudah.. hehehe... ni gua dapat masa suft internet tak tentu hala.. (seperti biasa.. hahahaha).. tapi ada gak yg gua dapat dr pemerhatian dan pengalaman hidup gua yg tragis... huhuhu..

1. Sangatlah turn off kalau seseorg lelaki itu terlalu serious… girl suka have fun… so dia x berape nak berkenan sgt kalau lelaki tu terlalu serious setiap masa.. sebab tu ramai lelaki yg kelakar dapat awek cun2… x caya ko tgk je si Nabil..

2. Jangan main agak2 jer apa yg girl tu tgh rasa… better ko tanya girl tu sendiri pasal perasaan dia tatkala tu…

3. Bila girl kata dia tgh sedih tapi airmata tak kuar… tu maknanya dia dah banjir dgn tangisan dalam hati.. korg je yg x nmpk.. so sila pujuk..

4. Perempuan sukar mencari kelemahan org yg dia sayang dan cintai.. sbb tu banyak sgt yg cinta meng-khinzir-buta… ceiishhhh… gua lah tu.. dammiittt…

5. girl suka share their feelings… tapi method mungkin berlainan.. kengkadang melalui lagu2 yg dia dgr.. poetry.. drawing or penulisan… sebab tu ramai girl ada journal sendiri or blog.. (tapi gua lain sbb gua cite pasal org and bukan pasal gua.. hahaha.. )

6. Percaya atau tak, kalau girl tu ada minat kawan sekelas atau seopis atau ape2 se- lagi, and tetibe ada pic beramai2, dia akan tgk pic org yg dia minat dulu coz nak tau perempuan gedik mana yg diri sebelah mamat tu.. then only dia baru tgk pic dia.. hahahaha…

7. cara terbaik korg nak belajar teknik2 or tips2 nak jadi romantic ialah dgn membaca buku/novel cinta yg romantic tu.. hehe...serious.. kawan gua terapkan method bagi piala “pencuri hati kelas satu” tu.. perghhhh.. dgn mudah dia dapat pikat awek tu… Cuma tolong jangan jadi kan piala tu piala pusingan ye kengkawan..

8. if korang x berapa suka kat girl yg syok kat korg tu, better korg bgtau dia baik2… jgn layankan perasaan dia… x baik… tapi jgn plak jadi mcm sorg budak opis aku ni… dan2 je cakap “aku dh berpunya” masa kiteorg nak add dia kat frenster (which kiteorg x ckp ape pon yg bisa mencetus statement dia tu)… cehhh… budget kiteorg hadap sgt kat dia…

9. if girl tu betul2 cintakan korg, bayangan korang sentiasa memenuhi ruang fikiran dia setiap saat walaupon dia tgh borak dgn mamat paling manesss rupa parasnya dalam sejarah.. hahaha…

10. girl mudah perasan… so plis jangan mainkan perasaan kiteorg… sila kawal sikit korang punya senyuman and renungan tu… kang x pasal2 kiteorg igt korg minat kat korg plak..

11. kalau gaduh or putus hubungan, sila jgn kuarkan statement yg korg menyesal kenal dgn girl tu… itu adalah statement paling gampang… oowwww.. masa suka bukan main lg ko ckp “sy beruntung dipertemukan dgn awk”… bila gaduh ko ubah statement plak eh…

12. jangan sesekali membuat statement atau sebarang komen atau apa2 je yg berbau2 bacang dengan berat badan seseorg girl… walaupon ko tgh komen berat girl lain… seriousssss… tolong focus… ni isu sensitip..

13. if ko minat sorg girl tu.. it is better ko jadi kawan dia dulu… biar dia kenal diri korg..

14. tak salah kalau kau repeat perkataan “I love u” banyak kali walaupon semalam ko dh cakap… sesungguhnya ayat tu bias memberi a sese of security pada girl tu.. hehe..

15. bila girl tu dh jatuh cinta dgn ko, dia akan terpikir nape korg x dipertemukan lebih awal…

16. girl sgt benci kalau korg berbaik dan rapat2 dgn dia hanya untuk merapati kawan dia yg jauh lebih hot.. ini namanya perbuatan yg agak gampang… x gentleman langsung..

17. sesetengah girl suka lelaki kacak… sesetengah pula suka lelaki bekerjaya… tapi hamper semua girl suka lelaki yg mencintai diri mereka seadanya dan sepenuh hati.. serta amat mengambil berat tentang diri mereka…

18. girl bila dh jatuh cinta sanggup tangguhkan dulu kerja yg diaorg tgh buat tu semata2 nak angkat panggilan tepon dr org yg dicintai walaupon hanya dgr lelaki tu bebel pasal sport rim keta.. alaaa kiteorg bukan paham pon ape korg cakap… kieorg Cuma suka dgr suara korg je… hahahahaha

19. girl suka teddy bear… (hahaha… well atleast gua suka… bday gua pon dh dekat so ape lagi kengkawan.. kumpul ah duit belikan gua teddy bear… hehe)

Saturday, October 10, 2009

janda rupanya..

percaya atau tak aku ble dikategorikan sebagai janda... cilake betul.. mana tak nya... masa aku kecik2 keje aku kawen cerai kawen cerai jer bila main kawen2.. kejap pengantin lelakinya jiran aku.. kejap nanti tukar plak sepupu aku... pastu kalau ada masa kecederaan lebih sikit sebelum maghrib tu, sure anak tokei kedai runcit depan tu jadi laki aku... perrghhh... itu baru satu hari... setahun ada berapa hari plak cuti sekolah dari aku tadika sampailah aku darjah 3?... ble masuk book of record beb...

pastu yg xleh blah lagu kawen aku suma sama jer... kompang pakai mulut "pang pang kopang kopang.. gebing gebing gebing gebing".. repeat 18 ratus kali plak tu... cehhh... xde kepelbagaian langsung..

dah ah pengantin lelaki x sopan dan tak beretika... ada ke patut pakai seluar pendek dgn selipar toilet je naik pelamin... xde kelas betul.. aku ni dah cun dah pakai mascara tompok kuning guna teknik calit debunga bunga raya... rambut plak dah ikat dgn getah tempe... cehhhh.. patutlah aku ceraikan suma... dan ternyata 'per-cerai-an' itu telah membawa impak yg mendalam dimana till now x kawen lagi dah... uuwwaaaaaaa...... tapi atleast gua janda berhias beb... hahahahaaha


*aku xtau korang dulu kecik2 camne tapi dulu masa kecik2 aku suka cilok drift baik punya make up mak aku... pergghhhh... layan siot bila pekena liptip (ye aku tau sebutan betul dia lipstick tapi masa kecik aku panggil liptip) kat bibir mungil aku ni... pastu lepas pakai liptip bibir mesti nak dijuihkan dan dimuncungkan sepanjang yg boleh agar suma org kampung tau aku pakai liptip beb... hehehe..

Thursday, October 8, 2009

gostan..

pernah kah anda melihat burung (real burung.. yg hidup.. ada kepak tu) terbang gostan (reverse kalau kate omputihnyer tu..)... hahaha.. serious gua cakap...

tadi masa ribut kat luar, angin kenyang x hengat lah... gua tak semena2 mengaji dalam keta... cuak seketika... masa ni terus teringat family.. perghhhh... dalam ketakutan tu gua tengok cermin kiri gua tetibe nampak sekor burung nak merapati pokok yg dah ter-shuffle2 dah kena tiup angin... tapi instead of terbang ke arah pokok shuffle tu, burung tersebut terbang secara gostan pulak... pelik tak pelik ah stunt burung tu... gua terkesima jap... gelak dua tiga das pastu gua sambung berdoa agar terselamat dari ribut yg hadir secara tiba2 ni... alhamdulillah gua dan rakan2 selamat... tapi untuk burung gostan tu gua tak sure... yang pasti pokok shuffle tu dah jatuh menyembah bumi... subhanallah...

Wednesday, October 7, 2009

Telenovela versi semangat kesukanan

Dengan langkah yg malas aku layankan saja kehendak gila kawan aku yg kemaruk mahu melihat event yg melibatkan raket dan bola di padang terbuka berdekatan dengan sebuah pusat pendidikan yg agak high class bayaran yuran bulanannya… ayat pancing kawan aku sangat lumayan “banyak mamat manesss rugi kalau xgi usha”.. dengan berbekalkan janji kosong tu aku pegi gak tgk..

Aku hanya berdiri diluar pagar gelanggang.. malas nak terlalu rapat dengan player2 yg ada… bau sure macam haram punya.. aku rela usha jarak jauh dari tekak aku kembang kuncup tahan nafas..

Dari kejauhan aku dah usha mamat ni.. dia ble ah dikatakan star player untuk event ni.. cara dia pegang raket tu pon dah meruntun jiwa aku dah… jari mula mengedik memintal hujung rambut aku yg dah melebihi paras bahu ni… kushuk aku tenung dia.. ni stok kalau Roger Federer diri sebelah aku pon aku x perasan punya.. tak berkelip aku melihat hayunan tangannya memukul bola.. terbaik beb.. ye lah kalau x terbaik xde ah dia jadi star player..

Hari semakin terik.. hati bertambah resah… kulit mula terasa bagai dipanggang… tinggal cicah air asam jer… sasaran telah dikenal pasti.. dengan pantas aku berlari2 anak ala2 cite Baywatch kearah bangku batu bawah pokok yg nan rendang x berbuah tu.. jenis pokok tak dapat nak dipastikan.. mungkin pokok kayu… sebab pokok batu xde yg setinggi tu lagi..

Dalam kesibukan mengelap sun-glass aku yg bercapuk2 itu, satu teguran lembut kedengaran di telinga… perghhhhh syahdu gua cakap lu… terbuai2 gak ah sesaat dua… aku menoleh kearah suara itu… bibir itu mula menghadiahkan senyuman paling maneesss… tak sangka sungguh suara semanessssssss rupanya.. aku terpesona dan tergamam… haram aku tak dengar satu ape pony g dia cakap.. yg aku tau suara dia mengkhayalkan.. mata bertentang mata… hati mula berbunga-bunga… mulut pula … mulut pula gelak bagai nak gila… kahkahkahkahkahkahkahkah… gua macam tak caya lu baca cerita gua ni… serious dah termati kate2… lain kali ah gua sambung… gua dah dapat ilham nak tido ni… rugi kalau gua abaikan kehendak mata…

**aku tulis ni malam tadi... tapi aku pos skang sebab aku bz tgk dvd tadi.. hehehe...

telefon berbunyi..

tanpa salam permula kata tetibe jer.. "nyah ko dh break?.. ko dah single?.. bila ko couple?.. bila break?.. napa aku tak tau?".. perghhhh... terkesima aku jap... bila lah korang ni suma nak paham yg aku xkan include personal love life aku kat sini??.. aku hanya cerita apa yg aku lihat disekeliling aku... tapi untuk meng-enak-kan cerita aku, aku buat ah cite tu macam aku punya cerita.. kan lebih tragis kalau macam tu... kalau cerita pasal org nampak mcm mengumpat plak.. so baik aku buat2 yg cerita tu macam cerita aku.. so jgn salah anggap yer... selain tu banyak past experience aku yg aku share kat sini... yg latest story cuma cerita biasa2 aje... pliss ah wei.. gua kan beyonce... beyonce mana suka cerita private life dia kat orang... hehehehehehe... amacam?.. terbakar x?

Tuesday, October 6, 2009

Pengumuman Penting!!!!

GUA SINGLE.. tu je yg gua ble cakap.. simple dan padat..

aku dok perati komen2 yg korang bagi.. memula ble diamkan tapi bila dh banyak sgt aku rasa aku kena betulkan sikit keadaan... xnak ah saham aku tetibe jatuh merundum.. kang xde sape plak nak tackle aku.. hahahaha

cerita.. kutukan.. puisi puitis kritis ni suma aku reka jer.. kengkadang tercetus bila teringat kisah lama.. kengkadang plak tercetus bila kawan aku ditinggalkan cara tragis oleh bf dia.. kengkadang tu plak sebab skandal-mandal aku dulu2.. dan ada kalanya sebab aku tak berkenan cara kawan aku layan awek dia..

so blog aku ni sebenarnya aku buat untuk bukak mata lelaki untuk lebih memahami maksud tersirat disebalik senyuman seorang perempuan... aku dah xleh blah perangai certain lelaki yg terlalu ego so aku luah kat sini.. memang ayat aku nampak macam aku cerita pasal aku tapi sebenarnya aku cerita pasal orang sekeliling aku dan aku yakin somehow cerita2 yg aku collect ni sama macam yg pernah korang lalui... aku hanya seorang pencerita yang menceritakan realiti percintaan yg berlaku disekeliling aku.. so plisss... tolong fokus... GUA SINGLE...

Monday, October 5, 2009

jgn bikin gua panas boleh?

aku bingit betul kalau aku msg org panjang berjela ayat berbunga indah puitis syahdu bagai tapi dia cuma reply "k"... kalau xnak reply jgn reply.. jangan bazir kredit kau utk ayat sebatang kara kau tu.. jari kau x penat menaip.. hati aku pon x sakit.. kalau dh malas sgt type msg, call aku je... kan lagi senang..

aku juga bingit kalau kau kate nak call aku japgi or esok or apa2 yg ada peng-fokus-an masa tapi kau tak call seperti yg dijanjikan... coz aku akan tenung tepon aku dgn penuh tawaduq nya sampai keje2 aku yg lain tergendala... asal phone bunyik jer aku dah macam kucing kelaparan terus tikam tepon.. aku juga bingit bila aku tertunggu2 telepon daripada kau... ye KAU ler sape lagi (bkn zul.. hehehehe)...

aku juga benci benda yg x certain... so kalau nak bincang something dgn aku make sure kau dah ada conclusion... no but or maybe.. kau suka aku kau bgtau suka yg macam mana tu.. kite ble adjust apa yg patut..

dan aku sangat bingit bila aku tanya something kau cakap "apa-apa pon boleh".. or "tak kisah".. or "ikut u"... tapi bila aku decide-kan untuk kau, kau ngamuk kat aku plak..

aku juga bingit kalau kau tabur ayat manessss tak hengat dunia kat aku tapi bila aku perlukan kau, kau xde..

aku bingit kalau aku tak kacau org tapi orang memporak-perandakan hidup aku.. apa masaelah kau ni sampai nak ganggu hidup aku yg memang kucar-kacir ni?..

aku bingit kalau org guna alasan "busy" bila nak elak diri dari kena marah dgn aku... kalau aku boleh luangkan beberapa saat hari busy aku untuk call or msg kau masa aku tgh berjalan atau drive, nape kau x leh buat?..

aku juga bingit kalau kau call aku x dapat, tapi bila aku call kau balik kau x angkat.. lambat angkat.. atau kau xnk cakap dh sbb nak tido..

aku sangat bingit bila kau panggil aku "sayang" je secara automatik aku caya kau sayang aku and tetibe aku ble berangan pasal kite bahagia sampai anak cucu... dammittttt!!!!!


*gua bangga menggunung tinggi ni... malam tadi gua berjaya tido kol 11.30pm... perghhhhh layan beb.. rasa mcm set combo nandos pon ade... hahahahahaha

Sunday, October 4, 2009

Perkara-perkara yang aku paling benci bila bercinta..

1. dia yang beria2 mulakan segala langkah untuk meg-start-kan relationship… pelbagai kata2 indah yang tak tercapai dek akal ku dia akan guna.. ayat manes umpama gula, stok kalau semut makan ayat dia t upon ble kena diabetes.. TAPI, once kita dah start terima dia.. dah tangkap cintan… dah terima dia sebagai pasangan.. dia akan start berubah.. kali ini proses menyelamatkan dan membentukkan relationship akan jatuh pada kita.. so kalau apa2 jadi kan relationship (yg x elok semata) kita akan dipersalahkan.. dammit..

2. bila bersama bukan main gedik liuk lentuk manja dengan kite… tapi bila depan kawan2 dia… mcm haram.. mula lah nak tunjuk ego lelaki dia.. mula lah nak tunjuk hero.. masa tu lah dan2 nak marah2 kite and bangkang apa yg kite cakap..

3. balik2 kite je yg kena mengalah.. kang kalau kite x ngalah memang sampai kiamat lah perbalahan tu xkan dapat diselesaikan..

4. kite pulak yg kena mintak maaf walaupon kite x salah…

5. masa dia perlukan kite, kite kena ada untuk dia… tapi bila kite perlukan dia… huh!!.. perli caci maki herdik kutuk yang kite dapat… dan2 masa ni kata kite ni manja sgt xtau berdikari.. Oooowww kau buat boleh plak..

6. dan2 lah dia akan reka cipta idea bernas untuk buat kite cemburu.. till at one point, kite nak kenalkan dia dgn kawan2 kite pon kite cuak…

7. benci betul bila dia start jadi “owner” kita.. segala pergerakan perlu diberitahu.. bertindak mengikut arahan… xleh bangkang… agak dictator.. dia je yg betul..

8. dia akan mula membahagikan masa dengan cara x adil… family.. agama.. bola.. sukan.. kengkawan.. kerja.. setelah segala macam benda baru lah masa terluang tu untuk kite… which means 5 minit sebelum dia nk tido… tu pon kalau igt nak tepon..

9. dulu masa mula bercinta bukan main rajinnya dia taip msg.. panjang berjela… YM pon lancar je… fesbuk pon bantai bg komen… kat tagged plak rajin bagi luv.. tapi bila masuk bulan ketiga rship.. jgnkan fesbuk… nak msg kite pond ah malas.. jumlah perkataan dalam msg pon makin hari makin sikit.. dari “dari okay sayang thanks”.. kepada “ok syg” kemudian kepada “ok” dan seterusnya kepada “k” dan akhirnya bila masuk bulan ke4, msg kite pon dia dh x balas.. alasannya sama … BUSY.. alas an paling bodoh.. kalau aku bz nak mampos pon ble sempat msg kau masa aku tgh jalan ke tandas… nape kau x boleh?.. skang pakai telefon mudah alih… mana ada kabel yg perlu diheret bersama.. so kau ble taip sambil jalan..

10. kata cintakan kita… tapi kenapa dia jadi org yg paling kerap sakitkan hati kita and buat kita menangis??????

11. gua paling bingit bila diaorg gantung gua x bertali… kite ni kawan ke?.. dah couple ke?.. ehh dah break ke?.. time off tu maksudnya nak putus ke?.. kita ni ada future together ke x?.. kau ni nak kawen dgn aku ke atau sekadar nak penuhkan masa lapang??.. aku ni sape je sebenarnya kat hati kau??

12. dah pandai ubah kita jadi orang lain… orang yg dia x dapat criteria tu dari kite so dia paksa2 gak kite untuk berubah sampai mencecah tahap piawaian dia.. macam haram..

13. Bila birthday dia dah dekat… reason aku mudah = tak tau nak bagi hadiah ape..

14. bila ada family members atau kengkawan dia rasa kite ni x cukup bagus.. and diaorg start mengapi2kan kita..

15. bila tetibe kita sedar yang kita tak sepatutnya couple dengan dia dari mula lagi… terlalu banyak perbezaan… terlalu banyak jurang pemisah… terlalu banyak halangan..

*gua terdetik nk buat entry ni sebagai tanda protes terpaksa melayan curahan hati seorang lelaki muda (bf kepada adik angkat aku).. baik aku tulis entry blog dari dengar curahan hati merepek dia tu.. sejuta kali aku bagi nasihat pon outcome dia gampang gak.. sangatlah tak matang.. balik2 nak sedih sebab kawan2 dia dapat keje best2 and dia stuck keje biasa2 jer and kena part time study... aku rasa macam nak tenyeh2 tapak kaki aku kat muka dia.. aku yang lebih berkelulusan dari dia pon keje macam haram.. ramai lagi yang senasib dengan dia.. yang mempunyai nasib lebih teruk pon ade... relaks-relaks sudah.. marah2 bentak2 benci takdir dan rezeki takkan ubah ape2.. doa dan usaha tu penting... kalau setakat kau ber-YM dgn aku instead of belajar elok2, then xde maknanyer kau nak berjaya...

**gua masih insomnia.. cilake.. siang x tido... malam pon x tido.. otak gua dah xleh handle dh ni... perlukan rehat dalam kadar segera... adakah ini petanda aku merindui seseorang????

Saturday, October 3, 2009

senarai ciri-ciri pasangan idaman..

agak mcm haram bila difikirkan...

list pasangan idaman berjela2 dah tulis... gambar artis pujaan dah penuh dah dinding bilik ditampal... dengan harapan pasangan yang menepati kriteria idaman akan menjadi milik kita... siang malam berangan yang indah saje...

ironiknya...

dalam diam... dalam lubuk hati yg paling dalam kite sebenarnya sedar yang bila kita jatuh cinta, orang yang kita cintai itu akan hanya tergolong dalam exception dari segala bagai list yang kita dah karang berminggu2 tu... sebab somehow cinta tutup mata kita dan buka hati kita semata2... apa standard yang dah ditetapkan oleh minda kita tadi telah awal ditolak tepi...

tapi..

bila putus dengan orang tu... baru lah kesedaran sivik muncul kembali... masa ni baru sedar yang pasangan kita x sehebat mana... x se-gah mana... x se-da-bomb mana... dan masa ni kita akan mula gelakkan kebodohan diri sendiri sebab terburu2 buat keputusan untuk couple padahal kalau tunggu lagi sikit maybe kita dapat yang lebih baik dan lebih sipi2 dgn ciri2 yg kita dambakan.. tapi masalahnya kita suka ulang kesilapan dulu dengan lebih jitu lagi... list pasangan yg kita dambakan kite sanggup tolak tepi just because nak rasa lagi perasaan dipunyai...

x perlu tangkap muat untuk bahagia dan berpunya... ambil sedikit masa.. sedikit ruang... ambil sedikit peluang untuk berkenalan dengan lebih ramai orang... umur hanya nombor dan bukan penentu untuk kite mula mencari jodoh...

amacam??.. puitis x ayat gua??.. hahahaha... mmg macam cilake... dah 4 mlm berturut gua insomnia...

Friday, October 2, 2009

episod tiga

aku xtau ah betul ke x.. tapi kak jenin kata laki dia puasa sepanjang tahun... dah setahun mereka tak tido bersama sebab laki dia puasa zahir dan batin (sebab kononnya laki dia penjaga barangan pusaka keluarga kalau tak silap aku) .. tanpa segan silu kak jenin buat statement.. "Akak ni kawen bukan sebab seks".. kalau kau kat tempat aku kau rase apa kau buat???.. aku ada gak ah perasaan nak melazer balik... tapi memandangkan aku malas nak layan sgt dia ni so aku diamkan saje... aku rasa kak jenin ni lupa konsep asal perkahwinan kot.. menghalalkan sesuatu yg haram... menambah zuriat.. damnnnn... tapi ape pon aku salute ah dia ble tahan selama itu... kalau aku tu dah lama gi mahkamah syariah untuk tuntut hak aku sebagai isteri... serious kak jenin handal... handal berpura2 gembira...