Friday, December 31, 2010

sadap!!

gua x phm nape ble wujud beberapa manusia sengal yg x bersyukur arini cuti..

nikmati dgn tabah sudah..

lg mau petikai nape dato' nicole david n dato' lee chong wei menang x pernah di announce cuti umum sempena kemenangan.. beb diorg menang mmg x diberi cuti umum bai tp mereka diberi gelaran dato' .. ok lh tu.. kang satu team bola dpt title dato kang lu marah plak.. so ok lh 2 diganti dgn cuti umum.. gua suka je cuti2 umum ni.. hehehe

cuti itu indah.. hehe.. yg x indah nya ialah gua bwk blk keje.. x sentuh pun lg.. gua bwk blk pun skadar utk sdpkn hati gua je.. hehehe

**gua igt nk enrol jari gua join gym.. keypad bb kemetot sgt.. bantai salah picit.. hehehehe.. gua jakun.. ye gua sgt akui.. hehe.. ampunkan kepoyo-an gua yg br merasa teknologi.. hehehe

Wednesday, December 29, 2010

beli jiwa...

sedang gua melangkah longlai masuk opis gara2 mogok malas keje.. (which hari2 gua buat perangai gini..hehe).. tetibe resepsenis opis gua panggil.. gua menoleh dengan penuh dedikasi..

"yup?" gua senyum manis... ntah nape tetibe gua senyum pon gua xtau..

"Puan.. ada parcel utk Puan"

gua merenung kearah parcel bentuk empat segi tepat bersaiz lebih kurang dalam 9x9 inch gua agak saiz dia.. excited x hengat gua dalam hati... tapi luaran gua tunjuk muka integriti... setelah ucap time kasih.. gua capai kotak parcel tu dan terus balik ke cubicle gua..

jantung berdegup kencang...

otak mula berimiginasi..

mungkin katak puru dan katak pisang menari ronggeng di dalam kotak.. dammmittt...

slip pos laju gua baca dgn teliti... sender: MR... hmmm... lagi berdebar jantung gua... maklumlah, aritu dia ajak kawen gua gelak2 and buat xtau... kot2 lah tetibe dia hantar iguana ke... t-rex ke.. naga tasik chini ke... isshhhhh... masuk paper gua klu dapat benda2 gitu... "kupu-kupu biasa (bukan nama sebenar) pengsan tiba-tiba apabila menerima bungkusan berisi binatang berupa naga..".... fuuyyooooooo....

jari jemari meliuk lentuk menarik selotep yang dilekat merata di kertas kaler cekelat itu... macam penari makyong dah gua rasa bila jari jadi lentik gitu... hahahaha....

satu demi satu balutan gua buka... x paham gua nape pi balut banyak2 gini... ni ikhlas ke x ni?.. hahahahaha..

Successsss!!!!... kotak dibuka... first sekali gua nampak card kecik.. cantik kad tu... isi tulisannya mak aiiii... romantik abis... malu gua nk kongsi... ahakssss... tetibe muka merah... semerah asmara gitu..

bawah card ada kalender.... cam tau2 je gua perlukan kalender meja 2011... debaran masih terasa...

bawah kalender ada diari merangkap organizer 2011.. lega... xyah beli... save skit duit gua... ble bli makanan kucing sedap sikit utk cekodok... hahahaha

bawah diari ada teddy bear kecik... tepi teddy bear ada bantal kecik bentuk hati... alaaaaa sweeeeeeeetttttttt.... teruja akak nyah... hahahaha...

gua alih kuarkan teddy and heart shape yg dilekatkan sticky notes diatasnya "letak atas meja ofis".. gua turut kan... prezen tu weiiii... mane pernah org bg prezen gini kat gua... hahaha

setelah angkat angkat teddy dan heart shape tu.... jantung gua rasa nak tercabut... urat2 kembang kuncup.. dada buat tarian ombak.... kening ala2 iklan cadbury... lu gila apa... gua sampai xtau nak respon ape... rasa nak menjerit pon ada... terkejut yg amat sgt...

reason?

ada benda yg gua x sangka dia berani bagi gua...

apa dia?

lu rasa?


hahahahahha..



jawapannya ialah...



jeng jeng jeng....





Blackberry Bold 9870 dowwhhhhhhhhhh!!!!!... eeiiiitttttt kepam kepomm kebaboommmm... dush.. dushhh.... bunga api kaler2 kelip2 bling2 bagai... hamek kau...


belom sempat gua tayang satu opis tetibe phone gua bunyi...

"dah terima dah?" tanya nya ringkas..

''dah... MR thankssssssssssssss" gua kuis2 meja... pastu kuis2 hujung blazer... pastu kuis hujung keyboard plak... pastu gua rotate ikut suka...

jelas kedengaran suara MR gelak riang... "talk to u later ok.. ada keje skit"...

suka plak hati gua bila dgr dia gelak... coz dah berapa hari ni gua gugup skit sbb dia x call or msg gua sejak insiden gua main2 kan marriage proposal dia tu... so klu dah bg phone ni maksudnya ape ah?.. dah diampunkan lah kan?.. so xyah cite pasal kawen lg lah kan?.. betul x?.. dammmnnn.. jgn lah wei... gua ni dah lah runaway bride bak kata kawan gua.... hahahahaha...

**red... gua main2kan wedding proposal je gua dapat BB... kalau gua tolak mentah2 lu rasa dia bg gua bungalow x?... hahahahaha... ni namanya dia bli jiwa gua dgn BB... berjaya?... sudah tentu... tapi takat ni je lah berjaya... hahahaha..

Tuesday, December 28, 2010

kepada kamu..

gua ada teka teki...

Banyak2 ikan... ikan ape yg comel?


Jawapan:

anak ikan cubicle sebelah gua... hahahahahaha... skendelous x gua?... dia ajak gua jenjalan tgk pemandangan dkt S'pore... but sadly dia bgtau lambat, borang cuti dh dibekukan... hahahaha...



**sesi kaunseling, heart to heart, dua hati menjadi satu, luahan hati kak senah, mari berkongsi emosi... suma gua bekukan buat sementara waktu... reason?.. mudah... gua demam dowhh... tertekan dgn beban kerja and beban perasaan keje dgn makcik2 dan pakcik2 gomen yg suka bizi bodi ttg gua buat gua tertekan sampai demam teruk... vavi bukan?.. sape2 yg keje gomen tau kot perasaan tensi ni..

**sesi yg tersebut diatas akan dijalankan semula bila gua dh sihat.. hehehehe...

Saturday, December 25, 2010

Cara2 nk gi USS

tetibe gua jadi tourist guide... hahahaha

*USS tu Universal Studios Spore..

memula... lu gi kat JOTIC... or kat TUNE hotel JB... lu cari Odessey ke oddesey.. ahhh janji bunyi nye gitu.. x pon kat JOTIC tu lu cari Rajawali Bintang Tours... recommended dowhhh... driver dia friendly... bg penerangan lengkap b4 nak masuk immigration and after dah tiba USS...



kenapa pakai tour?..

sbb mudah... lu gi naik shuttle bas.. balik pon shuttle bas tu amik lu... tiket USS pon included... siap dapat kupon S$5 utk makan and S$5 utk subinier.. (which gua rasa klu x pki tours pon mmg lu dapat kot kat redeem counter kat dlm tu... hahahaha)..

tp gua rasa berbaloi lah... gua x pening2 nak kejar bas awam or MRT or cab or whatever... gua tau pegi ada yg hntr and blk ada yg amik...


Cost?

memandangkan gua pegi weekdays RM188 utk shuttle bas pegi and balik.. tiket USS.. and Kupon2 jadah yg gua mention td...



Time?

tu lu kena suft net... tgk web TUNE hotal kalau x silap... check time table shuttle bas dia.. klu gua aritu.. bas pagi amik tepi TUNE hotel (walaupon tix bli kat JOTIC) kol 7am.. and 7pm driver bas tu dah tunggu siap2 kat depan globe besar USS tu utk angkut gua balik..



Pass masuk kertas immigresion kaler putih tu?

Driver bas tu dah distribute siap2 sebelum lu berlepas... x pon lu ble mintak driver bas tu... dia mmg ada byk..



Apa nak buat dr time tiba USS till 7pm?

suka ati lu lah nak buat ape.. main lah segala game or whatever roller coaster yg lu nak... nk tgk movie 4d Shrek pon ada... pandai2 lah lu budget masa..

gua jenjalan and main theme park dia sampai nk pengsan and tercabut lutut... hahaha



makanan?

lu akan diberi kupon makan S$5... fine... makanan x semurah tu... tapi tambah sikit2 dah ble bli food...

x wori... setiap pintu kedai makan or cafe tu akan tulis halal or not... tapi sepanjang gua lalu rasanya mostly halal... menurut pakcik driver tu kat blakang tmpt mummy tu ada nasi briani... gua x perasan lak tmpt ni coz gua terkinja2 nak main theme park dia... hahaha..

nak bawa mknan sendiri pon boleh.. cuma xde meja nk mkn.. unless lu nk dok tepi2 kaki lima or dok kat bench nak mkn ok lah... tp klu ble jgn ah bwk nasi lemak ayam or whateve... cukup ah sekadar sandwich or makanan2 yg mudah dan ringkas..


toilet?

di ingatkan... TIDAK SEMUA toilet ada air.. diaorg byk yg pakai tisu... xde air ye..

toilet banyak... lain area lain theme toiletnya... ada yg ada air tp kuar dr toilet bowl itu sendiri... pandai2 lu nak aim lah... hahahahaha...

gua terkena sekali... gua masuk2 kebetulan toilet yg gua masuk tu xde air.. getah paip lagi lah xde.. mmg omputih punya style... gua kensel... terus kuar.. tahan dulu kencing... hahahaha... pastu dlm kol 6pm tu gua mmg dh xleh blah nak terkencing sgt... gua bwk botol mineral yg ada air lg tu masuk toilet... tisu sepeket... tisu basah sepeket... muka kental... gua gi toilet yg dekat2 main entrance.. ntah camne nasib gua baik... toilet kat area tu bukan sekadar ada air tapi ade getah paip sekali... Alhamdulillah... kalau x jenuh gua nak beristinjak dgn air mineral+tisu basah+tisu kering... hahahahaha... maklumlah, gua org kampung... x pandai lap2 cebok pki tisu ni... cukup baik gua tau guna tandas duduk... (which gua samak dekat 5 minit b4 gua duduk settlekan kencing... haahahaha)..



surau?

ada.. susah sikit nak cr... gua nk explain pon x pandai.. lu tanya org yg keje situ je mcm gua buat aritu.. settle..



beg?

better pki sling bag.. xyah bwk banyak benda.. yg penting2 sudah.. biskut dlm peket kecik satu dua sudah.. air mineral satu cukup... kat sana dh seronok2 x ingat mkn punya... mcm gua, siap blk mesia kena gastrik... rupanya gua x mkn satu hari... gua melantak minum air gas puss in boots je... hahahaha...


nak simpan beg?

sana ada disediakan locker utk tourist.. bayar... sejam S$4 klu gua x silap... pakai password.. make sure ilmu didada cukup utk baca cara penggunaan locker tu... sbb dia tulis bahasa omputih... hahahaha... locker dia selamat... gua selamba kodok tinggalkan beg yg ada wallet, camera and passport gua dlm locker tu.. mestilah lock.. x lock x selamat lah bai... gua terpaksa simpan dlm locker sbb gua nak main game kat jurassic park tu... ala2 water rafting.. kuyup ah passport gua klu bawak sekali.. serious mmg gua kuyup pon kuar dr game tu.. hahaha... tapi sejam kemudian kering sendiri socks gua... hehe..



**ok sekian... hahaha... reason gua bg penerangan ni so that next time gua nak pegi gua x lupa lah cara2 nak gi tu sebab gua dh tulis kat sini... hahahahahaha... bijak bukan?

bukan di tambak johor..

ha ah..

gua bercuti sat kat negara jiran... family day lah kononnya... hahahaha...

byk gak peristiwa yg menggemparkan... contoh nya?..

satu..
betul kata redbloodx... anuar mmg ada benda nak surprise kat gua.. hehehehe... dia ber-skandal-an merangkap ber-couple-an.................... bukan dgn gua..............................tapi dgn kawan gua.. hehe.. kan gua dah ckp.. ada benda x kena.. dia mcm baik dgn gua yg teramat sgt... xde lelaki waras nk ber-kuis2-an kat meja gua.. (except anak ikan gua di cubicle sebelah... i likeeeeeeee).. and ada few other sign tp gua xleh ckp nanti kawan gua tikam gua... hahahaha...


dua...
gua baru tau Digi gua ble roaming... tu pon klu x sbb terima msg dr MR mmg smpi bila2 lh gua xkan perasan kecanggihan phone itam putih ber-sim card-kan digi ni...

msg ape yg gua terima?

[dear.. i miss u so much!!.. have fun at USS.. ]

reaksi gua?

senyum meleret... sampai penguin2 madagascar tu pon naik pelik awat gua hepi semacam... hahaha...



tiga..
gua rasa penat tahap kaki nk tercabut.. lu org enjoy lah ye pic2 ni suma.. gua amik pki camera henfon je... mudah dan ringkas..





kat mummy.. beratur 30minit... ride 5 minit.. tp sgt worth it..





donkey live show.. bosan tahap haram... sesuai utk bdk tadika..





shrek 4D... berbaloi...





ntah... gua xtau apa motif benda ni.. tp dia sebelah Night at the Muzium..





ni kat pintu masuk... b4 tunjuk tix..





kat madagascar.. gua cam kekanak riang di sini ye... hahaha


**ada banyak lg pic.. tp byk pic gua juga... maklumlah, apa jadah nak biarkan mascot2 tu suma gambo sensorg... mestilah ada gua di sebelah dia.. hahahaha... oowww and banyak yg kat camera awek anuar yg merangkap kawan gua tu... hahahahahaha... larrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiii sebelum kena belasah... hehehehe..


**oww.. sebelum gua lari lebih jauh.. ingin gua umumkan yg MR ajak gua kawen... ye kawen bukan kapel..

reaksi?.. gua gi balas msg dia [u mimpi ape?.. japgi i balik lah mesia.. xyah ah risau sampai ajak kawen bagai.. hehehehehe]..

reaksi dia?.. dia x reply msg gua... camne ni?.. camne ni?.. camne ni?... hehehehehe


**isnin dh setat keje.. Vavi haram pundek betul... pengsan..

Tuesday, December 21, 2010

Oberseas..

sedang gua bz layan game instead of buat keje (hari ni je dpt buat gitu sbb bos gua masuk lmbt... hahaha) tetibe gua gelak sendiri bila teringat cerita kawan gua beberapa tahun sudah... masa tu kiteorg lepak-ing kat Jalan Gurney.. mkn satay.. biasa je rasa... anyway... ceritanya begini....

Suatu hari di London... (standard lah, London and Australia kan negara kedua rakyat Malaysia)

Di subway train.. (whatever u call it lah..)

Seorang lelaki melayu cuba melepasi mat salleh-mat salleh London yg besar bagak di dalam train... dia cuba menolak2 org disekelilingnya utk keluar...

kawan gua cuma perhatikan sambil geleng kepala... xde adab sungguh... bukan susah pon ckp "excuse me".. tapi kawan gua biarkan je... hanya memerhati dari jauh... cuba melihat tindakan selanjutnya dari mamat ni..


tetiba mamat melayu ni berkata sambil menolak-nolak mat salleh-mat salleh London..


"tepi lah babi... tepi lah babi... tepi lah babi.." ulang 80 ratus juta kali barangkali sambil menyelit2 diantara manusia2 yg jauh lg besar darinya...

tetibe seorg mat salleh yg kebetulan duduk disebelah kawan gua berkata..


"tepi sikit.. ada babi nak lalu"...


kawan gua secara otomatik gelak sampai kejang otot perut... hahahahahahaha


**moral of the story.. lain kali berhati2 bila berkata2... mat salleh skang pandai ckp melayu juga... x pasal2 lu dapat malu free kang... hahahahahaha

Tuesday, December 7, 2010

perkara2 yg gua fed up masa bercinta dulu..

x kisah lah lelaki atau perempuan... gua yakin lu pernah melalui satu dua benda yg pernah gua lalui..

reason nape gua tulis entry ni?.. gua baru tgk cite korea... hahahahaha... kebetulan lak gua pernah lalui benda2 ni..


1. bila gua je kena initiate suma benda... masa sebelum couple beria2 janji manesss bagai and dia yg mulakan suma... then bila dah couple, balik2 gua je yg kena jaga/ maintain relationship... dia hanya lepas tangan.. and bila s'thing goes wrong, dia salah kan kita plak... vavi

2. x pernah nya nak ckp direct kat kawan2 lain jantina dgn dia yg dia ada gf or bf.. off the market... suma dia layan dgn penuh mesra mcm dia still single... igt gua Zomba ke xde perasaan bagai?

3. klu gua x call lu, lu xleh call gua ke?.. itu pon gua nak ajar ke?

4. lu ada hobi, gua pon ada hobi tp nape balik2 gua je yg kena join lu punya hobi?..

5. kawan2 lu tu mmg bangsat gitu ke?.. kenapa perlu api2 kan relationship org lain?.. and kenapa lu still x nampak yg betina sundal tu nak menyendeng kat lu??... kenapaaaaaa!!!!!

6. gua benci kakak ipar... (ini personal).. coz usually dia org x suka gua.. adik diaorg bagus sgt agaknya dimata mereka... sbb tu lepas ni gua nak cari anak yatim piatu...

7. bukan lu sorg ada parents... gua pon ada juga... so jangan pentingkan diri sendiri...

8. gua benci mummy's boy.... it's ok sekadar hormat seorang ibu and taat.. tapi bukan taat membabi buta yg sampai segalanya nak ibu decidekan... rimas gua...

9. gua xtau mana duit lu pegi... coz memanjang x cukup.. bukan labur kat gua plak tu...

10. kalau gua lambat angkat phone x bererti gua merendek dgn jantan lain... gua mungkin tgh amik feel berak kat toilet... bodowww!!..

11. bz kepala lutut wan lu.. xkan dari parking kereta ke opis lu dah start menaip??.. xkan masa lunch tu lu xble luangkan masa msg ckp lu x dpt msg selalu sbb lu bz?.. lu tau x gua risau mana lu pegi senyap semata?..bai, zaman skang tepon mudah alih bai... bukannya send sms pakai public phone.. jgn jadi goblok..

12. masa kuar date dgn gua, ble x jgn jalang sgt mata lu tu?.. x berapa elok lah dowhh... klu lu kuar dgn kawan2 lu, mata lu nk jalang gua x halang... sbb tu mmg lumrah..

13. kakak lu dh xde obvious lagi ke nak tunjukkan dia benci gua? dengki gua?

14. kalau gua bukan pasangan idaman lu, nape lu couple dgn gua?.. xyah susah2 nak ubah gua... x jalan bai.. apa kata lu je yg jalan... bye..

15. sori.. gua x layan mscall2 ni... nak ckp dgn gua sila call... lu igt bil tepon gua ni abah lu ke yg bayar?

16. jgn menipu... sbb lu xkan igt apa lu tipu... gua bukan bodoh

17. gua mungkin seorg yg pelupa... tapi gua xde amnesia.. so klu berjanji apa2 dgn gua tu sila tepati... coz gua akan tuntut...

18. lu tau x lu pukul gua tu sakit??.. sakit bodowww... cuba gua pecahkan bibir lu mcm lu buat gua... sakit bukan?.. and camne lak lu pukul gua, gua yg salah???... sekolah tadika mana lu blajar???

19. bila gaduh... sila jangan diam semata... xde respon dari pihak lu x bererti lu ble buat gua puas hati.. kena ada respon... sorg ckp sorg dgr... bukannya gua ckp and lu sibuk main game...

20. ble x tlg appreciate gua?.. gua penat lah... gua buat macam2 benda nk amik hati lu pon lu tetap rs gua x perfect... letih tau x?.. lu nk gua buat ape lagi?.. haishhhh..


**ok dah... puas hati gua luahkan perasaan yg bertahun2 gua simpan... hahahahaha

Sunday, December 5, 2010

pakaian seragam..

ha ah..

gua rasa bagus klu opis ada pakaian seragam sendiri..

so that gua x pening kepala nak pakai baju ape gi keje setiap hari..

so gua ble bangun lambat sikit gi keje coz xyah berangan depan almari mak gua utk pikir baju mana gua nak rembat harini... hahahahaha.. maklum lah.. dlm almari gua ada 4 pasang baju kurung je.. kot ye gua nak rotet tu je... klu rotet pon kurang 1... hehehe...

**sape2 nak sedekah kain baju kurung kat gua sila lah ye... 4 meter dah cukup... gua xde lah besar mana pon... hehehe

**ok bye.. gua nak tido... kepenatan main polis sentri dgn cekodok tadi... zzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

Monday, November 29, 2010

Bila awek kata xnak..

ye kengkawan... sila fokus.. x.. gua x berkata ttg benda lucah... otak sila tuang cuka dulu baru baca entry ni... ni entry suci murni... hehehe

bila awek lu org, out of no where minta sesuatu dlm nada manja dan hampir x jelas, and then tetibe bila lu org tanya balik betul ke dia nak benda tu, dia kata xde ape or xpe lah nanti beli sendiri... percaya lah, sesungguhnya tu hint besar utk lu org paham yg dia sebenarnya nak benda tu tp xtau camne nak mintak lu org sebab xnak lu org tuduh dia kaki kikis or materialistik..

diaorg nak benda tu... nak sgt... kalau bg klu yg x jelas, mmg sampai kiamat lu org xleh teka apa dia nk... so nak xnak terpaksa lah si dia kuarkan terus dari mulut apa yg diaorg nak... tapi lepas tu diaorg rasa guilty sbb akan nyusahkan lu beli benda tu and takut lu tuduh dia as gila harta or kaki kikis and end up awek lu org akan play around dgn kata2 diaorg td and kata "xde ape lah.. nanti beli sendiri.." or "xde apa.. just cakap2 saje.. bukan nak sgt pon"..

reason berdalih?..
mudah.. mereka ni xnak bf diaorg salah anggap pasal diri mereka... mereka xnak bf mereka samakan diri mereka dgn perempuan2 jalang kaki kikis kat luar sana...

nasihat gua?..
usahakan lah utk dapatkan brg tu... selagi mampu and barang yg dia mintak tu berpatutan... jgn dia mintak Porsche pon lu bagi sedangkan lu drive kancil.. ape kejadahnya... ikut logic lah.. klu setakat sejambak bunga.. sekotak cekelat choki choki.. or apa2 yg x melebihi RM300, gua rasa ble kot dipertimbangkan... ye pertimbang dulu... jgn main beli je..

at the same time fikir juga, sepanjang couple dgn dia, apa lu org pernah bg benda paling mahal kat gf lu org?.. setakat tudung bawal RM50 yg dah di diskaun 80 juta kali sampai mek klate tu pening dgn lu tu x cukup mahal ye... prezen yg solid maksud gua.. jam ke handbag ke... apa2 brg yg ble jadi hantaran lah maksud gua.... or benda2 yg romantik bagai ni macam teddy bear ke.. romantik dinner ke or ape2 je ah yg dia buat sendiri dgn kretiviti sendiri(part ni lelaki mmg liat, ego... takut kawan2 dia tau) .. hahahaha... and pikir pula ape prezen lu pernah dapat dr dia... kad2 buatan tgn dia sendiri.. perfum mahal2.. kemeja solid.. kasut futsal... frame gambar buatan sendiri... perghhhh... gua yakin jauh lg banyak dr ape lu pernah bg dia... walaupon ada certain tu x mahal mana tapi prezen tu sentiasa ada dan sentiasa mengamit memori bersama.. fuhhhlamak ayat gua... x hengat!!.. hahaha

then nape perlu berkira sgt??.. elehhh xyah lah bg alasan lepas kawen kang baru nak mewahkan... xde punya... dr 10 org kawan gua yg kawen, hanya 1 je yg berani kata suami dia still bagi prezen..

so pikirkan lah, klu lu rasa lu x pernah bg gf lu ape2, then usahakan lah.. (as long as x melampaui batas kemanusiaan dan ke-gaji-an..).. setakat teddy bear RM30 xkan xleh spend kot... jgn kedekut sgt bai..


**dgn ini gua amik kesempatan utk umumkan, Bday gua thn depan gua nak DSLR... hahahahaha... x pon, lelaki kacak yg telah diikat riben... waahhhhhhhhh... (air liur mengalir deras..) hahahahaha... macam haram...

**ok lah klu x dapat bg DSLR dapat bg gua Blackberry or iPhone 4 pon xpe... gua terima je... hehehehehehe...

Putus..

Ha ah..


dah putus..


nak buat camne..


dah ditakdirkan begitu..


nangis pon x guna... x dapat kembali kan keadaan asal..


terima je lah kenyataan yanggg.....


SLIPAR FEBERET GUA PUTUS.... Arghhhhhhhhhhhh...



**awat?.. lu igt gua dgn anuar putus kah?.. skandel buat ada2 kat opis ni mana leh putus... coz bukan gua couple dgn dia pon... cuma dua minggu ni putus komunikasi je dgn dia... dah xde dah aksi drama sandiwara semasa mcm selalu tu... ada lah haritu dia tegur gua kat punch card (seperti biasa... kata cinta punch card...hahahahaha)...



**gua igt gua dh abis dah pasal anuar ni... tapi, bila baca nama dia kat msg je jantung gua laju balik... dammittt... lu org pernah rasa gini x?

Sunday, November 28, 2010

sound direct dr pumpkin

"nyah.. nape ko dah berubah sampai jadi gini ni?"

gua kompius... bila gua berubah?.. bukan sama je ke..

"apa yg berubah?"

punpkin gelak... "ko terlebih barbie nya.." pumpkin gelak sakan... gua join gelak jugak... sebab gua rasa apa dia cakap tu betul... ha ah... gua mcm terlebih barbie plak... tinggal kuis2 rambut je dah sebijik... haha...

ooomaaiiigod!!!!!!...

gua tgh pintal2 hujung rambut sambil pikir apa nak taip... vavi... mak so barbie nyah now... what done happening ni?.. why me becoming soft?.. oh no... hahahaha... ada gua kesah?.. tiada bukan?... hahahaha...

**sebagai penutup... gua hidangkan pic ni... hehehehe...






**gua sebenarnya ada imaginary life... hahahaha... gua selalu imagine gua ada bf yg kacak, caring, kaya, setia, hormat gua sebagai perempuan, hormat parents gua dan parents dia,beragama dan cerdik (sah laki gini x wujud bukankan?... hahahaha).. owww and imaginary bf gua (IBF), nama dia Iskandar... hahahahahaha... nama budak nakal bukan?.. tp comel dihati gua... hahahahaha... owww... by the way, IBF gua kem salam kat lu org... hahahahahahaha...

Friday, November 26, 2010

luahan rasa semata..

gua nak luahkan kan fesbuk xleh sbb ramai sgt yg buat... kang offensive lak statement gua.. ramai yg terguris jiwa kang.. hahahaha... kat sini xpe... sbb klu x suka then jgn baca.. ye x?

gua rasa.... tudung zaman skang ni makin lama makin pelik.. leher terdedah... dada terpampang... telinga kelihatan... siap tunjuk earring panjang bergayut kat telinga yg hampir rebeh tu.. and dan2 skang dah ada batu besar hujung tudung cam chandelier dah gua rasa... hahahaha...

ok fine.. gua tau ramai yg akan start defensive and x puas hati dgn mengeluarkan statement "ala kan x nampak rambut.. dosa nampak rambut dah xde..."... terpulang.. sape gua pon nak judge lu... gua cuma judge tudung lu yg x rupa tudung tu je...

cuma.. gua rasa lawak... so bila lu org nak start pakai tudung yg ada lampu liplap plak?.. yg ada muzik tema ke... yg ble tukar2 cam transformer ke... hahahahahhaha...

gua rasa tudung canggih yg gua ble terima akal cuma tudung yg macam bibik indon pakai tu... yg main sarung je tu... klu pandai pilih then lu xde ah nampak cam bibik.. tu tahap max canggih dah bg gua... x perlu lah chandelier bagai ni... pelik... pastu hujung chandelier kat atas nenen... hahahahaha...


**fine... gua x pki tudung... tp atleast bila gua pki tudung gi kerja, gua pastikan tudung gua mencapai tahap piawaian sahsiah rupa diri IPTA.. x menjolok mata and x mengundang upat keji caci maki org... and x mengaibkan family gua.. selain tu, x menggundang org tenung dada gua dgn penuh nafsu seperti seolah2 gua gantung sepanduk kat dada tulis "sila berimaginasi".. benar bukan??

Thursday, November 25, 2010

dulu dan sekarang hidup gua..

Dulu… gua tulis blog sebab nak lepas kan geram gua untuk ex gua… gua xnak org tersalah langkah macam gua.. itu je motif… satu entry je.. picit sini..

Pastu.. bila feedback ok.. and ilham bertambah… gua jadi gegel dan terus menulis walaupon cerita macam gampang dan x masuk akal.. picit sini plak..

Skang.. gua tulis entry sbb klu gua x tulis nanti kawan gua bebel… hahahahahaha




dulu.. gua tulis blog, suma ada berbaur benci dan sangat avril..

pastu.. kehidupan sedikit kacau... maka menjana transformasi

skang.. gua half-half.. diluar Avril... didalam Barbie... hahahahahahaha




dulu.. gua selalu biarkan org ranapkan hati gua.. gua suka pujuk hati sendiri.. bertahan selagi boleh..

pastu.. gua jadi penat.. gua jadi berani... gua kuatkan hati..

skang... berani ah buat kalau gua x lepaskan Cekodok utk cacatkan lu tahap x dapat zuriat saje ah tu.. hahahahaha... (budget cekodok gua serigala...hahaha)




dulu.. gua suka main kad snap or donkey

pastu... negara bertambah maju..so kena upgred kan diri

skang.. gua main solitaire kat komputer... hahaha




dulu.. gua buta IT..

pastu... gua cuba majukan diri..

skang.. gua dah tau yg rupanya cahaya kat skrin laptop ni ble di-adjust..(serious gua mati2 igt laptop gua ada kuasa kuda sampai tahap silau yg membutakan... hahahaha... err gua baru tau ble adjust 3 bulan lepas..)




dulu.. gua xde pemandangan yg ble mencuci mata gua bila gua bosan dan x larat nak membaca..

pastu... gua berhijrah tempat kerja..

skang... gua hari2 usha anuar yg muka xde lah kacak mana pon... ok lah dari xde langsung... hahahahahaha... (ayat cover padahal hati bunga2 dan jari kuis2 meja)




dulu... selagi x 2-3 pagi, susah je gua nak tido... mata macam berpesta xmau tido..

pastu.. gua dihadiahkan dgn keje yg berlambak..

skang... kol 9pm gua dah tido ape kes???... ni pon dh terlajak dh timing... dammmittt...





dulu.. gua sunyi

pastu... tuhan temukan penghibur gua...

skang... gua ada cekodok... I LOVE U bebeh... MUAaaaaaHHhhhh...




gua x pasti dia merempit katne sampai comot gini... hahaha..


**gua nak tido dah... lu org bagai mana pula??.. hahahahaha

Wednesday, November 24, 2010

makcik sape ah diaorg ni..

soalan teka teki gua... banyak2 makcik... makcik sape yg bizibodi and suka buat andaian klu lelaki and perempuan jalan bersama sure tgh couple????..


jawapannya ialah......



makcik gomen.. hahahahahaha

Saturday, November 20, 2010

Gua x kisah..

Gua x kisah atau dalam bahasa omputih nya I Dont Care... hahahaha..

A very catchy song.. for those yg suka girl power kind of song, sila dgr lagu ni..


**sila jgn bgtau org gua upload vid lagu gini... jatuh status gua yg mcm avril ni... hahahahahahaha.. skang gua rasa gua nya ciri2 barbie dalaman gua dah mula berleluasa.. ingat senang ke nak maintain Avril diluar barbie didalam ni???... macam haram... hahahahaha







I dont care 2ne1

[CL]
Hey playboy
It’s about time
And your times up
I had to do this one for my girl you know
That’s the only way you boys learn

[Minji]
I can’t ever forgive you for that lipstick on your collar
Every day, your phone’s always off
It doesn’t seem like you’re going to change oh oh

[Sandara]
All those girlfriends you call “friends”
Don’t think of me in the same way as them, I won’t let it fly
From now on, do as you want, I’m going to stop caring
For some time I really loved you but oh

[CL]
Sometimes you get drunk, and call me, now it’s 5:30 am
Again you say another girl’s name no

[Bom]
I don’t care, I’ll stop caring about what you’re doing wherever you are
From now on I really don’t care, I’ll get out of the way
From now on don’t come to me and cry, and cling on
cause don’t care e e e e e e
cause don’t care e e e e e e

[Minji]
cause don’t care e e e e e e
cause don’t care e e e e e e
Boy I don’t care

[Minji]
Stealing glances at other girl’s legs
You’re so so hopeless
Everyday you take off your couple ring, and secretly go on a blind date
I don’t think that I’ll be able to take it anymore oh oh oh

[Sandara]
My friends say that you’re not really worth it
You even went to your wolf-like friends for advice but
I’d rather keep it simple, I’m too good for you
I believed you were my love but oh oh

[CL]
Today you said you were busy, I tried phoning you but
As expected, in the background I heard a girl’s laugh oh no

[Bom]
I don’t care, I’ll stop caring about what you’re doing wherever you are
From now on I really don’t care, I’ll get out of the way
From now on don’t come to me and cry, and cling on
cause don’t care e e e e e e
cause don’t care e e e e e e

[Sandara]
cause I don’t care e e e e e e
cause I don’t care e e e e e e
Boy I don’t care

[Minji]
Because of you, I remember crying till dawn boy
I regret every time I think about you when my heart was too easy, huh boy?
I’m too good to throw away and too boring to have
You should’ve treated me better when we were together why are you clinging to me now

[CL]
You fooled me with your lies hundreds of times
From today on, I’ll be a bad girl who makes guys cry
Now without a single tear, I’ll laugh at you
Loser who’s inside a game called love
Get on your knees and take me back
If not, get out of my sight right now

[Bom]
I don’t care, I’ll stop caring about what you’re doing wherever you are
From now on I really don’t care, I’ll get out of the way
From now on don’t come to me and cry, and cling on
cause don’t care e e e e e e
cause don’t care e e e e e e
Boy I don’t care

Thursday, November 18, 2010

Apa salah dia??

seperti biasa.. balik keje.. nampak je bumbung rumah gua dah igt katil je.. ngantuk siot.. buat research sejam je.. main game yg lama.. penat tu weiiii... jenuh gua main sorority life collect baju sexy2...

parking je keta gua terus kuar sambil heret beg tgn a.k.a beg kaki pon ble thn gak coz gua selalu seret je... hahahahaha...

disebalik dinding umah gua jelas dgr suara bapak gua.. agak nyaring dan menakutkan... gua toleh blakang.. dari celahan pokok gua nampak keta mak gua ada.. meaning mak gua dah balik..

gua telan liur..

x pernah dgr bapak gua jerit2 gitu..


"ko ble kutip kain baju ko semua.. berambus.. buat malu family je.. kau tau kan kita dgn dia tu x setaraf??.. berambus..".. tengking bapak gua..


gua toleh belakang lg.. dari celahan pokok gua nampak juga keta abg gua.. to make sure gua x perlu toleh lg, gua check sekali keta adik gua... ADA... ok fine... kompem bukan mak gua dia marah... sure adik gua atau abang gua... tapi abg gua dah kawen.. so kalau part darjat bagai ni sure adik gua..

isshhhh... sejak bila bapak gua gila harta ni???? gua dgr lagi jeritan


"dah.. dah... xyah mintak maaf... aku x hingin tgk muka ko lagi... pergilah ikut minah yg ko tergila2kan tu.. buat malu aku je... apa aku nak cakap dgn kawan2 aku kalau diaorg dapat tau??? malu tau.. x standard.." jerit bapak gua lagi... gua dah ter-ketar2.. nak masuk umah ke nak cabut??


"xyah nak nangis.. huh!!... apa pegang2 aku ni... blah... gi kutip kain baju ko tu... berambus!!!"..

gua telan liur.. tetibe gua dengar suara mak gua mencelah...



"dah lah tu bang... kucing tu bukan tau ape.. dah kucing betina sebelah tu panggil2 ajak manja2.. dia ON je lah... " pujuk mak gua


"mana boleh.. xde betina lawa sikit ke nak bawak balik??.. xde kelas betul.."balas bapak gua...

laaaa... kucing rupanya... penat je gua cemas... dgn langkah longlai, gua masuk umah and sambung tido...


**cekodok?.. ada je kat umah.. dah dapat pengampunan barangkali...

Wednesday, November 17, 2010

hasil kerja gua..

kelik sini..

gua dah start malas nk maintain blog lg satu ni... so klu ada job baru gua update entry kat sana... wat masa ni gua yakin xde job lg sbb gua dh start bz cam haram kat opis baru... mana nak keje... mana nak pantau anuar... mana nak usha pegawai baru... tu x termasuk nak maintain kasih sayang dgn cekodok lagi tu... hahahaha...

wat masa ni jgn risau.. blog yg ni gua akan sedaya upaya cuba utk me-maintain... hehehe... paling cikai pon 2 minggu sekali lah kot... bergantung pada peristiwa yg ber-drama-an dlm kisah harian gua...

ok babai... gua nak sambung tgk katun...

Tuesday, November 9, 2010

Dah nyata bukan?.. nape perlu tipu?

gua hangen...


penat kerja x habis.. now masalah lain plak menyemak...


gua jeling dia hujung mata je... silap ari bulan mmg gua dah sepak sampai masuk longkang je.. tapi gua sabar... xnak nampak zalim..


"dasar jantan x guna.. nak tipu lagi?" gua luahkan isi hati


dia geleng perlahan.. masih menafikan hal sebenar.. "tak.. bukan saya... kebetulan je saya dekat kawasan tu.. bukan saya yang lakukan.. percaya lah.. saya x sehina tu"pujuknya

"sudah lah.. aku dah xleh nak caya dgn kau... x perlu lah buat muka x bersalah kau tu... hati aku dah teguris sgt dah.." gua tahan marah... gua pujuk hati agar bersabar dengan dugaan..


dia menggeleng lagi... mungkin sebab dia xtau mengangguk... "serious.. percayalah.. x tergamak saya nak buat macam tu".. dia cuba memujuk... sambil cuba menyentuh gua... gua jarak kan diri... mcm drama kat tv lah... kena merajuk lebih..


"masih nak tipu??.. habis kalau bukan ko yang berak cirit sepah-sepah ni sape?.. haa??.. xyah buat muka kesian".. sambil gua tonjol sebiji dua kat kepala dia..


kucing gua terkulat2.. "meeoowwwwww.... meeooowwwwww.... meeooowwwwwww"


"saaddapp cekodok... pelis sadaap... jgn sampai aku bgtau awek ko yg ko terkencet kat sini.. dah besar panjang pun kencet.. malu sikit"..


dan kucing gua menangis kesal....

Wednesday, November 3, 2010

sayang.. sayang..

sedang gua khayal tgk tv.. tetibe gua dgr suara bapak gua..

"sayang!!.. sayang..!! ishh mana budak ni... tido ke?.. sayaannnnggg!!"

gua sentap.. gua lari ke pintu.. "ye ayah"..

ayah gua dongak tgk gua.. kemudian dia gelak..

"perasannya.. ayah panggil cekodok.. nampak x dia?.. rindu plak tetibe dgn dia.."..

gua hangen.. mata bergenang... punya lah excited lari igt bapak gua panggil gua, rupanya kucing buncit kaki katek tu gak yg dia cari.. dgn kucing pon gua kalah... ni blom suruh bapak gua pilih antara gua dgn adik gua lagi.... dah sure2 18 ratus juta kali kalah... dammmiittt...

gua lari naik atas packing baju siap2 nak pi lari batu belah batu bertangkup... lu rasa dia bukak lagi reservation?.. bak sini no tmpt tu... gua nak contact.. ke dah penuh lepas dia telan mak si pekan tu?.. hahahahha... ok lah x jadi lari..... sambung tgk tv lagi bagus.. japgi ada cite geng bas sekolah... hahahahahahaha...

Thursday, October 28, 2010

Purata..

Dalam opis gua..

60% adalah pegawai... 40% lagi pembantu, kerani, am, driver, pak guard dll..

dari 60% pegawai 40% lelaki... 20% perempuan..

dari 60% pegawai tadi 40% maneeeeeeeeeessss belaka... gua antara yg manessss tu.. hahahahaha...

Sunday, October 24, 2010

Orang Kesusutan Upaya (OKsU)

pada tanggal 15 oktober 2010... gua dgn jayanya buat medical check up kat Poliklinik kerajaan yg berada dihadapan satu kawasan besar lot kubur... hehehe.. ble agak bukan poliklinik mana?..


fasa satu..
beratur.. amik number.. gua dh rs mcm gua masuk Amazing race cari kaunter yg menggunakan abjad yang cam haram bertabur and GPS x disediakan.. nasib gua tau membaca..


fasa dua..
X-ray.. perlu buka suma baju kecik besar medium semua dan pakai baju spital atau nama glamour nya "scrubs".. xtau berape juta org dh sarung baju tu... okay.. xnak pikir... gampang haram geli..


fasa tiga..
amik ujian air kencing.. takut amik dadah katanya... vavi.. saiz gua ni klu amik dadah dh lama dh gua apply jadi stewardess..


fasa empat..
cuba untuk kencing sampai penuh dua botol spesimen.. satu pon seksa nak penuh, tetibe nak suruh penuhkan 2.. ye kengkawan, requirement dia nak sebotol yg kena seal tu penuh.. yg lagi satu botol biasa tu setengah pon xpe.. if yg seal tu x penuh dan mencapai piawaian, perlu buang sebotol tu dan cuba lagi sampai penuh.. AZAB.. gua baru kencing sebelum kuar umah...


fasa lima..
minum air mineral botol besar..


fasa enam..
masih minum air mineral..


fasa tujuh..
setelah sejam setengah, gua akhirnya berjaya kencing.. sepah.. tapi lumrah lah.. hahahahahaha..


fasa lapan..
jumpa medical assistant yg belagak dan kerek budget dia doktor pakar.. klu x sebab nama jawatan gua kat kad perubatan tu, dah lama agaknya dia maki gua sebab kencing lama sgt till dia x dapat ikut kawan dia shopping kol 11am..


fasa sembilan..
suruh gua hantar sendiri borang x-ray yg dia terlupa letak dalam envelop x-ray gua yg dia dh hantar ke Hospital Besar..


fasa sepuluh..
hantar x-ray..


fasa sebelas..
balik umah.. mandi bersih2... baju suma masuk mesin basuh and curah dettol..


fasa dua belas..
fasa sebelas x berjaya... coz badan dah start rashes.. gi klinik and dapat tau it's a skin infection coz dah start bernanah kat depan dan blakang badan gua..


fasa tiga belas..
nanah pecah.. kulit terkupas.. isi nampak.. kena baju perit dan nyilu..


fasa empat belas..
"scrubs" poliklinik kerajaan x brape bersih and x hygienic .. entah2 dh ada org yg hidap kudis buta or kusta pakai and mereka x basuh...


fasa lima belas..
gua derita.. nak tarik nafas pon rasa nak tersiat2 kulit badan.. rasa ditikam2.. air mata sentiasa bergenang bila baju tercuit manja kulit yg dah x berkulit sgt tu... depan blakang lak tu..


fasa enam belas..
gua ingat nak mohon kad khas untuk org Kesusutan upaya.. OKsU.. lu rasa ada x?.. hahahahaha


**kesimpulannya... poliklinik kerajaan perlulah lebih menjaga kebersihan... jika anda kotor camne rakyat nak sihat... tempat kesihatan perlu jauh lebih bersih dari kuman dan kekotoran..

**walaupon gua hanya anak seorg AJK JKK area ni tapi gua tetap ade hak utk dapatkan rawatan dan perkhidmatan yg sempurna..

**Sila lenyapkan dan tukarkan slogan "Anda sopan kami Segan" itu.. coz sesungguhnya mereka sgt x sopan dan x segan walaupon kita ckp elok2 dan penuh budi bahasa dgn mereka..

**jgn mcm keldai sgt ye.. sibuk kejar kan nak join kawan shopping time lunch.. habis kan keje lu dulu.. jam baru 11am... agak2 sikit ye perangai tu...

**sila sain petition yg membenarkan gua dapat kad OKsU ni.. serious bisa siotttttttt kulit gua ni... rasa mcm nak golek2 atas jalan raya yg berlekuk2 tu... sakit yg teramat dh ni.. dapat MC seminggu pon cara gak ni... adddeeeiiiiiiii... dammmiiittttt...

Thursday, October 21, 2010

seludup...

sshhhh... gua kat opis ni..



dah usha line baik punya... hahahaha... nampak mcm clear so ni yang drive thru sini jap..



ok bye..









**amacam?.. terbakar x?.. hahahahaha... visi gua ialah untuk cuba update blog walaupon bz tahap nak lempang orang.. hehehehehehe

Tuesday, October 19, 2010

Hari pertama bekerja (part 3)

dengan x semena2... balik je umah gua sambar si cekodok yg dah montok... gua genyeh2 kepala dia... cuit2 kaki dia.. bagi dia makan... ajak dia tgk kolam ikan yg se-pek-et (kecik) itu... main geletek2 dia... belai2 dia... then masuk umah gua meraung sorang2 sebelum parents gua balik keje... gua xmau sorg pon tau gua nangis kecuali cekodok.. sayu je hati...


gua depress... tetibe sifat barbie gua muncul... sgt ge-girl dan ayu... menangis hiba habis sbb jiwa terseksa...


kesimpulannya.. keje baru menyeksakan jiwa dan raga.... aargggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Hari pertama bekerja (part 2)

"Puan.. puan amik bilik depan sana ye.. cik Anne dah x guna bilik tu"

Gua angkat kening kejap..

"bukan ke lebih elok saya duduk bilik ni.. sebelah je dgn bilik Puan Fida.. kan ke senang nak refer?"
sopan santun je intonasi gua..

"ye la.. tapi barang Puan x banyak lagi.. susah nanti cik Anne nak transfer barang2 dia ke bilik dia balik.. Puan amik je lah bilik cik Anne yg lama tu je.. ala lagi pun kalau nak jumpa Cik Fida jalan sikit je"..

Gua angguk perlahan sambil mata dah start berpeluh.. masuk habuk barangkali.... vavi betul kerani ni...


......sekali lagi.... gua.... aim dia.....

Hari pertama bekerja (part 1)

"Kak, Ina mana?.. dia dah settlekan tak saya punya surat dgn HR tu?" tanya gua dgn sopan..

"Owww.. Ina xde.. dia kat pantry tgh makan.. x boleh diganggu.. Puan tunggu lah ye nanti saya tanyakan"..

Gua senyum pahit dan berlalu... chop.. chop... sape pegawai and sape kerani ni?.. kompius gua.. apsal lak gua yg kena tunggu dia makan?.. vavi to the max..

.......gua.... dah aim dia......

Saturday, October 16, 2010

kekerjaan..

gua kena update dgn mantap sepanjang weekend ni utk santapan suma... gua igt nak update 18 entry serentak... hahahaha... maklumlah, senin ni gua dh setat keje kat tmpt baru.. jantung berdegup kencang bangat ni.. xtau ah camne etika kerja sana.. harap2 xde masalah..


neway, gua xtau pon nk update ape.. yg gua tau gua tgh down dgn sikap2 manusia sekeliling gua terutamanya org yg gua anggap kawan2 gua.. suma mcm x puas hati dgn gua sebab pilih utk bekerja ditempat ni sedangkan at the same time tolak tawaran kerja kat tempat yg lebih glamourous (kata mereka lah glamourous).. gua x suka kejar benda x pasti... tu zaman muda2 dulu ble lah main redah je.. skang gua nak benda yg dh tetap tmpt postingnya.. gaji pon sebijik je dgn tempat glamourous mereka ni.. xde beza..


ahh lantak lah... anggap lah mereka ni semua cemburu... they hav x idea how much gua suffer cari keje sana sini selama 3 thn... skang dh dapat rezeki bergolek sampai dua, diaorg lak irihati... damnnn u ppl... serious orang cam mereka ni x layak jd kawan gua... titik..

Wednesday, October 13, 2010

Lu darah jenis ape?.. (part 2)

Disclaimer.. ini cuma utk hiburan.. jgn lu taksub sgt plak dgn benda ni..

mukadimah... gua bosan.. hati runsing kepala pening... so gua habiskan masa tgk Youtube berjam2 lamanya... so gua ter-come-across dgn satu rancangan realiti ni... of coz lah cite Korea.. diaorg kan suka kaji pasal darah ni.. so ni gua nk share dgn luorg lah...

ok ni latest yg gua tau…ini semua melalui kajian personaliti dan reaksi terhadap sesuatu situasi... seorg reporter telah ditugaskan menemuramah sekumpulan lelaki yg terdiri dr pelbagai jenis darah.. lelaki ni suma dalam satu Boyband terkenal mereka... manessss semuanya ye... hahaha

Sebelum interview, reporter ni makan byk gila bawang and cili so mulut bau mmg hapak x hengattt…

Kumpulan pertama..

Sedar dgn kehadiran bau bawang tp hanya mengundurkan badan jauh dr reporter… senyum dan act normal.. mereka hanya bincang tentang hal ini sesame sendiri setelah selesai interview..

Jenis darah:
Blood A-Hides their inside thoughts and don’t show their true thoughts till the end.. they never can say mean things



Kumpulan kedua..

Sedar dgn kehadiran bau bawang tp just ignore dan focus pada soalan interview..

Jenis darah:
Blood B-when it’s not his business he’ll just act cool and ignores it..



Kumpulan ketiga..

Sedar dgn kehadiran bau bawang, namun tetap focus dgn soalan interview tetapi terus menyatakan apa yg ada dalam otak mereka..

Jenis darah:
Blood O- says exactly what they think



Kumpulan keempat..

Sedar dgn bau.. cuba mengelak dan undur kebelakang.. dan terus bertanya tentang datangnya bau itu… mereka kemudiannya comfortably change the subject..


Jenis darah:
Blood AB- truthful and doesn’t hide anything


betul ke x gua x sure... tp mcm agak mengena... hahahaahaha...

Monday, October 11, 2010

entry yg bertajuk "xde tajuk"..

gua tgh agak celaru dan kelam kabut skit.. padan muka gua x buka email lama sgt sampai x perasan ade email penting utk gua yg agak menjamin masa depan.. hahaha.. hamek kau.. (tp xleh salah kan gua gak.. gua demam panas teruk kot sejak last week.. fb pon main game mane yg sempat je.. klu dh tau urgent patutnya diaorg call gua.. budget gua layan email hari2 ke?.. haisshhh)

skang gua dh x tentu hala.. tapi tetibe ada org rekomen gua lagu ni... klu x sbb subtitle tu jgn harap lah gua paham kan.. hahaha... agak sweet dowwhhhh.. rasa mcm perasaan cinta pertama tu berbunga balik.. mcm harammm.. hahaha.. lagu ni dh lama.. tp gua baru sedar kewujudannya..

tajuk: Love light

artis: CN Blue

bahase: korea (xpe ade subtitle.. gua pon bkn paham...haha)







**gua yakin... klu gua lelaki, and klu gua ade awek, gua nk dedicate lagu ni kat dia.. sure dia terharu.. hahahahaha... mcm haram... (xde sape nak dedicate lagu ni utk gua ke?.. ahaks)

Wednesday, October 6, 2010

Cerita2 yg gua collect..( part 1)

1. Lelaki dan sport rim..

“nape perempuan nak kena bli kasut banyak2?.. bukan terpakai pon..”


Jawapan terbaik utk situasi ini:


“sebab ble bawak jalan2 dalam mall.. sport rim xleh..” hehehe


Reason:

lawa mane pon sport rim keta lu, lu kena tinggal gak kat car park.. unless lah lu nak sorong sport rim tu masuk mall gak.. tapi xtau ah kalau lu sambil2 jenjalan tu nak tegur semua org and cakap “awak ada sport rim?.. saya ada.. cantiiiiikkkkk”… hahahahaha… sudah tentu tidak bukan?.. atleast kasut ble bawak jenjalan wei… tapi gua ade satu je.. tu pon tah mana kucing gua bawak lari aritu… sbb tu gua gi keje pki sandal je… hehehe… (cehh padahal heels bawah meja je)..




2.teka teki budak 5 thn

“aunty.. Scorpion “colour” ape?”..

Gua dgn bangga menjawab “hitam”

Budak 5thn itu gelak besar.. “salah.. lagi?”

Gua berfikir sejenak.. “Coklat pekat?”..

Lagi galak budak itu gelak.. “salah lah aunty…”

“habis tu colour ape?” Tanya gua yg mula rasa nak marah..

“colour jengking…”

Gua kerut kening seketika… kemudian tepuk dahi… Kala rupanya… ku pikirkan colour… hahahahahahaha… gua ditipu bulat2 oleh budak 5 thn…



**jgn kisah sgt pasal entry utk part seterusnya sbb ntah bila2 lagi ntah baru gua buat... tu pon klu gua teringat and tu pon klu gua nak guna tajuk yg sama... hahahaha...

Monday, October 4, 2010

Pantun sekerat..

memandangkan harini gua puasa ganti, gua tidak digalakkan berkata2... bekerja juga tidak digalakkan sebab tu gua amik cuti harini... hahaha... so gua sms sampai nak putus jari dgn kawan gua Pumpkin.. (vavi.. jijik aku sebut nama samaran ko ni nyah.. hahaha)..

Neway, setelah penat berpujangga secara meniarap.. gua terlentang pula... lepas tu mengiring.. duduk silang kaki.. melunjur... rotate semua position ikut suka.. last2 Pumpkin ber-quotes2 bagai dgn gua... ini lah hasilnya..


"The only reason I hate u now is because i loved u then.."


gua kagum.. sokong penuh bangga..

quotes ini dia tujukan utk ex nya yg berada di Johor Bahru yg bakal melangsungkan perkahwinan akhir Oktober ini.. yg paling palat.. mamat ni kawen dgn perempuan lain and bukan perempuan yg dia curang masa dgn kawan gua.. dammittt..

Oh ya, did i mention that ex kawan gua ni adalah kazen kepala ex gua yg biangsat (biadap+bangsat) yg belasah gua dulu?.. ye.. sekarang kamu tau... hahahaha... maybe it runs in the family... macam sakit keturunan gitu kot.. whateva.. (neway kami baru tau mereka kazen masa double date... kecik siot dunia ni rupanya)..

ok.. ni je berita wat mase ni... gua nak sambung main Sorority Life..


**gua tgh hangen ni.. gua nak order fondant kek.. tp mcm haram suma org yg gua nak order ni layan macam nk xnak.. lu org ni xnak duit ke?.. haiisshhh.. gua baru terpikir nak guna khidmat dia everytime customer gua nak kek fondant.. tapi belom ape2 lagi diaorg ni dah xmau layan gua.. email gua punya ah panjang berjela, dia cuma reply "ok".. tensi gua.. dah ah nak kena berurusan menggunakan e-mail semata... arghhhhhhhhhhhh... esok nak xnak gua kena call.. gua bukan ape... gua ni pemalu orgnya.. bila berurusan melalui tepon gua jadi gugup.. gasak esok pagi gua kena siapkan dialog utk kwn gua call kan.. hahahahaha...

Thursday, September 30, 2010

adakah anda juga pengembala haiwan jenis ini?


dulu kala... masa gua tadika.. heboh satu Malaya tentang penemuan haiwan peliharaan yg sgt alien...

zaman anak ayam kaler2...

perghhhh.. anak ayam kaler2 gini tgh top habis masa tu... org kampung suma berebut2 nak bela.. gua pon xnak kalah gak... walaupon gua baru tadika time tu, gua bercita2 tinggi untuk buat Wak Dol AJK Masjid tu jeles.. hahahahaha...

so gua pujuk bapak gua baik abessss... gua dapat setengah dozen.. hijau, pink, purple, merah, biru and oren...

tapi yg pelik nya.. setiap hari ayam gua tukar kaler.. kengkadang hijau ade dua.. tapi kengkadang hijau xde terus and pink overdose banyak pulak... gua x pasti samada ayam2 ni tukar kaler ikut cuaca or suhu sekeliling macam jam Boy London tu... hahahaa.. klasikkkk!!

rupa2nya ayam kaler2 ni x thn lama.. jangka hayat dia pendek.. dalam 2 hari gitu klu x kena gaya mati lah dia.. and yg paling tragis, dia mati penyek abis badan.. macam belon yg dah xde angin... serious gua x tipu... coz gua buat sisatan lengkap terhadap ayam2 tu selepas 3 hari berturut2 dia tukar kaler... penat je gua cerita satu kelas yg ayam gua buat magik.. rupa2nya bapak gua yg buat magik gi bli ayam baru setiap kali ayam gua mati.. hehehehe..

**gua rasa dari insiden anak ayam kaler2 ni mati penyek lah wujudnya "nasi ayam penyet".. dia tukar sikit penyek kepada penyet utk tujuan komersial... hahahahaha.. logik bukan?...

Saturday, September 25, 2010

seni mempertahankan diri..

di petang yg hening dan agak dingin.. beserta dgn angin sepoi2 bahasa... abang gua, adik gua, ayah gua relaks2 depan tv.. semua tunggu gua lepaskan remote astro.. hahahaha... jgn harap lah beb.. selagi America's next top model x habis.. korang tunggu lah ye..

abg gua ntah camne ble berdiskusi tentang Silat Cekak dgn adik gua... since both of them mmg belajar benda tu.. abg gua ngam2 konvo baru abis step.. adik gua plak masih lagi on dgn class silat... dan2 tu ayah gua pon join in... perghhhh... dia masuk silat gak tapi dia x ingat jurusan mane.. cekak, gayung or sendeng... sebab di sekerat jalan je... hehehe...

pung pang.. pung pang story mereka.. mengalahkan pendekar je ceritanya... panas je hati gua.. nak fokus ANTM pon x senang... xleh jadi ni.. gua pon nak join sama...

"Ala kakak ada silat pon x kecoh".. time2 tu gak semua menoleh kearah gua...

"Silat Apa??, x pernah bagitau pon".. sampuk adik gua.. yg lain cuma angguk setuju..

gua senyum bangga.. ingat gua ni lembik sgt ke... gua ada Silat....

"Silat... turahim.... " hehehehehehehe...

dengan jelas, hilai tawa mak gua kat dapur berkumandang... gua berlari ke dapur utk "Gimme five" dgn mak gua...

Friday, September 24, 2010

Jantung berdegup kencang..

Waktu itu..

gua mengeluarkan suma baju yg ada dalam backpack gua.. semua serba x kena...

kawan gua hanya menggelengkan kepala.. asalnya dia suruh gua teman gi Kolumpo sebab dia nk jumpa BF dia... memandangkan gua pon nak sgt bervakasi so gua join je.. ala split half suma perbelanjaan so ape sgt.. dok hotel pon 3 bintang aje.. so kadar mampu le walaupon nak nampak mewah... hahahaha..

setelah berpuas hati dgn penampilan... gua sumbat balik suma baju gua dalam backpack gua.. ape kelas pakai suit case.. backpack ah sempoi.. haha..

gua belek diri depan cermin... t-shirt merah.. sweater hooded.. jeans.. converse.. rambut panjang x ikat and x sikat.. Cantik!!.. (ye gua tau selekeh... ade gua kisah.. janji gua mandi and pakai baju bersih walaupon renyuk.. hehehehe)..

memandangkan MR dtg naik eroplen, gua le yg kena amik dia kat tmpt event dia tu... kompeni je besar tp x bg pekerja kete sorg sebijik bila travel..

jantung gua semakin berdegup apabila menghampiri perkarangan hotel mewah itu.. dup dap.. dup dap... stok nak terkeluar dari mulut pon ade gua rasa... terlalu berdebar sampai tahap kepala gua pening skit..


beberapa jam kemudian..


Ikea..


dalam kesesakan orang ramai.. gua rase cam tinggal gua dgn dia je.. sampai lah kat satu selekoh department almari bertingkat tu... makcik mana ntah beria tolak2 gua supaya gua terjaga ke alam nyata yg sesungguhnya ikea sesak dgn manusia...

memandangkan gua x berape tinggi.. gua takut gak kalau tertolak jauh dari MR.. so gua capai belakang tshirt dia.. gua pegang dalam agak2 dua inci lah.. dgn harapan x tercicir... beberapa kali gak gua terlepas hujung tshirt dia.. dan agak2 nak masuk kali ke-5 terlepas hujung tshirt MR, tetibe jari jemari dia yg sah2 dabak dr jari gua yg bersaiz Hobbit ni telah meraih jari jemari gua dan bertaut dgn rapatnya... gua kaget.. otak balik2 repeat.. "OMG..OMG..OMG".. jantung laju habis.. kencang gua ckp lu...

gua donggakkan sikit muka...

Bammmmmmm...

Mata bertentang mata... MR tengah toleh gua rupanya... dia senyum manis... rasa cam nak koma pon ade time tu... sumpah rasa macam baru 1st time bercinta.. rasa mcm tgn gua ni baru anak dara.. suci lg dr pegangan mana2 lelaki.. hahahahahaha

"pegang kuat2 tgn I... nanti hilang susah pulak.. "

dan sepanjang2 masa kat ikea.. and whatever kedai or kompleks or ape2 jelah yg keliling mutiara damansara tu, dia x lepas tgn gua.. walaupon xde org nak tolak2.. walaupon jalan lengang habis..


dan yg nyata... gua rasa... perasaan yg gua rasa mlm tu ble digambarkan dgn quote ini...

sangat mengena kan?..

tapi sayang... gua pon x tau MR kat mana skang ni...

terpisah laut biru..

tapi bila tgk langgit... gua rase kurang skit rindu tu... sebab gua tau.. dia juga tgk langgit yg sama... x kisahlah kalau waktu dia mungkin berbeza dari gua.. tapi tetap satu langgit..

Cheesy?.. agak lah... hahahahaha.. mlm ni gua Barbie skit.. Avril gua lari balik Canada jap..

**agak2 lu MR rindu kat gua x?.. hahahahaha.. apa jadah nak rindu gua kan?.. gua bukan awek dia.. (tetibe nak sedapkan hati...)..

**heran gua... nape senang nak nasihatkan org tp susah gila nak nasihatkan diri sendiri????... arghhhhhhh toloooongggggg....

Wednesday, September 22, 2010

Konversasi bersama kerani gomen..

dah kali ke 18 ratus kali gua tgk jam.. rasa mcm x afdhal x tgk jam.. dgn harapan kerani yg vavi dan bermuka menjengkilkan tu perasan yg gua ni kejar masa...

setelah separuh masa kedua.. akhirnya number gua dah berdekatan..

tetibe...


kaunter tutup.. lunch time..


pundekk!!..


gua ketuk kaunter dgn manja..

"Kak.. tinggal saya and pak cik ni je kot kat sini.. xkan sy nak tunggu sampai pukul 2pm kot.."

kakak tu buat muka x endah.. "dik dah lunch time.. tunggu lah nanti pukul 2.. lagipon ramai cuti raya lagi.. xde org nk ganti'

gua dah start membara.. raya dah berlalu lama kot.. dah dua minggu x silap gua.. apa jadah x naik keje lagi??.. baik bg gua je keje ni.. "kak.. x mati pon kalau akak settlekan kami berdua dulu.."

kakak tu buat bodoh dan blah.. Vavi tahap max..

gua dengan selamber mengatakan.. "xpe lah kak.. (gua benti jap bace tag kat cermin kaunter).. hhmmm.. Kak Z******* Ali, En. H**** tu saya kenal sgt lah kak.. nanti sy akan sampai kan salam akak ye kat dia.. selamat tukar jabatan"

gua buat2 nak blah.. tetibe kakak tu panggil gua balik..


(setelah settle.. pakcik yg sgn gua tadi tegur gua)

"dik betul ke adik kenal pengarah dia?"

gua sengih...

"ha ah.. saya mmg kenal dia pakcik.. kenal sgt.. cuma..... dia yg x kenal saya.."

pakcik tu gelak x hengat.. "tapi mana adik tau nama pengarah tu?"

gua sengih lagi.. " kat dinding belakang kaunter tu kan ada carta organisasi diaorang..."

hehehehehehehehehehehe...

kesimpulannya.. kita semua memang kenal sangat dgn suma orang atasan setiap jabatan... tapi mereka je x kenal kita... hahahahahahaha


**gua rasa lelaki perlu lebih bijak tanya soalan... especially bila gua tgh bz and tgh multi tasking.. sila jgn sms gua utk tanya "watpe tu?".. soalan lain pleaseeeeeeee... sehari dua hari gua ble layan.. tapi kalau satu hari dekat 15 kali tanya, itu dah mengundang kemarahan... kang gua bertukar jadi the Hulk kaler pink kang brtau.. camne nak menang hati gua kalau x creative ni?.. haiisshhh...

Sunday, September 19, 2010

Kisah Rasulullah S.W.T sbg pengajaran...

1. Kalau ada pakaian yang koyak, Rasulullah menampalnya sendiri tanpa perlu menyuruh isterinya… Beliau juga memerah susu kambing untuk keperluan keluarga mahupun untuk dijual.

2. Setiap kali pulang ke rumah, bila dilihat tiada makanan yang sudah siap di masak untuk dimakan, sambil tersenyum baginda menyinsing lengan bajunya untuk membantu isterinya di dapur. Sayidatina’ Aisyah menceritakan ‘Kalau Nabi berada di rumah, beliau selalu membantu urusan rumahtangga.

3. Jika mendengar azan, beliau cepat-cepat berangkat ke masjid, dan cepat-cepat pula kembali sesudah selesai sembahyang..’

4. Pernah baginda pulang pada waktu pagi. Tentulah baginda teramat lapar waktu itu. Tetapi dilihatnya tiada apa pun yang ada untuk sarapan. Yang mentah pun tidak ada kerana Sayidatina ‘Aisyah belum ke pasar.
Maka Nabi bertanya, ‘Belum ada sarapan ya Khumaira?’ (Khumaira adalah panggilan mesra untuk Sayidatina ‘Aisyah yang bererti ‘Wahai yang kemerah-merahan’ )
Aisyah menjawab dengan agak serba salah, ‘Belum ada apa-apa wahai Rasulullah.
Rasulullah lantas berkata, ‘Jika begitu aku puasa saja hari ini.’ tanpa sedikit tergambar rasa kesal di raut wajah baginda.

5. Sebaliknya baginda sangat marah tatkala melihat seorang suami sedang memukul isterinya. Rasulullah menegur, ‘Mengapa engkau memukul isterimu?’ Lantas soalan itu dijawab dengan agak gementar, ‘Isteriku sangat keras kepala! Sudah diberi nasihat dia tetap degil juga, jadi aku pukul lah dia.’ ‘Aku tidak bertanyakan alasanmu,’ sahut Nabi s. a. w. ‘Aku menanyakan mengapa engkau memukul teman tidurmu dan ibu kepada anak-anakmu? ‘

6. Pernah baginda bersabda, ’sebaik-baik lelaki adalah yang paling baik, kasih dan lemah lembut terhadap isterinya.’ Prihatin, sabar dan tawadhuknya baginda dalam menjadi ketua keluarga langsung tidak sedikitpun menjejaskan kedudukannya sebagai pemimpin umat.

7. Pada suatu ketika baginda menjadi imam solat. Dilihat oleh para sahabat,pergerakan baginda antara satu rukun ke satu rukun yang lain amat sukar sekali. Dan mereka mendengar bunyi menggerutup seolah-olah sendi-sendi pada tubuh baginda yang mulia itu bergeser antara satu sama lain. Sayidina Umar yang tidak tahan melihat keadaan baginda itu langsung bertanya setelah selesai bersembahyang,

‘Ya Rasulullah, kami melihat seolah-olah tuan menanggung penderitaan yang amat berat, tuan sakitkah ya Rasulullah?’

‘Tidak, ya Umar. Alhamdulillah, aku sihat dan segar.’

‘Ya Rasulullah.. .mengapa setiap kali tuan menggerakkan tubuh, kami mendengar seolah-olah sendi bergeselan di tubuh tuan? Kami yakin engkau sedang sakit…’ desak Umar penuh cemas.
Akhirnya Rasulullah mengangkat jubahnya. Para sahabat amat terkejut. Perut baginda yang kempis, kelihatan dililiti sehelai kain yang berisi batu kerikil, buat untuk menahan rasa lapar baginda. Batu-batu kecil itulah yang menimbulkan bunyi-bunyi halus setiap kali bergeraknya tubuh baginda.

‘Ya Rasulullah! Adakah bila tuan menyatakan lapar dan tidak punya makanan kami tidak akan mendapatkannya buat tuan?’

Lalu baginda menjawab dengan lembut, ‘Tidak para sahabatku. Aku tahu, apa pun akan engkau korbankan demi Rasulmu. Tetapi apakah akan aku jawab di hadapan ALLAH nanti, apabila aku sebagai pemimpin, menjadi beban kepada umatnya?’ ‘Biarlah kelaparan ini sebagai hadiah ALLAH buatku, agar umatku kelak tidak ada yang kelaparan di dunia ini lebih-lebih lagi tiada yang kelaparan di Akhirat kelak.’

8. Baginda pernah tanpa rasa canggung sedikitpun makan di sebelah seorang tua yang dipenuhi kudis, miskin dan kotor.

9. Hanya diam dan bersabar bila kain rida’nya direntap dengan kasar oleh seorang Arab Badwi hingga berbekas merah di lehernya. Dan dengan penuh rasa kehambaan baginda membasuh tempat yang dikencing si Badwi di dalam masjid sebelum menegur dengan lembut perbuatan itu.

10. Kecintaannya yang tinggi terhadap ALLAH s.w.t dan rasa kehambaan yang sudah sebati dalam diri Rasulullah s.a.w menolak sama sekali rasa ke tuanan.

11. Seolah-olah anugerah kemuliaan dari ALLAH langsung tidak dijadikan sebab untuknya merasa lebih dari yang lain, ketika di depan ramai mahupun dalam keseorangan.

12. Pintu Syurga telah terbuka seluas-luasnya untuk baginda, baginda masih lagi berdiri di waktu-waktu sepi malam hari, terus-menerus beribadah hinggakan pernah baginda terjatuh lantaran kakinya sudah bengkak-bengkak.

13. Fizikalnya sudah tidak mampu menanggung kemahuan jiwanya yang tinggi.
Bila ditanya oleh Sayidatina ‘Aisyah, ‘Ya Rasulullah, bukankah engaku telah dijamin Syurga? Mengapa engkau masih bersusah payah begini?’
Jawab baginda dengan lunak, ‘Ya ‘Aisyah, bukankah aku ini hanyalah seorang hamba? Sesungguhnya aku ingin menjadi hamba-Nya yang bersyukur.’

Rasulullah s. a. w. bersabda,

‘SAMPAIKAN LAH PESANKU WALAUPUN SEPOTONG AYAT..’


**renung-renungkan lah ye wahai kengkawan...

**gua xleh tido ni.. risau pasal ape ntah.. otak sibuk nak pikir walaupon xde ape pon yg nk dipikir... well ada lah nk kena pikir sikit2 tp buat masa skang ni xde ape nk dipikir...

**haa.. yg belakang tu nape gelak2?.. lu igt gua ni keduniaan semata kah??.. avril.. avril juga beb.. part2 agama ni gua okay beb.. sekolah agama pon tinggi gak darjahnya.. cuma xnak tunjuk kat lu org... kang kata gua riak plak... hehehehe.. (ayat cover..)

Tuesday, September 14, 2010

Catatan raya..

xde ape nak catat..

sejak 3 jam yg lalu gua taip pastu gua padam.. taip lagi.. padam lagi.. taip semula.. padam semula..

mungkin sebab tahun ni xde cerpen pendek cam raya tahun lepas kot.. last year ade gak kisah telenovela raya... thn ni suram sikit.. pelakon lelaki dia x berape nak ade lah tahun ni.. gua rasa diaorg x balik kampung kot... mamat2 manesss nak menyerikan raya gua pon xde nak lalu lalang umah atuk gua tahun ni.. cam ramai2 dah pakat xmau jadi lead actor telenovela gua plak.. alaaaa bukan gua reveal nama pon...




MACAM2 CHERITA SEPANJANG RAYA

**Dialog kazen gua: "Wahhh.. Avril dah pandai pakai tudung siot.. terharu gua.. dah x ganas...".. Panggggggg!!! satu tamparan padu dengan kadar smash-an helikopter gua hadiahkan utk kazen gua... panas je telinga gua kena herdik kazen mazen bila gi beraya dgn diaorg pki tudung.. macam lah pagi tadi x dgr atuk gua buat kuliah subuh live kat telinga gua sbb x pki baju kurung... kot iye nak orang tua tu bertaranum plak kat telinga gua sbb x pki tudung plak... balik umah kang gua Avril balik lah..


**gua nak padam entry ni tapi malas.. later2 ah.. gua nak tido.. sok keje.. ye kengkawan gua dah start keje...


**tahun ni org kampung lupa nak tanya soalan cepu emas "Bila nak kawen?".. yeeaaahhhaaaaaaaaaa.... padahal gua dah sedia jawapan dah..

apa jawapan gua nak guna?

"Saya lesbian makcik.. xleh kawen sesama perempuan".. hahahahahaahhahaaha.. (amaran keras: gua lurus ye.. ni alasan semata.. jgn plak nanti kuar spekulasi bukan2.. cukup lah backstabber gua je sebar fitnah pasal gua..

**Gua baru tau Chekodok rupanya jantan.. hahahahaa.. mana ah gua tau kucing jantan pon ade "Nenen".. gua igt betina je.. kawan gua pakar kucing, dia yg bgtau.. perghhhh nasib gua x kawen kan kucing gua dgn kucing Zul.. kalau x Gay kucing gua.. tapi kucing si Zul pon dh arwah..

Tuesday, September 7, 2010

Syarat jadi menantu mak gua...

Sempena raya yg mulia.. mak gua dah umumkan syarat untuk jadi menantu dia mulai tahun ni...

1. Anak yatim piatu..
kalau ble yg dulu dari rumah kebajikan masyarakat yg sah2 xde sedara mara and sah2 sebatang kara..

Reason: So that setiap raya dia balik umah gua since dia xde family lain... hahahaha


2. Mualaf..
kiranya dulu agama lain and then now dah Islam..

Reason: Setiap Aidilfitri or Aidiladha or apa2 yg seangkatan dia akan raya umah gua since family asal dia x sambut perayaan yg sama dgn kita... Raya Cina or Deepavali or Krismas nak balik kampung belah dia gasak lah.. janji raya aidilfitri rumah gua.. hahahaha



Sebab2 mak gua umumkan: Abang gua x balik raya tahun ni... hahahahahahahaha


**so pada sape2 yg dah berkenan dgn gua, sila pastikan anda bersedia utk beraya dgn family gua bila turn beraya dgn gua ye.. kita kena bahagi2 time dgn adil dan saksama utk balik raya.. xmau berat sebelah.. kalau x nanti mak gua keluarkan mukadimah lain plak.. hahahahahaha

**gua ingat nanti sebelum kawen gua nak buat perjanjian bertulis dgn bakal suami gua... settle.. nak xnak kena ikut undang2... hahahahaha

Sunday, September 5, 2010

Cinta pertama gua.. (serious..)

Awal Ogos 2002..

Carpark Sunway Lagoon..

Event: Skate Comp..

Jumpa Mamat rambut blonde.. Seluar baggy nampak Boxer gambar smiley.. x pki baju..

Mood: Benci kelibat dia nauzubillah... menyampah tgk sikap selamba dan kelakar dia tu..



Pengakhiran Ogos 2002..

Bilik Sheri..

Event: Lepak sambil gosip

Nampak pic mamat rambut blond tgh tlg org injured kat skate park.. dia pakai tshirt, jeans and kasut ES.. comel..

Later nampak pic mamat blond pki jubah... kelakar but still comel..

mood: Vavi.. gua senyum sambil kuis2 cadar katil..

Kesudahan: kena gelak dgn suma budak bilik.. camne perasaan benci ble bertukar plak ni?..


Keesokan harinya..

Dapat no phone mamat blonde.. Mir namanya..

call.. x angkat.. gua terus tido..

esok pagi tgk phone... Mir tepon... sengal.. gua silent phone rupanya malam tu.. rugi... rugi...



Lusanya..

Mir tepon.. dia dah tau sape yg call... dah ble agak.. sbb dia mmg tgk gua pon ms kat sunway.. hati berbunga... gua kuis2 muka surat notes lecture gua...



Awal September 2002

Skate comp Alam Sentral Shah Alam..

Event: Gua tgk Mir jarak jauh... Mir tgk gua jarak jauh..

kesudahan: bersambung telenovela di Bangi



September 2002

Travel all the way to Bangi dgn haram xtau jalan and xtau guna komuter semata2 nak jumpa Mir untuk 2 jam..

Alasan: Zaman Jahiliah... otak bebal.. hati penuh cinta...

Agenda: kenal Mir dgn lebih rapat.. now satu skate park tau Mir rapat dgn gua..

Perasaan: hepi tahap kuis2 rambut..



Pertengahan September 2002..

Ajak Mir gi fakulti Dinner... he said Yes...

Perasaan: Hepi tahap kuis2 rambut kawan gua..




Akhir October 2002..

Fakulti Dinner..

Persediaan: Make up cun2.. pakai kebaya.. heels 4 inci..

Kejadian: Mir x datang.. alasan injured masa skate...

Kemudian: Besfren Mir yg kebetulan dtg masa dinner ckp dgn Mir on the phone.. gua dgr...

Reason sebenar Mir x dtg:... dia baru dapat awek.. baru couple beberapa jam selepas gua jumpa dia sebelum dinner bermula...

Alasan Mir couple: sbb dia kata gua x ckp pon gua nk couple dgn dia... vavi.. xkan gua nk tanya plak bodoh!!!.. rupanya selama ni dia suka gua and gua suka dia... tp dia igt gua x berminat nak lebih2 dgn dia so dia couple dgn org lain...

(kalau gua x suka lu, gua xkan susah2 kan diri gua travel jumpa lu and dgr semua cerita merepek lu pasal ex lu yg bahalol tu.. sengal!!..)



Mei 2004..

Terserempak dgn Mir di Mid Valley... kaku.. kelu...


Jun 2004..

Terserempak dgn Mir di Fakulti..

Situasi Mir: makin comel... kurus... tinggi... bad boy look... no more blonde hair.. no more stupid dread-log hair... no more cornrow hair... smart casual hair cut..

Perasaan gua: Rasa nk pitam

Sebab gua rasa nak pitam: Kenapa dia muncul balik??????



July 2004..

Mir dimaafkan..

Hepi semula dgn Mir.. tapi status hubungan masih diragui... teman tapi mesra barangkali..



Ogos 2004..


Ada perempuan call...

GF Mir..

Marah2 gua..

Kesudahan: Gua call Mir... dia ngaku... dia dh ada GF tp xnak lepaskan gua...

Tindakan Gua: Gua tarik diri... and tanpa pikir panjang, gua couple dgn ex gua yg kaki pukul tu..

(Bukan tindakan yg bijak... sila jgn contohi.. jgn couple dgn sape2 right after putus cinta.. otak x center lg.. asal boleh je sebat mana2 org yg nak couple dgn gua... end up x serasi and derita..)



End of 2008

putus dgn semua ex gua... yg kaki pukul (putus akhir 2006) and yg konon2 tabliq sekali (putus akhir 2008)... dammmit..

Terserempak dgn Mir.. lepak.. have a private conversation kat A & W

for the first time gua nangis dpn Mir.. gua salahkan Mir atas nasib buruk gua... kalau Mir couple dgn gua dulu, gua xde lah jumpa semua sampah masyarakat ni... and Mir juga x perlu sakit hati bila gf dia yg dulu tu curang depan mata dia... mungkin kini kami bahagia since mmg saling sayang each other... somehow.... Mir turut nangis...


Now..

Lu mesti igt gua dgn Mir Bukan?..

Nope..

Msg setahun sekali...

Gua bg sejuta alasan bila dia nk jumpa...

Alasan gua mengelak dari Mir: Gua bukan tempat org nk luahkan perasaan semata... bila gua perlukan dia, dia x pernah ada... bila dia janji, dia x pernah tepati... dan yg paling penting, zaman jahiliah gua yg impikan BF skaters otai telah lama berakhir... sori Mir.. Zaman cinta kita dah lama berakhir... gua x ble nak teruskan hubungan dgn lu lebih dr kawan... gua selesa hidup mcm ni... biarlah sunyi dari phone gua asyik bunyi sbb perempuan mane2 ntah call berebut nak kan lu... Gua xnak sakit hati.. gua pon xnak asyik curiga dgn lu setiap kali lu lambat angkat phone.. x guna ada relationship klu gua xleh caya lu... Kejam?.. No.. Lu yg kejam... Lu main kan hati gua tanpa henti...


Kesimpulan entry: gua juga manusia... ada hati perasaan... ada kalanya, gua juga ble menangis... gua xnak org ulang kesilapan gua...

Kesilapan gua:

1. gua x luahkan kat Mir ape gua rasa tentang dia... malu konon... klu malu x dapat ape pon... last2 cuma mapu kuis2 meja bila tau dia juga ada perasaan kat gua.... tp masa tau tu dia dh ada gf plak... vavi...

2. suka couple secara tergesa2 sbb takut sunyi... bebal!!... tindakan paling goblok...

3. sayang tempoh relationship dari syg org yg ada dlm relationship tu..

4. cinta mmg sentiasa silap... kita je bodoh x nampak mane silapnya...

Gua yakin gua x salah..

Peringatan.. Gua xleh bace fikiran orang... titik!!..


Gua hangen klu org bg gua mixed signal...

Lu kalau suka gua, lu bgtau direct sudah.. jgn corner2...

Kang gua yakin lu suka gua kang lu kata gua perasan...

Kang klu gua buat bodoh plak lu kata gua sombong merangkap bebal..

Setakat lu layan gua baik, mana gua nak tau ape perasaan sebenar lu kat gua.. ala kucing gua si cekodok pon baik dgn gua.. manja2 dgn gua... tp xde niat lain selain dari saja nak menumpang kasih dan semangkuk friskies 4 kali sehari..


unless lu nk friskies gak cam kucing gua, then lu ble manja2 bagai dgn gua ye.. selain dari tu sori lah.. gua malas nak layan.. gua anggap lu bagai angin lalu je..

Monday, August 30, 2010

cekodok gua yg cekodok...

kepada pecinta kekucing.. enjoy... kepada yg x suka plak... ade gua kesah?.. hehehee


ni lah buah hati pengarang jantung gua skang.. kucing busuk yg xmau mandi... xpe.. jimat air umah gua..



posing lepas dapat makan





menurut Cekodok, Teddy Bear itu rasanya sedap ye kengkawan...








tgn yg sentiasa menerima cubitan manja gua setiap kali dia cakar kasut gua..





ni namanya muka standard lepas dah buat salah... camne gua nak marah??..
dah lah mate x sama kaler... telinga cam rabbit.. pastu leh senyum2 gedik plak..


**ok.. tu je berita utk harini... gua nak sambung tido... x keje lah katakan... hehehehe... japgi nak bersosial sambil berbuka dgn kengkawan gua... arini menu westerngg skit... mat salleh jap.. rasa kaya lak tetibe, walaupon cuma mkn spaggeti je later... hehehehe... (note: buy one free one dowhhhh... gila ape xmau pegi... kawan gua bli and gua mkn yg free tu... ble x gitu?.. hahahaha)

Wednesday, August 25, 2010

Ralat..

gua x pasti ralat tu ape.. tp usually kalau org hantar report kat gua diaorg suka guna ayat ni utk mintak maaf atas kelewatan or kesilapan... so gua x sure ape relevennya dgn cerita gua ni... hahahahaha...

gua cuma nak bgtau gua bercuti lama skit utk ber-blog ni coz

1. gua over dose makan ubat batuk.. selesa and antibiotik... Perfect!!!! zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

2. gua disahkan semput... ayat simpati yg gua dpt utk sakit ni ialah "tahniah nyah.. kita semput sama2.. lepas ni pki nebulizer okayy".. (x berape simpati bukan?.. hahahahaha)

3. gua disarankan tido seawal 10pm... gila ape doktor tu... awal sungguh... camne gua nk kembangkan idea blog gua sedangkan idea mencurah kol 12am keatas je...

4. mate xleh bukak... power dowhhh ubat tu...

5. ilham entry banyak... bersepah2 tapi gua mcm x berape upaya nak petik and susun elok2... mcm pantun 3 kerat dah gua tgk..

6. dalam otak gua... gua dok repeat lagu "jala..jala~~~ ikan... jala tepi~~ pantai... kita ja~~la ikan.. kerja ramai~~ ramai".... damnnnn.... dah repeat 18 ratus juta kali ni... sampai sukar utk gua buat entry... apsal otak gua cam suka sgt lagu rakyat time darjah dua ni???... why????

Monday, August 23, 2010

Atas Tarikh..

gua dah bersin 18 ratus juta kali ni... bearabuk dah blog gua ni.. hmm.. ble thn lama gak gua x Atas Tarikh a.k.a update.. bz lah wei bulan puasa ni.. gua bz dgn cinta hati gua... gua ade puisi baik punya utk meng-celebrate cinta gua ini... so marilah gua mendeklimasikan.. (mcm salah je gua eja kan?.. lantak lah)


Pintu pagar dibuka... tangan menatang sepinggan kek cekelat kukus..


tapi belum habis langkah dihayun.. perhatian gua telah dicuri..


mata tertancap pada si dia... lalu mata bertentang mata...


hati x keruan..


jiwa kacau..


cepat sungguh doa gua termakbul..


bagai rezeki datang bergolek... ini kah jodoh namanya?


gua buat2 x pandang... gua terus menghantar kuih ke rumah kazen gua yg selang 4 buah rumah dari gua...


sayup2 kedengaran suara serak2 basah itu memanggil... gua abaikan...


ketika gua melangkah pulang.. dia sudah tiada didepan pagar...


Damnnnn... melepas... gua hampa... gua melangkah masuk..


tiba2 kaki gua bagai ditolak sesuatu...


gua tersentak lalu menoleh.... dari atas dan kemudian kebawah... lurus ke arah kaki...


gua senyum girang...


inilah namanya rezeki ramadhan.. kuat rupanya jodoh gua....





Cekodok... I lap U...







My Cekodok


Fakta menarik tentang Cekodok..

**x suka mandi... klu mandikan nanti dia mogok... guling2 balik atas lantai

**suara serak2 basah sbb banyak sgt meng-miaww..

**menantu pilihan ZUL.. hahahahaha

**hanya berak di rumput rumah jiran gua... Syabas betttteee!!!!

**suka rembat Char Kueh gua... kompius gua kucing makan Char Kueh..

**tahniah sbb berjaya buat gua semput semula... hehehehe... adeiiiii sakit dada gua batuk..

Sunday, August 15, 2010

Di suatu tengahari...

keadaan sekeliling masih terkawal... x hujan lg.. matahari masih sengih2 kat langit tu... panas ble thn... bulan2 puasa gini ble plak gua ditugaskan kat luar opis... actually bln x puasa pon keje gua mmg kat luar opis memanjang.. hahahahaha..

ketika memerhatikan gelagat org di bazar ramadhan, gua duduk port baik punya kat kerusi batu yg dalam bangunan ber-air-con... ( bazar diluar tp gua di dalam... hehehe... ).. gua dok berdua dgn kawan gua Sapik nama glamournya... tetibe dia berkata:

"kau ada x mp3 lagu omputih yg dok repeat nama penyanyi kita tu?.. aku aritu simpan dalam henpon pastu hilang pulak lagu tu.." katanya sambil mengipas2 diri pakai jari jemarinya yg lentik.. (gua kompius.. rasa ke angin kipas pakai tgn tu?.. and bkn kite tgh duduk dalam tmpt air-con ke?)

"Lagu yg mane?.. ade plak omputih nak sebut nama artis kite" jawab gua endah x endah..

"Ala... lagu Lady Gaga tu... "

Gua kompius... Lady Gaga ada sebut nama artis kita dlm lagu?.. apsal gua xtau?..

"Serious Pik?.. lagu yg mane?.. lagu baru ke?.. " tanya gua yg dh semakin minat nk tau

"Alaa... femes lah lagu tu... Hmmm... Lagu dia camni..."... Sapik membetul2kan tone suara nya... gua beri tumpuan penuh...

"Ehemmm... testing... testing.... lalalalalala.... ehemmm... okay... aku nyanyi ye..".. gua just angguk...

"Ram... Ram... Ramlah Ram... Ram.. Ram.. Ramlah Ram... "

Gua dah xleh handle...lagu dia x habis nyanyi lg gua dh gelak tahap hilang nafas... mane dia dapat lirik lagu tu?.. setahu gua lagu Bad Romance tu lirik dia "Ra ra Ah ah ah.. Roma.. Roma ma.. Ga ga Olala..." camne leh bertukar jadi "Ram... Ram... Ramlah Ram... Ram.. Ram.. Ramlah Ram... ".. adeiiii mental gua kalau hari2 kena layan sengal si Sapik ni... tapi klu dia xde, sunyi plak gua nanti... huhu... so gua redha je lah...




**gua sebenarnya x phm nape org bukak bazar seawal 11pagi.. lu org ni mcm nak bg galakan utk org2 x berpuasa je... klu bukak kol 3 ptg gua leh consider lg.. bknnya lu org masak kat bazar tu... masak kat umah kan?.. bawak ke bazar ptg skit xleh ke?..

**gua rase skang ni org dh byk xtau malu... so what kalau lu uzur.. itu bukan tiket utk lu makan kat public.. malu lah sikit dgn org sekeliling... seronok sgt ke klu org tau lu tu tgh uzur?.. and kalau dh x thn sgt, perut byk angin sbb uzur, kena mkn gak, fine... bli lah satu dua kuih and makan sembunyi2 tanpa org nampak... x perlu lah makan nasi hidang bagai dgn ayam golek and daging black paper dalam surau.. ye kengkawan... surau... lu igt surau tu tempat welfare yg sediakan kawasan khas utk lu mkn hidang ke??..