Wednesday, March 20, 2013

status fb org baru kawen yang gua benci..

ye... gua mmg aktif ber-fb.... aktif baca status org and kutuk dlm hati lah.... hahaha... nak tgk gua update something kat fb tu mmg jarang..

sejak lepas kawen sethn ni gua ada habit membenci mana2 org yang baru kawen tp statement yang menyentapkan dan memancing komen spt:


"loya lah... kenapa eh"

"tetibe terasa pening-pening... harini dah lah ada keje penting"

"senak lah perut nape eh?"

"tetibe teringin makan ********... hubby cari kan ble?"

"eeuuuwww loya lah bau perfum opis ni... usually ok je bau dia... nape tetibe harini rs lain eh?"

"Alhamdulillah... x sangka rezeki kita sampai dah"... (padahal tgh cakap pasal makanan yg sampai atas meja dia waktu tu)..



LU PEHAL?... lu igt sekali main lekat ke?.. (ok fine to those yg subur teramat mayb lah and those yang mmg Allah nak bg rezeki awal)... cuba jgn buat statement macam tu... dah desperate sangat nak pancing komen ke? pastu bila org tanya "dah pregnant ke?" haaaa marah... pastu terus tukar statement kat fb "eiiii x paham lah orang kita ni... asal loya je pregnant... asal bersyukur je pregnant... i x prengnant lah uoollsss"... sekali lagi... LU PEHAL?... dah lu yg letak statement pancing komen pastu nak bising plak... pfffffttt...


ramai org yg baru kawen ni x sedar yg terdapat org yg kawen b4 diaorg ni yang masih gagal utk dapat anak.... so statement2 memancing komen berbau pregnant ni akan buat org yg dah lama kawen ni meluat... ye gua akui, gua tergolong dalam kategori ni... dan gua berdoa kalau gua dah berjaya pregnant nanti gua harap Allah lindungi gua dari buat statement pasal baby, atau merunggut pasal pregnancy atau pertumbuhan baby... sesungguhnya ramai yang masih menanti utk ada anak so yang baru kawen ni cuba lah jaga hati yang senior ni... bagi lu mmg statement tu biasa2 tapi bagi kami yang sukar dapat anak ni ia adalah satu insult as if lu ckp kat kami "hey look i baru kawen pon dah boleh mual2 and ada baby... korg yang dah lama kawen ni nape eh still xde rasa apa?"... yes... itu lah gua selalu rasa bila statement2 berbau pancing isu pregnant ni diutarakan atau diselatankan... sekian...

Ini hanya sekadar pandangan gua... jangan lah sentap... lu hav no idea how down i was masa dapat tau org yang kawen after gua dah beranak pinak... mmg kami cemburu... kami mmg doakan keselamatan anda dan bayi, tp kami juga ada perasaan sayu menunggu giliran kami... so apa2 status berkaitan pregnancy sedikit sebanyak mengganggu emosi kami yg sah2 x stabil... 

1 comment:

Mohd Fadli Ali Anui said...

Emosi terganggu ni.. Banyak2 kan berdoa dan usaha tangga kejayaan.. InshaALLAH rezeki tak kemana, REDHA dan TAWAKAL.. Mudah-mudahan.. AMINNN...