Wednesday, June 3, 2015

Kisah cinta 13 tahun lepas..

benda ni berlaku zaman tok kaduk dulu... sebelum gua jumpa and kenal semua ex bf gua... and ofcoz..zmn sebelum gua kenal MR juga..

Zaman ni gua jauh lagi comot dr biasa... zaman ni zaman tgh hip dgn MIRC... yes ppl chatting thingie tu..

gua paling benci kalau org start conversation dengan "A/S/L please"..otamatik gua akan reject and xkan teruskan apa2 perbualan...

tgh chat dgn beberapa org regular friend gua... tetibe gua dapat msg from someone yg gua x kenali... tiba-tiba je dia initiate conversation... ntah sape2 tah...

dia cakap full english... not bad... good english plak tu... so gua layankan je... topik cerita bebas and global.. without even cakap pasal diri masing-masing...


Nak dijadikan cerita gua dengan dia jadi rapat... serasi... dah beberapa kali chat baru reveal pasal diri masing-masing...


orang cakap jodoh tu ada dimana2... kebetulan juga ada dimana2..


mamat ni rupanya cuma tua sehari dari gua... maksudnya kami lahir pada bulan yang sama and tahun yg sama...


nama dia start dengan 3 huruf sama dengan nama gua... hebat bukan?..


mamat ni pelajar Akademi Laut Malaysia... ALAM... so dia banyak belayar... since zaman kenal ni belum mampu beli fon... so xde lah nak bertelepon or sms bagai... paling kuat tulis surat lah.. masa gua dah masuk uni baru lah dia call... kalau dia blk Msia dia slalu pki fon kakak dia call gua... if not kat mana2 negara dia singgah tu dia kan call..

dia pernah pos surat kat gua masa dia kat amsterdam... and pos poskad masa kat rotterdam... errrrr rasa rotterdam mmg kat amsterdam kot... hahahaha...


gua sanggup lekap kat dinding kolej sebab nak dapat line cakap dgn dia... duduk atas meja rapat dgn tingkap pon pernah.. semata2 nak berpeluang dengar suara dia yang di perantauan...

banyak kali rancang nak jumpa tapi x pernah berkesempatan... sbb bila dia kat port klang, gua plak ada kelas yg xleh escape... bila dia dah balik PJ gua plak balik JB... so sentiasa ada halangan...


Dia janji akan sentiasa tulis surat cerit apasal pengembaraan dia.... then suddenly......senyap... bertahun2 lama rasanya... dekat sepuluh tahun juga gua tunggu dia pulang or atleast contact gua.... so gua buat keputusan untuk move on... so gua pon kawen dengan mamat comel bernama MR... hahahaha....


ok sebenarnya gua x pernah kapel pon dengan mamat ALAM ni... tapi hampir lah... sebab keserasian dah ada... gua serious masa tu ingat gua akan kawen dgn dia... hahahahahaha... bodoh piang betul... gua ada try google mamat ni tp x dapat cr... gua sebenarnya nak tau sgt kenapa tiba2 surat berhenti sampai... ye lah kalau dah terpikat dgn minah salleh pon atleast bgtau lah...

tapi Pumpkin kata ada certain lelaki memang suka hanging kan macam ni sebab xnak kita terluka lebih teruk.... hhmmmmm... maybe...

So here... gua berharap... kalau dia terbaca entry gua ni (which i doubt it)... tolong lah msg gua... hahahahaha..


kalau gua cite full story mesti lu org nangis... sedih sebenarnya cite ni... bila dipikirkan balik rasanya ini lah kali pertama gua jatuh cinta... ok fine tipu... gua 1st time jatuh cinta masa gua br 5 tahun... hahahahaha


ok dah nak kol 5pm... dah boleh siap2 packing nak blk rumah rasanya ni... chiow bella...