Friday, March 7, 2014

pregnancy test..

setelah 2 bulan lebih x period, (lewat 51 hari to be exact.. menurut apps gua lah, xde makne gua nak kira sendiri.. hahaha...) gua pon memberanikan diri utk check..

ekceli, setelah didesak oleh mak gua and rakan2 sepermainan yg lain... hahaha

kol 8am gua dh gelisah... sanggup ni thn kencing sepanjang mlm... nak penuhkan hormon kononnya dipagi hari... (ppl plis x follow, ni teori merepek gua saje)..

so gua capai stick brand dip and tell ke benda tah tu, gua terus zasss ke toilet... mmg kencing dihujung tanduk lah... aim secara cantik ke arah stick... and wallllaaaaa...


satu line...


then finish...


maksudnya negative lah tu...


dengan langkah longlai... gua masuk bilik msg MR sambil nangis...

nampaknya Baby R or Baby A x menjadi... luluh hati... benci bdana gua... klu x pregnant period je ah jgn nak mengada lambat period sampai memberi harapan palsu... uwaaaaaa...


tapi nangis x lama... MR kata "xpe nanti kita cuba lagi"... cuba lagi?... ehhh ahkakkk terus senyum gembira... nampak x kegatalan disitu?.. hahahahahaha... well what do u expect... husband jauh kot... jumpa sebulan sekali... ok nuff information... stop imagining ppl... hahahaha...


so kesimpulannya... gua rs gua terlalu stress smpi period gua tersekat... need to go to the doctor lah camni... scan dulu... tgk ape yg sumbat sgt smpi xnak period... cuak tp perlu gi gak... nak kena google kat mana doc perempuan... gua xnak doc lama gua tu, sikit2 cakap gua gemuk... mcm lah gua x sedar gua gemuk... bodowwww..


patah semangat?.. ha ah... dah patah pon... dah ranap2 dah perasaan jiwa raga ni... but, hapiness is a choice.. ur choice... so enjoy childless marriage to the fullest first... bukan xnak anak, cuma belum rezeki... kan?... (nak sedapkan hati)...


but skang gua mmg menthod sentap klu org tanya pasal anak.. mulut jahat je nak jwb bukan2.. hahahaha... so plis lah ppl out there stop asking... ni bukan perut org ngandung, ni perut org penuh dgn babat kasih sayang... ok bai

2 comments:

ex-pumkin said...

nyahhhhhh

kupu-kupu biasa said...

kau dah kenapa?