Wednesday, December 29, 2010

beli jiwa...

sedang gua melangkah longlai masuk opis gara2 mogok malas keje.. (which hari2 gua buat perangai gini..hehe).. tetibe resepsenis opis gua panggil.. gua menoleh dengan penuh dedikasi..

"yup?" gua senyum manis... ntah nape tetibe gua senyum pon gua xtau..

"Puan.. ada parcel utk Puan"

gua merenung kearah parcel bentuk empat segi tepat bersaiz lebih kurang dalam 9x9 inch gua agak saiz dia.. excited x hengat gua dalam hati... tapi luaran gua tunjuk muka integriti... setelah ucap time kasih.. gua capai kotak parcel tu dan terus balik ke cubicle gua..

jantung berdegup kencang...

otak mula berimiginasi..

mungkin katak puru dan katak pisang menari ronggeng di dalam kotak.. dammmittt...

slip pos laju gua baca dgn teliti... sender: MR... hmmm... lagi berdebar jantung gua... maklumlah, aritu dia ajak kawen gua gelak2 and buat xtau... kot2 lah tetibe dia hantar iguana ke... t-rex ke.. naga tasik chini ke... isshhhhh... masuk paper gua klu dapat benda2 gitu... "kupu-kupu biasa (bukan nama sebenar) pengsan tiba-tiba apabila menerima bungkusan berisi binatang berupa naga..".... fuuyyooooooo....

jari jemari meliuk lentuk menarik selotep yang dilekat merata di kertas kaler cekelat itu... macam penari makyong dah gua rasa bila jari jadi lentik gitu... hahahaha....

satu demi satu balutan gua buka... x paham gua nape pi balut banyak2 gini... ni ikhlas ke x ni?.. hahahahaha..

Successsss!!!!... kotak dibuka... first sekali gua nampak card kecik.. cantik kad tu... isi tulisannya mak aiiii... romantik abis... malu gua nk kongsi... ahakssss... tetibe muka merah... semerah asmara gitu..

bawah card ada kalender.... cam tau2 je gua perlukan kalender meja 2011... debaran masih terasa...

bawah kalender ada diari merangkap organizer 2011.. lega... xyah beli... save skit duit gua... ble bli makanan kucing sedap sikit utk cekodok... hahahaha

bawah diari ada teddy bear kecik... tepi teddy bear ada bantal kecik bentuk hati... alaaaaa sweeeeeeeetttttttt.... teruja akak nyah... hahahaha...

gua alih kuarkan teddy and heart shape yg dilekatkan sticky notes diatasnya "letak atas meja ofis".. gua turut kan... prezen tu weiiii... mane pernah org bg prezen gini kat gua... hahaha

setelah angkat angkat teddy dan heart shape tu.... jantung gua rasa nak tercabut... urat2 kembang kuncup.. dada buat tarian ombak.... kening ala2 iklan cadbury... lu gila apa... gua sampai xtau nak respon ape... rasa nak menjerit pon ada... terkejut yg amat sgt...

reason?

ada benda yg gua x sangka dia berani bagi gua...

apa dia?

lu rasa?


hahahahahha..



jawapannya ialah...



jeng jeng jeng....





Blackberry Bold 9870 dowwhhhhhhhhhh!!!!!... eeiiiitttttt kepam kepomm kebaboommmm... dush.. dushhh.... bunga api kaler2 kelip2 bling2 bagai... hamek kau...


belom sempat gua tayang satu opis tetibe phone gua bunyi...

"dah terima dah?" tanya nya ringkas..

''dah... MR thankssssssssssssss" gua kuis2 meja... pastu kuis2 hujung blazer... pastu kuis hujung keyboard plak... pastu gua rotate ikut suka...

jelas kedengaran suara MR gelak riang... "talk to u later ok.. ada keje skit"...

suka plak hati gua bila dgr dia gelak... coz dah berapa hari ni gua gugup skit sbb dia x call or msg gua sejak insiden gua main2 kan marriage proposal dia tu... so klu dah bg phone ni maksudnya ape ah?.. dah diampunkan lah kan?.. so xyah cite pasal kawen lg lah kan?.. betul x?.. dammmnnn.. jgn lah wei... gua ni dah lah runaway bride bak kata kawan gua.... hahahahaha...

**red... gua main2kan wedding proposal je gua dapat BB... kalau gua tolak mentah2 lu rasa dia bg gua bungalow x?... hahahahaha... ni namanya dia bli jiwa gua dgn BB... berjaya?... sudah tentu... tapi takat ni je lah berjaya... hahahaha..

6 comments:

Quzie Fathihah said...

wah, syok nye dapat hadiah..

TheChekJah said...

menarik... the guy is so sweeet...

BISKUTMARIE(",) said...

gua nak tanye sket..
np resepsenis lu pggl lu PUAN..????
jeng...jeng...jeng...

kupu-kupu biasa said...

Quzie.. agak syok juga lah.. hahaha

the chejah... sweet?.. maybe kot..

biskutmarie... jawapan dia mudah.. jawatan gua lg tinggi dr dia lah.. hahahaha... opis gua protokol maaa..

Redbloodx said...

demanding tol lu ni. haha~

kupu-kupu biasa said...

Red.. Bukan demanding.. Tp dh alang2 org nk bli jiwa ni kenalh mintak bkn2.. Hehe.. Neway gua tgh jakun ni.. Bls komen pki bb..haha.. Mcm haram terkial2..