Tuesday, December 21, 2010

Oberseas..

sedang gua bz layan game instead of buat keje (hari ni je dpt buat gitu sbb bos gua masuk lmbt... hahaha) tetibe gua gelak sendiri bila teringat cerita kawan gua beberapa tahun sudah... masa tu kiteorg lepak-ing kat Jalan Gurney.. mkn satay.. biasa je rasa... anyway... ceritanya begini....

Suatu hari di London... (standard lah, London and Australia kan negara kedua rakyat Malaysia)

Di subway train.. (whatever u call it lah..)

Seorang lelaki melayu cuba melepasi mat salleh-mat salleh London yg besar bagak di dalam train... dia cuba menolak2 org disekelilingnya utk keluar...

kawan gua cuma perhatikan sambil geleng kepala... xde adab sungguh... bukan susah pon ckp "excuse me".. tapi kawan gua biarkan je... hanya memerhati dari jauh... cuba melihat tindakan selanjutnya dari mamat ni..


tetiba mamat melayu ni berkata sambil menolak-nolak mat salleh-mat salleh London..


"tepi lah babi... tepi lah babi... tepi lah babi.." ulang 80 ratus juta kali barangkali sambil menyelit2 diantara manusia2 yg jauh lg besar darinya...

tetibe seorg mat salleh yg kebetulan duduk disebelah kawan gua berkata..


"tepi sikit.. ada babi nak lalu"...


kawan gua secara otomatik gelak sampai kejang otot perut... hahahahahahaha


**moral of the story.. lain kali berhati2 bila berkata2... mat salleh skang pandai ckp melayu juga... x pasal2 lu dapat malu free kang... hahahahahaha

2 comments:

diana illyana said...

paling kesian ahh mnusie tuh kan ? bgos2 . message smpai baek punye sis :]]

boss besor said...

bikin malu negara jehh !
kahkahkah