Saturday, April 23, 2011

berubah penampilan demi cinta??

bullshit.. no im not talking bout berubah ke arah kebaikan dengan kehendak sendiri dan rela hati... im talking bout berubah kearah ke-tak-elok-kan demi cinta... and in some cases berubah kearah kebaikan kerna paksaan dan bukan rela hati...


gua angin bila seseorang tu suka cara pemakaiannya yg simple tapi lu nk dia pki yang trendy2 macam gf2 or bf2 kawan lu... maknanya lu x jujur masa berkawan dgn dia... lu seolah2 nak create seorang gf or bf yg sempurna... helloooo... mana ada manusia sempurna dowwhh??... cuba klu pasangan lu tu ubah penambilan lu ikut citarasa dia (yg mmg bukan cara lu).. mesti lu marah kan?


gua juga x berkenan bila seorang lelaki paksa gf dia pakai tudung (just bcoz family dia suka org bertudung)... kenapa awal2 dulu lu x cari awek bertudung terus?.. kenapa perlu paksa org berubah dan hipokrik depan family lu, dan2 plak dia jadi minah bertudung.. trust me.. klu girl tu benar2 ikhlas, dia akn berubah sendiri.. lu paksa2 lu tau x jiwa dia memberontak dan dia kemungkinan pki jauh lg seksi dibelakang lu?.. ye gua tau defense lu ialah "pki tudung tu kan dh wajib"... tapi cara lu paksa dia berubah tu kena ke dgn gaya?.. lu klu dh berkenan dgn wanita soleha bagai nape lu cari perempuan sosial at the first place???? lu lawan betting dgn sape bai utk ubah dia??..



gua lagi berasap klu perempuan yg bertudung tinggalkan tudung dia demi cinta... ni mmg bullshit to the max.. apa cita lu tanggal tudung demi cinta??.. hebat sgt ke jantan tu sampai lu nk tanggal tudung utk hang out tetengah malam dgn dia kat kompleks tah mana2??.. kalau betul itu cinta, dia sepatutnya jaga kehormatan lu yg dh mmg sah terjaga dari kecik... apa masalah ko ni perempuan???.. depan mak bapak punya lah alim-alimah.. tetibe kat fesbuk pic dgn bf x bertudung.. pipi bertemu pipi... siap tindik hidung tu bai.. apakah???... dik oii.. sampai bila lu nak main dua watak berbeza?? (ex gua pernah berpesan, mana2 perempuan yg tindik hidung merupakan aim pertama lelaki2 buaya... sbb to them perempuan2 gini senang nak "makan"... ini ayat seorang madderfaker yg kejenya fuck memanjang... harap2 kena sifilis... tetibe gua emo... hahahahhahaha)



Dik Non diluar sana... setiap orang dilahirkan dengan adanya pasangan untuk masing2... x perlu beria sgt mengubah diri anda jadi orang bukan anda demi cinta.. kalau dia xleh terima anda seadanya.. maka dia bukanlah jodoh anda... jangan terburu2.. alaaa kat luar sana tu ramai je yg nak org macam lu... citarasa manusia berbeza2 maaa...


Pada Dik Non2 yg bertudung.. tolonglah jgn tanggalkan tudung anda tu demi cinta... x berbaloi dowhhh... awat?.. mamat tu mati kah klu x dpt tgk rambut lu?.. lu nk jawab apa kat mak bapak lu kalau depa tau lu tanggai tudung demi marka lu tu?..



**ye gua akui gua x baik mana and gua x cukup sempurna pun.. tapi gua x pura2... walaupon gua dipaksa gi keje bertudung (dh ada dlm pekeliling... dammitt).. tapi gua ckp terus terang dgn staff gua yg kat luar gua x bertudung dan insya-Allah moga2han satu hari yg indah gua berubah utk pki fulltime and bukan part time lagi.. amin...


**gua sebenarnya ada persepsi kolot dimana bg gua org yg bertudung ni kena baik budi pekerti, sopan, x jalang, jaga pertuturan and all the good stuff... (walaupon rakan katil ex gua yg madderfaker tu 80% bertudung.. no offense you all.. )... so that's y gua agak judgmental bila perempuan bertudung buat benda x senonoh... coz seolah2 fantasi indah gua terhapus (vavi.. sumpah ayat gua cam lesbian)... entah lah ye.. gua klu gi keje gua sgt sopan sbb gua pki tudung.. balik je jadi setan balik.. hahahaha... kira bertudung menghalang kejahatan gua.. hehehe...


**pada sesiapa yg berkenan kat gua.. gua harap lu jgn memandai2 cuba nak ubah gua berpurdah bagai ke apa.. sila terima gua seadanya.. pakej gua lengkap okayyy.. gua sebenarnya seorang yg sopan santun dan manja juga orangnya.. (ok fine gua muntah dalam mulut gua sendiri bila type statement tu... bluueekkk... hahaha)

6 comments:

achik ezam said...

cinta itu buta dan bisa membutakan....katanya...

tapi soalnya itukah yg dinamakan cinta?atau sekadar napesu semata?


cakap banyak tak guna..it takes two to tango...tapi dalam2 banyak2 hal mmg kasihan terhadap gegerls2

sebab at the end merekalah yg jadi mangsa!

kupu-kupu biasa said...

Tu lah.. Tp dik non-dik non yg bercinta ni xnk dgr ckp or nasihat.. Kita plak dituduh jeles (vavi pundek!!.. Gua x hingin lh balak lu.. Tetibe emo.. Hahaha)

Tp lg xleh blah bila parents dik non-dik non ni pandang serong kt gua, to them anak dia baik, padahal blakang parents dia.. Hmmm..

BISKUTMARIE(",) said...

bile cinta mesti teraba-raba, kenape??
sebab cinta itu buta, hahahah..

gua tertanye-tanye statement lu yang lu ckp lu "pakej lengkap"...
ape maksudnye?
hahahahaha....

kupu-kupu biasa said...

gua pakej mustika... hahahahahaha... astro beyond gitu.. canggih bukan gua?.. hahaha

EzaTy NaJwa said...

p0mpuan bodoe saje yg tnggal an tudung.x de maruah diri!!huhuh..coe pade cpe2 yg terasa

razz said...

btol2!!
gua pun berasap la ngan orang2 cmnie...
herrrrr....
orang2 cmnie mmg kne dibawa msk klas fardhu ain... aku un nak msk gak.. huhuhu