Friday, July 1, 2011

Diari sepetang di atas bukit

Hari Kedua

setelah hentak2 kaki nk gi beach, akhirnya MR bawak gua ke Canada Hill.. ye.. tiada beach disitu.. sbb tu gua hangen..

Kereta diparking mengarah ke beach.. hmmm.. ada ah nampak laut dari sini..

Taman yg tak berapa ter-bela ni agak suram... adalah beberapa family bawak anak beriadah..

kami cuma bersandar di booth keta sambil melihat pemandangan seluruh bandar Obersea dari atas bukit..

gua xleh fokus.. banyak betul anjing berkeliaran.. makin lama gua duduk makin rapat dgn MR.. serious, selain kapal terbang... gua juga takut anjing.. mungkin ini trick kotor MR bawak gua lepak sini.. so gua sendiri yg dktkan diri dgn dia tanpa dia perlu kata apa2.. damnnn..

"boleh x jgn hiraukan anjing tu sgt?.. jauh kot dari kita"..

gua berhenti tgk anjing... berkerut2 muka gua pandang dia.. Bukan ke dia suka gua merapat2kan diri dgn dia ni?.. bukan tu ke tujuan dia bawak gua kesini?..

"i tot u saje bawak i sini utk takutkan i dgn anjing?"... tanya gua selamba..

MR ketawa macam nak pengsan.. org sekeliling mula memerhati... malu dowhh.. gua secara otomatik menyiku pinggang MR..

"My dear.. the reason i bawak u ke sini sebab itu.." sambil memuncungkan mulutnya ke arah laut.. gua pandang ikut arah bibir dia yg terjuih tu... serious gua x paham napa nak ajak gua tgk................... pokok2..

MR gelak lagi bila tgk muka gua berkerut2..

"Apa yg u tgk kat sana tu?.. itu lah".. sambil pegang kepala gua agar mata gua tgk apa yg dia nak gua tgk..


skang... gua rasa mcm nak kuis-kuis meja... buka blushing x ingat dunia.. agak romantik tapi xtau nape gua ble x terfikir ini




apa yg dia suruh gua tgk?.... matahari terbenam..

kesimpulannya.. jgn takut sgt dgn anjing sampai xleh fokus.. hahahahahaha

6 comments:

SumBody Me.. said...

jenjalan sini :)
best2 tgk sunset..next time fokus

kupu-kupu biasa said...

jenjalan mana tu?

suffiakmal said...

sweeeeeeeeeett sgt. hikhikhik.

miss cendawan said...

dahh maju . ceyt !

BISKUTMARIE(",) said...

xelok lpk time2 mahgrib, ish ish ish...
hahahaha...

kupu-kupu biasa said...

biskutmarie.. azan maghrib je gua dah chow balik dh.. hahaha.. maybe next time nak kena gi time matahari terbit kot.. so ble lepak lebih lama... x gitu?.. hikhikhik