Monday, November 29, 2010

Bila awek kata xnak..

ye kengkawan... sila fokus.. x.. gua x berkata ttg benda lucah... otak sila tuang cuka dulu baru baca entry ni... ni entry suci murni... hehehe

bila awek lu org, out of no where minta sesuatu dlm nada manja dan hampir x jelas, and then tetibe bila lu org tanya balik betul ke dia nak benda tu, dia kata xde ape or xpe lah nanti beli sendiri... percaya lah, sesungguhnya tu hint besar utk lu org paham yg dia sebenarnya nak benda tu tp xtau camne nak mintak lu org sebab xnak lu org tuduh dia kaki kikis or materialistik..

diaorg nak benda tu... nak sgt... kalau bg klu yg x jelas, mmg sampai kiamat lu org xleh teka apa dia nk... so nak xnak terpaksa lah si dia kuarkan terus dari mulut apa yg diaorg nak... tapi lepas tu diaorg rasa guilty sbb akan nyusahkan lu beli benda tu and takut lu tuduh dia as gila harta or kaki kikis and end up awek lu org akan play around dgn kata2 diaorg td and kata "xde ape lah.. nanti beli sendiri.." or "xde apa.. just cakap2 saje.. bukan nak sgt pon"..

reason berdalih?..
mudah.. mereka ni xnak bf diaorg salah anggap pasal diri mereka... mereka xnak bf mereka samakan diri mereka dgn perempuan2 jalang kaki kikis kat luar sana...

nasihat gua?..
usahakan lah utk dapatkan brg tu... selagi mampu and barang yg dia mintak tu berpatutan... jgn dia mintak Porsche pon lu bagi sedangkan lu drive kancil.. ape kejadahnya... ikut logic lah.. klu setakat sejambak bunga.. sekotak cekelat choki choki.. or apa2 yg x melebihi RM300, gua rasa ble kot dipertimbangkan... ye pertimbang dulu... jgn main beli je..

at the same time fikir juga, sepanjang couple dgn dia, apa lu org pernah bg benda paling mahal kat gf lu org?.. setakat tudung bawal RM50 yg dah di diskaun 80 juta kali sampai mek klate tu pening dgn lu tu x cukup mahal ye... prezen yg solid maksud gua.. jam ke handbag ke... apa2 brg yg ble jadi hantaran lah maksud gua.... or benda2 yg romantik bagai ni macam teddy bear ke.. romantik dinner ke or ape2 je ah yg dia buat sendiri dgn kretiviti sendiri(part ni lelaki mmg liat, ego... takut kawan2 dia tau) .. hahahaha... and pikir pula ape prezen lu pernah dapat dr dia... kad2 buatan tgn dia sendiri.. perfum mahal2.. kemeja solid.. kasut futsal... frame gambar buatan sendiri... perghhhh... gua yakin jauh lg banyak dr ape lu pernah bg dia... walaupon ada certain tu x mahal mana tapi prezen tu sentiasa ada dan sentiasa mengamit memori bersama.. fuhhhlamak ayat gua... x hengat!!.. hahaha

then nape perlu berkira sgt??.. elehhh xyah lah bg alasan lepas kawen kang baru nak mewahkan... xde punya... dr 10 org kawan gua yg kawen, hanya 1 je yg berani kata suami dia still bagi prezen..

so pikirkan lah, klu lu rasa lu x pernah bg gf lu ape2, then usahakan lah.. (as long as x melampaui batas kemanusiaan dan ke-gaji-an..).. setakat teddy bear RM30 xkan xleh spend kot... jgn kedekut sgt bai..


**dgn ini gua amik kesempatan utk umumkan, Bday gua thn depan gua nak DSLR... hahahahaha... x pon, lelaki kacak yg telah diikat riben... waahhhhhhhhh... (air liur mengalir deras..) hahahahaha... macam haram...

**ok lah klu x dapat bg DSLR dapat bg gua Blackberry or iPhone 4 pon xpe... gua terima je... hehehehehehe...

10 comments:

ANATI SOKI said...

btol!! setuju! takkan nk demand nk suh pakwe tlg belikan ye tak? sipakwe kena pandai2 pikkir la .. tehee

zulfadzly said...

weii..aku pun nak umumkan arini befday aku..aku nak iPhone 4!!

bungkus cantik2 tau!!

BISKUTMARIE(",) said...

(pihak lelaki)

bagi gua prezen biar ikhlas dari hati lu sendiri, bukan bile di suruh beli baru nak beli. niat mmg nak bagi bukan pabila disuruh, ini baru di kire sebgai prezen

kalau bab perempuan mintak barang tu mmg selalu jadi, mane2 pun same. cumenye ikut kerelaan hati & kemampuan lu la nak beli ke tak. selalunye kalau perempuan meminta mmg xde yg puluh2 ringgit. sendiri mau ingat.

pokoknye sekarang, keikhlasan hati lu untuk memberi

kupu-kupu biasa said...

zul.. nanti aku lukiskan iphone utk ko ye..

biskutmarie.. eleh.. dan2 time ni muncul isu ikhlas ke x... klu dh syg, ape pon boleh diikhlaskan... hehehehe..

beli dulu... xkan benda murah pon nk pertikai ikhlas x ikhlas... hehehehe...

gua dah lali dah... time ni sure suma nk ikhlas... cuba part lelaki yg mintak bukan2... perempuan xde punya nk pikir ikhlas ke x... selagi mampu and ble buat lelaki hepi, dia sure akan beli... serious... (kecuali gua.. lu nk lu bli kan gua brg dulu.. sistem barter so bila putus ke ape ke gua sure x mintak balik ape gua bagi... hehehe)

lelaki bg prezen sendiri dgn rela hati?... pernah ke?

da[Y]un said...

betul apa yg awk cakap..kita pun pandai segan gak kan nak minta tu ni..huhu

wawaZIBANG said...

Suka gilaaaaaaaaaaaaa entry ini weh !
grrrr :)

Lyaa Suriany said...

hoh

memang suka entry ni

kan bgs kalau lelaki paham

Redbloodx said...

Haha.. slalu awek gua xmintak pa2 pon kat gua.. tapi slalu gak la gua bg prezen. Muka gua ganas tapi dlm hati da taman.. Memang xde benda yang mahal2 pon gua bagi.. tapi adala jugak kn..daripada xda langsung. Awek gua pon jenis terima ja pa yang gua bagi. Dia cuma mintak gua jaga dia elok2 jer.. Ok per gua bagi yang murah2 jer daripada gua bagi tangan ngn kaki gua kat dia. kn2? Hahaha..

kupu-kupu biasa said...

redbloodx.. jika ko ada adik yg perangai cam ko yg suka bg prezen x kisah lah mahal or murah... sila2 lah rekomen kat gua... cakap gua single.... masehhh... hehehehe

Redbloodx said...

adik aku.. pendiam. xbnyak ckp. aku pon xtau perangai dia cam aku ke tak. hehe..