Saturday, May 15, 2010

adik gua dan kacak...

Babak pertama...

sejak adik gua balik bercuti ni dia banyak conquer TV so gua hanya penumpang je disisi... dia tgk bola gua layan... dia tgk katun pon gua layan... tapi bila dia tgk Adamaya...... hmmm... nak xnak gua kena layan... so end up 4 episod akhir Adamaya gua sempat tgk... tu je lah yg gua tgk... camne mula2 dia pon gua xtau... kengkadang kompius gak sape laki and sape perempuan... abang gua xyah cakap ah... dia lagi emo tgk Adamaya daripada kengkawan gua... hahahahaha...

Nak dijadikan cerita.... ketika menonton episod akhir, mak gua buat statement...


Mak: Budak Amani ni comel betul kan.. padahal bapak dia muka biasa je.. xdelah kacak pon...

Gua: Ishhh mak ni... x baik kate gitu.. hahahahaha.... mak dia lawa kot...

Adik: Alaaa kak.. apa ko nak heran sgt... tgk je aku ni... punya lah kacak... tapi mak bapak muka biasa je...

Dan tatkala itu gua tergelak guling2... sah adik gua perasan... x ble nak handle statement dia... mak gua ngadu kat bapak gua, tapi bapak gua pon sama joint venture gelak... sampai x nampak mata dah.. bertambah sepet jadinya... hahahaha


Babak kedua..

Ini berlaku beberapa hari lepas... sedang gua asyik tgk spongebob dimalam hari... adik gua tetibe mundar mandir gelisah dihadapan gua... sekali lalu gua ble handle lagi... kali kedua lalu, gua dh membara... kali ketiga lalu gua dah berapi...

Gua: ko dah kenapa dowh mundar mandir depan aku...

Adik gua terus melutut depan gua..

Adik: Kak.. ko cuba tolong tgk tengkuk aku ni kak... ade paku ke pasung ke ape2 x?..

Adik gua tunduk menunjukkan tengkuknya... gua check tempat yg dia tunjuk...

Gua: xde pon... awat?.. ko main kat mane dowh sampai kena paku bagai...

Adik: ishhh ko kompem ke xde ape?

Gua: Iye.. xde ape..

Adik: Ko check ah betul2... aku rase aku ni Ponti-anak lah... kacak sangat... sure ade paku kan kat tengkuk ni...

PaPPPP!!.. satu tepukan hebat gua bagi kat tengkuk dia...

Gua: hmmm dah.. aku dah benamkan... pi main jauh2... aku nak tgk katun... jgn gi umah pak imam... nanti ko terbakar...

hangin je gua.... abang gua dah guling2 kat dapur.... rupanya dia dah kena dulu dgn soalan bangang adik gua tadi...




**peringatan: apa2 lu baca kat sini jgn dibawa keluar dr blog ni... gua xnak undang komplikasi... ini sekadar hiburan... so plis jgn gunakan ni suma against gua... bace sini... gelak... pastu end okie?.. sbb gua skang ni sedang diserang hendap oleh back stabber gua... seboleh2 jahanam ni kate gua fitnah dia and the gang padahal gua dah 2thn kot x bertegur sape dgn diaorg suma... and diaorg x cukup hebat utk jadi bahan penambah dosa gua... erghhhh plissss lahhhh wei.. get a life.. and blog gua dah habis muka surat pon... so xleh tulis pasal korang... hahahahaha

3 comments:

ezam said...

hahahahahah such a happy family!!!!!!

kepada yg busuk ati tu biorkanlah....tak luak pon!!!!

BISKUTMARIE(",) said...

hahahaha...

gua dgn adik lu mne lagi ensem...?
hahahaha

kupu-kupu biasa said...

ezam... thanks... yup.. biarlah mereka terus mengata... penat dh nk layan org gila gitu..

biskutmarie... kalau tinggi lu 180cm keatas and ada muka mix skit maybe lu lah hensem... hahahaha... adik gua muka cam Shahir AF latest ni je.. cuma lebih tinggi and lebih kurus... hahahaha.. so lu rase sape lg hensem?