Sunday, May 30, 2010

proposal...

Dimalam yg indah ini... (gua agak je indah, gua x jengguk kuar pon)... gua ade satu isu utk di-proposal-isasikan... maklumlah, gua skang kan dah jadi Avril Korea... so gua banyak berkecimpung dalam arena drama sana.... dan isu ini telah menarik perhatian gua...

Tajuknya mudah...

Proposal... atau lebih tepat lg "wedding proposal"...

Gua tau ni bukan budaya kita... kite usually start merisik dulu... namun, merisik zaman skang x sama mcm dulu... dulu sesuaka hati nenekanda dan atukanda mereka je nak dtg... xde call.. xde sms or mms... telegraft pon xde... pos laju apakan lagi... surat ikat kat kaki burung pon xde...

skang.. sebelum merisik, kite kena lalui satu step pendahuluan... xleh main terjah2... b4 merisik kena tanya2 dulu pihak perempuan tu ade org x kat umah mase kite nak dtg merisik... xleh nk main cak-cak pong depan umah... alamat memang dtg umah kosong je ah... tuan umah dh gi kenduri kawen kat kampung sebelah, haaa duduk ah sampai berpeluh ketiak depan pagar... hahaha..

so dalam erti kata lain, elemen of surprise dh xde dh dalam kaedah merisik zaman ni... sbb suma dh ter-bentang... sebelum dtg pon kena bgtau.. ye lah, xkan tuan rumah nk kasi dtg suka2 kan.... mesti nk tau hajat... untung2 ble lah tuan umah siapkan daging kijang golek.. (harapan lah klu dpt.. hahaha).. and atleast ble lah nk tuan rumah tempah baju sepasang dua utk nampak lebih gojezz... (iyolah tu.. hahaha)

Kesimpulannya... seganas2 gua... gua ade pasang angan2... klu ble gua nk bakal suami gua propose gua... x perlu depan org ramai coz gua x suka publisiti murahan gitu... cukup sekadar gua dan dia saje di mana2 kedai mkn yg x berapa bising.. x perlu bunga... x perlu melutut depan gua.. x perlu cincin pengikat kata setia... cukup sekadar lafaz kata2 indah yg dtg dari hati ketika mata bertentang mata... settle... then bila gua dh agree baru ble start mention kt family.. nk risik ke.. nk tunang terus ke.. terpulang... janji proposal dari mulut dia dulu... tu pon dh cukup buat jantung gua berdegup kencang....

**perghhhhh... sweet x gua?.. sweet kan?.. kan?.. Kan?.. hahaha... hmmm masehhh... gua tau gua sweet... hahahahaha

3 comments:

zulfadzly said...

ehem ehem...apakah??

ko tau kan alamat umah aku..jgn lupe pos kad undangan..

BISKUTMARIE(",) said...

tinggi imaginasi lu kan...?
pergghhh.....

kupu-kupu biasa said...

hahaha.. zul... xde ehem2 nye... aku berangan je... xde kena mengena dgn real life...

biskutmarie.. x dpt dlm realiti... fantasi pon jadi lah....