Monday, May 3, 2010

Kokurikulum penting utk lelaki

gua bosan dok opis ni... fesbuk xleh masuk guna broadband... (macam jahanam)... so gua dok termenung saje2 kat kaki lima tgk org lalu lalang.. dan2 tu lah... ZZaaaasssss... Idea datang menjelma...

menurut kajian dan pemerhatian gua yg lebih lama (memandangkan gua xde keje skang)... lelaki akan jadi lebih memantul2 dan manessss yg amat jika mereka mengamalkan kokurikulum tambahan ni agar bisa menarik perhatian pihak berlawanan jantina.... ermmm dan kengkadang yg sama jantina juga... hahahaha...


sila mendaftar diri utk menyertai mana2 ektiviti kokurikulum yg dapat memantapkan ciri2 seperti dibawah... satu kokurikulum sudah... buat cukup syarat je..


1. Boleh bermain alat muzik... terutamanya gitar dan drum... kompang tidak termasuk dalam senarai..

perghhhh... layan dowhh... menusuk kalbu... gua rekomen lu org belajar main alat muzik atau gubah lagu... market sure naik me-roket... sbb tu budak2 band selalu dapat awek cun2... hahahaha..



2. menjadi ahli sukan yg berjaya..

lu igt mamat2 skaters tu suma rupa nya maness ke??... xde jack.. biasa2 je.. tapi sebab mereka ala2 ahli sukan.. that's y mereka laku bangat... (gua tau sbb gua dulu pernah jatuh hati dgn skaters... hahahahahahaha)

neway.. bersukan ni nampak kau pandai jaga kesihatan dan.... ntah ah... korg akan ade aura yg lebih skit kot... klu x masakan ahli sumo tu awek x hengat dunia nye cantik...

so nasihat gua... sila majukan diri utk ber-awek.



3. pelukis atau jurugambar..

sila asah bakat kesenian seni lu org... pelukis ni tektik dan teknik nak pikat dia mudah... lu lukis je pic awek yg lu minat tu cantik2 yg stok sepesen abis dgn yg real, pastu bagi kat girl tu... nanti dia tersentuh lah hati tu... hahaha..

bagi jurugambar plak, method x lari jauh beza.. lu amik pic gadis pujaan lu dalam posisi paling cun dan dia nampak KURUS anggun menawan... ye diulangi KURUS anggun menawan... hahahahaha... awek akan lebih teruja kalau lu dapat capture pic dia dalam keadaan candid tapi pic tu dia nampak sgt cun... ni mcm menunjukkan lu peka dgn keadaan posisi cun dia.. penting tu beb... hahahahaha



4. bad boy attitute..

sila take note.... hahaha... manessssss mereka ni

alaaa.. xkan ni pon gua nak ajar... entry gua yg dulu2 kan gua dah terangkan ciri2 bad boy ni camne... hahahahaha... ntah ah... bad boy look and attitute selalu buat hati barbie gua ni bergejolak... meronta2 nak jadi awek dia.. hahahahaha...



5. pandai baca al-quran dgn baik dan siap taranum nya sekali...

sekali lagi gua sebut.... perrghhhhhhhh... ni dah lah x malu bawak jumpa family... ko dgr pon ble gugur jantung and lemah sendi beb... sejuk je jiwa... damai je rasa... so mari bercinta.... hahahahaha




6. ada kenderaan berbumbung... kereta lebih baik..

perempuan skang pentingkan harta dan kesenangan juga... so sila kerja keras dan gigih utk ada keta... so klu muka lubuk manae pon kalau lu berkereta... gua yakin lu akan laku... tapi lu nak ke dapat awek cara macam ni??.. kena igt... bukan setiap masa kita akan berada diatas... huhu



7. hormat ibu bapa dan bersopan santun..

lelaki yg sopan santun adalah sangat manesssss... gua xtau ah lu org tapi gu kalau jenjalan dgn parents gua and nampak mamat berjalan dgn mak dia yg dah tua sgt2 and x malu pimpin tgn mak dia and angkatkan barang utk mak dia... perghhhh jiwa gua bergelora sungguh... touching betul gua tgk... rase macam nak terjah mamat tu ajak kawen... hahahahaha...


8. lelaki selekeh

tshirt.. jeans lusuh.. slipar toilet... manessssssss.... org camni sebenarnya ada tarikan tersendiri... jadi sila teruskan ektiviti ke-selekeh-an anda.. hehehehe..




9. berketerampilan smart atau smart casual..

pakaian sentiasa berjaga dan smart... x kira ketika ke tempat kerja atau sekadar bersantai... pakaian sentiasa rapi dan sgt european.. perghhhhhh... bisa buat perempuan toleh berkali2... hahahaha



lu org mesti tgh tersenyum2 kan sbb salah satu kokurikulum tu dah ada dalam diri masing2... hehehehe.. kesimpulannya.. semua org dah ditentukan pasangan masing oleh yg maha esa... macam mana pon personaliti lu org, diluar sana mesti ada yg mencari org mcm lu org.... antara cepat atau lambat je jumpa... so cheer up dude...


**comel plak tgk cipuden gua tido menonggeng gitu... ekor ciput je... hahahaha... jgn lupa bg makan ye korg... cian dia

6 comments:

ezam said...

tajam sekali pemikiran sedari...hhehehee

nanad said...

aha..suka ini entry..
*thumbs up :D

Zulfadzly said...

hahahahah..teacher ##r**#..cayalah!!
walaupun x semua tp aku tau kat mana aku..kehkehkeh..


kalau seminggu ko bt research tepi kaki lima mau jadi buku nih.

"manual kokurikulum lelaki"

hahahahha

Pepatung Mematung said...

babe.. aku suke sumer kokurikulum yg kau senaraikan tuh... wakakakakaka... berbaloi jugak kau lepak lamer gitu yer.. nanti next time ajak aku lepak same okayyyy... i likeeeee cuci mata gitu.. *wink*

pumkin said...

8. lelaki selekeh

tshirt.. jeans lusuh.. slipar toilet... manessssssss.... org camni sebenarnya ada tarikan tersendiri... jadi sila teruskan ektiviti ke-selekeh-an anda.. hehehehe..

yang ko describe nih, ejad ni.. ahahhaha

kupu-kupu biasa said...

pumpkin.. ejad yg dulu ok lah... ejad yg baru ni dh jadi mat smart bawak kete mahal kan?.. dh x main skuter cam dulu so x berapa manesss dah.. tahap suam2 kuku... x semanesss cotton candy lagi.. hahahaha