Sunday, August 15, 2010

Di suatu tengahari...

keadaan sekeliling masih terkawal... x hujan lg.. matahari masih sengih2 kat langit tu... panas ble thn... bulan2 puasa gini ble plak gua ditugaskan kat luar opis... actually bln x puasa pon keje gua mmg kat luar opis memanjang.. hahahahaha..

ketika memerhatikan gelagat org di bazar ramadhan, gua duduk port baik punya kat kerusi batu yg dalam bangunan ber-air-con... ( bazar diluar tp gua di dalam... hehehe... ).. gua dok berdua dgn kawan gua Sapik nama glamournya... tetibe dia berkata:

"kau ada x mp3 lagu omputih yg dok repeat nama penyanyi kita tu?.. aku aritu simpan dalam henpon pastu hilang pulak lagu tu.." katanya sambil mengipas2 diri pakai jari jemarinya yg lentik.. (gua kompius.. rasa ke angin kipas pakai tgn tu?.. and bkn kite tgh duduk dalam tmpt air-con ke?)

"Lagu yg mane?.. ade plak omputih nak sebut nama artis kite" jawab gua endah x endah..

"Ala... lagu Lady Gaga tu... "

Gua kompius... Lady Gaga ada sebut nama artis kita dlm lagu?.. apsal gua xtau?..

"Serious Pik?.. lagu yg mane?.. lagu baru ke?.. " tanya gua yg dh semakin minat nk tau

"Alaa... femes lah lagu tu... Hmmm... Lagu dia camni..."... Sapik membetul2kan tone suara nya... gua beri tumpuan penuh...

"Ehemmm... testing... testing.... lalalalalala.... ehemmm... okay... aku nyanyi ye..".. gua just angguk...

"Ram... Ram... Ramlah Ram... Ram.. Ram.. Ramlah Ram... "

Gua dah xleh handle...lagu dia x habis nyanyi lg gua dh gelak tahap hilang nafas... mane dia dapat lirik lagu tu?.. setahu gua lagu Bad Romance tu lirik dia "Ra ra Ah ah ah.. Roma.. Roma ma.. Ga ga Olala..." camne leh bertukar jadi "Ram... Ram... Ramlah Ram... Ram.. Ram.. Ramlah Ram... ".. adeiiii mental gua kalau hari2 kena layan sengal si Sapik ni... tapi klu dia xde, sunyi plak gua nanti... huhu... so gua redha je lah...




**gua sebenarnya x phm nape org bukak bazar seawal 11pagi.. lu org ni mcm nak bg galakan utk org2 x berpuasa je... klu bukak kol 3 ptg gua leh consider lg.. bknnya lu org masak kat bazar tu... masak kat umah kan?.. bawak ke bazar ptg skit xleh ke?..

**gua rase skang ni org dh byk xtau malu... so what kalau lu uzur.. itu bukan tiket utk lu makan kat public.. malu lah sikit dgn org sekeliling... seronok sgt ke klu org tau lu tu tgh uzur?.. and kalau dh x thn sgt, perut byk angin sbb uzur, kena mkn gak, fine... bli lah satu dua kuih and makan sembunyi2 tanpa org nampak... x perlu lah makan nasi hidang bagai dgn ayam golek and daging black paper dalam surau.. ye kengkawan... surau... lu igt surau tu tempat welfare yg sediakan kawasan khas utk lu mkn hidang ke??..

1 comment:

BISKUTMARIE(",) said...

dorang ni xtau hormat kat orang tu masalahnye..
lepas tekak je...
haih....