Wednesday, October 6, 2010

Cerita2 yg gua collect..( part 1)

1. Lelaki dan sport rim..

“nape perempuan nak kena bli kasut banyak2?.. bukan terpakai pon..”


Jawapan terbaik utk situasi ini:


“sebab ble bawak jalan2 dalam mall.. sport rim xleh..” hehehe


Reason:

lawa mane pon sport rim keta lu, lu kena tinggal gak kat car park.. unless lah lu nak sorong sport rim tu masuk mall gak.. tapi xtau ah kalau lu sambil2 jenjalan tu nak tegur semua org and cakap “awak ada sport rim?.. saya ada.. cantiiiiikkkkk”… hahahahaha… sudah tentu tidak bukan?.. atleast kasut ble bawak jenjalan wei… tapi gua ade satu je.. tu pon tah mana kucing gua bawak lari aritu… sbb tu gua gi keje pki sandal je… hehehe… (cehh padahal heels bawah meja je)..




2.teka teki budak 5 thn

“aunty.. Scorpion “colour” ape?”..

Gua dgn bangga menjawab “hitam”

Budak 5thn itu gelak besar.. “salah.. lagi?”

Gua berfikir sejenak.. “Coklat pekat?”..

Lagi galak budak itu gelak.. “salah lah aunty…”

“habis tu colour ape?” Tanya gua yg mula rasa nak marah..

“colour jengking…”

Gua kerut kening seketika… kemudian tepuk dahi… Kala rupanya… ku pikirkan colour… hahahahahahaha… gua ditipu bulat2 oleh budak 5 thn…



**jgn kisah sgt pasal entry utk part seterusnya sbb ntah bila2 lagi ntah baru gua buat... tu pon klu gua teringat and tu pon klu gua nak guna tajuk yg sama... hahahaha...

6 comments:

BISKUTMARIE(",) said...

mslahnye kasut pompuan yg bnyk tu penuh dlm bonet keta..
jadi memerlukan sport rim yang kukuh untuk menampung beban dari kasut...
amacam...??
:D

kupu-kupu biasa said...

jawapan lu x kukuh... coz whatever it is, dgn sport rim biasa pon kete tu ble jalan and ble sokong berat kasut... alaaa... klu awek lu pakai kasut buruk2 nanti lu gak yg malu... hahaha

prince zako said...

jlan2 dlam mall pon owg xpndang kasut luu..kcuali lu pki skirt atas lutut jer...haha

kupu-kupu biasa said...

x kisah pon org x pandang kasut gua tp atleast ble bwk masuk mall.. hahahahaha... x perlu tinggal kasut gua kat carpark.. ble bawak masuk mall..

Alia said...

Hahahahha scorpion kaler apaa hahahahahaha sukaaaaa teka teki tuu haahahahah.

Redbloodx said...

serius gua cakap lu gua xberminat dgn keta.. wlupon gua ble bawak keta mcm hilton. serius gua xminat bolasepak..wlupun gua penah jd striker n goalkepper ms blajar dulu.. Gua minat rumah jer... gua minat extream sport. hahaha