Sunday, October 24, 2010

Orang Kesusutan Upaya (OKsU)

pada tanggal 15 oktober 2010... gua dgn jayanya buat medical check up kat Poliklinik kerajaan yg berada dihadapan satu kawasan besar lot kubur... hehehe.. ble agak bukan poliklinik mana?..


fasa satu..
beratur.. amik number.. gua dh rs mcm gua masuk Amazing race cari kaunter yg menggunakan abjad yang cam haram bertabur and GPS x disediakan.. nasib gua tau membaca..


fasa dua..
X-ray.. perlu buka suma baju kecik besar medium semua dan pakai baju spital atau nama glamour nya "scrubs".. xtau berape juta org dh sarung baju tu... okay.. xnak pikir... gampang haram geli..


fasa tiga..
amik ujian air kencing.. takut amik dadah katanya... vavi.. saiz gua ni klu amik dadah dh lama dh gua apply jadi stewardess..


fasa empat..
cuba untuk kencing sampai penuh dua botol spesimen.. satu pon seksa nak penuh, tetibe nak suruh penuhkan 2.. ye kengkawan, requirement dia nak sebotol yg kena seal tu penuh.. yg lagi satu botol biasa tu setengah pon xpe.. if yg seal tu x penuh dan mencapai piawaian, perlu buang sebotol tu dan cuba lagi sampai penuh.. AZAB.. gua baru kencing sebelum kuar umah...


fasa lima..
minum air mineral botol besar..


fasa enam..
masih minum air mineral..


fasa tujuh..
setelah sejam setengah, gua akhirnya berjaya kencing.. sepah.. tapi lumrah lah.. hahahahahaha..


fasa lapan..
jumpa medical assistant yg belagak dan kerek budget dia doktor pakar.. klu x sebab nama jawatan gua kat kad perubatan tu, dah lama agaknya dia maki gua sebab kencing lama sgt till dia x dapat ikut kawan dia shopping kol 11am..


fasa sembilan..
suruh gua hantar sendiri borang x-ray yg dia terlupa letak dalam envelop x-ray gua yg dia dh hantar ke Hospital Besar..


fasa sepuluh..
hantar x-ray..


fasa sebelas..
balik umah.. mandi bersih2... baju suma masuk mesin basuh and curah dettol..


fasa dua belas..
fasa sebelas x berjaya... coz badan dah start rashes.. gi klinik and dapat tau it's a skin infection coz dah start bernanah kat depan dan blakang badan gua..


fasa tiga belas..
nanah pecah.. kulit terkupas.. isi nampak.. kena baju perit dan nyilu..


fasa empat belas..
"scrubs" poliklinik kerajaan x brape bersih and x hygienic .. entah2 dh ada org yg hidap kudis buta or kusta pakai and mereka x basuh...


fasa lima belas..
gua derita.. nak tarik nafas pon rasa nak tersiat2 kulit badan.. rasa ditikam2.. air mata sentiasa bergenang bila baju tercuit manja kulit yg dah x berkulit sgt tu... depan blakang lak tu..


fasa enam belas..
gua ingat nak mohon kad khas untuk org Kesusutan upaya.. OKsU.. lu rasa ada x?.. hahahahaha


**kesimpulannya... poliklinik kerajaan perlulah lebih menjaga kebersihan... jika anda kotor camne rakyat nak sihat... tempat kesihatan perlu jauh lebih bersih dari kuman dan kekotoran..

**walaupon gua hanya anak seorg AJK JKK area ni tapi gua tetap ade hak utk dapatkan rawatan dan perkhidmatan yg sempurna..

**Sila lenyapkan dan tukarkan slogan "Anda sopan kami Segan" itu.. coz sesungguhnya mereka sgt x sopan dan x segan walaupon kita ckp elok2 dan penuh budi bahasa dgn mereka..

**jgn mcm keldai sgt ye.. sibuk kejar kan nak join kawan shopping time lunch.. habis kan keje lu dulu.. jam baru 11am... agak2 sikit ye perangai tu...

**sila sain petition yg membenarkan gua dapat kad OKsU ni.. serious bisa siotttttttt kulit gua ni... rasa mcm nak golek2 atas jalan raya yg berlekuk2 tu... sakit yg teramat dh ni.. dapat MC seminggu pon cara gak ni... adddeeeiiiiiiii... dammmiiittttt...

2 comments:

BISKUTMARIE(",) said...

dasat...


gua confius..
ejaan 'nyilu' yg betul atau 'ngilu'

kupu-kupu biasa said...

ntah.. gua dulu spm bm dapat 4b je so xleh nak bantu dlm pembetulan ayat.. hahahahaha