Wednesday, March 16, 2011

lelaki kah gua?

se-tengah-hari yg indah... gua lepak kfc dgn dak2 opis.. diaorg dan2 cite pasal shopping... nak bli tu.. nak bli ni... xleh kawal perbelanjaan... kad kredit tahap kena block.. tunang dh marah... itu ini..

gua dgr je.. gua x respon sgt.. tetibe kuar statement "aku rasa ko lelaki lah beb.. perempuan ada 9 nafsu kot.. ko aku tgk cam xde nafsu nk ber-shopping suma"

gua berfikir sejenak... lelaki kah gua?..

gua bukan xnak shopping... gua igt lagi pesan arwah atuk gua... "bila kita susah.. kita xkan ada sedara.. kita xkan ada kawan... kalau kita xde duit... adik beradik pon kita xkan ada... x salah beringat utk hari tua"

so kesimpulannya... gua xnak menyusahkan hidup org lain.. gua beli apa yg gua mampu and apa yg gua rasa perlu.. kita xtau umur kita panjang mana.. kalau mati cepat then xpe lah nak habiskan duit beria-ria.. tapi kalau umur kita panjang, then cukup kah nak bayar utk segala keperluan kalau suma duit dh habis beli barang kehendak??.. (ini tak termasuk amalan di hari akhirat lg ni)

perempuan mmg ada 9 nafsu, tapi kita yg kawal dia... bukan dia kawal kita.. kalau x kawal, gua dah lama dah bli jam baru sbb jam gua asyik mati sendiri... apa guna mak ada jam lebih kalau kita x nak rembat.. betul x?..hahahaha..


**gua ada habit kedekut dgn diri sendiri... nak tgk gua bli brg utk diri sendiri mmg payah... tapi klu bday org ke, bli brg utk umah ke, utk family ke.. gua mmg xde hal.. pelik kan?..

3 comments:

BISKUTMARIE(",) said...

bole caye ke...?
hmmm...

zulfadzly said...

beb..nanti aku buat list ape yg aku nak..aku harap sgt ko tunaikan..

kupu-kupu biasa said...

biskutmarie.. terpulang... sbb usually org yg bg gua brg... hahahaha... so kesimpulannya nampak sengkek adalah bergaya sbb nanti org bg brg and kite xyah beli..

zul a.k.a zetty... hanya utk org berkenaan je ye... ko blom jadi org berkenaan lagi... hahaha... aku pon xde adik perempuan utk kawenkan dgn ko... aiseehhh...