Friday, June 17, 2011

Apa yang orang kurus x pernah tau..

ini adalah luahan rasa seorang manusia bersaiz supermodel versi plus size..


gua rasa adalah x adil untuk orang kurus judge mereka yg berbadan besar ni macam2..


just bcoz badan kami besar... x bererti kami makan banyak.. kengkadang yg kurus ni yg lebih melantak dari kami..


just bcoz kami banyak babat.. x bermakna babat2 ini adalah tugu kebal untuk berlindung dari rasa sakit hati atas herdikkan kamu2..


just bcoz kami besar... x ber-erti kami mahu pasangan kami besar juga.... kami pon ade taste okay... jangan pikir kami ni main rembat je lelaki mana2 depan mata...


just bcoz kami plus size... x ber-erti kamu2 ble gunakan kami utk tackle kawan kami... sila jgn macam cibai baik2 dgn gua, flirt2 dgn gua tapi hakikatnya lu nak tackle kawan gua... sangat gampang perbuatanmu itu..


just bcoz berat kami x turun2.. ini x bermakna kami x cuba... u hav x idea how sucks the weight lost drinks taste like... haram jadah rasa x sedap... dah berpuluh ubat2an kami telan... jogging ber-round2.. still kami x kurus2...


luorang x pernah tau apa rasanya di herdik di hina bila lift penuh.. seolah2 lu bagai seekor badak sumbu yg menyebuk... org start mengata... berbisik2.. seolah2 suruh lu kuar sbb lu yg kononnya beratkan lift tu..


luorang x pernah tau betapa sedihnya bila orang xnak kawan dgn lu sbb lu gemuk..


lu x pernah tau betapa siksanya kami paksa senyuman bila lu panggil kami "gemuk".. "debab".. dll..


luorang x pernah tau betapa susahnya nak masyarakat terima kami seadanya..


lu orang silap... kami x pernah berdoa ketika dalam rahim ibu kami, utk dilahirkan babatlicious begini.. kami x judge pon anda yg kurus macam lidi tu depan2.. nape plak lu orang suka2 sound kami sesedap rasa??..


kami juga makhluk tuhan macam kamu2 semua..


kami juga mahu bahagia.. dan berhak untuk bahagia!!


kami juga mahu jodoh yg mengikut taste kami..


jika kami ble tutup mata skit dari menghina atau meng-komen rupa paras dan fizikal kamu2... then nape kamu2 x boleh buat benda yg sama??..


just bcoz kami gemuk x ber-erti kami lembab, malas dan bodoh... sila jangan asyik gunakan kami utk kepentingan diri sendiri..


luorang yg kurus x pernah cuba nak faham yg kami telah cuba sedaya upaya utk kurus.. kalau lu rasa lu x ble terima kenyataan yg kami ni babatlicious, then sila berambus dari hidup kami.. hentikanlah cubaan utk mengubah kami jadi perempuan impian kamu itu... sbb Allah itu adil.. jarang ada perempuan kurus yg cantik itu mempunyai perangai dan perwatakan lovable mcm kami... lu xleh tamak bai... lu nak rupa atau lu nak kasih syg yg terulung?..


kami paling benci kalau ada antara kamu manusia2 kurus yg selalu buat statement "aku rasa aku dh gemuk lah... xnak mkn lah,,, nak diet"... serious gua rasa nak langgar.. reverse... and langgar lagi sekali... vavi pundek... kalau lu yg sekerempeng mcm kertas litmus tu gemuk, then gua ni apa dowwhh?.. dinosaur? hippo?.. alien??.. (sbb tu, bila ada org kurus buat statement dia dh gemuk utk pancing pujian, gua akan jawab.. "ha ah.. ko mmg gemuk.. gemuk gila babi setan " hahahahaha..)


kesimpulannya... kami bukan mahu dilayan bagai raja... cukuplah sekiranya kamu2 layan kami bagai manusia yg ada perasaan... cintailah kami sbb diri kami secara keseluruhan dan bukan kerana dah xde pilihan..


nota kepada nabil... cukup2 lah buat lawak pasal org gemuk.. lu x pernah jadi gemuk sbb tu lah lu x sensitip langsung pasal isu ni.. kami x pernah doa utk jadi gemuk.. and kerana lawak2 dari orang2 mcm lu lah kami rasa inferior dan sentiasa merendah diri serta tiada keyakinan... sekian<--ayat baru feveret gua..

6 comments:

suffiakmal said...

babis, gila touching wei. nak nangis aku baca. :')

boleh tak aku nak letak kat blog aku tp aku link ke blog kau ah. boleh tak ?

aku bukan seorang peng-copycat. hehe

kupu-kupu biasa said...

Hahaha.. Sila2.. Aku x kisah pn janji bgtau n link bkn curi suka2 mcm ada org tu..

Eh mana ko ilang? Lama x nampak?

suffiakmal said...

aku ada je. kau yg tak follow aku mmg tak tau kewujudan aku. HAHAH. aku setiap kali kau up entry baru aku baca. tp an aku kesal sikit dulu kau hari up pasal scandal kau, tiap hari aku tunggu baca. *amboi pasal scandal2 suka eh*hahha

balik2 scandal dgn cekodok ade la. hahha.

kupu-kupu biasa said...

Aku mmg ada nawaitu nk follow tp x reti.. Hahaha.. Mana2 yg aku ter-follow tu maksudnya aku click2 apa jadah tah tetibe jd follower.. Ko nye nanti aku try click2 ye..

suffiakmal said...

hahah, wei thanks follow aku. heheh. dorg puji kau pny penulisan.

Ikki Skyangel said...

sedihnya.. Post ni dah lama tapi baru baca. Saya ada jugak buat post macam ni, respon untuk post awak. Sudi2 la jenguk ya.. hehehe. http://aiparfiena.blogspot.com/2014/05/apa-rasanya-berbadan-kurus-perkara-yang.html