Thursday, June 2, 2011

Mak.. cinta tu apa ye??..

sepetang yg dingin..

hujan membelai2 bumi..

hati gua jadi meruntun jiwang..

dengan muka innocence (kononnya.. padahal dh putus cinta berdozen kali...hahaha) gua memberanikan diri tanya mak gua yang sedang menjahit langsir raya...

ye kengkawan... langsir raya.. patutnya siap last year.. tapi tahun ni pon gua x yakin siap... hahahahaha...


"mak.." tanya gua sepatah... mak gua toleh..


"apa ko nak?".. perghhh ganas sungguh mak gua... mungkin sebab gagal masukkan benang dalam jarum mesin yang sumpah halus lubang nya...


"mak.. cinta tu apa ye?... between a guy and a girl lah"


mak gua berhenti menjahit.. dia toleh gua sambil senyum sinis..


"easy lah kakak.." dia senyum lagi tengok gua... gua buat muka pelik..


"a guy will iniate the relationship... tackle u ... feewwiittt2 apa yg patut... dah jadi awek kang... the girl plak kena maintain the relationship... maintain all the way sampai kiamat... if ada yg x kena kang the guy will blame the girl for any flaws in the relationship"


gua anguk pelahan... so true lah mother.. my ex-boypren olweyz warm2 ciken poopoo.. later2 i yg kena maintain relationship and they just lepak goyang kaki... vavi pundek... (x offence.. ex gua lah perangai gini... maybe lelaki lain tidak..)


"ooowww... did i mention that along the way nanti ada gangguan? kengkawan dia lah.. ipar duai lah... mertua lah... akan menyebok and make things more miserable?.."


gua telan liur..


"err... maksud mak cinta tu menyakitkan ke?.. abis tu maksud cinta tu apa?"


mak senyum lagi..


"cinta xde maksud tapi banyak rasa.. rasa sakit paling banyak.. rasa hepi tu cuma kadang2.. tapi yang kadang2 tu lah yg sangat berbaloi utk dikenang sampai bila2.."..



hhmmmm... gua stop konversasi disitu saje... mak gua pon sambung jahit semula..


so kesimpulannya, betapa sakitnya pun bercinta kita xleh putus asa.. mesti ada yg sesuai dgn kita diluar sana... amin...


dan moga mintak simpang ipar duai dan mertua yg puaka... amin...


tetibe mak gua tanya soalan cepu emas kat gua..


"budak mata sepet yg berkenan kat kamu tu bila nak masuk meminang?.. rajin benar keluarga dia hantar terubuk masin dan kek lapis kemari... hantar lah cincin belah rotan pulak..."


gua dengan otomatik buat2 tido zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

2 comments:

miss cendawan said...

wahwah . kemaen .

Miss AnisSensuous said...

Mendalam maksud tu :) I learn something from that. Thank you :)