Friday, December 11, 2009

Timbang kati sendiri..

Ada beberape perkare yg gua rase sgt biadap dan sering berlaku kat diri gua ni.. ape ke malang diriku ini..

1. ada sebab kenapa lampu keta dicipta warna kuning.. ia adalah untuk mengelakkan ke-silau-an mutlak ketika pemanduan.. maka dengan ini.. gua umumkan bahawa adalah sangat biadap ye kengkawan kalau gua tgh memandu kat highway sambil press minyak tahap cecah lantai tetibe keta lu cilok belakang gua dan menggunakan lampu kaler putih.. haram.. pundek.. jalang.. biadap.. silau lah ngek!!!!!.. lu kalau nak sabotaj gua pon agak2 lah... bahaya dowwhhh lu pakai lampu putih.. effect kat mata gua yg memandu depan lu ni...

2. jgn tanya gua bila nak kawen ble x?.. biadap namanya tu..

3. agak biadap juga pada mereka yg saje bakar jiwa gua dgn menjemput gua gi kenduri kawen diaorg yg saje dibuat secara berjemaah dgn semua kawan baik gua.. dammnnn youuu... saje ah tu nak buat gua rase gua x laku2 lagi... eeiii gua special tau.. sbb tu xde Year end sale.. gua akan laku bila gua rasa itu masa yg sesuai utk gua laku...

4. agak biadap pada mereka yg panggil gua interview sekadar utk berkenalan je padahal dh ada calon pon utk jawatan tu which is anak tok chik dia sendiri... biadap sungguh lu habis kan masa and duit gua nak travel ye..

5. ptptn semestinya agak biadap juga.. wang penyelengaraan sibuk nk kutip tp statement bayaran sethn sekali je hantar rumah..

6. agak biadap bila gua rasa nk terberak tapi air xde sebab ada kontraktor JKR korek jalan.. perghhhh... tahap gegel gua tahan ni..

7. dan yg paling penting... mata gua ni pun ble tahan biadap... dah pukul brape dh ni tp xnk tido2 gak... biadap tahap unta betul... camne gua nak dapat anugerah peng-tidur terbaik tahunan camni?.. insomnia yang biadap!!!

3 comments:

Zulfadzly said...

byknyer kebengangan ko..

1. ni lah antara aku lembab memandu waktu malam..mmg gampang manusia yg gune lampu kristal tu..yg pakai lampu kuning pon kalau letak high beam mmg pundek!!

2. aku tanye sebab aku prihatin..hahahah :p

3. hahaha..bab ni aku setuju..macam year end sale..ko buat je awal ramadhan..

4. see? kan aku dah ckp..kalau gomen bt interview mmg ko sakit hati..

5. ptptn? no komen..aku biaya sendri jer..cewahhhh..

6. g 7e beli air mineral..

7. unta pun x biadap camtu..haishh!!

Putra Al-Maliki said...

selau lewat malam eh.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

kupu-kupu biasa said...

ini lagi satu benda yg agak biadap... dah banyak kali aku kate aku x suka org pakse aku follow blog... kalau aku nak aku akan follow sendiri... adeiiii... buat gua nyirap sirap bandung je petang2 ni...