Tuesday, December 1, 2009

Ketika Azan Maghrib berkumandang...

skang ni dah banyak sgt cite hantu kat tv mahupun wayang... ada yg seram ada yg kelakar dan ada yg romantik+seram+kelakar.. isshhh tamak haloba betul penulis skrip tu... cerita pasal vampire and werewolf sure ada sbb bf gua belakon.. ( jacob black, me love u lah...) neway, hantu ponti-anak, toy-ol, sa-ka, po-chong, momok, suma dah ada rancangan khas masing2... Gaia pon dah ada rancangan ber-episod.. malah mereka jauh lagi femes dari artis cerita cinta..

So sebagai seorang penulis skrip terhebat dan terpeka dengan perkembangan seni filem tanahair, gua amik cuti separuh hari selama 4 hari berturut2 dari tulis telenovela.. apa barang fokus telenovela bila cerita seram tgh panas.. Gua nak buat filem seram yg hantunya xde org guna pakai lagi... gua xnak ada bau2 bacang pon dgn hantu2 diaorg.. gua nak lain dari lain.. so gua tadi dah pikir dgn penuh mendalam, gua amik inisiatip nak buat filem seram yg gua dah kaji sejak dari kecik lagi... situasi ni selalu berlaku time maghrib je... or so they say lah kan... sebab dulu arwah nenek gua suka jerit kat gua "adik balikkkk... dahh magribbbbb... jgn main sembunyi2 lagiiiiii... nanti kena sembunyi dengan hantu tetekkkkk!!!!"... ceeiishhh tak sensored betul bahasa... so gua igt lepas ni gua nak buat filem "Cinta Si Hantu Kopek"... amacam?.. cara x?.. teruja x?.. gua kena tukar perkataan tetekss tu jadi kopek sebab gua nak filem gua untuk tontonan umum.. nanti kang kena tapis banyak sgt dah hilang seri plak filem gua.. memula ingat nak guna payudara tapi tak feel plak...

Jalan cerita filem gua senang je... si hero ni suka main sembunyi2.. pastu dia plak kena sembunyi kat tempat yg agak sempit dan gelap.. dan x semena2 dia bercinta dgn hantu kopek tu and disebabkan cinta semakin mekar indah,hantu kopek tu dah tutup aurat skit.. pandai pakai Bra Triumph dah... so dia dah x lucah sgtlah... hepi ending lah tu konon... amacam??.. pecah panggung x nanti filem gua ni??..

**zul, ko jadi direktor filem aku ble?

**biskutmarie, ko jadi cameraman ble?..

**artis gua dah select.. x wori.. pelakon perempuan dia gua dah pilih yg ala2 pamela anderson... mantap gua cakap lu... hahahaha...

9 comments:

cik bunga said...

hahaha!
ngek la entry ko nih
ayat xsensored lngsung hahaha
ape pn pelakon pmpuan tu mmg mantopss ;p

Pepatung Mematung said...

bangang... hahaha... tapi aku suka gakss.. wei edward ah comeyy.. hahaahaha

Zulfadzly said...

hahahahah..

aku setuju jd director..aku yakin bile tgk barisan krew yg mantap2 ni mmg sure pecah dara lah..eh..panggong!!

aku cadang kiter bt audition utk heroin merangkap hantu kopek tu..kene select betol2 beb..saiz mempengaruhi jumlah penonton!! hahahahahah

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

haha nak jadi endward cullen boleh dalam movie awak yg meletop ni haha

kupu-kupu biasa said...

cik bunga.. apa brg nk sensored.. suma org ada ape benda tu... saiz je lain2..hahaha

pepatung.. x.. jacob gak manesss..

zul.. thanks sudi terima jawatan gaji rendah tu.. jgn lupa buatkan poster aku..

Ritz.. kami perlukan pelakon wanita lah.. nak jadi mangsa yg disembunyikan boleh lah... hahaha.. ada beran?

pumkin said...

hahaha.. bengong la ko ni nyah, bergegas aku ke meja lepas discussion utk baca entry.. ish ish syaitannirrajimm.. tapi i loike!.. nnt if ko nak buat OST panggil aku.. aku nyanyi .. "teks.. teks.. tutturututu..kucha kucha" itu part chorus, yg lebih aku sambung lepas ko citer gosip smlm kat aku..

BISKUTMARIE(",) said...

kalau pelakon pompuan ala² pamela gua nak jadi hero lah...
BOLE...??

kupu-kupu biasa said...

pumkin.. bagus gk klu ko nk nyanyi ost.. free kan?

biskut.. lu dh yakin ke badan lu cukup mantap nk jadi hero?.. gua nk bdn yg ala2 jacob black.. hahaha

suraya said...

hahaha...
gerek seyh...