Wednesday, April 28, 2010

berguru dgn buku..

gua sengkek... xde duit yg ramai nak gi kelas belajar cara penggunaan DSLR.... camera ni pon gua pinjam adik gua... sbb dia nak pinjam kamera gua nak wat penggambaran didasar swimming pool... so kiteorg tukar camera jap... tarikh pemulangan dh hampir tp cam haram coz pic gua amik still terabur lagi... gua baca buku je... dvd dia gua malas nak bukak sbb gua dh sumbat laptop gua dgn dvd korea... hehehehe...


neway pic ni suma diambil randomly... ada yg kat umah... ade yg kat gua... ada yg mase tgh vacation... owww... ade gak pic adik gua yg amik... coz gua dh jadikan satu folder so gua xleh differentiate..


pokok bunga mak gua...




ikan koi bapak gua... ikan ni gua masih bisa berdamai... tapi ikan kaloi bapak gua mmg gua xleh ngam...rase nk tempeleng je ikan tu... hahaha








ni suma pic mase vacay... x berape x igt katne gua snap...



bunga mak gua lagi... hahahaha




gua snap mase tgh tunggu kawan gua...






pic mase gua kat brunei rasenye..




bunga-bungaan mak gua lagi... neway pic last yg kaler biru ni gua amik time tgh hari gila.. gua tukar setting kepada cloudy tetibe pic jadi kaler gini...



mesti korg tertanya-tanya kan nape xde pic gua or pic makhluk tuhan bernama manusia disini... jawapan agak mudah... lu gila ke ape?.. kantoi ah gua.. identiti rahsia gua ble terdedah woooo... and actually..... gua x pernah berkesempatan gi outing photography so gua x jenjalan sgt amik pic... gua pusing2 area umah je... hehehehe..

**biskut marie ok x?.. gua x habis khatam lg dowhh.. ni pon pem-belajar-an terbantut skit coz tok guru gua bz memanjang... tp gua banyak guna build in flash je... nak bli tambahan flash yg power pon x guna coz bukan camera gua.. hahaha...


**gua tgh tunggu bday prezen gua yg tertunggak lama ni... gua mintak camera Yoshi... pakai kodak.. toy camera je tapi pic dia ble tahan ah... lu try ah gugel "wide lens camera".. or "Yoshi wide lens"... gua tgk review dia pon memberangsangkan so gua hentak2 kaki nak.. cuma blom berkesempatan utk memiliki...

**pic2 diatas mmg amik sendiri... bukan amik dari tenet atau mane2.. mmg sah2 dari koleksi peribadi gua... and x edit pon sbb gua x pandai pakai adobe photoshop lagi... software nya pon gua xde.. hahahaha

7 comments:

Zulfadzly said...

takpe beb..pelan2 belaja..ko masih muda..byk masa lagi..nanti dah pro amek gamba aku byk2..

kupu-kupu biasa said...

terima kasih sbb rs aku muda lg... tp nape klu dh pandai pic ko yg aku kena amik banyak2???... hahahahaha...

ko xnak main peribahasa lg kah?

Zulfadzly said...

sbb..erm..sebab..eh nanti la aku pikir..



peribahasa? arini xde lagi..tp kalau ada mcm biasa..aku seru ko!! hahaa..
tp jgn la mandrem yg bukan2..ni dah lekat dangdut jer..ape kes!!

BISKUTMARIE(",) said...

pergh beb...
gamba lu mmbuatkan gua membayang kan diri lu...
hahahahaha....

gua pun belajar dari buku gak...
xder mase & tak berduit sgt nak amek klas...

beb, ape kate kite bukak 1 blog mengenai gamba yg kite snap...
tpi lu la create..
lu letak gamba lu, gua letak gamba gua..
maksud gua, gamba yg kite snap la..
amcam...?
JV jarak jauh la lebih kurang...
huhu

kupu-kupu biasa said...

biskutmarie.. ble saje.. tapi nape gua yg kena create... hahaha... gua dah ah buta IT.. ok gua cuba tapi lu approved je ek... ape2 lu x puas hati dgn latar belakang ke ape lu tukar eh.. perghhhh cara... tapi petang ni gua dh kena pulang Dslr tu... gua balik pki camera mainan je.. hahahaha...

Pepatung Mematung said...

cantikzz dowhhh... tapi leh tajamkan lagi skill... aku suke pic yg ala-ala ada gading tu.. tu kat brunei kan?.. pastu yg burung tiong tuh pun cara..

Anonymous said...

cntek pic