Tuesday, June 15, 2010

cerita sweet yg gua tau (part 1)

seorang lelaki keluar ber-vakasi bersama rakan2 yg agak ramai... dan somehow dia bawak awek dia...

sedang melihat2 subinier kat gerai2 kecik tepi jeti tetibe si awek berkenan dgn satu topi santai tepi laut gitu... dengan senyuman manja dia memandang si pakwe..

"sayang... nak".. sambil memuncung ke arah topi itu... si pakwe tidak berkata... dia mencapai topi tersebut dan melirik kearah tag harga yg tersemat indah ditepi topi.. RM30.. si pakwe berdengus kecil..

"huh.. bli sendiri... mahal".. tanpa menoleh dia meneruskan perjalanan... si awek tidak membantah terus mengekori si pakwe dr belakang...

sedang reramai tunggu di jeti... si makwe terpusing2 mencari pakwe nya... hmmm... dia mula risau... maklumlah.. dia bukan kenal sgt pon classmate pakwenya ini... tiba2 bahunya dicuit... kelihatan si pakwe tersenyum megah sambil memakai topi santai yg diingini tadi... tanpa berlengah si pakwe membuka topi itu dan meletakkan dikepala si awek...

"Nah".. sambil tersenyum nakal dan mencapai semua beg si awek utk dibawa masuk ke dalam bot....

Sweet kan??..

falsafah mamat ni senang je.. "if u r hurt.. i wont give u medicine.. i'll give u the hospital itself"... kiranya kalau dia dah lukakan hati awek dia... dia akan pujuk 10kali ganti lebih elok dari layankan saje ape awek dia nak... cuma awek dia perlu sabar lah... ke-sweet-an tu x berlaku selalu... proses pen-nyakit-an perasaan memang akan kerap berlaku... tapi dia akan make sure by the end of the day, the cure is worth all the pain...


**bukan kisah gua... gua dgr dr kawan gua td... dia cerita pasal mamat yg gi vakasi dgn dia haritu...


**pepatah utk harini... "org yg nak tunang and nak kawen ni adalah sgt bitchy regardless of their gender.."... ini cerita benar.. gua dh penat nk layan perangai diaorg yg agak banyak kerenah ni.. gua berdoa agar bila dah time gua nanti (berkurun dari sekarang agaknya) gua x buat perangai gini.... buat naikkan kemarahan dan ke-sakit-hati-an org je.. amin..

6 comments:

Pepatung Mematung said...

scweeeeeetttttzzzz smitttttttzzzzzzzz... simple gesture but means alot... aku suke weiiiiii... wakakakakakaka.. touching machhinggg...

kupu-kupu biasa said...

aku rase ko patut tukar nama ko jadi kunang2... asyik hilang2 je.. hehehe... ni ntah bila lagi dpt komen dr ko... hehehe

BISKUTMARIE(",) said...

lelaki tu lain dari gua...
gua tak se"sweet" mamat tu...

die nak die beli..
gua nak pun die beli...
hahahah..
ok...?

kupu-kupu biasa said...

hahaha.. xpe.. gua tetap suka lu.. dan stmnt lu juga... hahaha.. sgt cara yg part apa gua nak pon dia kena beli... hahaha

Nor Anati said...

sweet! suka!

AesyaZealous said...

wuhuu nice2