Monday, June 14, 2010

insiden2 lawak disekeliling gua..

insiden satu

ada ah sorang makcik ni.. neighbour gua.. dia ni malas gi kedai runcit depan nun.. so dia calling2 je india tu untuk hantar barang2 yg dia nak kat umah.. so dia pon menelepon..

"ane.. ko kasi hantar cili merah sekilo.. kentang sekilo.. ikan kembung sekilo.. hantar kat rumah kaler putih sebelah umah Bedah tu ye.. haaa suma sekali berapa harganya?"

india itu menjawab.. "semua sekali RM28 juga makcik"..

"Hmm ye lah.. hantar cepat"... tanpa mematikan talian tadi makcik tadi terus merungut dan merungut.. mencaci dan mencela india tadi...

beberapa minit kemudian, india itu datang kerumah makcik tersebut beserta barangan yg dipesan.. lalu india itu berkata..

"Makcik.. tadi makcik tada mati itu telefon juga.. saya dengar suma makcik cakap... makcik cakap saya hitam serupa mcm bontot kuali... makcik cakap saya tipu juga kasi makcik harga mahal... makcik cakap saya bau banyak busuk suma..."...

dan makcik itu hilang kata2 seketika... gua bila dapat tau benda ni... gelak guling2...

kesimpulannya... sebelum nak caci maki org... make sure telefon tu dah dimatikan ye... hahahahaha


insiden kedua

di katil hospital...

seorang pakcik yg berusia 89thn telah dimasukkan ke wad kerana terjatuh didalam tandas... buka saja mata... orang pertama yg dia nampak ialah doktor berbangsa asing... dia terkejut lalu menepis doktor itu..

"Kau siapa"

doktor itu pon menjawab.. "saya doktor pakcik"..

pakcik itu menggeleng keras.. "ahh kau jangan tipu... kau bukan doktor.. kau keling.. Mat kau cakap dgn keling ni Mat jgn pegang aku.. haisshhhh"..

doktor itu hanya tersenyum kelat dan meneruskan keje.. (syabas.. klu aku tu dh lama aku cubit2 pakcik tu)... anak pakcik tu tunduk statik x berani angkat muka..

kesimpulannya.. xde kesimpulan... dah org tua tu nyanyuk... gua pon xde idea camne nak kalis benda gini.. hehehe


insiden 3..

di sekolah ketika hari penyampaian repot card..

seorang kanak2 berusia 7 thn, tanpa dipinta telah membuat statement xble blah dihadapan seorang guru yg mengakibatkan ayahnya bengang x terkata...

"ayah kita kaya.. dalam dompet dia kan ... ada duit seratus.. seratus..." sambil mempamerkan muka bangga yg xleh blah..

kesimpulannya.. gelak sudah... gua pon xleh handle masa dgr benda ni... hahahaha




**Victory.. victory.. KOREA!!!!!.. yeeaaaahhhaaaaaaa.... dumm tam daram tam tam.. tarammmm tam... fuyyooooo... kebabooom.... hehehehe


**gua selalu di-briefing-kan pasal adat kawen org melayu... so nanti bila gua free gua share dgn lu org okie.. gua rase lu org perlu tau coz ramai sgt dh mcm bercelaru (termasuk gua.. habis gua kena bebel 3jam).. ye la sebelum ni klu tanya nenek gua sure kena sound "budak2 xyah tau".. ni dah tua ganyut ni rase cam dh terlambat sgt plak tau.. hehe.. neway harap gua igt ah pasal nak briefing kat lu org topik ni... dah tua2 ni pelupa skit.. hahahaha.. mcm haram..

2 comments:

BISKUTMARIE(",) said...

ape cerite ni...?
bola ke kawen ke...?

tp insiden² lawak tu slalu gak berlaku dlm hidup gua...
hahahaha...

kupu-kupu biasa said...

hmM?.. gua x paham.. ape nye wei?..

neway.. victory victory korea... yeahhh... (walaupon haram gua x tgk match dia aritu.. hehehe)