Wednesday, July 28, 2010

Lu darah jenis ape?..

Sedang gua layan abis cerita Korea gua.. tetibe gua kompius nape diaorg ni suka sebut pasal jenis darah... asal org tu jenis yg terlalu nk perfect je sure dia kata org tu darah jenis A.. so gua dgn rajinnya buat research... betul ke x benda ni gua pon xtau.. jgn plak lu percaya sepenuh hati.. gua tolong share informasi je... hahahaa.. (gua transelate suma ni ikut suka ati gua.. so kalau ayat tu nampak pelik... pepandai lu lah pikir ye... hahaha)


Darah O:

Orang yg berdarah 'O' ni jenis yg outgoing, senang bergaul dan bersosial. Mereka ni jenis initiators, maksudnya suka memulakan sesuatu, walaupon pada dasarnya jarang sekali mereka ni menghabiskan apa2 yg mereka telah mulakan.. Mereka ni sangat Creative dan popular.. mereka juga suka jadi the center of attention dan selalu kelihatan penuh karisma dan berkeyakinan..



Darah A:

Mereka ni selalunya kelihatan tenang pada luaran.. tapi sesungguhnya mereka ni sgt tidak keruan didalam hati kerana mereka adalah kategori yg perfectionist... gambaran tenang tu hanya luaran.. dalaman sgtlah bergejolak.. Mereka yg berdarah jenis 'A' ini sangat artistic. Mereka pemalu.. boleh dipercayai dan sensitif..



Darah B:

Mereka ni jenis Goal oriented dan cekal. Mereka yg berdarah jenis ni selalunya memulakan sesuatu kerja dgn baik dan menghabiskan sepenuhnya kerja dengan baik juga. Mereka ni jenis bersendiri.. dan mampu membentuk cara hidup mereka sendiri.



Darah AB:

Mereka yg dalam kategori darah ni ada split personalities. Mereka boleh jadi seorang yg outgoing dan pemalu, confident dan lurus... Namun, tanggungjawab adalah musuh mereka... terlalu banyak tanggungjawab akan mewujudkan masalah buat mereka ni. Namun mereka ini boleh dipercayai dan suka menolong org lain.



Keserasian mengikut darah:

A lebih sesuai dengan A dan AB

B lebih sesuai dengan B dan AB

AB lebih sesuai dengan AB, B, A dan O

O lebih sesuai dengan O, dan AB



**Gua berdarah ape?... hmmm... senang je... gua berdarah panas... hahahahahahahaha

4 comments:

BISKUTMARIE(",) said...

gua pun xtau gua jenis drah ape...
haha...
:D

kupu-kupu biasa said...

gua rase lu darah jenis O kot coz lu femes semacam... and mudah didekati... people frenly... hahahaha... lu try tanya mak lu lah beb...

zulfadzly said...

aku berdarah manis.


sekian, terima kasih.



;)

kupu-kupu biasa said...

so zul bila majlis nya?.. hahahaha... org kalau darah manis ni maknanya majlis nak dekat dah... aku darah x mains tapi aku yg manis... hikhikhik...