Tuesday, July 6, 2010

Tanda2 hangat bulan puasa nak dekat...

1. Bila ramai org disekeliling anda berpuasa straight seminggu...

2. Bila kedai kain sesak..

3. Bila mak anda dah start bising baju raya x hantar jahit lagi..

4. Bila mak anda menyandar di satu sudut rumah sambil mengecilkan matanya cuba utk membayangkan warna langsir yg sesuai utk thn ini..

5. Rancangan memasak bertemakan buka puasa..

6. Iklan Kurma berbondong2 kuar kat TV dan Radio.. Yusuf Tayooobbbb..

7. Bila kedai hantaran penuh.. sbb usually diaorg memang attack nak kawen lepas raya..

8. Bila ayah dah start pening tgk mak tgh kecikkan mata kat hujung sudut umah... kompem ada benda nak ditukar..hehehe

9. Bila Jam Lonceng laris.. hehe

10. Kedai makan dah start kuarkan menu khas berbuka puasa dan dah start buka tempahan buka..

11. Bila makcik2 dan kakak2 soksek opis dah start edar katalog kuih raya dan sudah mencanangkan satu opis yg dia dah start terima tempahan.. siap bwk taster tu...

12. Re-run jejak rasul sejak season pertama kat TV..

13. Bila parents lu dah start stock up barang2 keperluan utk masak juadah berbuka..

14. Bila sale baju2 kurung last season mula bermula..

15. Bila surau dan masjid penuh dgn org... tidur... maklumlah ganti puasa lah katakan... letih katanya.. ntah ape2 ntah..

16. Tender tapak gerai/ bazar Ramadhan dah mula dibuka utk penyewa yg berminat..

17. Ayat lazim yg anda terima ialah "Ko dah habis ganti puasa belom?"

18. Bila kedai jahit dah xnak terima tempahan..

19. Bila tukang jahit tersenyum riang... customer ramai maaa... hehehe.. $$$$$$$$$$$$$


**Agak2 lu org lah kan.. ada x tanda2 yg lu orang dah alami?.. gua kompem2 lah ada.. No 1 dan 11 paling kerap... hehehehe

3 comments:

zulfadzly said...

beb..aku nak turun sana..kalau sudi amek la aku barang seminggu dua menjadi anak angkat encik O****N...hahahahah

kupu-kupu biasa said...

hahahaha.. ko bukan org pertama yg nak jadi anak angkat bapak aku.. hehehe... sila beratur.. ada lg 3-4 org lg depan ko dh hantar borang permohonan jadi anak angkat.. hehe..

nanti dtg sini roger rabbit okayyy..

Khadijah Nas said...

soalan "ko dah abis ganti posa" tu mmg wajib ar.. haha