Sunday, September 5, 2010

Cinta pertama gua.. (serious..)

Awal Ogos 2002..

Carpark Sunway Lagoon..

Event: Skate Comp..

Jumpa Mamat rambut blonde.. Seluar baggy nampak Boxer gambar smiley.. x pki baju..

Mood: Benci kelibat dia nauzubillah... menyampah tgk sikap selamba dan kelakar dia tu..



Pengakhiran Ogos 2002..

Bilik Sheri..

Event: Lepak sambil gosip

Nampak pic mamat rambut blond tgh tlg org injured kat skate park.. dia pakai tshirt, jeans and kasut ES.. comel..

Later nampak pic mamat blond pki jubah... kelakar but still comel..

mood: Vavi.. gua senyum sambil kuis2 cadar katil..

Kesudahan: kena gelak dgn suma budak bilik.. camne perasaan benci ble bertukar plak ni?..


Keesokan harinya..

Dapat no phone mamat blonde.. Mir namanya..

call.. x angkat.. gua terus tido..

esok pagi tgk phone... Mir tepon... sengal.. gua silent phone rupanya malam tu.. rugi... rugi...



Lusanya..

Mir tepon.. dia dah tau sape yg call... dah ble agak.. sbb dia mmg tgk gua pon ms kat sunway.. hati berbunga... gua kuis2 muka surat notes lecture gua...



Awal September 2002

Skate comp Alam Sentral Shah Alam..

Event: Gua tgk Mir jarak jauh... Mir tgk gua jarak jauh..

kesudahan: bersambung telenovela di Bangi



September 2002

Travel all the way to Bangi dgn haram xtau jalan and xtau guna komuter semata2 nak jumpa Mir untuk 2 jam..

Alasan: Zaman Jahiliah... otak bebal.. hati penuh cinta...

Agenda: kenal Mir dgn lebih rapat.. now satu skate park tau Mir rapat dgn gua..

Perasaan: hepi tahap kuis2 rambut..



Pertengahan September 2002..

Ajak Mir gi fakulti Dinner... he said Yes...

Perasaan: Hepi tahap kuis2 rambut kawan gua..




Akhir October 2002..

Fakulti Dinner..

Persediaan: Make up cun2.. pakai kebaya.. heels 4 inci..

Kejadian: Mir x datang.. alasan injured masa skate...

Kemudian: Besfren Mir yg kebetulan dtg masa dinner ckp dgn Mir on the phone.. gua dgr...

Reason sebenar Mir x dtg:... dia baru dapat awek.. baru couple beberapa jam selepas gua jumpa dia sebelum dinner bermula...

Alasan Mir couple: sbb dia kata gua x ckp pon gua nk couple dgn dia... vavi.. xkan gua nk tanya plak bodoh!!!.. rupanya selama ni dia suka gua and gua suka dia... tp dia igt gua x berminat nak lebih2 dgn dia so dia couple dgn org lain...

(kalau gua x suka lu, gua xkan susah2 kan diri gua travel jumpa lu and dgr semua cerita merepek lu pasal ex lu yg bahalol tu.. sengal!!..)



Mei 2004..

Terserempak dgn Mir di Mid Valley... kaku.. kelu...


Jun 2004..

Terserempak dgn Mir di Fakulti..

Situasi Mir: makin comel... kurus... tinggi... bad boy look... no more blonde hair.. no more stupid dread-log hair... no more cornrow hair... smart casual hair cut..

Perasaan gua: Rasa nk pitam

Sebab gua rasa nak pitam: Kenapa dia muncul balik??????



July 2004..

Mir dimaafkan..

Hepi semula dgn Mir.. tapi status hubungan masih diragui... teman tapi mesra barangkali..



Ogos 2004..


Ada perempuan call...

GF Mir..

Marah2 gua..

Kesudahan: Gua call Mir... dia ngaku... dia dh ada GF tp xnak lepaskan gua...

Tindakan Gua: Gua tarik diri... and tanpa pikir panjang, gua couple dgn ex gua yg kaki pukul tu..

(Bukan tindakan yg bijak... sila jgn contohi.. jgn couple dgn sape2 right after putus cinta.. otak x center lg.. asal boleh je sebat mana2 org yg nak couple dgn gua... end up x serasi and derita..)



End of 2008

putus dgn semua ex gua... yg kaki pukul (putus akhir 2006) and yg konon2 tabliq sekali (putus akhir 2008)... dammmit..

Terserempak dgn Mir.. lepak.. have a private conversation kat A & W

for the first time gua nangis dpn Mir.. gua salahkan Mir atas nasib buruk gua... kalau Mir couple dgn gua dulu, gua xde lah jumpa semua sampah masyarakat ni... and Mir juga x perlu sakit hati bila gf dia yg dulu tu curang depan mata dia... mungkin kini kami bahagia since mmg saling sayang each other... somehow.... Mir turut nangis...


Now..

Lu mesti igt gua dgn Mir Bukan?..

Nope..

Msg setahun sekali...

Gua bg sejuta alasan bila dia nk jumpa...

Alasan gua mengelak dari Mir: Gua bukan tempat org nk luahkan perasaan semata... bila gua perlukan dia, dia x pernah ada... bila dia janji, dia x pernah tepati... dan yg paling penting, zaman jahiliah gua yg impikan BF skaters otai telah lama berakhir... sori Mir.. Zaman cinta kita dah lama berakhir... gua x ble nak teruskan hubungan dgn lu lebih dr kawan... gua selesa hidup mcm ni... biarlah sunyi dari phone gua asyik bunyi sbb perempuan mane2 ntah call berebut nak kan lu... Gua xnak sakit hati.. gua pon xnak asyik curiga dgn lu setiap kali lu lambat angkat phone.. x guna ada relationship klu gua xleh caya lu... Kejam?.. No.. Lu yg kejam... Lu main kan hati gua tanpa henti...


Kesimpulan entry: gua juga manusia... ada hati perasaan... ada kalanya, gua juga ble menangis... gua xnak org ulang kesilapan gua...

Kesilapan gua:

1. gua x luahkan kat Mir ape gua rasa tentang dia... malu konon... klu malu x dapat ape pon... last2 cuma mapu kuis2 meja bila tau dia juga ada perasaan kat gua.... tp masa tau tu dia dh ada gf plak... vavi...

2. suka couple secara tergesa2 sbb takut sunyi... bebal!!... tindakan paling goblok...

3. sayang tempoh relationship dari syg org yg ada dlm relationship tu..

4. cinta mmg sentiasa silap... kita je bodoh x nampak mane silapnya...

7 comments:

zulfadzly said...

aku pun perlu private conversation dgn ko..sila on kan ape yg patut..
:p




*kire ok la ko ingat..aku habuk pun tadak..aku dah format otak ni..so lupe segala..

Fakhrur Razi berkata said...

woooh hebatnyer kisah nih @@"
mcm drama powng ad o.O

kupu-kupu biasa said...

hahaha.. of coz lah aku igt... dia baru msg aku kelmarin... siap igt kan aku lg segala event bersama... bongeksss... budget aku kesah..

Nira Rahman said...

wakaka, reason couple ngn pmpn len mg x leh blah la, adoi, dy pn mcm x reti pk je xkn pmpn nak start dl bnd2 gni, kang x psl2 kena cop perigi cr timba.

Moral cite ni, klu suke ckp suke, kn kn kn.

And by the way, ak pn wt slh mcm ko, couple bl rs snyi, pdhl xsyg pn, pastu skg bl dgr mamat tu ske org len, ak lak meghoyan, wahaha.

kupu-kupu biasa said...

fakhrur.. xde mane nye hebat... tp klu benda camni x jadi kita xleh blajar dr kesilapan lak kan.. hehe

Nira.. semua org buat silap.. antara kita ulang lagi kesalahan tu atau x.. harap ko x ulang lg lah kan...

BISKUTMARIE(",) said...

Serious....????
ape pun gua nak gelak dulu...
hahahaha...
gua ingtkan "avril" mcm lu brutal sgt...

...kembali serious...
ade hikmahnye beb...
nnt jgn lu 1st time nangis depan gua plak...?
hahaha...

kupu-kupu biasa said...

biskutmarie.. gua jadi avril pon sbb diaorg... nampak kuat gagah perkasa depan org tp dalam hati stok barbie x hengat punya...

gua depan lu gua x nangis.. gua stok hentak kaki guling2.. amacam?.. hahaha