Tuesday, September 7, 2010

Syarat jadi menantu mak gua...

Sempena raya yg mulia.. mak gua dah umumkan syarat untuk jadi menantu dia mulai tahun ni...

1. Anak yatim piatu..
kalau ble yg dulu dari rumah kebajikan masyarakat yg sah2 xde sedara mara and sah2 sebatang kara..

Reason: So that setiap raya dia balik umah gua since dia xde family lain... hahahaha


2. Mualaf..
kiranya dulu agama lain and then now dah Islam..

Reason: Setiap Aidilfitri or Aidiladha or apa2 yg seangkatan dia akan raya umah gua since family asal dia x sambut perayaan yg sama dgn kita... Raya Cina or Deepavali or Krismas nak balik kampung belah dia gasak lah.. janji raya aidilfitri rumah gua.. hahahaha



Sebab2 mak gua umumkan: Abang gua x balik raya tahun ni... hahahahahahahaha


**so pada sape2 yg dah berkenan dgn gua, sila pastikan anda bersedia utk beraya dgn family gua bila turn beraya dgn gua ye.. kita kena bahagi2 time dgn adil dan saksama utk balik raya.. xmau berat sebelah.. kalau x nanti mak gua keluarkan mukadimah lain plak.. hahahahahaha

**gua ingat nanti sebelum kawen gua nak buat perjanjian bertulis dgn bakal suami gua... settle.. nak xnak kena ikut undang2... hahahahaha

5 comments:

= d = said...

idea yg baek.. sebelum kawen, wat agreement dulu.. hehe. =)

prince zako said...

purrrrr....anak yang ikot kate mak die...^^^^..ahak!

kupu-kupu biasa said...

=d=.. agak ah.. penting tu..


prince zako.. gua x ikut pon.. gua nak cari org korea... alang2 xnk ikut tu biar cari org jauh2.. hahaha..

BISKUTMARIE(",) said...

siap agreement bagai....
kawen dgn anak Sultan Firaun tak mcm ni...
hebat.
hahaha...

kupu-kupu biasa said...

biskutmarie.. anak sultan firaun lelaki ye.. xde perempuan.. hahahaha

lgpon utk zaman skang ni gua rasa buat agreement cara terbaik... so xde ah nanti bergaduh tahap cerai berai suatu hari kelak...

perebutan harta pon xde kalau b4 kawen dh explain siap2 harta sepencarian je ble rebut, harta pusaka keluarga xleh jadi rebutan.. and xleh mengelat bila nk balik raya.. dah ade hitam putih termaktub balik kampung raya camne.. so anak2 x perlu dihasut utk side siapa..