Friday, September 24, 2010

Jantung berdegup kencang..

Waktu itu..

gua mengeluarkan suma baju yg ada dalam backpack gua.. semua serba x kena...

kawan gua hanya menggelengkan kepala.. asalnya dia suruh gua teman gi Kolumpo sebab dia nk jumpa BF dia... memandangkan gua pon nak sgt bervakasi so gua join je.. ala split half suma perbelanjaan so ape sgt.. dok hotel pon 3 bintang aje.. so kadar mampu le walaupon nak nampak mewah... hahahaha..

setelah berpuas hati dgn penampilan... gua sumbat balik suma baju gua dalam backpack gua.. ape kelas pakai suit case.. backpack ah sempoi.. haha..

gua belek diri depan cermin... t-shirt merah.. sweater hooded.. jeans.. converse.. rambut panjang x ikat and x sikat.. Cantik!!.. (ye gua tau selekeh... ade gua kisah.. janji gua mandi and pakai baju bersih walaupon renyuk.. hehehehe)..

memandangkan MR dtg naik eroplen, gua le yg kena amik dia kat tmpt event dia tu... kompeni je besar tp x bg pekerja kete sorg sebijik bila travel..

jantung gua semakin berdegup apabila menghampiri perkarangan hotel mewah itu.. dup dap.. dup dap... stok nak terkeluar dari mulut pon ade gua rasa... terlalu berdebar sampai tahap kepala gua pening skit..


beberapa jam kemudian..


Ikea..


dalam kesesakan orang ramai.. gua rase cam tinggal gua dgn dia je.. sampai lah kat satu selekoh department almari bertingkat tu... makcik mana ntah beria tolak2 gua supaya gua terjaga ke alam nyata yg sesungguhnya ikea sesak dgn manusia...

memandangkan gua x berape tinggi.. gua takut gak kalau tertolak jauh dari MR.. so gua capai belakang tshirt dia.. gua pegang dalam agak2 dua inci lah.. dgn harapan x tercicir... beberapa kali gak gua terlepas hujung tshirt dia.. dan agak2 nak masuk kali ke-5 terlepas hujung tshirt MR, tetibe jari jemari dia yg sah2 dabak dr jari gua yg bersaiz Hobbit ni telah meraih jari jemari gua dan bertaut dgn rapatnya... gua kaget.. otak balik2 repeat.. "OMG..OMG..OMG".. jantung laju habis.. kencang gua ckp lu...

gua donggakkan sikit muka...

Bammmmmmm...

Mata bertentang mata... MR tengah toleh gua rupanya... dia senyum manis... rasa cam nak koma pon ade time tu... sumpah rasa macam baru 1st time bercinta.. rasa mcm tgn gua ni baru anak dara.. suci lg dr pegangan mana2 lelaki.. hahahahahaha

"pegang kuat2 tgn I... nanti hilang susah pulak.. "

dan sepanjang2 masa kat ikea.. and whatever kedai or kompleks or ape2 jelah yg keliling mutiara damansara tu, dia x lepas tgn gua.. walaupon xde org nak tolak2.. walaupon jalan lengang habis..


dan yg nyata... gua rasa... perasaan yg gua rasa mlm tu ble digambarkan dgn quote ini...

sangat mengena kan?..

tapi sayang... gua pon x tau MR kat mana skang ni...

terpisah laut biru..

tapi bila tgk langgit... gua rase kurang skit rindu tu... sebab gua tau.. dia juga tgk langgit yg sama... x kisahlah kalau waktu dia mungkin berbeza dari gua.. tapi tetap satu langgit..

Cheesy?.. agak lah... hahahahaha.. mlm ni gua Barbie skit.. Avril gua lari balik Canada jap..

**agak2 lu MR rindu kat gua x?.. hahahahaha.. apa jadah nak rindu gua kan?.. gua bukan awek dia.. (tetibe nak sedapkan hati...)..

**heran gua... nape senang nak nasihatkan org tp susah gila nak nasihatkan diri sendiri????... arghhhhhhh toloooongggggg....

3 comments:

Nira Rahman said...

terbaik, ak plak yg menyengeh2 kembang ati campor brangan nak jgk babak mcm kau kt ikea gtu, aumm, suwit nyah !

kupu-kupu biasa said...

hahahaha.. ade suwit tahap pintal2 rambut x?..

Nira Rahman said...

haha pintal smp tebelit jari da kt rmbt ak ni , haha