Monday, January 31, 2011

Tunang.. bukan gua.. ini serious..

tak..

bukan gua..

serious bukan gua..

gua cuma pelik segelintir kengkawan gua (yg x rapat pon just buat ada2 kat fesbuk je... hahaha)...

tunang ngalahkan org kawen 3... perghhhh... siap ada tema temi bagai.. under the sea lah.. arabian nite lah ape bagai... photo shoot xyah cakap ah... siap amek kat tgh2 bandar mcm org kawen tu... tu belom termasuk yg pakai tema lah... wonderland lah... ape jadah lagi lah...

bukan cemburu... duit lu... bukan duit gua... cuma gua pelik... perlu ke pembaziran tahap maksima gitu?.. baru tunang tu... sok kawen mahu tema eskimo gua rasa tu...


gua nanti tunang camne?..

klu ada jodoh lah kan dgn sesape... gua igt gua nak buat baju tunang yg ble pki gi keje sekali... hahahahaha... maklumlah keje gomen kena byk baju kurung... gua ada dua je beb... yg lain suma baju mak gua, gua rembat.. hahahahaha...

pastu suma urusan tunang gua nak buat sendiri xmau upah org... jimat kos...

pastu hantaran, kualiti lagi penting dr kuantiti... setakat bg gua 80 juta dulang tp suma penuh dgn buah2 tempatan and bunga rampai baik xyah... lantak lah nk cakap gua materialistik ke ape... sebab gua yakin lepas kawen xde maknanya lu nk bg gua ape2 prezen... kan?.. kan?.. kan?... anggap je lah hantaran tu prezen lu utk gua... sila jgn kedekut.. 5 dulang sudah... gua xde masa nak balas byk2 dulang.. owww... sireh junjung sila bagi bunga hidup... bunga tipu gua x suka.. (perghhh gila demanding... patut x kawen2... hahahahahahaha)..

did i mention pasal bunga tgn?..
ok fine... gua kuno... tapi gua x berape dpt tangkap sgt konsep nak berbunga2 tgn ketika tunang ni... if ko tunang dh lavish and over the top, takut nanti ko kawen nmpk biasa sgt2... bukan kah rugi begitu?..

pelamin mini?..
yg ni gua amponkan sbb gua cadang nak buat sendiri suatu hari nanti... maklumlah... bilik gua sekangkang cekodok gua je... mana ada space utk org nk masuk reramai tgk sarung cincin... makcik2 gua suma bumper ble tahan lebar... kang tergesel2 plak... hahaha.. dah ah bilik gua manjang bersepah... hahahahhahaha... serious klu mak mertua nampak sure kena reject jadi menantu... (ok fine gua cadang nk kemas bilik raya cina ni klu gua rajin.... hahahahaha... ye... gua sendiri jijik bila dgr gua nk kemas bilik... nampak sgt tipu)..

ok.. tu je info arini....

gua nak balik tido...

esok nak mengadap bos besar... serious mood nk keje dh xde... macam x best dh keje sini... banyak sgt two face.. nak caya sape2 pon susah... tetibe gua berkobar2 nk di transfer kan... dah menyampah keje sini... maybe opis baru lebih sesuai dgn jiwa gua yg berkecamuk ni... maybe...

2 comments:

deAnza-wAnda said...

wahhh... x nak kalah... 80 juta dulang wehh.... giler ahh...

kupu-kupu biasa said...

hahahaha... caya sape suruh.. baca betul2... xde makna nk banyak gitu..