Monday, February 22, 2010

Kenapa gua suka kawan dgn lelaki...

soalan mudah dan jawapannya gua rase mudah gak...

tapi sebagai intro, gua rase gua patut bgtau yg kawan2 perempuan gua cuma dak opis dlm 4 org, and ade lah lagi dua org termasuk pumpkin (kwn luar opis).. yg lain suma lelaki...

besfren gua plak dua laki and dua perempuan (which skang dah plus sorg lagi Zul bukan name sebenar... hehehe) ... which is sucks coz skang gua rase makin kurang dh kaseh sayang mereka pada gua sbb suma sibuk nak kawen and ade yg dah kawen tapi ble terlupa jemput gua sedangkan gua besfren dia (tetibe gua emo).. yg available cuma gua and pumpkin (and zul)... damnnn tetibe rase kiteorg je x laku... hahahaha..

gua suka kawan dgn lelaki sbb diaorg ni sempoi.. kalau diaorg x suka cara gua diaorg kutuk direct and x kutuk belakang... diaorg x anggap gua perempuan, tapi anggap gua manusia.. so klu diaorang rase nak ajak gua main futsal diaorg main ajak je.. nak ajak gua tgk bola pon ajak je.. which is cool coz gua xyah nak berdandan bagai mase kuar dgn diaorg.. gua ble makan apa gua nk and jadi diri gua yg agak avril ni... x perlu sopan sgt.. x perlu berlakon jadi org lain... just jadi diri gua.. gua ble korek idung sesuka hati.. gua ble nangis dpn diaorg klu ada luka dihati tanpa rase sangsi.. gua ble bawak diaorg balik jumpa family tanpa perlu tersipu2..

cuma kawan dgn lelaki ni masalah nye ade juga... coz x suma kawan gua ni single... so awek diaorg akan start cemburu buta... start tepon gua 2-3pagi hanya utk mencaci maki... and start buat perintah berkurung utk diorg ni dari lepak dgn gua...

and.... hati dan perasaan kengkadang terusik gak bila berkawan dgn diaorg ni.. mcm gua, gua selalu terfikir "nape gua xleh dpt bf cam lu?.. nape lelaki2 yg gua kenal xble se-gentleman lu?.. nape gua perlu kenal lu sebagai kawan?.. kenapa gua jijik nak membayangkan gua ada relationship lebih dr seorg kawan dgn lu?.. kenapa lu xde abang or adik yg gua ble jadikan pacar?"..

kesimpulannya.... gua x terlintas nak jadikan diaorg bf gua... cuma gua pelik, nape susah sgt gua nk dapat kekasih hati yg ble terima gua mcm kawan2 lelaki gua ni terima gua... terima gua yg selekeh, miskin, comot, clumsy,blur, pelupa dan x perfect ni?... walaupon gua ganas diluar tapi gua mempunyai hati selembut Barbie beb... kengkadang tangkap feeling gak bila pikir pasal benda ni...

**gua dpt komen dari seseorg... gua dah approved... pastu skang gua pon confuse dia sebenarnya komen entry gua yg mane... hahahahaha... so harap maklum jika komen anda tidak dibalas, gua buta IT....seriously, camne nak check ah?..

**mesti ramai yg menunggu gua di arena chat kan?... kan?... gua tau ramai tunggu gua online kat chat blog ni.... kan?... kan?... yg sebenarnya gua bukan menyombong diri.... tapi.... gua sebenarnya x ingat gua pakai email yg mane... gua blaja dari zul.. so bila dh berjaya tambah application tu gua lupa nk tulis kat mane2 gua punya email tu.. so end up gua lupa... hehehe.... anggap je lah application tu cuma penghias dinding blog gua ni yer.. hehehe...

**pumpkin pon buta IT... hahahaha... gua rase bangga lak bila dia bace blog gua tapi xde blog sendiri and xde fesbuk.. owww yes, dia cuma ade email je... terer x?.. hehehe... owww and dia baru tau nak scan virus dalam thumbdrive like 3 years ago mase time belajar kot... hehehehe... sori beb... aku rase dunia patut tau pasal ko... hehehe..

7 comments:

Zulfadzly said...

yes aku admit..mmg aku x laku..hwarghhh..ape la nasib kite beb..manusia suka pandang pada harta dan rupa..ko pon tau aku takde bende2 tu..xheran la kan..haha..

ezam said...

kawan je dgn sesapa asal tau speed limit kolo tak nanti kena speed trap..;p


p.s:adakah itu komenku??yg mana 1??sbb itu ari ade bukak banyak window bloger sekali baca lain reply lain..hahahhahah..kolo ade mintak ampooonnnn!

senandung semalam said...

sye pun ske kwn ngan laki dr pmpuan... hak3

kupu-kupu biasa said...

hehehe.. kite xde harta atau rupa tapi kite ade frenship yg sgt berharga... amcam zul?.. terharu x?

ezam... tu ah... kengkadang susah gak nk tahan perasaan... hahaha... ermmm.. agaknya ah komen tu milik kau.. hehehe... serious xtau camne nak check... hehehehe

senandung semalam... owww yeeahhhh.... gimme ten... hehehe

Red Bloodx said...

hohoho.. best jugak baca blog lu. kdg2 gua tengok lu mcm kerek jer. but.. bla pk2 blik. gua pon sama gak cm lu. aha..

Red Bloodx said...

best jgk baca blog lu. kdg2 rasa lu mcm kerek. tp pk2 blik gua pon lebih kurang lu gak.. ahaha.. maybe gua ble jadi follower lu pas ni.

kupu-kupu biasa said...

red bloodx... gua kerek?... hmmm.. hahahahaha... agak ah kot... hahaha... tapi gua kerek tahap sederhana je... blom sehabis maksimum...

ehh.... lu dah berkenalan dgn identiti barbie gua blom?.. haa... ms gua bertukar jadi barbie sesekali tu gua lemah lembut sopan santun berbudi pekerti luhur gitu... x kerek tapi gedik.. hahaha..