Friday, February 4, 2011

cinta budak-budak

gua xtau ah persekitaran lu org camne..

tapi persekitaran gua skang ni mcm tgh musim mengawan..

ni ha kazen gua ni...

kemaruk nak berlaki..

reason?.. sbb besfren dia dh tunang.... so dia rasa tercabar barangkali..

masaelah nya ialah, kazen gua ni x habis blaja lagi.. dak laki tu pon keje x menentu.. suka kongkong plak tu.. x paham gua..

yg paling xleh blah kazen gua buat statement "zah dah x nampak org lain dh.. zah yakin Im lah jodoh zah.. kalau mak x bagi, zah kawen lari".. burit bukan?

gua macam nak luku2 kepala dia yg bebal tu..

kawen ni cek kak bukan sekadar ikut trend... tanggungjawab lepas kawen lain... jgn ikut sedap je... kewangan kena pikir... nak buat kecil2an camne pon dalam tgn kena ada atleast RM5 ribu dowhh... tu pon paling cikai... xtau ah klu lu x kisah dapat hantaran kasut Vincci yg 70% off.. nanti jgn dh kawen baru nyesal and nak main ungkit2..

perancangan kena terperinci.. bukan mudah nak bina masjid..

umur itu hanya number... jangan jadikan itu alasan untuk main tangkap je sape2 utk kawen dgn lu.. semua org dh ditetapkan jodoh masing2... jgn terburu2... (by the way, she's only 24 years old.. pundek bukan?.. kalau dia kata dia tua then gua ni ape?.. tua ganyut nak mampos kah?.. vavi)

ni lah dia kalau budak2 hingusan baru dapat feel bercinta... lain x pikir.. janji dapat hidup bersama kononnya... kelakar plak gua rasa...

dunia luar sana luas... banyak benda kita x selami and explore lagi.. perkahwinan bukan pengakhir kehidupan but permulaan hidup yg lebih mencabar.. masa ni lu akan ada dua set family yg macam2 ragam... dgn kakak ipar yg mcm pundek... mak mertua yg terlalu menghasut anak dia... (alaaa mcm x pernah tgk drama plak.. lebih kurang je)...

mcm mana gua tau perjalanan lepas kawen suma ni?... hahahaha... cuba keje gomen... and cuba hang out dgn suma org yg dh kawen... most of them are unhepi wit their marriage.... yg jadi mangsa?... gua lah... sbb gua je yg x kawen lg.. so suma advice gua mcm2.. demmmmmmnnn...

1 comment:

miss cendawan said...

rilek la ..
akak muda lagi le ..
kehkehkeh