Tuesday, February 8, 2011

cinta seorang gadis gemuk..

benda ni berlaku 9 tahun lepas... berlaku depan mata gua... kalau gua tgk cermin lah... hahahaha

gua agak berisi dari sekarang.. rambut paras bahu.. baru start pakai braces.. bercermin mata.. pakaian ruji kompem t-shirt lengan panjang dan jeans baggy ala2 hip hoppers..

gua time tu jarang berkata2.. tapi murah dgn senyuman..

gua juga rendah diri... barangkali sedar yang gadis berisi macam gua ini siapa aje lah yg suka.. kebanyakan lelaki umur gua time tu suka perempuan kurus yang bergaya.. rambut kaler2.. gigi dah perfect xyah ikat besi... damnnn.. gua rasa sgt x layak.. time2 macam ni lah guasgt rindukan ayah gua..

ketika membuat assignment di ciber cafe.. ble pula terjumpa laman web yg ble berchatting... time tu lah start "A.S.L".. (serious gua jawab JB sebab gua ingat dia tanya asal... hahahaha)..

masa ni lah berkenalan dengan mamat bernama Adi..

habis chatting di chatroom kami bertukar2 number telefon pula..

sms.. call.. masa ni baru budak mentah... so budget ni cinta abis ah ni...

sehinggalah cuti mid sem... Adi nak jumpa gua face to face... gua cuak...

ye lah.. gua gemuk.. buruk.. x stylo.. tapi demi memenuhi permintaannya gua turutkan juga...

janji nak jumpa kat Dunkin' Donut Cafe.. dah siap berjanji pakai baju kaler ape suma... gua hati dah berbunga riang... ye lah.. first time blind date... dalam phone dah mesra.. (kimak anjing ketapang.. tetibe gua emo)

janji jumpa kol 3pm.. tapi till 5pm, gua x nampak bayang dia lagi... gua call x dpt.. masuk voice mail.. gua msg x balas.. serious... gua rasa nak nangis dah time tu.. masa tu gua baru sedar.. perempuan macam gua x layak utk lelaki2 melayu... sbb diaorg nak perempuan kurus je... serious hati gua terguris...

dengan langkah longlai... gua pulang ke rumah... gua nangis semahu2nya dalam bilik... salah ke gua gemuk?.. gua x pernah doa untuk jadi gemuk pon masa gua dalam rahim mak gua... tersedu2 gua nangis.. gua xtau nape org suka kejam dgn gua.. jijik sgt ke gemuk???.. gua xde pon nak kutuk org yg kurus melidi mcm org somalia tu... damnnnnn... lelaki yg terlalu memilih rupa tu suma vavi pundek... hate u male bitches!!

3 years after that incident..

gua buka braces... berat turun 20kg (sbb azab dowhhh pki braces.. especially bila dia tukat wire braces tu dr nipis ke tebal and dia tarik ketatkan... sakit siaakkkkk)... rambut gua pon dah panjang... rambut lurus tanpa teknik rebonding.. rambut gua mmg x hitam sgt pon... ikut bapak gua... coklat pekat... cermin mata pon yg agak style.. baju tetap t-shirt and jeans.. and this time gua dah x pendiam.. no more A.S.L anymore... klu ada pon gua layan gitu2 je... nak da

Bagi gua now, kalau lelaki tu betul2 suka kat lu... bukan rupa lu yg dia kejar... tapi hati lu... babat2 yg banyak ble dihilangkan dgn excercise... tapi hati yg busuk sukar nak di repair..

9 comments:

BISKUTMARIE(",) said...

skunk ramai cari yg chubby...

kupu-kupu biasa said...

Tp org yg gua berkenan suma suka org yg kurus murus.. Yg plus size model ni diaorg x pandang.. Aiseehhh

qin zyie said...

xmngape kupu2 biase..klau ade jdoh 6t,xkn ke mne kn?

kupu-kupu biasa said...

qin zyie.. gua nak mintak maaf... tadi gua baca nama lu qin zyir... sori beb... huhu.. neway thanks..

I'm Ax said...

harap lepas ni awak tak jadi mcm mereka2 yang kurus tu:).tanda2nye dah ade sikit.heee:)

I'm Ax said...

..dan..jgn jadi mcm budak kurus tu pula tawu...heee:)

kupu-kupu biasa said...

x paham.. apa tanda2 tu?..

khaizam_guy@yahoo.com said...

Aku suka girl gmok.sbb dorg ni klu syg..syg btol2.aku suka.klu crik yg cntik n solid dorg ni msti rmai yg suka.aku x suka brebut2 psal awek.ni no fon sy untuk kupu2 biasa.sy tgu awak0193688945

khaizam_guy@yahoo.com said...

Love chubby