Monday, February 7, 2011

telenovela versi semangat kesukanan part 2..

gua baru perasan gua suka buat cerita tergantung... maklumlah.. dah tua2 ni memori x berapa nak stabil so asyik lupa nak sambung.. hahaha...



..and gua baru perasan gua lalok... kejap gua lu.. kejap aku engkau.. kejap saya awak.. kejap i u.. ok sila abaikan.. anggap je suma gua lu okayyy??.. sebab gua malas nak edit balik suma entry gua dari zaman tok kaduk tu... xde jadah nak edit.. anggap je lah masa gua tulis tu gua kanak2 baru belajar tulis blog.. hahahaha..



see.. gua lupa lagi nak tulis ape tadi... dammmiittt...



(sejam kemudian)..



oowww... now igt dh...



(ni gua sambung lepas MR tegur gua buat kali pertama... ni selepas tegur and b4 dating kat ikea.. hahaha)



MR tegur gua... gua sipu2 malu.. pergh.. dia tanya "hi.. ermmm.. you datang sini cheer utk bf ke?.. coz jarang ada org nak tgk game ni" dia senyum... gua gelabah.. telan liur stok obvious gila...





"ehhh xlah... i teman kawan i je.. " MR pandang sekeliling.. cuba meng-kompem-kan kata2 gua tadi.. "kawan?.. player ke?" tanya MR lagi..



"x juga.. dia ke tandas.. kiteorg kaki bangku.. so tgk je org main".. gua gelak comel.. (bg gua comel lah... bg org lain maybe gedik tahap jijik... hahahahaha)



MR duduk sebelah gua.. peluh yg mula membanjiri muka dan tengkuk dilap bersih dgn towel besar bewarna putih... pelik.. mamat ni serious x bau mcm kambing walaupun peluh x hengat.. seriously.. dia ni xde bau.. wangi x.. busuk pon x..



"ooww.. im MR by the way".. sambil hulurkan tangan... gua sambut bersahaja.. padahal dalam hati excited nak mampos sebab gua usha dia lama gila td.. errrr ke dia perasan gua usha dia sbb tu dia dtg??.. hhmmmm... bermakna juga pandangan gua rupanya... hahahaha..



"im ******.. nice meeting u".. gua senyum... dia senyum balik... ewahhhh.. hati berbunga.. rasa mcm ada anak kucing menari2 dalam jiwa..



Bila dia duduk sebelah gua.. gua xtau nape tetibe wujud satu perasaan aneh.. tetibe rasa macam masa berlalu dgn lambat... mcm semua terhenti kejap.. nafas pon ble ditarik dgn perlahan tanpa perlu tergesa2... pelik kan?..



kami x bercakap ape sgt pon.. macam duduk tgk game dengan kawan yg dah kenal lama.. sooo into the game.. (serious time ni gua x sure mana kawan gua.. hahahaha)



tetibe gua dapat msg [aku nak balik ni.. dh dalam keta pon.. ko nak follow aku atau ko nak balik umah abang kau terus? ko tau jalan balik ke?.. hahaha].. aiseehhhh...



gua toleh arah MR... "you.. i need to make a move.. my fren nak balik dh.." sape gua lembut..



MR toleh.. "already?.. okie.. take care" gua senyum.. angguk and terus bangun.. jalan x toleh... konon xnak tunjuk obvious yg gua nak duduk dgn dia lagi.. hahaha...



baru dua tapak gua jalan.. MR panggil nama gua.. gua toleh... (fail dowhh.. gua toleh cepat gila.. nampak ke-eksited-an gua.. haha)



"u'll be around for few more days rite?.."



gua angkat bahu... gua pon x sure bila nak balik... klu abang gua xmau layan gua jenjalan then gua balik awal lah... lagi pon gua cuti x lama... "maybe.. depends".. jawab gua perlahan..



"then can i have your number?" time ni dia dah depan mata.. ntah bila dia jalan depan gua.. haha..



"errrrr..." gua serba salah... kang bagi kang ckp gua birah... x kasi kang ckp gua jual mahal plak... aisehhh... so how?..



"ok.. camni lah.. u ambik number i ni... misscall.. "



gua angguk... gua save dulu... tp gua x mscall... gua terus jalan ke kereta...



dalam keta gua masih x call... dah dekat area umah abg gua, gua x kuar keta lagi.. gua termenung.. nak call atau tidak... kalau call nanti dia kata gua gatal camne?..



jari gua kejap kat "call" kejap gua alihkan.. berbelah bagi... then ntah camne gua selamba tekan "call"..



ringing few times.. gua cuak.. gua terus letak... mscall.. ahhhh dia yg suruh mscall.. ishhh... gila mscall number org yg gua x kenal sgt... arghhhhh...



tetibe ada msg masuk..



[ishh siapalah agaknya ye yg main mscall2 i ni... hehehe]



ok fine.. dia balas biasa je... tp gua punya tahap excited as if dia ajak gua kawen... hahahahaha...



from there.. selalu gak ah msg... tp frenly msg.. xde lebih2 pon.. biasa je.. teman tapi mesra barangkali... dia bebas buat ape dia nak... gua pon bebas buat ape gua nak..



sehinggalah 4 bulan kemudian... gua jumpa dia lagi sekali... kat ikea.. hahahaha... ah malas nak cerita lanjut... pi baca telenovela sebelumnya.. masehhh..



few months later (6 bulan kemudian x silap gua..) baru gua jumpa dia and muntah kat dia.. remember entry muntah itu?.. hahahahaha...

**fuyoooo ada org letak kek bday and pulut kuning atas meja gua... rezeki.... bday sape plak today ni ye??

**fuyoooo gua ngantukkkk.... vavi... lama lg ke nak balik ni?..

3 comments:

BISKUTMARIE(",) said...

lu bikin gua pening...
gua rase cerite lu tergantung lagi...

kupu-kupu biasa said...

Tergantung part mana? Awat gua x perasan.. Hehehehe.. Klu nk novel lengkap tunggu ah in future.. Kot2 ada watak tambahan.. Hahaha

AkuBukanBlogger said...

memang best..gua rase cam nak lempang org je bace telenovela sedari ni,...

http://kipasmati.blogspot.com/2011/02/al-kisah-mengenai-pengasas-mukabuku.html