Monday, August 24, 2009

Zaman aku sekolah..

Aku xtau ah zaman korang camne…tapi yg penting aku masa sekolah dulu ada cita2 nak lari rumah… mak aku asyik bebel jer… suma yg aku buat salah.. yang xleh blah aku siap packing bag nak lari rumah tu… tapi pastu x jadi sebab buku bank aku pada mak aku… duit dalam tangan plak ada lah dalam RM3.40.. pergghhh tambang gi Desaru pon x lepas.. macam haram… so dengan hati sebal dan sentap, aku keluarkan balik baju2 aku dari beg dan terus turun bawah makan pengat pisang nenek aku masak..

Malam tu aku dapat idea yg sangat magnificent.. aku tulis surat… kengkonon ditujukan kepada mak aku… berbekalkan ilmu mengarang karangan surat tak rasmi yang aku baru belajar kat kelas tadi siang.. aku luahkan isi hati aku yang paling touching sekali kat surat tu… aku cakap ah aku x puas ati.. nape dia suka sabotaj aku and asyik menangkan abang aku.. aku ni anak angkat ke.. kalau ye sape mak bapak aku.. pastu aku suruh dia stop bully aku coz aku pon ade perasaan walaupon aku anak angkat dia jer.. pastu aku cakap ah yang aku dah tak tahan kena marah sedangkan yang buat salah sebenarnya abang aku.. pastu aku mintak maap kalau kehadiran aku dalam hidup dia ni menyusahkan dia… pastu aku suruh halal kan makan minum aku… pastu aku sain nama aku kat tengah bahagian bawah surat tu coz aku lupa cikgu ajar surat tak rasmi sain belah kiri ke kanan… jalan mudah aku sain kat tengah… yang paling sengal nak mati, surat yang sangat puitis tu aku gi tinggalkan dalam poket seluar bermuda aku… so secara penakulan mantiknya masa mak aku basuh seluar aku dia jumpa surat tu… pergghhhh… macam haram… x pasal2 aku kena dengar kuliah subuh tatkala hari baru menjangkau waktu Asar… mak explain nape dia marah2 aku… dia kata sebab dia sayang (which till now aku still x paham konsep ni)… pastu mak kata aku memang anak dia… siap tunjuk surat beranak tu.. pastu bila ayah and abang aku tau pasal hal ni.. diaorang gelak sampai guling2.. macam haram… sampai harini aku mogok xnak tulis surat tak rasmi..

3 comments:

Metamorphosis Boy said...

hahaha..mmg ko memflash back kan zaman kanak2 aku..kesah ko sebijk ngn kazen aku..aku yg ajar dia buat camtu sebab dia xpuas ati ngn mak dia sebab asyik menangkan kakak dia jer..hahaha..tq beb!

kupu-kupu biasa said...

eeikk... ntah2 kau kazen aku x?.. tapi aku xde kakak.. hehe.. neway dulu kazen aku lah yg selalu memberi semangat utk aku lari rumah... siot je minah tu... hehehe

Metamorphosis Boy said...

ek?? aku rase elok la dipadankan kazen ko ngn kazen aku tu..sesuai sgt..