Wednesday, April 7, 2010

gua yang ber-peribahasa-an...



memandangkan gua terlebih bace novel mase time sekolah dulu, gua mmg terlalu into lah peribahasa yg merepek tp masuk akal ni..

so sempena Ketua Boss gua masuk spital.. gua ade peribahasa terbaik yg gua petik dari salah satu novel Ahadiat Akashah...

"Bila Singa patah kaki.... Kuda belang buat Partyyyyy"... yeeeehaaaaaa...

amacam?.. cara x adaptasi gua?..

gua sikit pon xde rase sedih atau kesian..... sebab mulut Ketua Boss gua tu cam haram sgt... nama je se-bangsa tapi budi bahasa xde... menghina x tentu cara... memaki x tentu hala... mencaci panjang berjela... maybe dia kena start muhasabah diri yg hidup ini bagai roda...

lawat lu??.. hahahaha... mane bleh beb... kami pekerja yg berdedikasi yg xleh tinggalkan keje walau sesaat... maklumlah kami ni kan yg menurut perintah!!! hamiikkkk kau!!


**lu org x rindu kat gua ke?.. gua lately ni x sihat sgt... cherry berry and sakit2 sendi... hahahahaha... and ubat yg doktor bagi kuat sgt sampai gua selalu tertido atas laptop... gua igt kalau berlarutan sampai hujung bulan ni cara peniduran gua tu muka gua dah ble jadi keyboard since bentuk keyboard selalu terlekat baik punya kat muka gua... hahahahaaha..

**lu orang klu lawat blog gua ni bagi lah cipuden makan... cian dia... lari-lari kepenatan mencari mkn...


ZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

3 comments:

Zulfadzly said...

perghh!! peribahasa tu kalau karam singh walia tau..dia dtg berguru dgn ko!!



cipuden dah kenyang..aku dah bg makan..tp aku nak tanyer..bile time dia tido?

BISKUTMARIE(",) said...

susah sket nak rindu kat lu..
sbb gua de kat pulau sbelum ni...
huhu...
lu xrindu kat gua ke...?
:D

kupu-kupu biasa said...

zul.. aku pon xtau... aku x pernah tenung dia tp ada ah sekali dua aku nampak dia tido kepenatan..

biskutmarie... gua x rindu org yg x rindu gua... hahahahha... amacam?.. ada mcm lagu siti nurhaliza x?.. hahaha