Tuesday, April 13, 2010

Mari belajar perumpamaan perkahwinan..

Menuju kearah perkahwinan adalah ibarat pegi membeli pisang goreng panas diseberang jalan..

nampak mudah tapi sukar..

kena lintas jalan dulu..

lambat lintas pisang goreng abis dan dibeli org lain..

lintas membabi tuli nanti kena langgar lori treler..

pastu bila dah berjaya beli plak kena hati2 untuk lintas jalan semula untuk ke kereta... kalau x berhati2, then kebahagiaan nak mkn pisang goreng xleh dikecapi sbb kena langgar keta..

kalau selamat sampai kerumah cara lah tapi nanti nanti kalau tersalah beli pisang goreng or x cukup sempurna pisang goreng tu xkan nak patah balik... kedai dah tutup... so lu akan stuck dgn pisang goreng yang x sedap dan pahit yang lu dah tersalah beli tadi.. hahahahahahaha...

kesimpulannya... sebelum kawen tu pikir elok2... kawen bukan sekadar utk penyatuan jiwa dan penyatuan badan tapi juga penyatuaan tanggungjawab yg tiada kesudahan... adakah lu bersedia utk sacrifice x bli barang feveret lu hanya sbb lu nak kena beli pampers anak?.. kalau dah bersedia, then fine...


**sape nak teman gua gi kenduri kawen kawan gua angkat tangan!!

6 comments:

Zulfadzly said...

tu sebab aku suke kirim dekat org jer beli goreng pisang..kirim plak pakai air liur jer..wallaweh..



*aku salah segmen ker?

kupu-kupu biasa said...

zul.. skang ko dh tau kan reason nape ko x kawen lg?.. sbb ko kirim org lain... and dia maybe dah nikmati pisang yg enak dulu... hahahahaha

BISKUTMARIE(",) said...

kalau nak difikirkan pasal bersedia atau tak gua rase semua orang tak bersedia....

Zulfadzly said...

aku xnak pisang..aku layan karipap jer..

Pepatung Mematung said...

agak macam jahanam perumpamaan nih.. wakakakaka... tp cara gakss.. me likeeeee...

kupu-kupu biasa said...

zul.. jgn lucah sgt ye.. ni utk tontonan umum... hahahahaha

pepatung.. ko ilang mane dowhh.. kot iye buat pembedahan pelastik kat hati ko yg kecamuk tu jgn ah menyepi lama.. hahahahaha