Sunday, April 4, 2010

Pertukaran kerjaya..

Gua dah start bosan dgn keje gua... balik2 bagi ceramah... merepek je.. baca website sudah lah.. bazir air liur gua je diaorg ni.. so dgn bangga nya gua umumkan gua nak berhenti keje... gua nak jadi doktor... nak bukak klinik... puas hati gua... pastu senang gua nak compete dgn klinik yg gua baru pegi tadi..

no offence but jadi doktor ni masa belajarnya mmg lama.. susah yg teramat... ble gila hafal anatomi dan fungsi.... yuran pelajarannya pon mmg cekik darah... ble hutang sana sini kalau x betul2..

tapi time dh bukak klinik senang yg teramat... org dtg je gua cuma perlu tanya "sakit ape?"... "Oww... ok tunggu luar amik ubat"... tanpa perlu pegang mana2 bahagian pesakit gua... ala2 bluetooth gitu... connect secara wireless..

pastu diaorg xyah lama2 lepak dalam bilik rawatan gua... 2 minit dah cukup utk setiap pesakit.. ala2 klinik drive thru je.. Senang kan??.. Pastu duit masuk macam air.. demam bangang2 pon gua dah tekan RM50.. klu nak MC gua mintak tambah lagi RM10... perghhhh... agak2 kes berat skit gua suruh pesakit gua gi spital... watpe nak pening2kan kepala gua pikir...

Kesimpulannya...

xde jadah gua nak benti keje time2 sengkek ni...

Gua sebenarnya tgh perli Doktor yg mcm palat ni... dia igt duit gua ni tumbuh sendiri dalam dompet agaknya... dia igt gua xde keje lain nak tunggu dia selesai harvest tanaman kat farmville sebelum panggil nama gua agaknya... dia igt gua dtg malam2 kat klinik ni cuma utk ditanya sakit apa? je agaknya... Dia igt gua dtg ni saja2 nak beramah mesra sambil tgk ABPH kat Tv Klinik dia agaknya.. Dia igt gua pakai sweater tebal ni hanya untuk dekorasi diri agaknya... Lu nak duit gua, lu atleast buat ah keje elok skit.. check ah betul2... Farmville tu lepas abis waktu keje and dah kat umah tu lu main ler sampai lebam pon gua x marah.. Sengal!!!!.. Eh Farm gua lagi maju lah dari lu!!!!!...

5 comments:

ezam said...

hahahahaha giler marah ni...

rilek rilek....banyakkan minum ayer masak...

Zulfadzly said...

apsal kat blog xde link nak like mcm fb hah?




aku lama x turun ke farm dah..ko kalau rajin sila2 la jenguk on behalf of me..

kupu-kupu biasa said...

ezam.. thanks.. tp rasenya 2day nk gi blasah doc tu.. mlm td air mata berguguran menahan sakit x terperi.. salah bg ubat agaknya doc tu.. tu lah mian farmville banyak sgt sampai bg ubat kat patient pon salah..

zul.. ada ah wei.. kat kat bawah entry ada link funny.. interesting.. dgn ape ntah lagi satu tu..

nanti aku visit farm ko ek.. semalam aku gi bersihkan siput oink oink kat farm aku.. klu farm aku ok today nanti aku lawat.. hehehe

BISKUTMARIE(",) said...

lu dah kenape...?
senggugut ke...?
bersabar je la...

kupu-kupu biasa said...

gua mane kena senggugut.. tapi layan perangai doktor tu gua ble tumbuh sesungut tau x.. hahaha