Tuesday, March 23, 2010

kisah mak gua

gua rase ramai dah tau kot mak gua tu perangai dia ada sikit2 terkenan perangai gua.. riuh.. dah ah muka pon lebih kurang muka gua... cuma dia jauh lebih cerah je..

haritu sedang gua lepak saje2 kat umah tgk drama korea tetibe dia pon balik dari ber-dating dgn ayah gua.. excited semacam... time drama gua tgh klimaks lah dia nak diri depan gua halang TV.. adeiii... utk x menjadi anak derhaka gua biarkan saje..

tersenggih2 mak gua.. hati gua dah berdebar dah... takut2 itu petanda gua nak dapat adik lagi je... perghhhh gila jauh beza umur gua dgn adik gua kang...

"adikkk... tgk ni mak beli tudung baru lagi... yeahhhh"...

gua angkat muka sambil capai beg plastik yg penuh dgn tudung tu.. oowww... tudung ala2 malas yg main sarung je tu rupanya... dari dulu lagi dia nk pki tudung gitu sbb malas nak setting tudung bawal dia tu.. so gua senyum je...

"cantik x?" tanya mak gua..

"boleh lah.. banyaknya beli.. ada sale ke?.. ni setiap brape minit nak tukar ni?" tanya gua selamba..

"hmm... ala nanti senang nak gi buang sampah kat depan tu xyah ah nak sarung tudung bawal bagai.. sarung je tudung malas ni..." explain mak gua... pastu dia pon menyarungkan tudung kaler purple tu depan gua dan masih menghalang TV dari pandangan gua..

X semena2 dia merapatkan kedua belah tgn ala2 org nak nasyid.. gua dah ble suspek dah dia nak nyanyi ni...

mak gua serongkan sikit badan dia.. kaki kiri dia angkat sikit kasi style sikit pada persembahan... dan lagu berkumandang....

"Bilaaaa Israilll... datang memanggil...."..

SAHHHH... mak gua mmg mintak digelakkan... ayah gua dah golek kelantai dgr mak gua nyanyi...

"Mak.. kot ye nak nyanyi pon lirik tu kasi betul lah skit... Izrail lah bukan israil.. israil tu negara..." gua naik cramp dah perut gelak..

"oowww... x sama eh?.. laaaa... salah rupanya... tapi sedap x mak nyanyi?"..

Ahh sudah.. gua terperangkap... utk mengelak dari disumpah jadi TV Plasma 42inci, gua jawab juga soalan tu.. "Errrr... sedap... "

3 comments:

Zulfadzly said...

giler cepat ko bertukar..baru td baca biru semua..refresh2..aikk..berbintat kuning plak..


kire ok la mak ko pakai tudung selop-selop tu..drpd dia pakai tudung yuna..main plak gitar dpn ko..hah amek!!

dan sebenarnyaaaaaaa....

BISKUTMARIE(",) said...

mak lu xnak join AF ke...?

kupu-kupu biasa said...

zul aku agak blur pada mulanya maksud bintat ko tu tp now aku dh paham.. hahaha.. hidup kena pantas...

biskutmarie.. ayah gua x bg mak gua masuk.. dia jeles barangkali.. hahahaha