Monday, March 15, 2010

persembahan terbaik gua..

Opis gua akan buat acara santai2 nanti.... semua orang diminta bersedia dgn satu lagu just incase jadi peserta bertuah utk mendendangkan lagu dikhalayak ramai... talentime mengejut lah kononnya... cehhhh... cakap je ah korg mmg nak aim kat gua kan??... kan??..

So demi untuk tidak kelihatan bodoh dunggu bebal nanti... gua buat andaian siap2 yg gua lah manusia malang yg kena perform tu..

gua dah berdebar dah ni... perghhhh... jenuh gua pikir nak nyanyi lagu ape.. dah berminggu2 dah gua termenung cari ilham... gua nak lagu tu sesuai dgn nada suara gua... so xde ah pitching gua lari kelaut sgt... lari ketasik sudah lah... hahahaha...

ketika gua termenung saje2 dalam jamban... gua dapat ilham... selesai beristinjak, gua melangkah kedalam bilik... gua setting baikkk depan cermin...

rambut gua ikat tocang lipan... biar nampak ayu... rambut depan yg parat dagu gua tarik sikit kasi selit tepi telinga, ala2 gadis manja gitu...

baju tshirt xde lengan kaler putih, gua pakai gandingkan dgn sweater bertopi kaler merah gua... baru ade style..

jeans kaler biru pekat gua sarungkan... biar ilusi optik skit tang tetel terlebih2 tu.. cover line beb... hehe

gua gengam sikat berus kat tgn kanan... ala2 mic gitu.. nak lagi cara, gua pegang ala2 mas idayu..

bdn gua senggetkan skit ke kiri.. tgn kiri gua cover muka.. pergghhhh... misteri betul... kaki kiri gua bengkokkan skit kasi tragis gitu..

setelah dapat mood... gua turunkan tgn kiri mengikut rentak sambil kepala tersengguk2... dan mula memandang kearah cermin... (kengkonon audience gua kat situ ah nanti)...

Tanpa berlengah, sikat berus tu gua dekatkan ke bibir.... ye... dah ble masuk intro....






"Anak itik Tok'Wi mandi dalam kolam... Sakit ape Tok'Wi... Sakit Sendi tulang.... eeeewahhhh"

Perghhhhhhh... cara siot.... lu rase gua ble menang x acara talentime ni nanti??

6 comments:

Zulfadzly said...

kenapa mesti itik bukan anak ayam ke anak ikan ker..kalau nyanyi anak itk ni kat opis aku mau jd perang besar..ade yg terasa..hahahah..

kupu-kupu biasa said...

abis dah kat sekolah dulu aku blaja itik.... camne nak tukar ayam lak.. xkan nak aku nyanyi... babyyyyy chiken... babyyyy chiken left 10... passed away 1.... passed away 1 left 9... taram tam tam tram... hehehehehe...

BISKUTMARIE(",) said...

gua rase lu akan mnang part persembahan je...
persembahan lu mmg tip top...
gaya dah gempak da...

pemilihan lagu out abes...
vokal gua syak mmg kelaut la..
hahahah...
atleast mnang persembahan terbaik...
kan..?
huhu...

kupu-kupu biasa said...

lu bila nak berduet dgn gua?.. gua sanggup tukar lagu.... kite ble berduet lagu ais kacang beb... lama dah x pekena lagu tu dgn rekoder.... hahahaha

BISKUTMARIE(",) said...

bole je budet...
tapi lagi m.nasir dgn mawi la..
gua jadi m.nasir lu jadi mawi..
amacam...?
hebat tak idea gua...?

kupu-kupu biasa said...

apsal lak gua yg kena jadi mawi?.. lagu lain lah beb... gua x feel lah lagu gini... x mencerminkan style avril gua... lu nk sabotaj pon agak2 ah wei... hehehe