Tuesday, January 5, 2010

Entry gerak khas... hahahahaha

memula.. maseh zul... sesusah je puji aku beria kat blog ko yer... len kali puji lagi... hahahaha

ok skang kite serious balik..

Tajuk: Kisah nasib gua yg x berape indah..

1st.. gua x dapat keje yg gua apply... sape2 yg nak jadi kabel gua sila tinggalkan resume anda... gua seriously nak keje yg lebih elok...

2nd.. gua dah tua.. gua x sedar pon... igt 21thn lagi.. tetibe mak gua sound gua mlm tadi...

"Bila adik nak kawen ni dik?.. umur dah lanjut x kawen lagi.."

gua dgn selamba menjawab..

"relaks lah mak... org baru 21thn.. mude belia lagi"

mak gua jeling sambil berkata..

"perasannya.. 21thn untuk kali ke 6 ke?.. ni dah 2010... sedar skit... awak tu dah 27 thn ni"..

**sah... gua nyanyuk... sah gua x pandai matematik... hahahaha

3rd.. gua hilang kad parking ber-aircon dan bermuzik irama classic utk kereta gua... dammiittttt.... ntah mana gua campak lepas parti buih haritu.. kesian keta gua... berpanas dia harini... x dapat lah dia mengikuti lagu classic kegemaran dia... aisehhhman... terpaksa ah gua nyanyikan dia balik nanti.. so kol 2 nanti gua cadang nak mengikuti kelas vokal ekspress..

4th.. gua sengkek.. gua rase ni paling malang and paling tragis lah.. lagi sengkek kalau gua x dapat jumpa kad gua... ntah berape diaorg nak charge..

5th.. internet umah macam haram jadah biangsat.. kelip2 macam dada oltromen.. igt gua nak bela kunang2 dalam bilik ke??.. gua nak potong je... tapi bapak gua yg bayar bil tu so gua takut kepala gua yg kena potong kalau gua memandai2..

6th.. ex gua kawen.. memula gua x berape kisah sgt... pastu gua jadi kisah bila gua teringat fitnah dia kat gua... cilake lu biangsat!!!..

ooww ye.. lagi biangsat dan malang bila ex gua yg blasah gua dulu nak kat gua balik... mari kita imbas perbualan itu..

"kalau kite kawen je kan senang... coz semua yg i kenal lepas u x sebaik u"..
gua dgn selamba menjawab..
"u lah bodoh.. dulu i punya lah syg dgn u tapi u layan macam haram..."
dia mengeluh seketika..
"tu la... i silap... now i asyik igt u je.."
gua gelak sakan..
"laa... org cantik mcm i ni mmg mudah diingati... igt senang ke nak cari org yg baik bersopan santun berbudi bahase pekerti mulia cam i ni?"
dia gelak..
"haiishhh tu yg buat i rindu kat u.. u always make me smile.. kenapalah i bodoh sgt dulu"..
aku jeling tapi dia x nmpk sbb dlm phone... hahaha
"laaa... u bukan bodoh... u bukan bodoh dulu je.. skang pon.."
hahahahahaha... puas hati gua.. budget gua nak balik semula dgn dia.. i had enough.. xnak gua repeat kesilapan lama lg..

7th.. gua kesunyian.. suma bz nak kawen sampai xde mase langsung utk berfoya-foya dgn gua... rakan parti buih banyak dah pindah plak tu... damnnnn

8th.. mak gua nak monopous ... bapak gua plak middle age crisis.. sumpah gua tensi dok umah..

9th.. gua benci keje gua..

10th.. gua insomnia lagi.. even worst, gua tido dalam 4jam je purata sehari... hhaaiiisshhh

11th.. ptptn dah sound gua.. dah bayar on time pon nak sound.. diaorg yg bodoh x update system sape suruh.. main tuduh2 plak..

12th.. adalah sorg kawan gua tu malu nak ngaku pekerjaan gua... macamlah gua melacur diri malam2...

13th.. terus terang gua cakap... gua ni ble thn malang... asyik jatuh je.. x pon tercederakan diri sendiri.. clumsy nak mampos... end up dalam beg gua sentiasa ada plasterand minyak urut.. kali terakhir gua injured ialah semlm.. gua tersadung kaki kerusi kat umah gua.. dammmnnn..

14th.. kenapa gua selalu x dapat apa gua nak tapi gua ketawakan diri sendiri??.. sebab gua mereng... hahahahahahahaha

**seriously... sape2 yg nak jadi kabel gua untuk membolehkan gua dapat keje lain sila tinggalkan resume anda disini... gua dah x tahan dengan sesetgh manusia yg dpt keje sbb kabel je... biadap betul... kalau semua org pakai kabel, then anak petani moden macam gua ni sampai mampos x dapat keje elok.. membazir je mak bapak gua hantar gua blaja tinggi2 tapi hanya untuk menambah hutang je tanpa dapat keje yg elok... kalau tau dulu lepas SPM gua xyah sambung blaja... gua jadi sampah masyarakat lagi baik... dah ble jadi supervisor untuk persatuan sampah masyarakat agaknye dah.. hahahahaha

4 comments:

BISKUTMARIE(",) said...

gua sedia menjadi rakan parti buih lu..
amacam...?
:D

kupu-kupu biasa said...

punyalah banyak gua carut.. lu cuma ble tangkap part party buih tu je ke?.. neway, gua xde hal lu nk join tp sanggup kah lu menempuh gosip2 liar?.. hahahahaha

emilyrockz said...

ko nak keje cmne wei?

manatau kot2 kene ngn tempat keje aku..

kupu-kupu biasa said...

keje yg x menyakitkan hati... yg kena dgn naluri.. yg rakan kerja okay.. yg gaji mampu bayar hutang2 aku.. amacam?.. ada x?.. hehehe..