Tuesday, January 19, 2010

Kisah Barbie Moden..

Serious..

ini bukan rekaan..

hati Barbie gua kini dijadikan sandaran…

gua buka cerita pasal gua dan pengorbanan yg lutsinar dimata ex2 gua..

~~ Tersebutlah kisah... ahhhhhhh... satu ceriteeeeee... eeerrrrr.... Berlaku dizaman.. Aaaannnn.. Moden Belaka... EErrrrrrr...~~~ kihkihkih..

Amacam syair gua?.. ni baru intro ni..

Baiklah... Beta cerita seperti biasa semula....

Bermula dengan peluang untuk jauh daripada cengkaman keluarga gua yg agak dictator, gua akhirnya bertemu dengan cinta.. tak sure cinta keberapa coz masa tadika dulu pon gua dah active ber-sosial dan ber-scandal..

Gua kalau bercinta mmg all out.. gua treat suma mcm gua baru bercinta kali pertama.. gua sanggup berkorban ape saje.. (kecuali diri gua of course, sebab gua x semereng tu)… duit xyah cakap ah… gua sanggup x bershopping.. sanggup tak kuar dgn kawan2.. sanggup telan Maggie janji ex2 gua yg biangsat tu minyak motor sentiasa full tank and hujung minggu mereka akan terhibur tengok wayang ntah ape2 or lepak2 dgn kawan2 dia… bila dia marah2 gua or naik tangan kat gua, gua akan pujuk diri sendiri DENGAN HARAPAN DIA AKAN BERUBAH SUATU HARI NANTI dan sayang gua sepenuh hati..

Gua sanggup dikongkong.. tiada panggilan telefon or msg dari sesiapa pon mase tgh dating (which like almost every single second of my life).. kalau gua angkat phone je dia start ah tuduh gua bukan2 and start buat muka.. x pasal2 gua plak kena mintak maaf.. gua xde life lain selain dia.. segala email password gua dia tau and dia akan check.. inbox hp xyah cakap ah.. gua rase macam dah balik semula ke zaman primitif... nasib dia benarkan gua pakai baju lagi... hahaha... motif dia kongkong gua x sure.. tapi skang setelah makin bijak gua dah ble pastikan kenapa... dia curang dgn gua dan pernah curang dgn org sebelum gua... so utk elakkan gua pon curang mcm dia, dia pon amik langkah berjaga2 dgn mengongkong gua separuh mati.. tapi demi CINTA gua turutkan saje... Manalah tau NANTI DIA AKAN MAKIN SAYANG KAT GUA KALAU GUA DENGAR KATA MEMANJANG...

Gua sanggup bagi dia pakai kereta gua so dia senang gi kelas sedangkan gua kengkadang terpaksa ponteng kelas sbb xde kenderaan… kengkadang kena tepon kawan sana sini nak tumpang gi kelas sbb area umah sewa gua mcm haram xde kenderaan awam..

Gua sanggup gelak kat lawak dia yg sumpah x kelakar.. dan sanggup pretend gua ala2 bimbo yg xde IQ utk menampakkan yg dia pandai... gua pon x paham nape lelaki suka sgt perempuan yg IQ rendah...

Gua sanggup diamkan diri walaupon gua tau dia curangdengan harapan dia akan BERUBAH SUATU HARI NANTI..

Gua sanggup jadi ala2 sebatang kara... xde kawan suma... dan2 tu suma besfren gua, gua buat xtau je.. sikit pon x amik tau idup mati kengkawan gua... bagi gua, ex-bf gua lah dunia gua masa tu... memang kemaruk abis lah sampai nasihat kengkawan gua pon gua xnak dgr.. kawan gua ada masalah pon gua xnak amik tau... janji gua hepi bercinta.. gua dah x hirau dah dunia hiburan artis suma ni... Tomok??.. sape tu Tomok??.. ada gua kisah??.. hahahahaha...

Gua sanggup abaikan perasaan gua sendiri… gua sanggup perjudiskan kesihatan gua.. end up gua kerap kena asthma.. dan gua………. Dah x boleh menangis lagi.. gua nangis pon air mata gua x jernih sgt warnanya.. cepat membeku… dan gua akan diserang migraine bertubi2.. xpe… manalah tau berkat kesabaran gua ni DIA AKAN BERUBAH SATU HARI NANTI..

Gua sanggup jadi perempuan yg mempunyai ciri2 idaman mereka.. yang sah2 bukan personality gua… bukan jiwa gua… bukan gua… dengan harapan DIA AKAN NAMPAK PENGORBANAN GUA NI DAN SAYANG GUA…

Gua sanggup berpura2 bahagia demi menjaga hati si dia sedangkan jiwa gua ni meronta2 nak bgtau yg gua x hepi dan banyak benda yg dia buat gua xleh terima tapi gua pendamkan je .. Seperti biasa… dengan harapan DIA AKAN NAMPAK PENGORBANAN GUA NI DAN SAYANG GUA…


Tapi….. sampai hari ni… setelah beberapa tahun putus dengan si Biangsat2 ni…. Gua perhatikan mereka ni masih tak berubah… perangai tetap sama…. Mujur gua tak terus MENUNGGU.. dan mujur gua TERSEDAR DARI ALAM FANTASI DONGENGAN GUA YG MEREKA2 NI AKAN BERUBAH…

Gua dah habiskan hampir semua zaman remaja gua bercinta dgn mamat2 biangsat ni… satu pembaziran usia… namun pada masa yg sama gua xde ah menyesal sgt coz syaiton2 ni telah membuatkan gua jadi lebih tabah.. lebih kuat… lebih waspada… lebih dewasa…. Dan ternyata… mereka lah pencetus ke-Avril-an dalam diri gua… Dengan ini wujudlah personality kental gua… Avril diluar tapi masih kekal Barbie didalam…. hahahahahahaha

9 comments:

seseorang said...

kisah yg cukup kronologis sekali =p
kreatif gile

cik bunga said...

kisah2 zaman kejahilan bercinta ni wei hahaha. sumpah naif x hingat.
huh, pengaruh dvd/novel yg ending die msti "bahagia selama2nya' huhu.

ezam said...

harap2 akan datang dapat berjumpa dgn manusia yg baik hati,budi pekerti dan beriman.....

Zulfadzly said...

beb!! help me!!

neway..terbaik!!

kupu-kupu biasa said...

ezam thanks

zul... ko dah kenape?

BISKUTMARIE(",) said...

beb lu bole bt lagi 1 blog untuk orng yg ptus cinta....
gua orang pertama jadi ahli blog tu nnt...
huhu...

-tak sumenye indah mcm bayangan, argghh dunia, dunia....

kupu-kupu biasa said...

biskut merie... lu ape cite wei?.. x cukup tragis putus cinta lagi ke blog gua ni?.. nak kena buat lagi satu?.. hhmmm... satu ni pon x ter-update beb.. tapi nanti gua buat questionnaire eh tanya pendapat umum.. hahahaha

Red Bloodx said...

Tula masa blajar dulu cinta bagai nak rak. x ingat diri. tp mujurla lu xgila sangat skang ni. neway. syabas kerana sedar.

kupu-kupu biasa said...

hehehe... yup.. mase belajar bai.. baru dpt jauh dr parents tu yg sesape ckp syg gua je gua caye and start lah gila gitu... tapi klu gua x jumpa semua setan2 tu, gua xkan sedar dunia ni bukan semua indah... kire tu satu step untuk gua jadi lebih better...

beb.. gila lu bace entry lama gua.. nasib skang gua dh canggih ble track entry mane lu komen... hehehe... neway thanks.. and jgn ah berkeras sgt dgn gua... gua ni sensitip gak orgnya... huhu