Sunday, January 17, 2010

Gua dan cinta..

Perghhh... tajuk gua kali ni memang mencapap kan?.. sgt menterujakan...

kali ni gua nak cite pasal cinta.. dah lama dah gua tinggalkan cerita2 cinta untuk dikongsi..

Sebagai seorang perempuan yg standard dan belum di-modified lagi, gua suka tanya semua laki yg gua date or couple or ber-scandal satu soalan ruji..

"Kenapa awak suka saya?"


.. jawapan mereka pon agak standard.. masa tu dgr mmg rase melayang tapi skang bila pikir2 balik sumpah rase sengal... gua patut sepak laju2 je jantan2 keparat ni... gua rase diaorg ni suma belajar kat sekolah yg sama kot... tu yg jawapan lebih kurang je.. balik2 bg jawapan ni..

"sebab awak cantik"

"sebab awak baik"

"sebab awak pandai"

"sebab awak sayang saya"

"sebab awak cool"

"sebab awak faham saya"

"sebab awak boleh terima keluarga saya"

"sebab awak hot" (pundek betul mamat yg jawab ni kat gua mase tu... rase nak debik je)

"sebab awak selalu buat saya happy"

"sebab saya yakin awak akan dengan saya disaat sy senang atau susah"

kalau korg perati betul2.. reason yg diaorang bg tu semua berkait dgn kehendak diaorg.. nak yg cantik saje... abis kalau satu hari yg indah tu gua malas nak berdandan, gua nak kuar dating pakai mcm gua pki skang (tshirt, jeans, cap, jack parcell) ape cite?.. terus nak benci gua ke?..

Gua bukan nak cakap ape ah kan.. gua kalau couple gua mmg baik... gua cover kental abis ah perangai buruk gua... gua sanggup jadi exactly ape yg lelaki2 ni suma nak... tapi diaorang ni suma silap... bukan setiap hari gua mampu bertahan... ada kalanya gua akan moody dan x dapat jadi ape yg diaorang ni suma nak... so masa ni lah diaorang akan start cakap gua dah berubah lah ape lah... padahal gua maintain je.. cuma gua x jadi ape yg diaorang nak je pada masa tu..

senang cakap mereka ni suma suka gua sebab gua baik dgn diaorg and buat diaorg hepi tapi bukan sebab suka gua sebab gua.. gua yakin gua ada kelebihan tersendiri.. cantik tu suma pundek... xde kena mengena...

tapi dalam byk2 jawapan tu... ada sorg mamat ni jawab "saya suka awak sebab saya nak jaga awak".. sweet ke tak tu korg pikir sendiri..

Apa jawapan gua masa semua lelaki ni tanya nape gua suka diaorang?..

Jawapan gua simple tapi itu ikhlas dari hati...


"saya suka awak sebab awak adalah awak.. cara awak bercakap.. cara awak tgk saya.. cara awak makan.. cara awak ketawa bila sy buat jokes walaupon x kelakar... segalanya.. dan saya suka awak sebab awak suka saya... "

Amacam? sweet x gua?.. ada yg jatuh hati x baca?.. hahahaha... tapi tu suma mmg gua x reka.. sbb klu gua x suka diaorg, gua xkan date diaorg dan xkan mainkan perasaan diaorg gitu... so ayat tu suma ikhlas..

Tapi.. yg tragisnya... sampai harini.. gua masih x dapat cari lelaki yg ble bg gua reason yg convincing nape dia suka kat gua... x menyentuh sanubari betul reason..

However, gua sangat2 terkejut bila Zul ble describe gua dgn words yg tepat kat entry dia... thanks bro... klu ko tua sikit dari aku maybe aku dah tackle ko.. hahahahaha... iisshhh tapi still haram coz adik beradik xleh kawen.. hahahaha... (zul klu ble aku nak link kan ke entry ko kat sini tapi aku x reti lah... hahaha... buta IT sungguh ni)



**gua bukan bimbo.. walaupon gua kengkadang nampak ke-barbie-an tu terlebih, tak bererti korang ble pijak gua and out of no where nak gunakan gua utk kepentingan diri sendiri.. sorry ah.. gua bukan jenis yg mudah diambil kesempatan.. pengalaman dgn jantan2 keparat ni suma dah sangat mendewasakan gua.. and walaupon gua selalu buat2 gua desperate nak berlaki, gua xde ah desperate mane so xyah susah2 nak ber-flirt-an dgn gua untuk pinjam duit ke pinjam keta ke tolong lu dgn ape2 ke... gua xde mase nak layan... gua bukan BIMBO!!

6 comments:

BISKUTMARIE(",) said...

luahan hati lu yg paling ikhlas gua penah bace...
sikit lagi nak menitik air mate ni...
jgn diteruskan lagi entri ini..
sungguh mnyentuh jiwa...
ah....
:D

kupu-kupu biasa said...

biar betul lu ni... hahahaha... tp serious beb.. gua dah bosan dgn jawapan standard yg gua terima..

BISKUTMARIE(",) said...

hahaha....
bekas awek gua slalu tnye "i cantik tak"...
slalu gua ckp "u tak cantik sbb bkn tu yg bt i suke dgn u"...
giler gentle...

-aTie- said...

lurve need no reason...kalo ade reason nati bile dh xde so sayang pun xde...parah...

Khaizarien Blog @ atie

kupu-kupu biasa said...

biskut ku,klu lu pakwe gua, lu ckp gua x cantik.. lu mmg saje mintak lempang namanya tu... hahahaha... sbb alasan lu yg belakang2 tu gua dah x dgr... gua dgr part gua x cantik je...

atie.. love without reason does last longer... but somehow dari jawapan yg diaorg bg tu aku dh ble tau apa value aku kat mata dia...

Zulfadzly said...

sorry aku terlambat komen entry ko ni..aku tgh bz terlampau..

sometimes kite x perlu masa yg lama dan jarak yg dekat nak kenal seseorang..dari sini aku leh nampak karakter ko..and aku heran camner ex2 ko bleh bt camtu kat ko..shit!!