Wednesday, November 11, 2009

Aku minat kamu...

Pernah tak korang minat seseorang tapi x berani nak bgtau?.. Korang pendamkan aje perasaan tu.. korang cover line baik punya macam xde ape2 yg berlaku padahal dalam dada tu dok dup dap dup dap bila nampak si dia..

Korang x mampu untuk bagitau perasaan tu sebab malu dengan kemungkinan penolakan.. or sebab dia kawan baik korang and korang xnak rosakkan frenship tu.. or sebab tak nak jadi bahan ejekan group korang.. or sebab korang tak rase org tu ade perasaan yg sama mcm korang.. or sebab korang atau si dia dah berpunya ketika tu.. or korang baru lepas putus dengan ex korang and korang rase perasaan yg hadir tu Cuma seketika je.. betul x?

Tapi korang pernah pikir tak kemungkinan yg si dia pon suka kat korang gak?.. pernah terfikir tak kemungkinan yg klu korang x cuba, korang akan menyesal kemudian hari and lebih2 lagi bila tau si dia tu pon suka kat korang?.. pernah terfikir tak yg kalau korang beranikan diri korang dulu dah tentu korang hidup dalam alam percintaan yg hepi?..

Tapi semua ni hanya kemungkinan.. mungkin berpihak pada korang and mungkin tak…

Terus terang gua cakap, dulu zaman jahiliah gua, gua jenis berterus terang… infact skang pon gua camtu gak… klu gua suka org tu gua usually direct jer.. sebab gua rase lelaki agak lembab kalau dalam bab nak paham hint2 dari perempuan ni.. saje nak jaga hati ke ape ke gua x pasti lah kan… so demi untuk tak menyakitkan hati gua memberi hint yg mereka tak paham tu, gua guna jalan lurus je lah… gua ingat lagi gua guna ayat ni “Im keen on having a special relationship with u”.. ayat ni kawan gua yg ajar.. perkataan special relationship tu agak mengelirukan coz bestest fren pon ble dikira special relationship kan… kiranya gua suruh mamat tu pikir sendiri lah… nasib gua baik sebab mamat t upon suka kat gua… tapi gua silap perkiraan sebab mamat ni perangai cam haram rupanya…tapi gua anggap ni suma proses pembelajaran di luar kelas di alam nyata… atleast skang klu org Tanya gua pernah tak ajak lelaki yg gua minat couple, gua dah ble jawab dgn bangga…. Hehe..

Neway, gua pernah gak kena reject… tapi adat lah tu… pengalaman tu beb…. Mase muda ni lah kita nak rase wat keje gila part confess2 ni… hehehe… buat time muda2 x dosa sgt coz paling teruk pon org cuma akan kate kite tak matang or kebudak2kan je.. klu kite buat mase dah tua nanti, mmg mintak pelempang namanya… dah tua2 ada hati nak ajak org couple.. nak mampos ke ape…


**peringatan keras: tak semestinya org yg kita minat tu akan suka kat kita gak... and tak semestinya kita akan dapat mana2 lelaki yg kita suka... adat lah tu.. (unless ko cantik, sexy, kaya... hhmmmm silap2... cantik and sexy tu x sepenting kaya.. so unless ko kaya yg teramat then maybe ko senang ah dapat mana2 lelaki yg ko minat... tapi bahagia kah ko nanti dengan lelaki yg ko bela dgn harta semata tu?)


**mak aku pesan, sayangi lah org yg syg dgn kita.. so klu ada org yg syg kita lebih dr kite syg dia then dia layak utk dapat hati kita... tapi... ntah lah... klu org tu je yg syg kita lama2 kita akan rase bosan coz kita tau yg klu kita wat taik camne pon dia akan terima kita... then rship akan mula jadi hambar... bg gua baik tahap syg tu balance... so perasaan jelous yg minima dan perasaan ingin jadi yg terbaik sentiasa ada dalam diri dan sekali gus menyemarakkan lagi relationship..


**tolong ingatkan gua utk cite pasal ciri2 lelaki gentleman eh.. gua nak tulis malam ni tapi gua ngantuk plak... mate tetibe gedik nk tido awal... hehehe...

7 comments:

zaira fitrah said...

bila org tu akan suka sy???!! hoho..

p/s: jgn lupa tulis pasal ciri2 lelaki gentleman. weee~

Zulfadzly said...

hurm..ko mcm tau2 jer tu la problem aku skarang ni..aku nak mintak consultant ko..nanti aku roger ko..boleh??

kupu-kupu biasa said...

org tu akan suka kamu pabila kamu sentiasa ada dgn dia bila dia susah and senang.. jadi pendgr yg baik & supporter yg unggul.. (perghhh ayat gua xleh blah.. dah mcm pakar motivasi plak.. hahaha...)

neway peratusan kamu nak tarik perhatian dia amat tinggi.. tapi jgn mengegedik sgt.. buat cam biasa tapi extra caring.. hehe... klu masih gagal, then maknenye lelaki tu x layak utk disukai.. budget bagus je smpi x nmpk kebaikan kite yg dia ble suka.. amacam?..

thanks.. i'll try to remember that.. nak tido dulu cr ilham.. hehe

pumkin said...

hahahah.. comel la ayat classic ni nyah.. “Im keen on having a special relationship with u”.. eh weh, jom ar lepak...... nnt raya aku blk.. eh aku ada prezen utk ko.. ha... tunggu....

kupu-kupu biasa said...

zul.. nanti ptg2 aku ym ko ek.. aku nak menunaikan tidur jap..

kupu-kupu biasa said...

pumpkin kesayangan hamba.. hehe.. nyah , ko yg ajar aku ayat keparat tu.. hahaha...

lepak boleh saje.. tapi inform aku awal eh coz aku nak customizekan dgn time aku main game.. nanti lari schedule aku.. hahahaha

Zulfadzly said...

oraitttt..