Monday, November 23, 2009

Tanda2 korang tgh date seorang LOSER..

Fine gua paham ramai yg agak kesunyian diluar sana… dan tercari2 pasangan hidup dengan kadar segera untuk mengurangkan rasa sunyi itu.. . kalau ble besok gak nak kawen.. gua paham.. gua dah lalui.. tapi korang kena pikir gak yg perkahwinan ni bukan untuk sehari dua.. so jgn main tangkap muat.. setiap org berhak untuk mendapat pasangan hidup yg sesuai dengan jiwa mereka.. kalau jiwa tak xleh nak connect pon x guna gak.. kawen ni bukan untuk buat ada-ada je.. komitmen dan keserasian adalah penting dan perlu dititik beratkan.. amik masa.. pikir elok2 b4 terus nak mulakan relationship..

Hidup ini bukan satu rehearsal.. xde repeat telecast ke ape jadah.. so jgn lah bazirkan masa untuk cederakan hati sendiri dengan meneruskan hubungan dengan LOSER..

Neway ada beberapa tips yg berharga yg gua dapat di internet.. tips ni untuk me-reject mana2 calon date korang yg sgt LOSER.. benda ni ble detact ketika 1st date lagi dan semakin hari tanda2 ke-LOSER-an mereka ni akan semakin menyinar.. so x salah kalau korang pikir2kan dan renung2kan sama ada org yg korang tgh date tu ada ciri2 seorang LOSER…


kerap memburuk2kan ex diaorang sehinggakan korang rase kesian tahap gampang kat diaorang ni…

mereka bgtau keburukan ex mereka masa korang tgh 1st date and korang x tanya pon pasal hal ni… ni method murahan untuk meng-up-kan diri… boleh cerita pasal ex.. tapi bukan masa first date and obviously bukan untuk menagih simpati.. especially bila tidak ditanya tentang hal itu.. boleh cerita sebagai teladan semata… tapi jgn ah pi tulis kat frenster cam ex gua.. tu lakhnat namanya…


Suka menyalahkan orang lain

Segala keburukan atau kekurangan yg terjadi dalam hidup dia, dia akan salahkan orang lain.. orang yg sebegini adalah sangat bahaya…. Menunjukkan tahap mentality yg tidak stabil dan suka menagih simpati.. sanggup menyalahkan org lain atas kelemahan diri sendiri… sikap tuduh menuduh ni akan dibawa hingga ke hari tua..


Tiada pekerjaan tetap atau sentiasa bertukar kerja

Ini hanya boleh diterima akal jika dia memang dilahirkan sebagai anak Donald Trump.. anak Oprah atau sape2 je lagi jutawan kat dunia ni… selain dari tu, mereka nix de sebab untuk jadi penganggur.. As for yg suka tukar2 keje ni plak menunjukkan mereka ni sangat xde pendirian hidup… ada kalanya terlalu ego sehingga tidak mahu mendengar teguran majikan dan kemudian berhenti kerja… mereka2 ni suma xde matlamat hidup…

Fine gua paham zaman skang susah dapat keje, tapi itu tak bermakna lu ble lepak nganggur semata berbulan2 tanpa membuat sesuatu dgn keadaan itu… kalau dah tau nganggur yg berpanjangan nape gatal sgt nak date anak org.. lu date dgn ikan kekek gua je senang.. perempuan zaman skang xde masa nak bela biawak hidup..


Tidak boleh memandu

Gua rasa lelaki patut ada kebolehan memandu kenderaan.. ada kereta atau tidak itu perkara sampingan… tapi perkara wajibnya ialah mereka perlu tau memandu… serious… gua pernah date dgn sorg mamat yg xtau memandu.. adalah sgt sucks ye kengkawan.. motif mereka ni baik dgn korang pon akan dicurigai coz maybe mereka2 ni Cuma nak tumpang keta je… so seelok2nya cari yg ble memandu keta dan lebih baik jika mereka ada lessen yg sah… hanya alas an yg sah dan diterima oleh logic akal yg waras sahaja boleh diterima untuk mengampunkan dosa tak xtau bawak keta ni… so sila amik lessen dalam kadar segera… gua bukan driver lu…


Masalah alcohol dan dadah

Seorang yg mengambil alcohol dan dadah bukan lah calon yg patut dipilih jadi pasangan hidup.. banyak keburukan dari kebaikannya untuk masa hadapan.. kalau dia menceritakan pengalaman mengambil benda2 merepek ni dgn bangga, then seelok2nya mereka ni ditinggalkan dalam kadar segera.. yg dah bertobat t upon korg kena selidik dulu.. takut tu suma lakonan semata…


Suka menjatuhkan air muka org lain untuk mengambil perhatian

Ada sesetengah lelaki ni suka mengherdik dan menghina orang lain demi untuk menampakkan diri mereka hebat… mereka akan start marah2, menghina dan mengherdik orang lain terutamanya pekerja am biasa seperti cleaner, waiter dan sebagainya… halloooo mereka2 ni kerja untuk cari rezeki bukannya untuk jadi bahan maki korang.. manusia buat kesilapan… standard ah kalau tertumpahkan food ke terpercik air ke.. tegurlah cara baik… jgn nak mengherdik sampai jatuhkan air muka org tu… lelaki yg xtau nak jaga hati org ni memang LOSER..


Tidak sabar dijalan raya

Semua orang nak cepat.. semua orang nak sampai ke destinasi dalam kadar segera dan semua orang dah lambat.. sila bersabar sikit dijalan raya.. agak memalukan untuk naik kereta dengan lelaki yg tidak sabar ni.. just imagine org keliling hon suma and salah satu kereta yg tgh sesak dijalan tu kereta parents korang.. perghhhh bad impression betul.. cara dia x sabar dijalan raya ni sedikit sebanyak menerangkan camne perangai diaorang kelak..


Kurang ajar dgn mak

Nak tau dia ni jenis yg akan layan kita buruk ke baik dimasa akan datang ialah dgn melihat cara mereka melayan mak diaorg… kalau mereka ni kurang ajar dengan mak mereka then baik tinggalkan LOSER ni.. kalau mak dia yg dah bersusah2 dan bersakit2 melahirkan dia pon dia tak hormat, apatah lagi kita… sepak terajang akan menjadi prezen rutin untuk anda.. percayalah… gua dah rasa… gampang itu jantan.. (neway klu kurang ajar dgn ayah pon gua xleh ampunkan… xde adab betul kalau lelaki kurang ajar dgn mak and ayah)


Obsess dgn porn

Tengok sikit2 xpe lah… adatlah lelaki tgk porn… perempuan pon ada gak tengok tapi berpada2 lah… kalau dah terlalu obsess bahaya tu… kang dia start imagine nak buat bukan2 plak kat korang.. or maybe dia akan rase korang x sehebat porn star tu dan mula membanding2kan.. so sila elakkan lelaki sebegini..


Terlalu berahsia ttg pekerjaan nya… slip gaji pon xnk bgtau

Terlalu banyak yg dia rahsiakan dari korang.. ala x mati pon klu perempuan yg korg tgh date tu tau gaji korang.. dari situ lah baru ble tau perempuan tu jenis kaki cukur atau x.. ni sumanya nak berahsia… mcm tgh date dgn secret agent plak… macam ada something x kena… (gua pernah date dgn lelaki mcm ni… agak macam haram… satu hapak pon gua xtau pasal dia.. tau2 je dia buat cerita gua suka kikis… pelik… guna duit dia pon tidak camne nak kikis… dia kikis gua adalah… dammittt)



Ada rekod jenayah

Pikir sendiri… gua malas nak elaborate



Cuba mengubah anda jadi org yg bukan anda..

Sangat LOSER mereka ni… kalau dah tau kita ni bukan ciri2 yg menepati citarasa diaorang, then apa kejadahnya lu nak date dgn gua???.. Dah le tu lu nak ubah2 gua plak.. ape cerita beb??.. Lu nak org pakai tudung then lu patut kecikkan scope pencarian lu kat org yg pakai tudung lah… jgn ngorat org yg x pakai tudung and then suruh dia pakai tudung… gua paham tudung tu dah memang wajib… tapi lu pernah pikir x perasaan kami yg dipaksa bertukar jadi orang bukan kami semata2 kerana cinta??... and kalau lu nak org kurus macam Paris Hilton, apa jadah lu tackle gua yg bersaiz Beyonce ni??.. Apa lu ingat gua dalam kapasiti diri gua ni x cukup baik ke?? Lu tu dah cukup perfect ke nak mengubah2 orang ni???... (tetibe gua emo dan gua rasa korang pon emo bila pikir benda ni pernah jadi kat korang kan… hhmmmm)


Kengkadang bila berdating or bercinta ni kita lupa tentang value diri kita… kita jadi terburu2 dan tak fikir tentang kelebiahn diri kita… kita sebenarnya layak untuk dapat layanan yg terbaik.. tangkap muat dalam perhubungan adalah tidak patut sama sekali.. Gua tau mesti ramai x setuju and rasa korg ble ubah perangai ke-LOSER-an orang yg korang tgh nak date tu since korang rasa koranglah orang yg terpilih diantara berjuta… percayalah… mereka takkan berubah… kalau mereka mmg nak berubah, dari awal lagi dah berubah tanpa perlu korang suruh… ada paham??

Gua akui Cinta pandang pertama memang wujud.. tapi adalah sangat berbaloi2 untuk buat pandangan yg kedua… coz pandangan kedua ni yg akan reveal segalanya… Hidup ini bukan Rehearsal..

4 comments:

Zulfadzly said...

aku tgh sunyi..tp aku x tercari2 psgn hidop pon..hahah :p

kawen bukan macam main pondok2..byk bende kene consider sblm nak cakap.."aku terima nikahnya.."

aku totally agree ape ko tulis beb..tp aku nak tambah sket..pada wanita2 tu jgn lah suke make-up mcm opera..tak semua lelaki suke..kami suke yg natural..tp agak2 la natural tu..jgn la sampai taik mata dah bersambung dgn air lior basi..

ade lg..takpelah nanti jadi blog plak segmen komen2 ni..hahahaha..

pada lelaki yg xtau memandu tu..adoyaii..malu beb!! sure ko sgt macho kan masa bawak ex ko..hahahahah

hidup ini bukan rehearsal..yes!! cantik!!

kupu-kupu biasa said...

ko x sunyi sbb ko ade aku yg jelita ni.. hahaha...

ooww.. natural cam aku kan?.. kan?.. kan?..

ha ah.. aku rasa macho yg teramat... patut dia je pakai baju kurung.. hahahaha

Zulfadzly said...

betol!! sebab ko ade..yeahh!!

ko natural ker? ok..good!!

ko bg dia kebaya..baru cun!! hahahahah

iLaSyakiLa said...

fuyoo..
cri2 laki loser..
hahaha..
sib baek da dush jauh2..
huhuhuh..